HAE NYT! Opiskelijaedustajat ovat opiskelijan sankareita ja saavat siitä myös itselleen paljon arvokasta kokemusta.

Opiskelijakunta METKA on avannut haun opiskelijaedustajasta Metropolia ammattikorkeakoulun hallitukseen. Hallitus on Metropolian korkein operatiivista toimintaa ohjaava elin ja sen opiskelijajäsen on METKAn valitsemista opiskelijaedustajan paikoista korkein.

Haku on avoin kaikille Metropolian tutkinto-opiskelijoille 10.3.-31.3.2020 välisen ajan. Hakulomake on avoinna METKAn nettisivuilla osoitteessa www.metkaweb.fi/HaeSankariksi. METKA toivoo hallituksen opiskelijajäseneksi monipuolisesti hakemuksia eri tutkinnoista ja vuosikursseilta. Hakijan ei tarvitse olla läsnäolevaksi ilmoittautunut.

METKA valitsee ehdokkaansa hallituksen opiskelijaedustajaksi edustajistonsa kokouksessa 8.4.2020. Hakijat haastatellaan kokouksessa, joka todennäköisesti järjestetään koronaviruksen vuoksi etäyhteyden avulla. Virallisesti hallituksen opiskelijajäsen valitaan tehtävään Metropolia ammattikorkeakoulun yhtiökokouksessa toukokuun loppupuolella.

Metropolian hallitus käyttää ylintä päätösvaltaa ammattikorkeakoulun strategiaan, talouteen, organisaatioon ja johtosääntöön liittyvissä kysymyksissä. Hallitus päättää myös lainsäädännön rajoissa opiskelijamääristä ja opiskeluun liittyvistä strategisista kysymyksistä. Tämän lisäksi hallitus vastaa osakeyhtiölain mukaisista hallitukselle kuuluvista tehtävistä. Opiskelijaedustaja toimii hallituksen täysivaltaisena ja -vastuullisena jäsenenä. Tehtävästä maksetaan palkkiota.

Lisätietoja:

Janne Levänen
Opiskelijaedustajista vastaava hallituksen jäsen, METKA
050 355 5301

Sakari Tuomisto
Edunvalvonnan asiantuntija, METKA
045 267 0828

This post is also available in English.