Syksyn toinen METKA on Tour käynnistyy 22.9

Näyteikkuna

METKA on Tour numero 2 starttaa ensi tiistaina 22.9 Tukholmankadulta! Jos et ole vielä päivittänyt opiskelijakorttiisi tarraa tai hankkinut liikuntapassia, tee se viimeistään nyt. Luvassa myös hulavanne-kisailua Frankin tarjoamien yllätysten kera ja METKA-liikunnan instakuvakilpailu. METKA toivottaa teidät tervetulleiksi toimipisteisiin klo 10-14 välisenä aikana!

Kiertueaikataulu:

22.9 Tukholmankatu
23.9 Mannerheimintie
24.9 Myyrmäki
25.9 Leppävaara

28.9 Agricolankatu
29.9 Sofianlahedonkatu
30.9 Vanha Viertotie & Arabiankatu

 

Hinnat:

Lukuvuositarra, syksy 2015 17 €
Lukuvuositarra, syksy 2015 ja kevät 2016 27 €

Liikuntapassi METKAlaisille syksy 2015 35 €
Liikuntapassi METKAlaisille syksy 2015 ja kevät 2016 45 €

Maksaa voit joko käteisellä, kortilla tai ennakkoon tilisiirrolla. Katso täältä ohjeet ennakkomaksuun.

Haku tutor-koulutuksiin on käynnissä 14.2. asti!

16-01-29_header-tutorhaku

Nyt se on käynnissä! Voit hakea tutor-koulutuksiin 1.-14.2.2016. Huhut kertovat tutor-toiminnan olevan parasta, mitä opiskeluaikana voi tehdä!

Tutorit toimivat kanssaopiskelijoiden vertaisohjaajina ja auttavat selviytymään ammattikorkeakoulun viidakossa. Kokeneempina opiskelijoina tutoreilla on etuoikeus jakaa tietotaitoaan ja mikä parasta; olla tutustumassa ja tutustuttamassa uusia opiskelijoita opiskelijaelämään ja toisiinsa!

Kaikki tutorit ovat METKAn rekrytoimia ja kouluttamia. METKA rekrytoi kaksi kertaa vuodessa uusia ja innokkaita opiskelijoita mukaan tutor-toimintaan, jolloin tutorit valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. METKA kouluttaa vuosittain vertais-, opinto-, ja vaihtaritutoreita.

Voit valita itseäsi eniten kiinnostavat tutoroinnin muodot tai kerätä koko sarjan. Tutorointi on myös opintojakso, joten siitä voi saada opintopisteitä!

Nyt haut ovat käynnissä vertais- ja vaihtaritutorointiin. Voit lukea näistä tutoroinnin muodoista lisää linkeistä.

Hae tutor-koulutuksiin!

METKA Newsletter 2/2016 – Speksin traileri, Sodexon palautekysely ja paljon muuta!

tutor-pyramidi

Onko se lintu? Onko se lentokone? Ei, se on tutor!

Helmikuu alkaa vauhdikkaasti pari viikkoa kestävällä tutorhaulla. Seuraavan kahden viikon aikana etsimme niitä opiskelijaelämän sankareita, jotka eivät pelkää pelastaa pulaan joutuneita fukseja tai kavahda hauskanpitoa ja uusia kavereita. 

Mikäli luulet omaavasi supervoimia tai olet muuten vain superkiinnostunut, niin liity meidän opiskelijoiden supersankareiden ainutlaatuiseen joukkoon ilmiantamalla itsesi Hae tutoriksi! -sivulla!

Jani Nieminen
Tutor-sensei

Ajankohtaiset

 • METKAn Speksi 2016, Palkkahalaaja, julkaisi trailerinsa ja nyt odotamme jo innolla ensi-iltaa >> SPEKSIN TRAILERI
 • METKA kiertää vielä tällä viikolla eri kampuksilla! Tiistaina vuorossa Myyrmäki, keskiviikkona Lummetie ja Hämeentie ja torstaina kiertue päättyy Onnentielle ja Ruoholahteen. Tule päivittämään opiskelijakorttisi lukuvuositarralla ja ostamaan liikuntapassi. Nähdään kampuksilla! >> METKA KIERTÄÄ KAMPUKSIA
 • LET’S DANCE! Metkaliikunta tarjoaa keväällä erilaisia tanssikursseja. Onko sinun lajisi tango vai nykytanssi? >> METKALIIKUNNAN KURSSIT
 • Kansainvälinen monilajikilpailu SELL games järjestetään tänä vuonna 13.-15.5. Tampereella. Ilmoittautuminen METKAn delegaatioon alkaa pian!
 • Luonnossa liikkuja! Vastaa AMK-opiskelijan opinnäytetyökyselyyn ja voit voittaa GPS-kellon tai aktiivisuusrannekkeen! >> LUONTOLIIKUNTAA
 • Metka Cafesta saat helmikuun tarjouksena patongin ja Pago-mehun edulliseen yhteishintaan 4,90 € (METKAn jäsenet) / 6 € (muut)! >> METKA CAFE FACEBOOKISSA
 • Metropolian Tradenomit ja Insinöörit järjestävät tänäkin vuonna 11.2. ystävänpäiväbileet eli Ysthikset >> YSTHIKSET FACEBOOKISSA
 • Sodexo aloitti lounastarjoilun Metropoliassa. Kuinka on sujunut? Kerro se palautekyselyssä! >> SODEXON PALAUTEKYSELY

Edut opiskelijakortilla

 • Kaksi yhden hinnalla rinteeseen ski.fi -kortilla! >> SKI.FI
 • Lisäravinteet, vaatteet ja muut tuotteet kuntoilun tueksi – opiskelijakortilla 10% alennuksella.  >> FITNESSTUKKU  
 • Saunalahdelta liittymä nyt opiskelijahintaan! Huoleton 3G: 18,60 €/kk (norm. 24,90 €/kk) Huoleton 4G: 21,90 €/kk (norm. 29,90 €/kk). >> ELISA SAUNALAHTI

Lisää etuja osoitteesta frank.fi!

Liitty METKAn työtilaan Tuubissa ja saat Newsletterit suoraan sähköpostiisi! Työtilan löydät hakemalla tekemällä Tuubin työtilat -sivulla haun “METKA”.

METKA kannattaa laittaa myös seurantaan Facebookissa! METKAn Facebook-sivu

Uusi opiskelija, vastaa palautekyselyyn tutoroinnista!

Uusi opiskelija, vastaa palautekyselyyn tutoroinnista!

METKA kerää uusilta opiskelijoilta palautetta koskien tämän kevään tutortoimintaa. Anna palautetta omista tutoreistasi alla olevalla lomakkeella ja auta siten kehittämään tutortoimintaa! Vastaaminen vie vain muutaman minuutin ja kaikki vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Jos aloitit opintosi jo syksyllä, mutta et ehtinyt antaa vielä palautetta, voit tehdä sen myös tällä lomakkeella.

Tästä palautelomakkeeseen!

Jos itse olet kiinnostunut tutoroinnista, suuntaa hakusivullemme ja lähde mukaan toimintaan! Tutorhaku käynnistyy heti helmikuun alussa!

METKAn Fuksiaiset & Ensi-ilta 2016

ensi-ilta-banneri

Perjantaina 22.1.2016 saa uusien opiskelijoiden opiskelijaelämä hyvän lähdön METKAn Fuksiaisten muodossa Kaivopuistossa!

Olet varmasti joskus halunnut päästä suorittamaan hauskoja tehtäviä leikkimielisen rastikierroksen yhteydessä? Hyvä, sillä Fuksiaiset on juuri sitä. Fuksiaisiin kerääntyvät kaikki tammikuussa aloittaneet Metropolian uudet opiskelijat, eli tämä on sinulle paras paikka tavata muita samaan aikaan aloittaneita opiskelijoita eri ryhmistä ja aloilta!

Tällä kertaa teemaksi valikoitui eläintarha. Sinun tehtävänäsi on kehitellä itsellesi ja muulle ryhmällesi eläimelliset, tai ainakin eläintarhahenkiset asut ja tulla pitämään hauskaa muun ryhmän kanssa Kaivopuistoon.

Rastikierros alkaa klo 16 ja kestää aina klo 20 asti. Loppurasti aukeaa klo 19.

Jatkobileinä toimii METKAn Kaivohuoneella järjestämä Ensi-Ilta, josta lisää infoa alla.

Fuksiaisten hinta:
Hinta on 9 €/hlö, sisältäen rastipassin, rastikierroksen sekä haalarimerkin ja lipun jatkoille. Halutessasi voit myös ostaa ainoastaan lipun Fuksiaisiin, jolloin hinta on 5€

Ilmoittautuminen
ilmoittautuminen on päättynyt, mutta lippuja saa vielä aloituspisteestä!

Ryhmän vastuuhenkilö saa paikanpäällä METKAn teltalta kirjekuoren, jossa on kaikille haalarimerkit sekä muu kierroksella tarvittava tavara. Myös jatkoliput saa paikanpäältä.

Huom! Jokainen osallistuja ilmoittautuu itse ylläolevan linkin kautta!

Muistakaahan, että kierros ollaan ulkona. Pukeutukaa siis sään mukaisesti sen verran lämpimästi, että ulkona tarkenee useamman tunnin. Kannattaa myös varautua siihen, että vaatteet voivat kastua tai sotkeentua vähäsen.

Fuksiaiset Facebookissa

Ensi-ilta

ensi-ilta

METKAn Fuksiaiset saa ansaitsemaansa jatkoa, kun Ensi-Ilta muuttuu villiksi eläintarhaksi. Älä anna siis kylmän ja pimeän talvi-illan häiritä, vaan suuntaa muiden kaltaistesi bile-eläinten mukana Ensi-Illan viettoon. Päästä myös sisäinen eläintarhasi valloilleen asuasi miettiessä, paras asuhan saa luonnollisesti palkinnon!

Ensi-Ilta siis toimii tuttuun tapaan Fuksiaisten jatkoina ja sinne ovat tervetulleita niin uudet kuin vanhatkin opiskelijat ja opiskelijanmieliset.

Dresscode: Eläintarha ja/tai haalarit

Hinta:
4 € /jäsen
6 € /ei-jäsen
8 € /ovelta

Huom! Fuksiaisten hinta sisältää myös pääsymaksun jatkoille!

Ensi-ilta Facebookissa

Viikon vinkki: Vuosi vaihtui, mitä se tarkoittikaan opintotuen kannalta?

Kalenterivuosi vaihtui, mitä se tarkoittikaan opintotuen kannalta?

Nyt ajankohtaista: Opintotuen tulorajoja ja saamiasi tuloja seurataan kalenterivuosiin perustuen. Tänä keväänä tarkastellaan siis vuonna 2015 saamiasi bruttotuloja (tulosi ennen veroja) suhteessa nostamaasi opintotukeen. Tuloraja on vuosittainen ja riippuu siitä, kuinka monena kuukautena olet nostanut opintotukea ja/tai asumislisää. Jos olet nostanut opintotukea liikaa, voit maksaa ylimääräiset tuet toukokuun loppuun mennessä. Nyt on siis vielä hyvin aikaa varautua mahdolliseen takaisinmaksuun.

Tarkemmin omien tulojen seurannasta ja ja tulorajoista: http://www.kela.fi/tulot_opiskelijan-omat-tulot

Vähemmän ajankohtaista tällä hetkellä: Opintojen edistymistä seurataan puolestaan lukuvuosiin perustuen. Edeltävän lukuvuoden opiskelutahtia tarkastellaan aina lokakuussa. Opintotuen saamisen edellytyksenä on riittävä edistyminen opinnoissa. Tämä riittävä tahti edellyttää kahden kriteerin täyttymistä:

1) Opintosi ovat edistyneet riittävästi, jos olet edeltävän lukuvuoden aikana suorittanut opintoja keskimäärin vähintään 5,0 opintopistettä tukikuukautta kohti.

2) Opintosuorituksia on oltava vähintään 20 opintopistettä jokaiselta lukuvuodelta, jonka aikana olet saanut opintotukea. Vaikka olet nostanut opintotukea vain 1 kuukaudelta, sinun pitää suorittaa vähintään 20 opintopistettä. Jos olet aloittanut opintosi kevätlukukaudella, tämä kriteeri ei päde kyseisellä ensimmäisellä lukukaudella.

Jos haluat pienentää edistymisen seurannassa huomioon otettavien tukikuukausien määrää, voit perua tukea tai palauttaa jo maksettua tukea. Nyt on siis hyvä hetki lakkauttaa tuen saaminen, jos opiskelutahtisi on hidastunut.

Lisätietoja opintojen edistymisen seurannasta:
http://www.kela.fi/opinnoissa-edistyminen_korkeakouluopinnot-182011-lukien

Kysymyksiä tai kokemuksia? Otamme niitä vastaan erittäin mieluusti:
Matti Tujula
Edunvalvonta-asiantuntija
matti.tujula@metkaweb.fi
045 267 0828

 

METKA on Tour starttaa 25.1.!

METKA kiertää toimipisteitä! Jos et ole vielä päivittänyt tarraa opiskelijakorttiin tai hankkinut liikuntapassia, voit tehdä sen nyt kätevästi omassa toimipisteessäsi. Kevään aikana on luvassa myös vielä toinen kiertue, josta infotaan myöhemmin.

Olemme paikalla toimipisteissä klo 10-14.

Aikataulu

Ma 25.1.2016: Tukholmankatu
Ti 26.1.2016: Agricolankatu & Mannerheimintie
Ke 27.1.2016: Sofianlehdonkatu & Arabiankatu
Ma 1.2.2016: Vanha Viertotie & Vanha Maantie
Ti 2.2.2016: Leiritie
Ke 3.2.2016: Lummetie & Hämeentie
To 4.2.2016: Onnentie & Ruoholahti

Hinnat

Lukuvuositarra, kevät ja syksy 2016 30 €
Lukuvuositarra, kevät 2016 20 €

Liikuntapassi kevät ja syksy 2016 48 €
Liikuntapassi kevät 2016 38 €

Voit maksaa kiertueella sekä käteisellä että maksukortilla!

METKA Newsletter 1/2016 – esittelyssä METKAn hallitus ja uusimmat opiskelijaedut!

hallitus-2016_2-epj-evpj_w1200

Tammikuu toi mukanaan kirpeät talvikelit ja alkuvuoden kiireet! METKAn toimisto on muuttanut uusiin tiloihin Bulevardin kampuksen päärakennukseen ja tuore hallitus on alkanut sopeutua opiskelijakunnan toimiston arkeen. Tiedätkö jo minkälainen opiskelijaporukka ajaa sinun etujasi tänä vuonna? Vuoden 2016 hallitus on kirjava ja poikkitieteellinen poppoo, tutustu meihin METKAn blogissa!

Aiempina vuosina toimiessani METKAn tutorina ja edustajiston varapuheenjohtajana huomasin, että METKA on ehdottomasti Suomen upein ja uljain opiskelijakunta. Minulle on kunnia päästä johtamaan sitä tämän vuoden ajan! Toimiston tyypit vaikuttavat huikeilta ja odotan innolla työskentelyä sidosryhmien, edustajiston ja opiskelijayhdistysten kanssa. Päivät menevät näin alkuun asioiden opettelussa ja tietojen päivittelyssä, mutta onneksi kevät on vasta alussa. Tsekkaa alta menoa ja meininkiä sekä muikeita etuja kevätlukukauden alun piristykseksi!

Emmi Paajanen
Hallituksen puheenjohtaja 

Ajankohtaiset

 • Norsu, tiikeri tai kenties strutsi? METKAn Fuksiaiset valtaavat Kaivopuiston eläintarhamaisella menollaan 22.1.! >> FUKSIAISIIN
 • Ensi-ilta on täällä taas ja eläimellisempänä kuin koskaan! Älä missaa METKAn vuoden ensimmäisiä bileitä, jotka toimivat samalla Fuksiaisten jatkoina sekä suursuosion viime vuonna saaneen METKAn Speksin nimenjulkaisutilaisuutena! >> ENSI-ILTA 2016 
 • On tullut jälleen aika valita viime vuoden ahkerimmat, ilmianna ahkerimmat tyypit! >> METKAN KUNNIAKIRJAT 
 • METKA Cafe nyt uusissa upeissa tiloissa tuoden hyvän lounasvaihtoehdon salaattibuffeen muodossa! >> METKA CAFE BULEVARDI 
 • Ryhmäliikuntatunnit käynnistyvät 18.1. Tsekkaa tarjonta! >> METKALIIKUNTA.FI
 • Sinustako ryhmäliikunnanohjaaja? Ilmoittaudu mukaan koulutukseen. >> LIIKUNNANOHJAAJAKSI
 • Nyytin ryhmächatit ovat vertaistuellisia keskustelualueita, joilla voit jakaa ajatuksia ja kokemuksia. Seuraava kerta 28.1.! >> CHATTAILEMAAN
 • Uusi vuosi on tuonut uusia muutoksia METKAn jäsenhintoihin. Vuoden jäsenyys maksaa 1.1.2016 alkaen 30 € ja puolen vuoden jäsenyys 20 €. Vuoden liikuntapassi puolestaan maksaa 48 € ja puolen vuoden passi 38 €. Tervetuloa M-pisteelle!
 • Sinkku, varattu vai jotain siltä väliltä? Tule ottamaan selvää! Tradenomien opiskelijayhdistys Trombi ry järjestää perinteiset Liikennevalobileet 28.1.! >> LIIKENNEVALOBILEET
 • Edustajisto aloittaa 21.1. kouluttautuen vaativaan tehtäväänsä opiskelijan edunvalvojana. Tositoimiin ryhdytään kokouksessa 2.2.!
 • Vielä ehdit hakea opiskelijavaihtoon lukuvuodelle 2016-2017! Deadline Metropolian sisäiseen vaihtohakuun on 31.1.2016. >> VAIHTOON 2016-2017

Edut opiskelijakortilla

 • Siwat ja Valintatalot tarjoavat -5% opiskelija-alennuksen kaikista ruokaostoksista ja -15% alennuksen käyttötavaroista. >> SIWA & VALINTATALO
 • ISIC-kortilla nyt englannin kurssi ilmaiseksi! EF Education First tarjoaa kortilla 90 päivän ilmaisen pääsyn verkkokurssille. >> ILMAINEN KIELIKURSSI
 • Tuntuuko kauppaan lähteminen liian raskaalta? Ei hätää, Foodoralta voit tilata ruoat suoraan kotiin ja saat vielä 8 euroa alennusta kaikista tilauksista. >> FOODORA

Lisää etuja osoitteesta frank.fi!

Liitty METKAn työtilaan Tuubissa ja saat Newsletterit suoraan sähköpostiisi! Työtilan löydät hakemalla tekemällä Tuubin työtilat -sivulla haun “METKA”.

METKA kannattaa laittaa myös seurantaan Facebookissa! METKAn Facebook-sivu

 

Esittelyssä METKAn hallitus 2016!

hallitus-2016_1_w1200

METKAlle valittiin vuoden lopulla uusi hallitus, joka jakoi vastuualueet järjestäytymiskokouksessaan. Vaan keitä ovat hallituksen jäsenet? Annetaan heidän esitellä itsensä!

Emmi Paajanen, hallituksen puheenjohtaja

emmi-paajanen_2016_w600

1. Kuka olet ja mitä opiskelet?
Olen Emmi Paajanen, Helsinkiin päätynyt savolaislikka ja kolmannen vuoden esimiestyöhön erikoistuva tradenomiopiskelija Myyrmäen kampukselta.

2. Mikä on vastuualueesi METKAssa?
Toimin tänä vuonna METKAn hallituksen puheenjohtajana. Pääasialliset vastuualueeni ovat operatiivinen johtaminen, kuntavaali- ja sidosryhmävaikuttaminen sekä Opiskelijapalvelut Oy:n omistajaohjaus

3. Mitä haluat saada METKAssa aikaan hallituskautesi aikana?
Erityisesti tahdon hallituksen kehittävän porukalla opiskelijakunnan ja opiskelijayhdistysten välistä yhteistyötä, sekä jäsenyyden markkinointia ja yritysyhteistyötä.

4. Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajallasi?
Juoda kahvia/satunnaisesti jotain vahvempaa hyvässä seurassa, yrittää lenkkeillä ja suunnitella toteutumattomia ulkomaanmatkoja.

Lauri Karhunen, hallituksen varapuheenjohtaja

lauri-karhunen_2016_w600

1. Kuka olet ja mitä opiskelet?
Lauri Karhunen neljännen vuoden rakennustekniikan opiskelija Agricolankadun toimipisteeltä

2. Mikä on vastuualueesi METKAssa?
METKAssa toimin hallituksen varapuheenjohtajana ja vastuualueina jäsenasiat sekä yritysyhteistyö. Vastaan siis esimerkiksi METKAn kiertueista ja jäsenhankinnan koordinoinnista hallituksessa.

3. Mitä haluat saada METKAssa aikaan hallituskautesi aikana?
Jäsenlähtöisyyden parantaminen, opiskelijakunta on lähellä opiskelijaa ja tulevaisuudessa opiskelijakunnan palvelut ovat kaikkien käytettävissä tulevaisuudessa. Lisäksi tapahtumien osalta yritysyhteistyön kasvattaminen on kuluvan vuoden agendalla.

4. Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajallasi?
Opiskelijavaikuttamista, ruoanlaittoa, ja lueskella oman alan kirjallisuutta. Tottakai muistan myös pitää hauskaa, nähdä kavereita ja katsoa vaikka hyvä elokuva hyvällä porukalla.

Maria Jokinen, hallituksen jäsen

maria-jokinen_2016_w600

1. Kuka olet ja mitä opiskelet?
Olen Maria Jokinen ja 1.vuoden teollisen muotoilun opiskelija

2. Mikä on vastuualueesi METKAssa?
Viestintä ja markkinointi

3. Mitä haluat saada METKAssa aikaan hallituskautesi aikana?
Haluan kehittää viestintää, saada METKAlle lisää näkyvyyttä sekä tehdä METKAsta jotain tavoittelemisen arvoista.

4. Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajallasi?
Uni, ruoka ja rakkaus. Pyhä kolminaisuus!

Krista Mahlamäki, hallituksen jäsen

krista-mahlamaki_2016_w600

1. Kuka olet ja mitä opiskelet?
Olen Krista Mahlamäki ja opiskelen bioanalytiikkaa Vanhalla Viertotiellä.

2. Mikä on vastuualueesi METKAssa?
Vastuualueinani tänä vuonna ovat koulutus- ja kaupunkipolitiikka, edunvalvonta sekä opiskelijayhdistykset. Lisäksi työlistalta löytyy edustajistovaalien sekä KOPPI-tapahtumien järjestäminen.

3. Mitä haluat saada METKAssa aikaan hallituskautesi aikana?
Hallituskauteni aikana haluan tuoda opiskelijoille heidän oikeuksiaan enemmän ilmi ja saada yleisestikin vaikuttamisaktiiviutta nousemaan. Haluan tänä vuonna olla myös takaamassa, että saamme jatkossakin laadukasta koulutusta, johon sisältyy edelleen lähiopetusta ja jossa otetaan opiskelijan tarpeet sekä lähtökohdat huomioon mahdollistaen monimuotoiset oppimistyylit ja tarvittavat tukitoimet.

4. Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajallasi?
Jos en neulo villasukkia, niin pelaan Xboxia sillä minussakin asuu pieni nörtti. Myös puolison ja koiran kanssa tulee vietettyä paljon aikaa.

Jani Nieminen, hallituksen jäsen

jani-nieminen_2016_w600

1. Kuka olet ja mitä opiskelet?
Olen Jani Nieminen, pari vuotta sitten Tampereelta suureen maailmaan muuttanut 3. vuoden laskentaan ja rahoitukseen suuntautunut liiketalouden opiskelija.

2. Mikä on vastuualueesi METKAssa?
Vastaan METKAssa tutoroinnista kokonaisuudessaan.

3. Mitä haluat saada METKAssa aikaan hallituskautesi aikana?
Kehittää tutortoimintaa entisestään mm. selkeyttämällä kommunikointia tutoreiden, opiskelijayhdistysten ja METKAn välillä, sekä rakentaa pohjaa tutor-konseptille tulevassa neljän kampuksen mallissa.

4. Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajallasi?
Olen aina menossa ja mieluiten vietän iltaa tuttujen ja kavereiden seurassa. Usein minut bongaa erilaisissa opiskelijatapahtumissa.

Nelli-Maria Sarasmaa, hallituksen jäsen

nelli-maria-sarasmaa_2016_w600

1. Kuka olet ja mitä opiskelet?
Olen Nelli-Maria Sarasmaa, liiketalouden toisen vuosikurssin opiskelija Myyrmäestä

2. Mikä on vastuualueesi METKAssa?
Vastaan tänä vuonna liikunnasta, kerhoista ja sosiaalipolitiikasta

3. Mitä haluat saada METKAssa aikaan hallituskautesi aikana?
Haluaisin hallituskauden aikana saada opiskelijat ymmärtämään mitä etuja opiskelijakunnan jäseneksi liittymisessä on ja kasvattaa jäsenkuntaa, sillä mitä enemmän jäseniä on, sitä enemmän ja laadukkaampia palveluita opiskelijoille voidaan tarjota.

4. Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajallasi?
Vapaa-ajallani tykkään neuloa ja viettää aikaa ystävien ja läheisten kanssa.

Veli-Matti Wirta, hallituksen jäsen

weli-matti-wirta_2016_w600

1. Kuka olet ja mitä opiskelet?
Olen Veli-Matti ”Wellu” Wirta, kolmannen vuoden tietotekniikan opiskelija Bulevardilta

2. Mikä on vastuualueesi METKAssa?
Tapahtumat

3. Mitä haluat saada METKAssa aikaan hallituskautesi aikana?
Ylläpitää ja parantaa Metkan järjestämien tapahtumien laatua ja poikkitieteellisyyttä

4. Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajallasi?
Yritän välillä ottaa vähän rauhallisemmin. Tekeminen vaihtelee ihan fiiliksen mukaan.

hallitus-2016_3-poopoilee_w1200

Opiskelijakunta METKA täysillä vuoteen 2016!

Uusi vuosi on alkanut ja METKAlla on täysi tohina päällä! M-piste palvelee normaalien aukioloaikojensa mukaisesti, joten suuntaa sinne, mikäli kevätkauden lukuvuositarra puuttuu opiskelijakortista! Kevätlukukauden jäsenyys maksaa 20 € ja siihen hintaan jäsenyys on voimassa syyskuun loppuun asti. Nyt jäsenyys kannattaa entistä enemmän, sillä opiskelijakortilla saat kaikista Siwoista ja Valintataloista 5% alennuksen ruokaostoksistasi!

Jos opiskelijakortti vielä puuttuu lompakosta, niin tilaa sellainen täältä! Samalla liityt opiskelijakuntasi jäseneksi.

Myös METKAn liikuntapalvelut käynnistyvät: useimmissa toimipisteissä tunnit alkavat 18.1.2016. M-pisteeltä saat myös liikuntapassin, jolla osallistut lukuisille ryhmäliikuntatunneille niin usein kuin haluat! Liikuntapassi koko kevätkaudelle maksaa 38 €. Tutustu lajitarjontaan osoitteessa metkaliikunta.fi!

Metka Cafe on avannut ovensa Tukholmankadulla. Bulevardilla viimeistellään remonttia ja ovet aukeavat keskiviikkona, sillä kahvila on siirtynyt kokonaan uusiin tiloihin päärakennuksen pohjakerrokseen! Maista myös kahvilan vegaanihaasteen tarjontaa, herkullisia salaatteja ja sämpylöitä!

Hyvää uutta vuotta 2016 ja tervetuloa mukaan METKAn tarjoamaan toimintaan!

Viikon vinkki: Mitä tukea Metropolia tarjoaa opintoihin?

Tiesitkö että Metropolia tarjoaa tukea esimerkiksi lukihäiriön, huonon kuulon tai liikuntavamman tapauksissa?

Tukikeinot ovat kullekin opiskelijalle yksilöllisiä. Lukiseuloja, joissa opiskelijalla on mahdollisuus kartoittaa omaa lukivaikeustilannettaan Metropolia järjestää lukukausittain. Lukiseulat ovat Metropolian tutkinto-opiskelijoille maksuttomia. Lukiseulaan kannattaa osallistua, jos epäilee lukivaikeutta. Lukiseulaan on mahdollisuus osallistua silloinkin, jos lukivaikeus on todettu jo aikaisemmin, mutta aiemmasta lukiseulasta on kulunut jo paljon aikaa.  Lukiseulojen ja muiden tukitoimien suhteen kannattaa olla yhteydessä joko oman tutkinto-ohjelman henkilöstöön tai METKAn edunvalvonta-asiantuntijaan.

Tuubista löytyy lisätietoa Opiskelijalle -välilehden alta, otsikon Erityistuki opiskelussa kohdalta. Kannattaa tutustua varsinkin Metropolian Yhdenvertaisuus-ohjelmaan, jossa kerrotaan mihin kaikkeen Metropolia on sitoutunut.

Lisätukea ja vastauksia kysymyksiin:
Matti Tujula
Edunvalvonta-asiantuntija
matti.tujula@metkaweb.fi
045 267 0828
(Joululomalla 22.12. – 4.1.)