Syksyn toinen METKA on Tour käynnistyy 22.9

Näyteikkuna

METKA on Tour numero 2 starttaa ensi tiistaina 22.9 Tukholmankadulta! Jos et ole vielä päivittänyt opiskelijakorttiisi tarraa tai hankkinut liikuntapassia, tee se viimeistään nyt. Luvassa myös hulavanne-kisailua Frankin tarjoamien yllätysten kera ja METKA-liikunnan instakuvakilpailu. METKA toivottaa teidät tervetulleiksi toimipisteisiin klo 10-14 välisenä aikana!

Kiertueaikataulu:

22.9 Tukholmankatu
23.9 Mannerheimintie
24.9 Myyrmäki
25.9 Leppävaara

28.9 Agricolankatu
29.9 Sofianlahedonkatu
30.9 Vanha Viertotie & Arabiankatu

 

Hinnat:

Lukuvuositarra, syksy 2015 17 €
Lukuvuositarra, syksy 2015 ja kevät 2016 27 €

Liikuntapassi METKAlaisille syksy 2015 35 €
Liikuntapassi METKAlaisille syksy 2015 ja kevät 2016 45 €

Maksaa voit joko käteisellä, kortilla tai ennakkoon tilisiirrolla. Katso täältä ohjeet ennakkomaksuun.

Lukuvuositarra ja liikuntapassi omalta kampukselta – syksyn toinen METKA on tour käynnistyy 29.9.

Syksy etenee ja METKA lähtee jälleen kiertämään kampuksia 29.9. Myyrmäestä! Vanha lukuvuositarra vanhenee syyskuun lopussa, joten nyt on täydellinen hetki uuden tarran hankinnalle. Tervetuloa METKAn pisteelle kampuksellasi kello 9.30-13 välisenä aikana!

Kiertueaikataulu

Torstai 29.9. — Myyrmäki
Maanantai 3.10. — Tukholmankatu
Tiistai 4.10. — Leppävaara
Keskiviikko 5.10. — Tikkurila
Torstai 6.10. — Sofianlehdonkatu
Perjantai 7.10. — Agricolankatu

Hinnat

 • Lukuvuositarra, syksy 2016 ja kevät 2017: 30 €
 • Lukuvuositarra, syksy 2016: 20 € 
 • Liikuntapassi syksy 2016 ja kevät 2017: 48 €
 • Liikuntapassi syksy 2016: 38 €

Ohjeet tilimaksuun

 • Tilinumero: Nordea FI10 1555 3000 1099 68
 • Viitenumero: Laske henkilökohtainen viitenumerosi viitenumerolaskurilla.
 • Saaja: metropolia/opiskelijakunta
 • Tosite: Hakiessasi tarraa esitä joko tulostettu kuitti tai verkkopankin maksutapahtuma puhelimen näytöltä.

METKA Newsletter 14/2016 – Vaalikuulutuksia, tutorhakua ja liikunnan riemua

Viime viikolla MetroSportissa luettiin vaalikuulutukset edustajistovaaleihin ja halloped-, eli hallinnon opiskelijaedustaja -valintoihin. Nyt on siis se hetki vuodesta, kun voit päästä vaikuttamaan METKAn ja Metropolian toimintaan!

25:stä varsinaisesta jäsenestä ja 25:stä varajäsenestä koostuva edustajisto on METKAn ylin päättävä elin. Voit asettua ehdolle etsimällä sopivan vaalilistan tai perustaa sellaisen itse. Halloped-paikkoja on tarjolla lähes joka alan neuvottelukunnissa, joissa työelämän ja Metropolian edustajat kokoontuvat vaikuttamaan mm. opetussuunnitelmiin. Halloped-paikkoja on myös opintotuki-, tutkinto- ja oikeusturvalautakunnassa sekä päällikköfoorumissa.

Olitpa sitten fuksi tai pidempään opiskellut, lähde rohkeasti mukaan vaikuttamaan!

Ajankohtaiset

 • Viikon Vinkki: Pänniikö poikittaisliikenne? Auta METKAa vaikuttamaan asiaan! >> VIIKON VINKKI
 • Haluatko parempia kursseja? Pitäisikö tutkintosi työelämäyhteyksiä parantaa? Näihin kysymyksiin voi vaikuttaa Metropolian eri toimielimissä, jonne haetaan opiskelijaedustajia joka alalta! >> VAALIKUULUTUS
 • Vaikuta METKAssa! Edustajistovaalien ehdokasasettelu on alkanut ja se päättyy 17.10. >> ASETU EHDOLLE EDARIIN
 • Tutor-haku auki viikon loppuun asti! >> HAE TUTORIKSI
 • Muista jatkaa liikunnan riemussa METKAliikunnan ryhmäliikuntatunneilla myös MetroSportin jälkeen! Jos ryhmäliikunta ei innosta, hommaa liikuntapassi, kerää jengi kasaan ja voit varata liikuntasalin vaikka sählyä varten.>> RYHMÄLIIKUNTA-AIKATAULUT

Edut opiskelijakortilla

 • Pelagolta saat varmasti Suomen tyylikkäimmät pyörävarusteet ja polkupyörät – katukiveyksiltä peltoaukeille. Pelagolta 10% alennusta myymälästä ja verkkokaupasta syyskuun loppuun saakka! >> PELAGO BICYCLES
 • ISIC-kortin omistajille superalennus tarjolla! Kun varaat lennot Finnairilla 19.9.-2.10.2016 välisenä aikana, saat normaalin opiskelija-alennuksen lisäksi vielä yli 15 % alennusta matkastasi.  >> FINNAIRIN ISIC LENTOTARJOUS
 • Tarvitsetko vielä asua Kaljaasille? Punanaamiosta saa opiskelijakortilla 10% alennusta! >> PUNANAAMIO 

Lisää etuja osoitteesta frank.fi!

Seuraa meitä!

Viikon Vinkki: Pänniikö poikittaisliikenne? Auta METKAa vaikuttamaan asiaan!

METKA on muiden pääkaupunkiseudun opiskelijajärjestöjen tavoin mukana Tiederatikka 2025 -kampanjassa. Kampanjan tavoitteena on saada Raide-Jokerin kaltainen, poikittaisyhteyksiä parantava pikaratikkalinja eli Tiederatikka toteutukseen vuoteen 2025 mennessä. Linja kulkisi useiden kampusalueiden ja työpaikka-alueiden läpi, Otaniemestä Pasilan kautta Myllypuroon.
Miksi METKA on mukana kampanjassa, miten Metropolian opiskelijat hyötyisivät linjasta ja miten sinä voit vaikuttaa asiaan?

Avaa lisätietoa Tiederatikasta

Tiederatikka on pikaraitiotie, joka korvaisi nykyisen bussilinjan 506 ja oikaisisi, nopeuttaisi ja pidentäisi sen reittiä huomattavasti. Tiederatikan reitin varrella Otaniemestä Pasilan kautta Viikkiin ja Myllypuroon sijaitsee vuonna 2019 seitsemän korkeakoulua, kymmenen kampusta sekä noin 100 000 työpaikkaa.
Tiederatikka toteutettaisiin modernina pikaratikkana, joka on 10km/h nykyisiä keskustaraitioteitä nopeampi, kulkisi omilla kaistoillaan ja paremmilla valoeduilla ja tarjoaisi näin sujuvan ja häiriöttömän, metroa muistuttavan kulun. Bussilinja 550 tullaan muuttamaan Raide-Jokeriksi samalla tavalla vuoteen 2021 mennessä.

Tiivis vastaus kahteen ensimmäiseen kysymykseen: Tiederatikka liittäisi kaikki Metropolian kampukset korkeintaan yhden vaihdon kautta yhteen.

Hieman pidemmin: Metropolialaisten yhteydet kaikille kampuksille, varsinkin Pasilasta Arabiaan ja tulevalle Myllypuron kampukselle paranisivat huomattavasti. Jokainen Pasilasta Arabiaan 506-bussilla matkustanut tietää, että paremmalle yhteydelle kyseisellä välillä on tarvetta. Kyseinen yhteys on nyt mutkitteleva, hidas ja epäluotettava. Kysyntää tulee vielä kasvattamaan Arabian opiskelijamäärän kasvu Tikkurilan kampuksen muuton myötä. Vielä suurempi opiskelijamäärä siirtyy Myllypuroon vuodesta 2018 lähtien. Myllypuroon pääsee hyvin metrolla Helsingin ja Espoon eteläosista (kun metro joskus valmistuu), mutta metron kuormitus tulee nousemaan kovaksi jo pian kampuksen valmistuttua. Lisäksi metro ei tarjoa Pasilan tasalle tai pohjoisemmaksi, esimerkisi Leppävaaraan tai Myyrmäkeen, hyvää yhteyttä. Täydentävälle yhteydelle kummallekin kampukselle on siis tarvetta.  

Tiederatikka parantaisi yhteyksiä myös muihin korkeakouluihin ja ja keskeisille työpaikka-alueille, kuten Pasilaan ja Meilahteen. Korkeakoulujen välinen yhteistyö on lisääntymässä ja esimerkiksi Meilahti säilyy sote-alalle keskeisenä työpaikka-alueena myös jatkossa. Pidämme tärkeänä parantaa linkkiä työelämään myös konkreettisesti. Yksi linja, joka kulkee monelle kampukselle parantaa varmasti myös opiskelijapariskuntien mahdollisuuksia löytää molemmille sopiva asuinpaikka.

Joku voi kummeksua miksi opiskelijoiden tulisi tehdä näin kauaskantoista kampanjaa: vuosi 2025 on pitkän ajan päässä ja nykyopiskelijoista tuskin kukaan, toivottavasti, on enää silloin opiskelemassa. Näinkin ajattelemalla kannattaa muistaa kaksi asiaa: linjan varrella on paitsi korkeakouluja, myös työpaikka-alueita ja noin 100 000 työpaikkaa. Todennäköisyys linjasta hyötymiselle on siis suuri. Samalla yhteydet Pasilan kautta radanvarsien työpaikka-alueille paranevat. Toisaalta voi miettiä opiskelijaliikkeen aiempia saavutuksia ja nykytilannetta: itse kukin esimerkiksi opintotukea tai ateriatukea saavista hyötyy edeltävien opiskelijapolvien edunvalvonnasta ja teoista.

Nyt on helppo ja hieno mahdollisuus tehdä oma osansa opiskelijoiden ja paremman poikittaisliikenteen puolesta:
Keräämme Helsingissä nimiä valtuustokäsittelyyn tähtäävään kuntalaisaloitteeseen, jolla vaadimme Tiederatikkaa toteutettavaksi. Aloitteen allekirjoittaminen ei velvoita mihinkään, vaan tarjoaa mahdollisuuden tuoda oma ääni kuuluviin paremman poikittaisliikenteen puolesta. 

Allekirjoita aloite (helsinkiläiset): https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/3043

Lisää tietoja kampanjasivulla: http://www.tiederatikka2025.fi/
Seuraa kampanjaa Facebookissa: https://www.facebook.com/tiederatikka2025

Lisätietoja:
Matti Tujula
METKAn edunvalvonta-asiantuntija
matti.tujula@metkaweb.fi
045 267 0828

Vaikuta! Edustajistovaalien ehdokasasettelu ja hallinnon opiskelijaedustajien haku on käynnistynyt

Nyt on todella mahdollisuus vaikuttaa METKAssa ja Metropoliassa! Tänään käynnistyivät sekä METKAn edustajistovaalien ehdokasasettelu että hallinnon opiskelijaedustajien – hallopedien – haku.

Mikä edustajisto ja mitkä vaalit?

Opiskelijakunnassamme ylintä päätösvaltaa käyttää 25-paikkainen edustajisto. Edustajisto päättää muun muassa jäsenmaksun ja liikuntapassin hinnoista, METKAn budjetista ja toimikuntien jäsenistä sekä ohjaa valitsemansa hallituksen päivittäistä toimintaa.

Edustajisto valitaan vaaleilla opiskelijakuntaan kuuluvista opiskelijoista vuosittain syksyllä kalenterivuoden mittaiselle toimikaudelle.

Nämä vaalit käydään nyt! Juuri sinulla on mahdollisuus vaikuttaa opiskelijakunnan tulevaisuuteen. Ota ohjat ja asetu ehdolle! Ehdokasasettelu on alkanut ja se päättyy 17.10.2016. Varsinaiset vaalit käydään 1.11.-10.11.2016.

Käy lukemassa lisää edustajistovaaleista METKAn vaalisivulta: metka.metropolia.fi

Hallinnon opiskelijaedustajia haussa!

Opiskelijat ovat edustettuina monissa Metropolian toimielimissä ja vaikuttamisen paikoilla täysivaltaisina jäseninä. Tehtävissään he tuovat keskusteluun opiskelijoiden näkökulman ja korjaavat epäkohtia sekä kehittävät Metropolian toimintaa. Opiskelijaedustajaksi ryhtyminen ei vaadi laajoja ennakkotietoja, vaan innokkaan mielen ja halun oppia uutta.

METKA valitsee opiskelijoiden edustajana opiskelijaedustajat eri tehtäviin vuosittain syksyllä joko kalenterivuoden mittaiselle tai lautakuntien tapauksessa kahden vuoden kausille.

Vuoden 2017 halloped-paikat ovat nyt haussa ja hakuaika on 21.9. – 13.10. Valituista edustajista päätöksen tekee paikasta riippuen METKAn edustajisto tai hallitus. Näillä paikoilla voi parantaa tutkintosi yhteyttä työelämään, vaikuttaa kurssien toteutuksiin tai esimerkiksi siihen, miten Metropoliassa toteutetaan digitalisaatiota!

Käy lukemassa lisää opiskelijaedustajapaikoista METKAn sivuilta: http://metkaweb.fi/opiskelijakunta/opiskelijaedustajat/

Vaalikuulutus edustajistovaaleihin 2016

EDUSTAJISTOVAALI JA EHDOLLE ASETTUMINEN

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKAn edustajistoon valitaan toimikaudelle 2017 kaksikymmentäviisi (25) varsinaista jäsentä ja enintään kaksikymmentäviisi (25) varajäsentä. Edustajiston toimikausi on kalenterivuosi ja se alkaa 1.1.2017 ja päättyy 31.12.2017. Edustajiston työkieli on suomi.

Ehdolle asettuminen edustajistovaaleihin alkaa 21.9.2016 MetroSport-tapahtuman yhteydessä ja päättyy 17.10.2016. Vaalikelpoisia ehdolle asettumista varten ovat henkilöt, jotka ovat liittyneet Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKAn jäseniksi lukuvuodeksi 2016-2017 ehdolle asettumisen päättymiseen mennessä.

VAALIASIAKIRJAT

Edustajistovaaleihin asetutaan ehdolle ehdokasilmoituksella. Ehdokasilmoitus löytyy osoitteesta http://metka.metropolia.fi/vaalit/. Ehdokkaat voivat halutessaan perustaa vaaliliiton ja/tai vaalirenkaan. Vaaliliiton ja vaalirenkaan perustamisasiakirjat löytyvät osoitteesta http://metka.metropolia.fi/vaalit/. Edustajistovaaleissa sovelletaan opiskelijakunnan vaalijärjestystä, joka löytyy osoitteesta http://metkaweb.fi/opiskelijakunta/materiaalipankki/. Muu vaalia varten tarpeellinen materiaali löytyy opiskelijakunnan nettisivuilta ja kirjallisena opiskelijakunnan toimistolta.

ÄÄNESTÄMINEN

Edustajistovaalin äänestys alkaa 1.11.2016 klo 10.00 ja päättyy 10.11.2016 klo 14.00. Äänioikeutettuja edustajistovaalissa ovat henkilöt, jotka ovat äänestyshetkellä opiskelijakunnan jäseniä ja läsnäolevaksi ilmoittautuneita. Äänestäminen tapahtuu sähköisesti henkilökohtaisen, kertakäyttöisen äänestyslinkin kautta, joka toimitetaan äänioikeutettujen Metropolia Ammattikorkeakoulun sähköpostiosoitteisiin

Lisätietoja:
Vaalisivusto
Vaalijärjestys (pdf)

Haussa opiskelijaedustajia kätilö-, suuhygienisti- ja terveydenhoitajaopiskelijoista

Oletko joskus miettinyt käymäsi kurssin huonoa toteutusta? Puuttuuko tutkinnostasi mielestäsi jokin tärkeä osa-alue? Pitäisikö opintojesi yhteyksiä työelämään parantaa? Kaikkiin näihin voit päästä vaikuttamaan oman tutkinto-ohjelmasi neuvottelukunnassa!

Neuvottelukunnissa on edustajia opiskelijoista, henkilökunnasta sekä työelämästä ja ne käsittelevät mm. opetussuunnitelmia, opetuksen kehittämistä sekä luovat ja kehittävät yhteyksiä työelämään. Ne kokoustavat yleensä muutaman kerran lukukaudessa ja tarjoavat opiskelijoille hyvän väylän vaikuttaa omaan opiskeluympäristöönsä.

Opiskelijakunta METKA hakee opiskelijaedustajia kätilötyön, suun terveydenhuollon ja terveydenhototyön neuvottelukuntiin. Neuvottelukuntiin haetaan kahta opiskelijaedustajaa per neuvottelukunta, joten yksin et joudu työhön osallistumaan. Nyt valitut edustajat valitaan vuoden 2017 loppuun asti ulottuvalle kaudelle, sen jälkeen edustajat valitaan kalenterivuodeksi kerrallaan. Haku on auki maanantaihin, 3.10. asti.

Lisätietoja hakemisesta ja auki olevista paikoista:
Vaalikuulutus

Sähköinen hakulomake

Lisätietoja antaa myös METKAn edunvalvonta-asiantuntija:
Matti Tujula
matti.tujula@metkaweb.fi
045 267 0828

MetroSport keskiviikkona Myyrmäessä. Näin löydät paikalle!

saapumiskartta_final_w900

Olympia-stadionin remontin vuoksi MetroSport 2016 on Myyrmäki-hallin ja sen viereisen Energia Areenan tiloissa. Paikalle pääsee helposti julkisilla – sekä junat että bussit tuovat kävelymatkan päähän alueesta!

Suuntaa keskiviikkona Myyrmäkeen! Pääset kokeilemaan kuplafutista ja lukuisia muita lajeja. Lavalla Musta Barbaari & Prinssi Jusuf kello 15:30! Lue lisää MetroSportista

Toimipisteiltä MetroSportiin

Linkeistä pääset Reittioppaan ohjeisiin kustakin toimipisteestä tapahtumapaikalle.

MetroSport 2016: Liikunta & digi

metrosport-2016-slider

Metropolian lukukauden avajaiset, liikunta- ja hyvinvointitapahtuma MetroSport tulee taas!

MetroSport järjestetään 21.9.2016 Vantaan Myyrmäessä, Myyrmäki-hallissa ja Energia areenalla. Tapahtumassa on tarjolla monipuolinen kattaus liikuntaa: esimerkiksi ryhmäliikunnan demotunteja, joukkuelajeja ja mahdollisuus päästä kokeilemaan erikoisempiakin juttuja. Lisäksi esillä on hyvinvointipalveluja ja liuta yhteistyökumppaneita.

Lavalla ohjelma huipentuu Musta Barbaarin ja Prinssi Jusufin keikkaan! Showtime kello 15:30.

MetroSport on hyvän fiiliksen tapahtuma, joka toimii mahtavana aloituksena lukuvuodelle! Tätä ei kannata missata!

Lue lisää: www.metrosport.fi

MetroSport Facebookissa

 

METKA Newsletter 13/2016 – Liikunnan ilmainen kokeiluviikko ja MetroSport

MetroSport kerää kuudetta kertaa korkeakouluopiskelijat liikunnan ja hyvinvoinnin äärelle. Tule kokeilemaan lajeja, osallistumaan turnauksiin tai, jos haluat täyden kokemuksen, lähde vapaaehtoiseksi! Voit myös tulla vain nauttimaan musiikista: lavalla Musta Barbaari & Prinssi Jusuf!

MetroSportista on muodostunut lyhyessä ajassa Suomen suurin ei-kilpailullinen urheilutapahtuma, johon osallistui viime vuonna lähes 6000 opiskelijaa. Tänä vuonna Olympia-stadion on remontissa, joten tapahtuma järjestetään Vantaan Myyrmäki-hallissa!

www.metrosport.fi

Ajankohtaiset

 • Vanha opiskelija, vielä ehdit uusimaan tarran opiskelijakorttiisi! Lukuvuoden 2015-2016 tarra on voimassa enää syyskuun loppuun, joten nyt on syytä rientää M-pisteelle uusimaan jäsenyytesi. Tarran hankkiminen käy kätevästi myös Metrosportissa 21.9! >> UUSI LUKUVUOSITARRA
 • Suoritatko ylempää AMK-tutkintoa? Hyviä uutisia: myös sinä saat sinisen opiskelijakortin ja esimerkiksi VR:n opiskelijaedut! >> KORTTIEHDOT MUUTTUIVAT
 • Ryhmäliikunnan tunnit ovat alkaneet! Tämä viikko on kokeiluviikko, jolloin voit hypätä kokeilemaan tunteja maksutta! >> METKALIIKUNNAN KOKEILUVIIKKO 
 • METKA tarvitsee MetroSportin järjestämisessä paljon apua opiskelijoiltamme. Viime vuonna tapahtumassa oli töissä yli 80 vapaaehtoista! >> VAPAAEHTOISEKSI METROSPORTIIN
 • Tutor-haku auki nyt! >> HAE TUTORIKSI 
 • Metka Cafella ensi maanantaista lähtien ja kuun loppuun asti kaikki erikoiskahvit 2 €! >> METKA CAFE 

Edut opiskelijakortilla

 • Tekisikö mieli leffaan, mutta liput tuntuvat liian kalliilta? Opiskelijakortilla saat jopa 30 % alennuksen leffalipuista! >> FINNKINON ALENNUKSET 
 • Upouusi Allas Sea Pool on avannut ovensa! Opiskelijoille liput alennettuun hintaan 7,5 €. >> ALLAS SEA POOL 
 • Nissen tarjoaa opiskelijoille ilmaisen näöntarkastuksen syyskuun loppuun! >> NISSEN

Lisää etuja osoitteesta frank.fi !

Seuraa meitä!

Syksyn tutorhaku on auennut!

METKA hakee taas tutoreita auttamaan uusia opiskelijoita opintojen alussa. Haussa on vertaistutoreita ja vaihtaritutoreita tammikuussa 2017 saapuvien opiskelijoiden avuksi.

Vertaistutorit ovat uusia opiskelijoita vastassa ensimmäisinä koulupäivinä ja he toimivat tutor-ryhmänsä tukena ensimmäisen lukukauden ajan. Tutorit auttavat ryhmäläisiään pääsemään kiinni opiskeluarkeen kertomalla opiskeluun liittyvistä käytännön asioista ja omista opiskelukokemuksistaan.

Vaihtaritutorit toimivat tärkeänä osana koulun kansainvälistä toimintaa. Tutorit pitävät huolta vaihto-opiskelijoista ja auttavat heitä selviämään Suomen byrokraattisesta viidakosta ja uuden kulttuurin kohtaamisesta.

Jos olet jo tutor, mutta tahdot saada vielä enemmän irti toiminnasta, hae mukaan jatkotutorkoulutukseen! Jatkotutorkoulutus järjestetään pääasiassa tutorvastaavuudesta kiinnostuneita silmällä pitäen, mutta kaikki jotka tahtovat syventää tutortaitojaan ovat tervetulleita koulutukseen!

Lisätietoa ja hakulomakkeet löydät täältä!