Syksyn toinen METKA on Tour käynnistyy 22.9

Näyteikkuna

METKA on Tour numero 2 starttaa ensi tiistaina 22.9 Tukholmankadulta! Jos et ole vielä päivittänyt opiskelijakorttiisi tarraa tai hankkinut liikuntapassia, tee se viimeistään nyt. Luvassa myös hulavanne-kisailua Frankin tarjoamien yllätysten kera ja METKA-liikunnan instakuvakilpailu. METKA toivottaa teidät tervetulleiksi toimipisteisiin klo 10-14 välisenä aikana!

Kiertueaikataulu:

22.9 Tukholmankatu
23.9 Mannerheimintie
24.9 Myyrmäki
25.9 Leppävaara

28.9 Agricolankatu
29.9 Sofianlahedonkatu
30.9 Vanha Viertotie & Arabiankatu

 

Hinnat:

Lukuvuositarra, syksy 2015 17 €
Lukuvuositarra, syksy 2015 ja kevät 2016 27 €

Liikuntapassi METKAlaisille syksy 2015 35 €
Liikuntapassi METKAlaisille syksy 2015 ja kevät 2016 45 €

Maksaa voit joko käteisellä, kortilla tai ennakkoon tilisiirrolla. Katso täältä ohjeet ennakkomaksuun.

Tule muuttamaan Metropoliaa – METKA hakee opiskelijaedustajia!

Onko tutkinnossasi ongelmia? Miten varmistetaan, että opiskelijoita kohdellaan oikeudenmukaisesti esimerkiksi opinnäytetöiden arvosteluissa tai vilppiepäilyissä? Lähde opiskelijaedustajaksi Metropolian eri toimielimiin ja vaikuta edellä mainittuihin asioihin!

Opiskelijat ovat edustettuina monissa Metropolian toimielimissä ja vaikuttamisen paikoilla täysivaltaisina jäseninä. Tehtävissään he tuovat keskusteluun opiskelijoiden näkökulman ja korjaavat epäkohtia sekä kehittävät Metropolian toimintaa. Opiskelijaedustajaksi ryhtyminen ei vaadi laajoja ennakkotietoja, vaan innokkaan mielen ja halun oppia uutta!

Lisätietoja avoimista paikoista vaalikuulutuksessa.

Hakulomake

Mille paikoille haemme opiskelijaedustajia:

Tutkinto-ohjelmien neuvottelukunnat:
Jokaisella tutkinto-ohjelmalla on oma tai muiden tutkinto-ohjelmien kanssa yhteinen neuvottelukunta. Neuvottelukunnat koostuvat henkilöstön, opiskelijoiden ja työelämän edustajista. Tavoitteena neuvottelukunnilla on luoda keskusteluyhteys työelämän ja korkeakoulun välille. Neuvottelukunnassa käsitellään koulutusohjelmaan liittyviä asioita, kuten esimerkiksi opetussuunnitelmien uudistukset tai opintokokonaisuudet. Käytännössä neuvottelukunnat ovat hyvä paikka kehittää tutkintojen sisältöä ja nostaa esille epäkohtia.

Päällikköfoorumi:
Päällikköfoorumin tarkoituksen voi tiivistää ”näkemysten jakamis- ja vaihtoareenaksi”. Siellä Metropolian johto jakaa tietoa ajankohtaisista ja/tai tärkeistä asioista osaamisalueiden päälliköille (ja samalla opiskelijoiden ja henkilöstön edustajille). Foorumi on siis hyvä väylä opiskelijoille a) saada tietoa b) välittää tietoa opiskelijoille tärkeistä asioista. Foorumilla on kokouksia muutaman viikon välein.

Lautakunnat:

Opintotukilautakunta kokoustaa lukukausien aikaan n. kerran kuussa ja käsittelee pääasiassa opintotuen lakkauttamis- ja jatkamistapauksia sekä opintotuen lisäajan myöntämistä. Käytännön taustatyön tekee lautakunnan sihteeri, lautakunta linjaa epäselvissä tai tulkinnanvaraisissa tilanteissa.

Tutkintolautakuntaan tulevat ne tapaukset, joissa opiskelija on tyytymätön esim. opinäytetyönsä arviointiin tai saamaansa ahot-päätökseen. Monesti näissä tapauksissa pyydetään ulkopuolinen arvio, joissain tapauksissa lautakunta itse arvioi tilanteen. Lautakunta kokoustaa yleensä muutamia kertoja vuodessa, vain silloin kun on tarve.

Oikeusturvalautakunta käsittelee mm. opiskelijoiden oikaisupyynnöt opiskelijavalinnoista (kun joku haluaa esim. arvioituttaa kokeensa uudestaan) ja opiskelijoiden kurinpitotapaukset, esim. jos jotakuta opiskelijaa epäillään lunttauksesta tai plagioinnista. Lautakunta kokoustaa tarvittaessa, yleensä joitain kertoja lukukaudessa.

Kaikkiin lautakuntiin saa METKAlta perehdytyksen, joten ennakkotietoja ei tarvita. Edellytämme lähinnä valmiutta perehtyä materiaaleihin ennakkoon ja halua toimia oikeudenmukaisesti.

 

Lisätietoja:
Matti Tujula
METKAn edunvalvonta-asiantuntija
matti.tujula@metkaweb.fi
045 267 0828

Viikon Vinkki: METKA lausui sivistysvaliokunnalle, kritiikkiä leikkauksista ja kiitosta tietyille hankkeille

METKA sai eduskunnan sivistysvaliokunnalta harvinaisen ja arvokkaan pyynnön antaa lausunto hallituksen esityksestä ensi vuoden talousarvioksi, erityisesti sen korkeakoulu- ja opintotukiosuuksista. Otimme pyynnön mielihyvin vastaan ja lausuimme näkemyksemme!

Mistä paperista oikein lausuimmekaan? Valtion talousarvio, tuttavallisemmin valtion budjetti, kertoo sen, mihin valtio kunakin vuonna rahaa käyttää. Esimerkiksi korkeakoulujen rahoitus, opintotuen taso ja erilaiset hankeideat konkretisoituvat talousarviossa, kun ne saavat rahallista lihaa luidensa ympärille. Aiemmin päätetyt muutokset opintotukeen, korkeakoulujen rahoituksen leikkaaminen kilpailukykysopimuksen varjolla sekä opiskelijoiden siirtyminen yleisen asumistuen piiriin muuttuvat kaikki konkretiaksi talousarviossa.

Eduskunnan eri valiokunnat pyytävät talousarvioehdotukseen lausuntoja eri omilta yhteystyötahoiltaan. Normaalisti eduskunnan sivistysvaliokunta kuulee korkeakouluasioista kattojärjestöämme SAMOKia, mutta nyt lausuntoa pyydettiin myös muutamalta yksittäiseltä opiskelijajärjestöltä. Annoimme sekä risuja että ruusuja, ensimmäistä tällä kertaa enemmän. Kritiikkiä sai edelleen jatkunut korkeakoulujen rahoituksen pienentäminen sekä varsinkin opintotuen kohtuuttomat leikkaukset. Yleisen asumistuen kohdalla kiinnitimme huomiota erityisesti opiskelijalapsiperheiden asemaan sekä ulkomailla opiskelevien tilanteeseen.

Mitä muuta lausuimme? Alla lausunto kokonaisuudessaan:

METKAn lausunto valtion talousarviosta vuodelle 2017

 

 

METKA Newsletter 15/2016: Kaljaasin etkoilua ja edustajistovaaleja!

Miltä opiskelijakuntasi näyttää ensi vuonna? Voit vaikuttaa! METKAssa asioista päättää edustajisto, joka valitaan vuosittain. Edustajistovaalien ehdokasasettelu on vielä käynnissä ensi viikon maanantaihin 17.10. saakka!

Yksin tähän kisaan ei tarvitse lähteä, sillä jokaiselle varmasti löytyy vaaliliitto, joka avustaa kampanjoinnissa. Käy katsomassa perustetut vaaliliitot ja asetu ehdolle: http://metka.metropolia.fi/vaalit/

Ajankohtaiset

 • Hallinnon opiskelijaedustajien haku on käynnissä! Katso mitä nykyiset edustajat ovat tehneet ja lähde itse mukaan toimintaan! >> HALLOPED-HAASTATTELUT 
 • Oletko jo ilmoittautunut syksyn kursseille? Miten olisi thainyrkkeily tai zumba? Nyt on hyvä mahdollisuus päästä aloittamaan uusi harrastus! Liikuntapassilla tuntuvat alennukset kurssien hinnoista. >> METKALIIKUNTA 
 • Tiederatikka lähtee liikkeelle! Tiistaina 11.10. Tiederatikan reitti kuljetaan polkupyörillä. Seuraa somessa tai tule loppuhuipennukseen Cor-talolle tiistaina! >> TIEDERATIKKA2025: SOIHTUVIESTI 
 • Uusi opiskelija! Auta opiskelijakuntaasi kehittämään tutor-toimintaa vastaamalla kyselyyn! >> KERRO MEILLE TUTOREISTASI
 • Lokakuun ajan Metka Cafe tarjoaa salaatin ostajalle kahvin tai teen! >> METKA CAFE 
 • Kaljaasin prepartyilla pääset virittäytymään risteilytunnelmaan jo hyvissä ajoin! >> KALJAASI PREPARTY

Edut opiskelijakortilla

 • Ärsyttääkö maksaa sähköstä liikaa? Ota käyttöön Fortum Tarkka -opiskelijasopimus, saat 25 % alennusta perusmaksusta. >> FORTUM TARKKA
 • Nyt kannattaa suunnata matka kohti Helsingin kaupungin teatteria! Saat opiskelijakortilla 50 % alennusta perushintaisesta lipusta. >> HELSINGIN KAUPUNGIN TEATTERI
 • Kaipaatko päivääsi hiukan ekstravoimaa ja herkullista piristystä? Jungle Juice Bar tarjoaa opiskelijoille maistuvan 10 % alennuksen kaikista juomista päivän piristykseksi! >> JUNGLE JUICE BAR

Lisää etuja osoitteesta frank.fi !

Seuraa meitä!

Mitä on olla hallinnon opiskelijaedustaja? Hallopedit kertovat!

Oletko aina miettinyt mitä hallinnon opiskelijaedustajat eli hallopedit oikeasti tekevät? Kolme hallopediä kertoo sinulle! Jos nykyisten hallopedien vastaukset innostavat juuri sinut mukaan toimintaan, niin halloped-haut löydät täältä.

 

tuulikkiNeuvottelukunnat

1. Kuka olet ja mitä opiskelet?

Tuulikki Kujanpää
Opiskelen kemiantekniikkaa, nykyistä bio- ja kemiantekniikkaa. Erikoistun materiaali- ja pinnoitetekniikan puolelle.

2. Mitä neuvottelukunnassa tehdään?

Neuvottelukunnassa keskustellaan kokouksissa opetuksen laadusta ja kehittämisestä yhdessä opiskelijaedustajien, koulun henkilöstön sekä työelämän osapuolien kanssa. Olemme käyneet läpi myös opetussuunnitelmien toimivuutta esimerkiksi työelämän osaamisen kannalta ja pohtineet neuvottelukuntamme alan tulevaisuuden näkymiä sekä koulutustarpeita. Kokouksissa todetut parannusehdotukset ja huomiot on viety eteenpäin koulun edustajien toimesta, jotta asioihin voitaisiin vaikuttaa.

3. Kuinka usein kokouksia on ja kauan ne kestävät?

Opiskelijaedustajien kanssa olemme kokoontuneet yleensä pari kertaa lukuvuoden aikana ja näin on ollut myös neuvottelukuntien kanssa. Kokouksia on tietysti enemmänkin jos sille nähdään tarvetta. Yleensä ne ovat kestäneet puolestatoista tunnista pariin tuntiin, riippuen siitä kuinka paljon läpi käytävää asiaa on ollut ja paljonko se on herättänyt keskustelua.

4. Miksi lähdit itse mukaan neuvottelukuntaan?

Lähdin mukaan koska en halunnut vain valittaa vaan myös päästä kehittämään opetustamme eteenpäin ja tuoda opiskelijoiden ääntä kuuluviin. Samalla halusin tietää muiden neuvottelukunnan osapuolten mielipiteitä opetukseemme liittyen.

5. Mitä olet saanut toiminnasta?

On ollut upeaa päästä tutustumaan uusiin ihmisiin ja nauttia hyvistä keskusteluista. Muiden mielipiteiden kuuleminen on muuttanut myös omia näkemyksiä, kun perustelut ovat olleet tarpeeksi hyviä. Uusia kontakteja on syntynyt myös työelämään ja ymmärrän nyt paljon paremmin opetussuunnitelmien sisältöä. Kokemus on ollut kaikin puolin antoisa.

 

Päällikköfoorumi

1. Kuka olet ja mitä opiskelet?

Olen Anu, 30 vuotta ja aloitin tammikuussa 2016 sosionomiopinnot.

2. Mitä päällikköfoorumissa tehdään?

Päällikköfoorumissa kokoontuu Metropolian johdon jäseniä, osaamisaluepäälliköitä, henkilöstön edustajia, sekä me – opiskelijaedustajat. Siellä käsitellään mm. Metropolian ajankohtaisia asioita, Metropolian yleisiä linjauksia ja toimintaa, sekä jaetaan hyviä käytäntöjä eri osaamisalueiden kesken.

3. Kuinka usein kokouksia on ja kauan ne kestävät?

Päällikköfoorumin kokouksia on n. 2 kertaa kuukaudessa (yleensä joka toinen torstai) ja ne kestävät kaksi tuntia kerralla.

4. Miksi lähdit itse mukaan päällikköfoorumiin?

Päällikköfoorumi kuulosti mielenkiintoiselle mahdollisuudelle oppia jotain myös Metropolian organisaatiosta ja muidenkin osaamisalueiden asioista.

5. Mitä olet saanut toiminnasta?

Olen ollut osana tätä toimintaa vasta ihan pienen hetken, mutta uusia oppimiskokemuksia ja uusiin ihmisiin tutustumista :)

 

satunkuva Lautakunnat

1. Kuka olet ja mitä opiskelet?

Olen Satu Väike, liiketalouden opiskelija Myyrmäen kampukselta.

2. Mitä opintotukilautakunnassa tehdään?

Opintotukilautakunnassa käsitellään Metropolian opiskelijoiden opintotukeen liittyviä asioita, kuten opintotuen jatkoaikahakemuksia, opintojen edistymisen seurantaa ja opintotuen takaisinperintäasioita. Opintotukilautakunnalla on selkeät Kelan antamat toimintaohjeet, joiden mukaan päätöksiä tehdään. Kokousten jälkeen päätökset toimitetaan eteenpäin Kelalle. Opintotukilautakuntaan kuuluu sekä henkilöstön, että opiskelijoiden edustajia.

3. Kuinka usein kokouksia on ja kauan ne kestävät?

Opintotukilautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa, yleensä joka kuun ensimmäinen perjantai klo 9. Kokoukset kestävät puolesta tunnista kolmeen tuntiin, riippuen käsiteltävien asioiden määrästä. Yleensä kokoukseen menee kuitenki vain tunnin verran.

4. Miksi lähdit itse mukaan opintotukilautakuntaan?

Reilu vuosi sitten METKA avasi täydennyshaun opintotukilautakuntaan ja kiinnostuin hakemaan mukaan. Halu tutustua tarkemmin opintotuen kiemuroihin toimi kiinnostukseni herättäjänä. Tuolloin toimin METKAn edustajistossa varajäsenenä, joten lisätietojen kysyminen edarin kokouksessa oli helppoa.

5. Mitä olet saanut toiminnasta?

Opintotukilautakunnan jäsenenä oleminen on tuonut hyvää kokemusta kokoustamisesta ja lisännyt omaa tietoisuuttani opintotukeen liittyvistä seikoista. On myös ollut mukava tutustua muihin opintotukilautakunnan jäseniin.

 


 

Lisätietoja hallinnon opiskelijaedustajapaikoista antaa

METKAn hallituksen jäsen Lilli Laamanen
lilli.laamanen@metkaweb.fi
050 355 5283

Edunvalvonta-asiantuntija Matti Tujula
matti.tujula@metkaweb.fi
045 267 0828

Lukuvuositarra ja liikuntapassi omalta kampukselta – syksyn toinen METKA on tour käynnistyy 29.9.

Syksy etenee ja METKA lähtee jälleen kiertämään kampuksia 29.9. Myyrmäestä! Vanha lukuvuositarra vanhenee syyskuun lopussa, joten nyt on täydellinen hetki uuden tarran hankinnalle. Tervetuloa METKAn pisteelle kampuksellasi kello 9.30-13 välisenä aikana!

Kiertueaikataulu

Torstai 29.9. — Myyrmäki
Maanantai 3.10. — Tukholmankatu
Tiistai 4.10. — Leppävaara
Keskiviikko 5.10. — Tikkurila
Torstai 6.10. — Sofianlehdonkatu
Perjantai 7.10. — Agricolankatu

Hinnat

 • Lukuvuositarra, syksy 2016 ja kevät 2017: 30 €
 • Lukuvuositarra, syksy 2016: 20 € 
 • Liikuntapassi syksy 2016 ja kevät 2017: 48 €
 • Liikuntapassi syksy 2016: 38 €

Ohjeet tilimaksuun

 • Tilinumero: Nordea FI10 1555 3000 1099 68
 • Viitenumero: Laske henkilökohtainen viitenumerosi viitenumerolaskurilla.
 • Saaja: metropolia/opiskelijakunta
 • Tosite: Hakiessasi tarraa esitä joko tulostettu kuitti tai verkkopankin maksutapahtuma puhelimen näytöltä.

METKA Newsletter 14/2016 – Vaalikuulutuksia, tutorhakua ja liikunnan riemua

Viime viikolla MetroSportissa luettiin vaalikuulutukset edustajistovaaleihin ja halloped-, eli hallinnon opiskelijaedustaja -valintoihin. Nyt on siis se hetki vuodesta, kun voit päästä vaikuttamaan METKAn ja Metropolian toimintaan!

25:stä varsinaisesta jäsenestä ja 25:stä varajäsenestä koostuva edustajisto on METKAn ylin päättävä elin. Voit asettua ehdolle etsimällä sopivan vaalilistan tai perustaa sellaisen itse. Halloped-paikkoja on tarjolla lähes joka alan neuvottelukunnissa, joissa työelämän ja Metropolian edustajat kokoontuvat vaikuttamaan mm. opetussuunnitelmiin. Halloped-paikkoja on myös opintotuki-, tutkinto- ja oikeusturvalautakunnassa sekä päällikköfoorumissa.

Olitpa sitten fuksi tai pidempään opiskellut, lähde rohkeasti mukaan vaikuttamaan!

Ajankohtaiset

 • Viikon Vinkki: Pänniikö poikittaisliikenne? Auta METKAa vaikuttamaan asiaan! >> VIIKON VINKKI
 • Haluatko parempia kursseja? Pitäisikö tutkintosi työelämäyhteyksiä parantaa? Näihin kysymyksiin voi vaikuttaa Metropolian eri toimielimissä, jonne haetaan opiskelijaedustajia joka alalta! >> VAALIKUULUTUS
 • Vaikuta METKAssa! Edustajistovaalien ehdokasasettelu on alkanut ja se päättyy 17.10. >> ASETU EHDOLLE EDARIIN
 • Tutor-haku auki viikon loppuun asti! >> HAE TUTORIKSI
 • Muista jatkaa liikunnan riemussa METKAliikunnan ryhmäliikuntatunneilla myös MetroSportin jälkeen! Jos ryhmäliikunta ei innosta, hommaa liikuntapassi, kerää jengi kasaan ja voit varata liikuntasalin vaikka sählyä varten.>> RYHMÄLIIKUNTA-AIKATAULUT

Edut opiskelijakortilla

 • Pelagolta saat varmasti Suomen tyylikkäimmät pyörävarusteet ja polkupyörät – katukiveyksiltä peltoaukeille. Pelagolta 10% alennusta myymälästä ja verkkokaupasta syyskuun loppuun saakka! >> PELAGO BICYCLES
 • ISIC-kortin omistajille superalennus tarjolla! Kun varaat lennot Finnairilla 19.9.-2.10.2016 välisenä aikana, saat normaalin opiskelija-alennuksen lisäksi vielä yli 15 % alennusta matkastasi.  >> FINNAIRIN ISIC LENTOTARJOUS
 • Tarvitsetko vielä asua Kaljaasille? Punanaamiosta saa opiskelijakortilla 10% alennusta! >> PUNANAAMIO 

Lisää etuja osoitteesta frank.fi!

Seuraa meitä!

Viikon Vinkki: Pänniikö poikittaisliikenne? Auta METKAa vaikuttamaan asiaan!

METKA on muiden pääkaupunkiseudun opiskelijajärjestöjen tavoin mukana Tiederatikka 2025 -kampanjassa. Kampanjan tavoitteena on saada Raide-Jokerin kaltainen, poikittaisyhteyksiä parantava pikaratikkalinja eli Tiederatikka toteutukseen vuoteen 2025 mennessä. Linja kulkisi useiden kampusalueiden ja työpaikka-alueiden läpi, Otaniemestä Pasilan kautta Myllypuroon.
Miksi METKA on mukana kampanjassa, miten Metropolian opiskelijat hyötyisivät linjasta ja miten sinä voit vaikuttaa asiaan?

Avaa lisätietoa Tiederatikasta

Tiederatikka on pikaraitiotie, joka korvaisi nykyisen bussilinjan 506 ja oikaisisi, nopeuttaisi ja pidentäisi sen reittiä huomattavasti. Tiederatikan reitin varrella Otaniemestä Pasilan kautta Viikkiin ja Myllypuroon sijaitsee vuonna 2019 seitsemän korkeakoulua, kymmenen kampusta sekä noin 100 000 työpaikkaa.
Tiederatikka toteutettaisiin modernina pikaratikkana, joka on 10km/h nykyisiä keskustaraitioteitä nopeampi, kulkisi omilla kaistoillaan ja paremmilla valoeduilla ja tarjoaisi näin sujuvan ja häiriöttömän, metroa muistuttavan kulun. Bussilinja 550 tullaan muuttamaan Raide-Jokeriksi samalla tavalla vuoteen 2021 mennessä.

Tiivis vastaus kahteen ensimmäiseen kysymykseen: Tiederatikka liittäisi kaikki Metropolian kampukset korkeintaan yhden vaihdon kautta yhteen.

Hieman pidemmin: Metropolialaisten yhteydet kaikille kampuksille, varsinkin Pasilasta Arabiaan ja tulevalle Myllypuron kampukselle paranisivat huomattavasti. Jokainen Pasilasta Arabiaan 506-bussilla matkustanut tietää, että paremmalle yhteydelle kyseisellä välillä on tarvetta. Kyseinen yhteys on nyt mutkitteleva, hidas ja epäluotettava. Kysyntää tulee vielä kasvattamaan Arabian opiskelijamäärän kasvu Tikkurilan kampuksen muuton myötä. Vielä suurempi opiskelijamäärä siirtyy Myllypuroon vuodesta 2018 lähtien. Myllypuroon pääsee hyvin metrolla Helsingin ja Espoon eteläosista (kun metro joskus valmistuu), mutta metron kuormitus tulee nousemaan kovaksi jo pian kampuksen valmistuttua. Lisäksi metro ei tarjoa Pasilan tasalle tai pohjoisemmaksi, esimerkisi Leppävaaraan tai Myyrmäkeen, hyvää yhteyttä. Täydentävälle yhteydelle kummallekin kampukselle on siis tarvetta.  

Tiederatikka parantaisi yhteyksiä myös muihin korkeakouluihin ja ja keskeisille työpaikka-alueille, kuten Pasilaan ja Meilahteen. Korkeakoulujen välinen yhteistyö on lisääntymässä ja esimerkiksi Meilahti säilyy sote-alalle keskeisenä työpaikka-alueena myös jatkossa. Pidämme tärkeänä parantaa linkkiä työelämään myös konkreettisesti. Yksi linja, joka kulkee monelle kampukselle parantaa varmasti myös opiskelijapariskuntien mahdollisuuksia löytää molemmille sopiva asuinpaikka.

Joku voi kummeksua miksi opiskelijoiden tulisi tehdä näin kauaskantoista kampanjaa: vuosi 2025 on pitkän ajan päässä ja nykyopiskelijoista tuskin kukaan, toivottavasti, on enää silloin opiskelemassa. Näinkin ajattelemalla kannattaa muistaa kaksi asiaa: linjan varrella on paitsi korkeakouluja, myös työpaikka-alueita ja noin 100 000 työpaikkaa. Todennäköisyys linjasta hyötymiselle on siis suuri. Samalla yhteydet Pasilan kautta radanvarsien työpaikka-alueille paranevat. Toisaalta voi miettiä opiskelijaliikkeen aiempia saavutuksia ja nykytilannetta: itse kukin esimerkiksi opintotukea tai ateriatukea saavista hyötyy edeltävien opiskelijapolvien edunvalvonnasta ja teoista.

Nyt on helppo ja hieno mahdollisuus tehdä oma osansa opiskelijoiden ja paremman poikittaisliikenteen puolesta:
Keräämme Helsingissä nimiä valtuustokäsittelyyn tähtäävään kuntalaisaloitteeseen, jolla vaadimme Tiederatikkaa toteutettavaksi. Aloitteen allekirjoittaminen ei velvoita mihinkään, vaan tarjoaa mahdollisuuden tuoda oma ääni kuuluviin paremman poikittaisliikenteen puolesta. 

Allekirjoita aloite (helsinkiläiset): https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/3043

Lisää tietoja kampanjasivulla: http://www.tiederatikka2025.fi/
Seuraa kampanjaa Facebookissa: https://www.facebook.com/tiederatikka2025

Lisätietoja:
Matti Tujula
METKAn edunvalvonta-asiantuntija
matti.tujula@metkaweb.fi
045 267 0828

Vaikuta! Edustajistovaalien ehdokasasettelu ja hallinnon opiskelijaedustajien haku on käynnistynyt

Nyt on todella mahdollisuus vaikuttaa METKAssa ja Metropoliassa! Tänään käynnistyivät sekä METKAn edustajistovaalien ehdokasasettelu että hallinnon opiskelijaedustajien – hallopedien – haku.

Mikä edustajisto ja mitkä vaalit?

Opiskelijakunnassamme ylintä päätösvaltaa käyttää 25-paikkainen edustajisto. Edustajisto päättää muun muassa jäsenmaksun ja liikuntapassin hinnoista, METKAn budjetista ja toimikuntien jäsenistä sekä ohjaa valitsemansa hallituksen päivittäistä toimintaa.

Edustajisto valitaan vaaleilla opiskelijakuntaan kuuluvista opiskelijoista vuosittain syksyllä kalenterivuoden mittaiselle toimikaudelle.

Nämä vaalit käydään nyt! Juuri sinulla on mahdollisuus vaikuttaa opiskelijakunnan tulevaisuuteen. Ota ohjat ja asetu ehdolle! Ehdokasasettelu on alkanut ja se päättyy 17.10.2016. Varsinaiset vaalit käydään 1.11.-10.11.2016.

Käy lukemassa lisää edustajistovaaleista METKAn vaalisivulta: metka.metropolia.fi

Hallinnon opiskelijaedustajia haussa!

Opiskelijat ovat edustettuina monissa Metropolian toimielimissä ja vaikuttamisen paikoilla täysivaltaisina jäseninä. Tehtävissään he tuovat keskusteluun opiskelijoiden näkökulman ja korjaavat epäkohtia sekä kehittävät Metropolian toimintaa. Opiskelijaedustajaksi ryhtyminen ei vaadi laajoja ennakkotietoja, vaan innokkaan mielen ja halun oppia uutta.

METKA valitsee opiskelijoiden edustajana opiskelijaedustajat eri tehtäviin vuosittain syksyllä joko kalenterivuoden mittaiselle tai lautakuntien tapauksessa kahden vuoden kausille.

Vuoden 2017 halloped-paikat ovat nyt haussa ja hakuaika on 21.9. – 13.10. Valituista edustajista päätöksen tekee paikasta riippuen METKAn edustajisto tai hallitus. Näillä paikoilla voi parantaa tutkintosi yhteyttä työelämään, vaikuttaa kurssien toteutuksiin tai esimerkiksi siihen, miten Metropoliassa toteutetaan digitalisaatiota!

Käy lukemassa lisää opiskelijaedustajapaikoista METKAn sivuilta: http://metkaweb.fi/opiskelijakunta/opiskelijaedustajat/

Vaalikuulutus edustajistovaaleihin 2016

EDUSTAJISTOVAALI JA EHDOLLE ASETTUMINEN

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKAn edustajistoon valitaan toimikaudelle 2017 kaksikymmentäviisi (25) varsinaista jäsentä ja enintään kaksikymmentäviisi (25) varajäsentä. Edustajiston toimikausi on kalenterivuosi ja se alkaa 1.1.2017 ja päättyy 31.12.2017. Edustajiston työkieli on suomi.

Ehdolle asettuminen edustajistovaaleihin alkaa 21.9.2016 MetroSport-tapahtuman yhteydessä ja päättyy 17.10.2016. Vaalikelpoisia ehdolle asettumista varten ovat henkilöt, jotka ovat liittyneet Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKAn jäseniksi lukuvuodeksi 2016-2017 ehdolle asettumisen päättymiseen mennessä.

VAALIASIAKIRJAT

Edustajistovaaleihin asetutaan ehdolle ehdokasilmoituksella. Ehdokasilmoitus löytyy osoitteesta http://metka.metropolia.fi/vaalit/. Ehdokkaat voivat halutessaan perustaa vaaliliiton ja/tai vaalirenkaan. Vaaliliiton ja vaalirenkaan perustamisasiakirjat löytyvät osoitteesta http://metka.metropolia.fi/vaalit/. Edustajistovaaleissa sovelletaan opiskelijakunnan vaalijärjestystä, joka löytyy osoitteesta http://metkaweb.fi/opiskelijakunta/materiaalipankki/. Muu vaalia varten tarpeellinen materiaali löytyy opiskelijakunnan nettisivuilta ja kirjallisena opiskelijakunnan toimistolta.

ÄÄNESTÄMINEN

Edustajistovaalin äänestys alkaa 1.11.2016 klo 10.00 ja päättyy 10.11.2016 klo 14.00. Äänioikeutettuja edustajistovaalissa ovat henkilöt, jotka ovat äänestyshetkellä opiskelijakunnan jäseniä ja läsnäolevaksi ilmoittautuneita. Äänestäminen tapahtuu sähköisesti henkilökohtaisen, kertakäyttöisen äänestyslinkin kautta, joka toimitetaan äänioikeutettujen Metropolia Ammattikorkeakoulun sähköpostiosoitteisiin

Lisätietoja:
Vaalisivusto
Vaalijärjestys (pdf)