Syksyn toinen METKA on Tour käynnistyy 22.9

Näyteikkuna

METKA on Tour numero 2 starttaa ensi tiistaina 22.9 Tukholmankadulta! Jos et ole vielä päivittänyt opiskelijakorttiisi tarraa tai hankkinut liikuntapassia, tee se viimeistään nyt. Luvassa myös hulavanne-kisailua Frankin tarjoamien yllätysten kera ja METKA-liikunnan instakuvakilpailu. METKA toivottaa teidät tervetulleiksi toimipisteisiin klo 10-14 välisenä aikana!

Kiertueaikataulu:

22.9 Tukholmankatu
23.9 Mannerheimintie
24.9 Myyrmäki
25.9 Leppävaara

28.9 Agricolankatu
29.9 Sofianlahedonkatu
30.9 Vanha Viertotie & Arabiankatu

 

Hinnat:

Lukuvuositarra, syksy 2015 17 €
Lukuvuositarra, syksy 2015 ja kevät 2016 27 €

Liikuntapassi METKAlaisille syksy 2015 35 €
Liikuntapassi METKAlaisille syksy 2015 ja kevät 2016 45 €

Maksaa voit joko käteisellä, kortilla tai ennakkoon tilisiirrolla. Katso täältä ohjeet ennakkomaksuun.

Opintotukea leikataan, kuka päättää miten?


Korkeakouluopiskelijoiden leipää leikataan taas kerran, kun hallitus suunnittelee opintotuen ronskia leikkausta. Kuka päättää miten leikkaukset kohdistuvat? Voiko leikkauksiin saada muutoksia? Edustaako päättäjien pöydissä kukaan amk-opiskelijoita? Kyllä, opiskelijat itse! Amk-opiskelijoiden ääntä valtakunnan tason pöydissä käyttää Suomen opiskelijakuntien liitto, tuttavallisemmin SAMOK, jonka jäseniä ovat kaikkien Suomen ammattikorkeakoulujen opiskelijakunnat. Myös METKA on SAMOKin jäsen. 

SAMOKilla on opiskelijoista koostuva hallitus sekä työntekijöitä, jotka tekevät päätoimisesti opiskelijoiden edunvalvontaa. Sen linjoista päättää vuosittain marraskuussa kokoontuva liittokokous, jossa kullakin opiskelijakunnalla on omat edustajansa niiden jäsenmäärän mukaisesti. Viime liittokokouksessa METKAn edustajilla oli 12 ääntä, yhteensä 137 äänestä.

Käsittelimme ehdotuksia ensi vuoden toiminnaksi ja uusiksi linjauksiksi viime viikolla, yhdessä muiden pääkaupunkiseudun opiskelijakuntien kanssa. Esimerkiksi opintotukiuudistus (muutetaanko opintotuki jatkossa pääosin lainaksi vai ei?), koulutusvienti kehittyviin maihin ja siltaopinnot ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen välillä herättivät keskustelua. Toimintaa suunnitellaan hyvissä ajoin ennakoiden: mietimme jo, mikä olisi paras tapa valmistautua vuoden 2017 keväällä käytäviin kuntavaaleihin. Pääkaupunkiseudun kannalta kriittistä on keskittyä asuntorakentamisen määrän kasvattamiseen. Tätä tavoitetta on edistetty jo tänä vuonna ja erityishuomiota asiaan kiinnitetään ensi vuonna, kun puolueet valmistelevat vaaliohjelmiaan.

SAMOKin liittokokous järjestetään tänä vuonna Lahdessa 20.-21.11. Tulevan vuoden linjausten lisäksi tuolloin päätetään vuoden 2016 hallituksen kokoonpanosta. METKAn hallituksen puheenjohtaja Jemi Heinilä on ehdolla SAMOKin puheenjohtajaksi, joten saamme jännittää paitsi tulevia linjauksia, myös niiden toteuttajaa.
Heräsikö blogista ajatuksia? Miten SAMOKin pitäisi suhtautua opintotuen uudistamiseen? Ota kantaa alla tai ota yhteyttä METKAan!

 

-Matti Tujula
METKAn edunvalvonta-asiantuntija

Uusi opiskelija, vastaa palautekyselyyn tutoroinnista!

METKA kerää uusilta opiskelijoilta palautetta koskien tämän syksyn tutortoimintaa. Anna palautetta omista tutoreistasi alla olevalla lomakkeella ja auta siten kehittämään tutortoimintaa! Vastaaminen vie vain muutaman minuutin ja kaikki vastaajat osallistuvat leffalippujen arvontaan!

Tästä palautelomakkeeseen!

Jos itse olet kiinnostunut tutoroinnista, suuntaa hakusivullemme ja lähde mukaan toimintaan!

Millaista on edustajistossa? Haastattelussa neljä edaattoria!

Ehdokasasettelu METKAn edustajistoon on auki vielä sunnuntaihin 11.10. asti. Jos vielä epäröit hakemista, lue tästä neljän edaattorin kokemuksia edustajistossa toimimisesta. Hae sinäkin!

Petri Hänninen

12067389_1185096618171423_185384206_n1) Kuka olet?

Olen Petri, Digitaalisen Viestinnän 2. vuoden opiskelija. Edarissa olen nyt ensimmäistä vuotta.

2) Mihin asioihin olet päässyt vaikuttamaan edustajistossa?

Tänä vuonna on ollut aika päivittää kolme isoa ohjausdokumenttia: poliittinen ohjelma, markkinointisuunnitelma ja strategia. Näillä on taas asetettu METKAn linjat useaksi vuodeksi, ja päivitysprojekti on ollut opettavainen ja mielenkiintoinen.

3) Millaista edustajistossa toimiminen on ollut?

Se ei ole vaikeaa – joistain asioista toki ei aluksi ole mitään hajua, mutta kaiken saa selville kun vain kysyy ja muutenkin asiat alustetaan selkeästi. Itselläni ei ollut mitään taustaa minkäänlaisesta aktiivitoiminnasta, mutta ihan hyvin on mennyt.

Aikaa ei mene paljoa jos ei halua – muutama kokous ja niihin liittyen matskuihin tutustuminen ja jonkun verran yhteydenpitoa muuhun ryhmään. Aktiivihommiin noin yleisesti voi kyllä käyttää kaiken aikansa ja vähän päälle jos haluaa.

Parasta on varmaan se, että pääsee tutustumaan jengiin johon ei muuten tutustuisi, sekä se, että pääsee näkemään ja vaikuttamaan, miten asioita hoidetaan.

4) Millaisia terveisiä lähettäisit kanssaopiskelijalle, joka harkitsee ehdolle asettumista?

Ensinnäkin älä harkitse vaan asetu. Oli sitten tavoitteena päästä vaikuttamaan asioihin, saada katsausta opiskelijapolitiikkaan tai vaan tutustua uusiin ihmisiin, edari on mahtava tilaisuus. Toki on myös sanomattakin selvää, että CVssä näyttää erittäin hyvältä, jos on ollut aktiivinen. Ja onhan tämä nyt pirun hauskaa.

Tiia-Maria Luukko

IMG_21341) Kuka olet?

Olen Tiia-Maria Luukko, kolmannen vuoden sosionomiopiskelija. Olen toiminut edustajiston varsinaisena jäsenenä tämän vuoden ja tänä syksynä toimin myös Sote-ryhmän puheenjohtajana.

2) Mihin asioihin olet päässyt vaikuttamaan edustajistossa?

Olen mm. vaikuttanut METKAn poliittiseen ohjelmaan sekä peräänkuuluttanut METKAn toiminnan avoimuutta. Olen ollut mukana valitsemassa METKAn hallitusta sekä hallinnon opiskelijaedustajia eli niitä opiskelijoita, jotka käyttävät heille suotuja valtuuksia vaikuttaa kaikkien opiskelijoiden puolesta.

3) Millaista edustajistossa toimiminen on ollut?

Alku on aina jännittävää ja haastavaa, mutta loppuvuotta kohden varmuus ja rohkeus kasvaa. Itse toiminta ei vie paljoa aikaa, sillä kokouksia on vain kuusi vuodessa. Taustatyöhön sen sijaan saa kulumaan paljonkin työtunteja niin halutessaan. Edaritoiminta on kutkuttavaa ja parasta on kun tärkeänä pitämäni asiat ovat osoittautuneet tärkeiksi monille muillekin – yhteistyössä on voimaa!

4) Millaisia terveisiä lähettäisit kanssaopiskelijalle, joka harkitsee ehdolle asettumista?

Ehdottomasti kannattaa lähteä ehdolle! Mukaan tarvitaan niin uusia kuin vanhoja toimijoita, jotta homma pyörii parhaalla mahdollisella tavalla. Edari on kuin minikokoinen eduskunta, josta saa vaikuttamis- ja esiintymiskokemusta. Halutessaan toiminnasta saa myös opintopisteitä. Hae vuoden 2016 edariin, mäkin haen!

Miihkali Härkönen

20151006_171005.png1) Kuka olet?

Nimeni on Miihkali Härkönen ja opiskelen nyt kolmatta vuotta tietotekniikkaa, suuntautumisena ohjelmistotekniikka, tutummin siis käytännössä olen koodari. Hain METKAn edustajistoon toisen opintovuoteni alussa, sillä ensimmäisenä vuonna en ollut tietoinen kaikesta mitä koululla tapahtuu, muutoin olisin varmaankin hakenut jo ensimmäisenä vuonna. Vaikuttaminen asioihin ympärilläni on ollut aina kiinnostuksen aihe itselleni ja edustajisto vaikutti olevan hyvä väylä saada ääneni kuuluviin.

2) Mihin asioihin olet päässyt vaikuttamaan edustajistossa?

Edustajistossa ja METKAssa yleisesti on tänä vuonna ollut paljon kiinnostavia asioita, mutta tässä niistä pari esimerkkiä joissa olen eniten ollut osallisena. Metropolian kampusuudistus kiinnosti minua sen takia että vaikka itse tuskin opiskelen enää kun uudistus vihdoin tapahtuu, haluan että tulevilla kampuksilla on otettu myös opiskelijoiden näkökulmat huomioon. Vaikka uudistuksen suunnittelijat ovat päteviä ihmisiä, heillä ei välttämättä ole samaa käytännön näkökulmaa esimerkiksi yhdistysten ja aktiivien toimintaan Metropoliassa, eikä ehkä siihen että mitä jonkin tietyn alan opiskelijat kaipaavat luokkiinsa ja labroihinsa, kuin täällä opiskelevalla. Toinen asia minkä parissa vietimme paljon aikaa oli METKAn poliittisen ohjelman uudistus, joka herätti paljon hyvää keskustelua, joka on opiskelijakunnan kehittämiselle välttämätöntä.

3) Millaista edustajistossa toimiminen on ollut?

Edustajistossa toimiminen on ollut mukavaa sillä se on hyvä keino vaikuttaa käyttämättä kuitenkaan mahdotonta määrää vapaa-ajastaan siihen. Kokouksia on n. kerran kuukaudessa silloin kun kouluakin on (eli ei kesäisin), mikä ei ole ylitsepääsemätön määrä ja kokouksiin voi valmistautua etukäteen milloin itse sattuu parhaiten ehtimään. Vaikuttamismahdollisuudet ovat kuitenkin hyvät, sillä kun edustajisto ei itse toteuta opiskelijakunnan päivittäistä toimintaa, saa siinä pienessäkin ajassa paljon aikaan. Vaikuttaminen itseänikin koskeviin asioihin sekä toki muiden alojen opiskelijoihin tutustuminen ja heidän näkökantojensa kuuleminen ovat ehdottomasti parasta edustajistossa toimimisessa.

4) Millaisia terveisiä lähettäisit kanssaopiskelijalle, joka harkitsee ehdolle asettumista?

Mikäli harkitset ehdolle asettumista edustajistovaaleihin, se tarkoittaa jo että sinun todennäköisesti kannattaa hakea! Kuten jo aiemminkin aihetta sivusin, edustajistossa pääsee varsin kohtuullisella vaivannäöllä vaikuttamaan paljon ja toiminta on ehdottomasti palkitsevaa, sekä tottakai muut toimijat mahtavia. Mikäli kiinnostusta löytyy edes sen hieman että hakemista on harkinnut, kannattanee alkaa tutkimaan että mitenkäs se hakeminen nyt tapahtuikaan.

Satu Väike

Satu_Väike (1)1) Kuka olet?

Olen Satu Väike, neljännen vuoden tradenomiopiskelija Myyrmäen kampukselta. Aloitin METKAn edustajistossa vuoden 2014 alusta ja olen toiminut pian kaksi vuotta edustajistossa varajäsenenä.

2) Mihin asioihin olet päässyt vaikuttamaan edustajistossa?

Edustajistossa toimiessani olen päässyt vaikuttamaan moniin asioihin. Esimerkiksi yksi kaikkia uusia opiskelijoita koskeva asia, joka edustajistossa on päätetty on, että METKA järjestää kaikkien yhteiset fuksiaiset syksyisin (aiemmin opiskelijayhdistykset ja tutorit hoitivat tätä yhdessä). Edustajistossa on päätetty myös lukukausimaksujen suuruudet, METKAn säännölliset toimipistepäivystykset ja paljon muuta METKAn toimintaa ohjailevaa.

3) Millaista edustajistossa toimiminen on ollut?

Edustajistossa toimiminen on melko vaivatonta eikä se vie paljoa aikaa. Kokouksia on noin kerran kuukaudessa. Ne ovat ilta-aikaan ja kestävät yleensä 2-4 tuntia. Kokouksiin kannattaa valmistautua perehtymällä esityslistaan ja sen liitteisiin. Edustajistossa toimiminen ei ole vaikeaa. Yleinen tietoisuus opiskelijoille ajankohtaisista asioista ja halu vaikuttaa metropolialaisten opiskelijoiden arkeen ovat kuitenkin tärkeitä seikkoja. Parasta edustajistossa toimimisessa on se, että pääsee vaikuttamaan asioihin ja siinä samalla tutustuu muihin samanhenkisiin tyyppeihin.

4) Millaisia terveisiä lähettäisit kanssaopiskelijalle, joka harkitsee ehdolle asettumista?

Edustajistossa toiminen antaa hyvää käytännön kokemusta kokoustamisesta ja vaikuttamisesta kaikille yhteisiin asioihin. Mikäli haluat tuoda oman alasi opiskelijoiden äänen kuuluviin METKAssa, kannattaa lähteä ehdolle edustajistoon!

Hae edustajistoon nyt

Vielä tämä viikko aikaa – ilmoittaudu tutoriksi tai edustajistovaaleihin! Tai molempiin!

Vielä tämän viikon ehdit ilmoittautua tutor-koulutuksiin tai asettua ehdolle edustajistovaaleissa! Molempiin voi ilmoittautua viimeistään 11.10.2015.

Tutor-koulutukset

”Päätin ryhtyä vertaistutoriksi, sillä omat tutorini olivat niin mahtavia! Kun aloitin opiskelut, en tuntenut ketään koulutusohjelmastani, enkä osannut kulkea pääkaupunkiseudulla. Tutoreiden avulla kaikki sujui kuitenkin hyvin ja tuntui helpolta! Siksi halusin tehdä oman osani ja auttaa uusia opiskelijoita seuraavana vuonna.”

Syksyn 2015 tutorkoulutukset ja hakulomakkeet: http://metkaweb.fi/tutorointi/hae-tutoriksi

Ehdolle edustajistovaaleihin

Älä ruikuta vaan vaikuta! Asetu itse ehdolle, niin pääset vaikuttamaan opiskelijoiden asioihin.

 • Miltä sinun Metropoliasi näyttää tulevaisuudessa?
 • Millaisia tapahtumia ja liikuntapalveluita opiskelijakunta järjestää?
 • Onko joka kampuksella terveydenhuoltopalvelut?
 • Onko opetus laadukasta?

Muun muassa näitä asioita edustajistossa päästään pohtimaan. Lisäksi voit esittää edustajistossa omia aloitteita!

Lue lisää ja asetu ehdolle: http://metka.metropolia.fi/vaalit.
Lue neljän edustajiston jäsenen haastattelu

Paneelikeskustelu: Women, employment and development

What does women’s employment have to do with development? That is what we aim to find out in METKA DeCo Group’s panel discussion Women, Employment and Development. The panel is the 4th event for DeCo’s project Global Economies in Students’ Daily Lives, funded by Ministry of Foreign Affairs of Finland.

Our expert panelists are freelance researcher Anne Rosenlew, researcher Tiina Vaittinen from University of Tampere, and Ulla Sarasalmi of Finnish Church Aid. Rosenlew will talk about small businesses and microfinances of Senegalese women, while Vaittinen, who has studied the life stories of Filipino nurses working in Finland, will discuss the effects of women’s work-related migration on their families, local development and economy in the Philippines. Finally, Sarasalmi will address the topic of women’s employment by sharing some of the achievements of Finn Church Aid in their livelihood related projects.

The panel is preceded by introductions by the experts, and followed by a Learning Café where the participants get the chance to discuss the topic once more, now in smaller groups.

The event is open to everyone, and will take place in auditorium TD01-02 on Metropolia’s Tukholmankatu campus. Snacks will be provided. Welcome!

 

METKA DeCo group

Want to learn new skills, meet fresh faces, do something meaningful AND possibly even earn study points while doing so?

Join DeCo FB Group

Join the DeCo project working group by coming to one of our meetings (announced on our FB page) or by contacting Heidi, the DeCo coordinator, either through FB or email at kehy[ät]metkaweb.fi.

Visit the events related to our project Global Economies in Student’s Daily Lives, funded by the Ministry for Foreign Affairs Finland:

 • 2 Sep: Global Food Production event, Myyrmäki
 • 16 Sep: Come and meet DeCo at MetroSport! Olympic Stadium
 • 24 Sep: Innovating the ideal future – prosperity and sustainability, Leppävaara
 • 7 Oct: Women, employment, and development, Tukholmankatu
 • 21 Oct: Global consumer goods: From production to recycling, TBC
 • 4 Nov: Future employment in Finland and globally, TBC
 • 25 Nov: Working in Developing Countries, Tukholmankatu

Ystäviä ja vaikutusvaltaa – haussa opiskelijaedustajia tulosalueiden johtotiimeihin!

METKA hakee opiskelijaedustajia Metropolian neljän tulosalueen johtotiimeihin vuodelle 2016. Kuhunkin johtotiimiin valitaan kaksi edustajaa. Opiskelijaedustajat saavat arvokasta ja ainutlaatuista kokemusta ja pääsevät vaikuttamaan tuhansien opiskelijoiden tulevaisuuteen.

Johtotiimi toimii tulosalueen johtajan päätöksenteon tukena ja lisää vuorovaikutusta johdon, henkilöstön ja opiskelijoiden välillä. Johtotiimien kautta henkilöstön ja opiskelijoiden edustajat voivat vaikuttaa tulosalueiden toimintaan.

Johtotiimeissä opiskelijatkin pääsevät ajankohtaisimman tiedon ääreen ja vaikuttamaan tulosalueen tuleviin linjauksiin ja toimintaan. METKA kouluttaa ja tukee valittuja edustajia, joten yksin tai vailla tietoja ja taitoja eivät edustajat joudu toimimaan.

Mikä johtotiimi, mitä siellä tehdään ja miten sinne voi hakea?
Lisätietoja johtotiimien toiminnasta ja hakemisesta:

METKA Newsletter 13/2015: ehdolle edustajistovaaleihin & opiskelijahinnalla escape roomiin!

Olen kuullut usein sanottavan, että edustajistovaalit ovat ihmisen parasta aikaa! Meille täällä METKAssa vaalit ovat yksi syksyn suurimmista tapahtumista. Ehdolleasettuminen on nyt käynnissä ja jatkuu 11.10. asti. Pian sen jälkeen tulee ennakkoäänestyksen ja varsinaisen äänestyksen vuoro. Kaikki huipentuu 12.11. tulosten julkistamiseen ja vaalinvalvojaisbileisiin!

Meitä vaalit siis työllistävät, mutta mitä iloa niistä on sinulle, opiskelijalle? Edustajistossa sinä pääset vaikuttamaan siihen, millainen sinun Metropoliasi on. Edustajisto päättää muun muassa siitä, millaisia tapahtumia opiskelijakunta järjestää, minkälaisia liikuntapalveluita opiskelijakunta tarjoaa ja minkä hintaisia ne ovat.

Jos et ole mukana päättämässä opiskelijoiden asioista, on turhaa voihkia päätöksistä jälkikäteen. Vaikuttamisen paikka on nyt!

Asetu ehdolle!

– Noora, METKAn varapuheenjohtaja

Ajankohtaiset

 • Syksyn toinen METKA on Tour loppuu tällä viikolla. Tiistaina meidät löytää vielä Sofianlehdonkadulta ja keskiviikkona Vanhalta Viertotieltä ja Arabiankadulta! >> METKA ON TOUR
 • Metkaliikunnan ohjatut tunnit ovat käynnistyneet. Hanki Liikuntapassi ja varaa paikkasi tunneille! >> METKALIIKUNTA.FI
 • Syksyn tutorhaku käynnistyy 28.9. Lähde mukaan toivottamaan uudet opiskelijat tervetulleeksi! >> TUTORIKSI 
 • Lahjakortteja ja edunvalvontaa – kerro minne tarvitaan opiskelija-asuntoja tai parempia liikenneyhteyksiä! Osallistu kyselyyn ja voita lahjakortti >> OSALLISTU TUTKIMUKSEEN
 • Kuinka naisten työllisyys liittyy kehitykseen? Se selviää DeCon paneelissa Women, Employment and Development Tukholmankadulla (TD01-02) ke 7.10. klo 17-19! >> METKA DECON PANEELI 
 • Metropoliassa on yli 15 000 opiskelijaa, ja viime vuonna vain 53 asettui ehdolle edustajistovaaleissa. Saadaanko tänä vuonna paremmat luvut? >> ASETU EHDOLLE EDUSTAJISTOVAALEISSA 
 • Nyytin Hengailuilloissa voit viettää aikaa toisten opiskelijoiden kanssa rennossa, ystävällisessä ja päihteettömässä ilmapiirissä. Seuraava ilta 9.10. >> NYYTIN HENGAILUILLAT 

Edut opiskelijakortilla

 • Room Escape on huippuhauska tapa harjoittaa aivonystyröitä ja ryhmätyötaitoja. Opiskelijaryhmille pelit -20%! >> INSIDEOUT ESCAPE GAMES 
 • EMP.fi:n katumuoti, bändipaidat ja muut rock-henkiset vaatteet ja tuotteet -10% alennuksella! >> EMP.FI 
 • 10 % Opiskelijaetu Nissenin silmälaseista, näöntarkastuksesta ja muista tuotteista, myös jo alennetuista! >> NISSEN

Lisää etuja osoitteesta frank.fi!

Liitty METKAn työtilaan Tuubissa ja saat Newsletterit suoraan sähköpostiisi! Työtilan löydät hakemalla tekemällä Tuubin työtilat -sivulla haun “METKA”.

Suunnittele haalarimerkki ja voita kulttuurielämys!

METKAn speksi tekeytyy taas kovaa vauhtia, ja nyt on aika osallistua ja voittaa! Oletko graafikkovelho? Onko sinulla ideoita, mitä opiskelijoiden tulisi haalareihinsa kiinnittää? Haluatko kokea kulttuurielämyksen vailla vertaa?

Osallistu haalarimerkkiskabaan ja saa kädenjälkesi valtavan monen opiskelijan vaatekaappiin. Valitun haalarimerkin tilaajalle on tarjolla speksielämys 2 hengelle, sisältäen liput ja väliaikatarjoilun. Sinun ei tarvitse olla ammattilainen, vaan kaikki työstettävät ideat otetaan huomioon. Pyri kuitenkin työn valmiuteen, sillä arvioimme kaiken muun lisäksi työn selkeyttä ja toteutettavuutta.

Ohjeet:

Teksti ja kirjoitusasu: METKAn speksi TAI METKAn Speksi

Osallistuvan työn tulee olla .ai- tai .pdf-muodossa.

Lähetä työsi sähköpostilla osoitteeseen speksiskaba@metkaweb.fi. Aiheeksi kirjoita “Haalarimerkkikilpailu”. Laita mukaan myös nimesi, koulutusohjelmasi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi.

Palauta työsi 25.9. mennessä.

Speksin tuotantotiimi valitsee voittajan, ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Onnea matkaan, sinä ansaitset kultaa!

Vaalikuulutus

Ehdolle asettuminen  Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKAn  edustajistovaaleihin alkaa keskiviikkona 16.9.2015 MetroSport -tapahtuman yhteydessä ja päättyy perjantaina 11.10.2015 kello 23.59. Vaalikelpoisia ehdolle asettumista varten ovat kaikki, jotka ovat liittyneet Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKAn jäseniksi lukuvuodeksi 2015-2016.

Ehdolle asetutaan erillisellä ehdolleasettumislomakkeella. Ehdolleasettumislomakkeessa on mainittava ehdokkaan sukunimi, kaikki etunimet, syntymäaika ja opiskelijanumero täydellisinä. Lisäksi siinä on oltava ehdokkaan vakuutus omasta vaalikelpoisuudestaan, suostumus ehdokkuuteen, mahdollisen vaaliliiton nimi johon ehdokas kuuluu ja sitoumus toimia vaaliohjesäännön hengen mukaan.

Ehdokkaat voivat halutessaan muodostaa vaaliliiton ja/tai vaalirenkaan.

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKAn edustajistoon valitaan yleisessä jäsenäänestyksessä toimikaudelle  2015 kaksikymmentäviisi (25) varsinaista jäsentä ja enintään kaksikymmentäviisi (25) varajäsentä. Edustajiston toimikausi on kalenterivuosi ja se alkaa 1.1.2016 ja päättyy 31.12.2016. Edustajiston työkieli on suomi.

Ehdokasluettelo on nähtävillä edustajistovaalien virallisilla verkkosivuilla osoitteessa http://metka.metropolia.fi/vaalit/ ehdolleasettumisen päättymisen jälkeen 12.10.2015 kello 14.00 alkaen.  Ehdokasluetteloa koskevat oikaisuvaatimukset on jätettävä viiden (5) arkipäivän kuluessa vaaliluettelon julkaisusta vaalilautakunnalle kirjallisena Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKAn toimistolle osoitteessa Bulevardi 29b, Helsinki.

Vaalijärjestys ja kaikki vaalia varten tarpeellinen materiaali on saatavilla joko vaalien verkkosivuilta tai opiskelijakunnan toimistolta.

Äänestäminen

Edustajistovaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKAn läsnäolevat jäsenet. Äänestys tapahtuu sähköisesti henkilökohtaisen, kertakäyttöisen äänestyslinkin kautta, joka toimitetaan äänioikeutettujen Metropolia Ammattikorkeakoulun sähköpostiosoitteisiin.

Edustajistovaalien ennakkoäänestys alkaa maanantaina 26.10.2015 kello 09.00 ja päättyy perjantaina 6.11.2015 kello 17.00.

Edustajistovaalien jäsenäänestys alkaa tiistaina 10.11.2015 kello 09.00 ja päättyy keskiviikkona 11.11.2015 kello 17.00.

Lisätietoja:
Vaalisivut
VAALIJÄRJESTYS