METKAn kehitysyhteistyöhankkeelle myönnetty valtionavustus!

METKAn vuoden 2015 viestintä- ja globaalikasvatuksen hankkeelle ”Globaalit markkinat opiskelijan arjessa” on myönnetty 14 200 euroa valtionavustusta. Ulkoministeriö myönsi hanketuet kansalaisjärjestöille 26.3.2015. Avustuksia myönnettiin yhteensä 43 hankkeelle.

METKAn hankkeen kehityspoliittisena tavoitteena on tiedon lisääminen opiskelijoiden arjessa esiin tulevista globaalin talouden ilmiöistä, jolla lisätään opiskelijoiden ymmärrystä omista valinnoista. Tähän olennaisesti liittyvät globaalin vastuullisuuden lisäämiseen liittyvät ratkaisut, joista keskustellaan ja joita innovoidaan opiskelijoiden kanssa. Hankkeessa tuodaan kehitysmaiden asema ja globaalit markkinat opiskelijoiden lähelle heidän omaan elämäänsä liittyvien aiheiden kautta.

Globaali talous vaikuttaa meihin kaikkiin, ja jotta me Suomessa voimme elää turvallisessa ja vakaassa yhteiskunnassa, meidän on syytä olla tietoisia myös niistä tekijöistä, sekä oman toimintamme vaikutuksista, jotka vaikuttavat vakauteen ja turvallisuuteen globaalilla tasolla. Mahdollisuus ihmisarvoiseen elämään, johon kuuluu mahdollisuus tehdä työtä ja ansaita riittävä palkka, on yksi keskeisiä tekijöitä yhteiskunnallisen vakauden synnyttämisessä. Eriarvoisuus lisääntyy, mutta meillä on mahdollisuus vaikuttaa siihen arkisilla valinnoilla, tai lähiympäristössämme tapahtuvalla vaikuttamistyöllä.

Lisätietoa METKAn kehitysyhteistyötoiminnasta löydät täältä, ja voit liittyä toimintaa pyörittävään DeCo -verkostoon täällä!

A day’s work. Bangui, Central African Republic. Photo: Karim Aissa Baccouche

”Lapset kärsivät eniten konflikteissa. Tähän lauseeseen törmäsin lukuisia kertoja ajattelematta sitä sen enempää. Törmään tähän todellisuuteen nykyään päivittäin. Vihasta, itsekkyydestä, anteeksiantamattomuudesta ja ahneudesta kärsivät eniten Keski-Afrikassa lapset. Lapset viettävät aikaansa kaduilla, koska muuta vaihtoehtoa ei ole. Kouluihin ei voi mennä, koska kouluja ei enää ole.”

Vaihtaritutorkoulutuksen tunnelmia

Terveisiä METKAn tutor-sektorilta! Tutor-koulutusten kevät pyörähti käyntiin ensimmäisellä neljästä koulutuksesta kun koulutimme uusia vaihtaritutoreja Tukholmankadulla 20.-21.3.2015.

Perjantaina luento-osuuksien jälkeen tutor-koulutettavamme saivat pitää hauskaa kokeneiden vaihtaritutorien seurassa opetellen erilaisia leikkejä. Tässä kyseisessä leikissä kyläläiset yrittivät löytää keskuudestaan pahat mafiosot ja kömpelön juopon samalla kun poliisit ja lääkintämies yrittivät kuumeisesti pelastaa viattomat kyläläiset menehtymiseltä.

tutorkoulutus-andrei

Lauantaina koulutettavamme osallistuivat aktiicisesti ryhmätehtävään kulttuurienvälisestä viestinnästä. Koulutettavamme jakoivat näkeymyksiään siitä, millaiset puheenaiheet ja tavat ovat soveliaita ja kohteliaita heidän kulttuurissaan ja mitä asioita ei kannata koskaan ottaa puheeksi ja mitä tapoja tulisi välttää. Myös me kouluttajat saimme paljon uutta tietoa! :)

12

Tässä ryhmässä pohdittiin venäläisen, latvialaisen ja suomalaisen kulttuurin eroavaisuuksia

16 20 22

Kuulimme myös paljon uutta ja mielenkiintoista tietoa Etelä-Korean tavoista

23 24

Kartta havainnollisti tämän ryhmän jäsenten kotimaat

7

Kävimme ryhmien näkemykset läpi Metropolian oppilaitospappi Jyrin johdolla

11

Lauantai huipentui tutor-seremoniaan, jossa uudet vaihtaritutorimme saivat tutor-t-paidat ja vannoivat tutor-valan. Suurin osa uusista tutoreista jäi ottamaan ryhmäkuvan. :) Kiitos kaikille teille jotka osallistuitte koulutukseen!

Exchanget1

METKAn uudeksi pääsihteeriksi Pekka Petäkoski

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKAn uudeksi pääsihteeriksi on valittu Pekka Petäkoski.

Petäkoski on toiminut METKAn liikunta-asiantuntijana viimeisten viiden vuoden ajan. Tänä aikana hän on osallistunut aktiivisesti METKAn toimintaan ja ollut mukana mm. Metropolian Myllypuron kampushankkeessa valvomassa opiskelijoiden etuuksia.

’’Olen erittäin iloinen uudesta tehtävästäni, mahtavaa! METKAn porukassa on paljon energiaa sekä asiantuntijuutta, ja tahdon antaa oman maksimaalisen panostukseni heidän kanssaan opiskelijoiden etuuksien ja hyvinvoinnin edistämiseksi’’, kommentoi Petäkoski

Pekka Petäkoski aloittaa pääsihteerin tehtävässä 13.4.2015 nykyisen pääsihteerin Sara Miettusen siirtyessä Frankiin Operations Managerin tehtäviin 15.4.2015.

pekka_kokokuva_nettisivuille

Lisätiedot:
Hallituksen puheenjohtaja Jemi Heinilä
050 355 5300

METKAN uudet kasvot

Lähiviikkoina METKAssa on käynyt kuhina, sillä toimiston vahvuuteen on liittynyt kolme uutta työntekijää. Tässä kirjoituksessa esittelemme Kostin, Danielin ja Marjon.

Kosti Vanninen, tutoroinnin asiantuntija

kosti-vanninen_2014_225x225 1. Kuka olet?
Nimeni on Kosti Vanninen ja olen lähes vakiokalustoa METKAn toimistolla. Tällä kertaa tosin työntekijän roolissa!

2. Mikä on vastuualueesi METKAssa? Vastuualueinani ovat ohjaus ja tutorointi. Käytännössä päivät menee siis tutorkoulutuksia pohtiessa ja järjestäessä, sekä tutortoiminnan arkea pyöritellessä.

3. Mitä haluat saada METKAssa aikaan? Haluan osaltani edistää sitä, että jokainen uusi opiskelija tuntee itsensä tervetulleeksi Metropoliaan ja METKAan, sekä kokee saavansa apua ja tukea sitä tarvitessaan niin vertaisiltaan kuin henkilökunnankin, ja METKAn itsensä puolelta.

4. Mitä teet, kun et ole puuhaamassa opiskelijakunnan asioita?
Viimeistelen opintojani, tapaan ystäviä ja nautin auringosta.

Daniel Kiikka, liikuntasuunnittelija

kiikko 1. Kuka olet?
Olen Daniel Kiikka, juuri valmistuva liikuntatieteiden maisteri ja METKAn uusi liikuntasuunnittelija.

2. Mikä on vastuualueesi METKAssa?
Olen vastuussa ohjaajien rekrytoinnista ja koulutuksesta sekä ohjatun liikunnan koordinoinnista ja liikunnan tiedottamisesta.

3. Mitä haluat saada METKAssa aikaan?
Haluan tuoda opiskelijaliikuntaan lisää monipuolisuutta sekä opiskelijalähtöisyyttä, jotta kaikilla osallistujilla olisi mahdollisuus kokeilla myös uusia liikuntamuotoja. Tavoitteenani on luoda ilmapiiri, jossa liikunnan harrastamisen kynnys olisi mahdollisimman alhainen. Mielestäni kaikilla tulisi olla mahdollisuus saada iloa liikunnasta!

4. Mitä teet, kun et ole puuhaamassa opiskelijakunnan asioita?
Minut löytää todennäköisesti harrastusteni parista. Tällä hetkellä suurin osa vapaa-ajasta kuluu rullalaudan päällä tai pallopelejä pelaillen. En kuitenkaan liikkumisen suhteen ole turhan nirso – kaikki käy! Totta kai ystävien kanssa tulee myös pyörittyä säännöllisesti. Huonon sään sattuessa istun luultavasti kirjastossa viimeistelemässä maisterin opintojani.

Marjo Mäkinen, markkinointiharjoittelija

1520804_10205048554670373_6843581128442762554_n

1. Kuka olet?
Olen Marjo Mäkinen, liiketalouden opiskelija, promoottori, lelumyyjä ja METKAn uusi markkinointiharjoittelija.

2. Mikä on vastuualueesi METKAssa? Minusta varmaan tulee sellainen vähän ”joka paikan höylä”. Olen tällä hetkellä mukana toimipistekierrosten suunnittelussa ja toteutuksessa sekä ensi lukuvuoden opiskelijakalenterin kanssa hommailen. Odotan kolmen kuukauden harjoittelulta paljon mielenkiintoisia työtehtäviä.

3. Mitä haluat saada METKAssa aikaan?
Haluan olla niin paljon hyödyksi kuin mahdollista! Haluan oppia enemmän opiskelijakunnan toiminnasta ja olla mukana niin monessa projektissa, kun vaan pystyn. Toivottavasti tuon mukanani uusia ideoita METKAn markkinointiin ja saan vastapalkkioksi arvokasta työkokemusta ja kivoja muistoja.

4. Mitä teet, kun et ole puuhaamassa opiskelijakunnan asioita?
Harjoittelun lisäksi teen keikkahommia promoottorina ja olen osa-aikaisena myyjänä lelukaupassa. Harrastuksiini kuuluu kuntosali, lenkkeily ja kavereiden kanssa pörrääminen. Tykkään myös nörtteillä kotosalla.

Kunniakirjat ja ansiomerkit jaettiin METKA Gaalassa

METKA Gaalassa 14.3.2015 jaettiin METKAn kunniakirjat ja ansiomerkit.

Kunniakirjat

Vuoden 2014 opiskelijayhdistys
Tradenomiopiskelijat Metropolian Bisnes Intellektuaalit Trombi ry

Trombi ry on toiminut monta vuotta tehokkaana edunvalvojana ja yhteisöllisyyden luojana. Yhdistys on ollut vuonna 2014 ansiokkaasti aktiivinen opiskelijayhdistys Myyrmäen kampuksella, ja palvellut opiskelijoita alasta riippumatta. Yhdistys on myös järjestänyt monia tapahtumia opiskelijoille bileistä verkostoitumistilaisuuksiin.

gaala-2015-trombi

Vuoden 2014 opiskelija-aktiivi
Jukka Peinola

Jukka on aikaansaava opiskelija, joka on ansiokkaasti aktivoinut erityisesti Arabiankadun toimipisteen opiskelijoita. Kun Jukka tarttui ohjaimiin, niin Piuha ry:n toiminta heräsi eloon, ja pop/jazz-musiikin opiskelijat ovat aktivoituneet myös edustajistossa. Lisäksi Jukan vaikutuksesta Arabiankadun opiskelijat ovat myös järjestäneet enemmän tapahtumia, ja opiskelijapalaute on lisääntynyt.

Vuoden 2014 edunvalvoja
Tiia-Maria Luukko

Tiia-Maria Luukko tekee aktiivisesti työtä opiskelijoiden etujen ajamiseksi, ja on ansioituneesti kehittänyt varsinkin Soffa Ry:n edunvalvontaa vuonna 2014. Mikään asia ei ole liian vähäpätöinen tai vaativa Tiia-Marian ratkaistavaksi. Hän ottanut osaa myös alansa julkiseen keskusteluun sekä Metropolian opiskelijoiden vaikuttamismahdollisuuksiin tekemällä kannanottoja.

Vuoden henkilökunnan jäsen
Tuija Nieminen

Tuija on iloinen ja innostava opettaja, joka asettaa aina opiskelijat etusijalle. Hänestä huokuu aito empaattisuus ja välittäminen. Tuija huomioi opiskelijat yksilöinä, ja hänelle on helppo puhua asiasta kuin asiasta. Lisäksi Tuija pitää huolta siitä, että opiskelijat ryhmäytyisivät: hän on aktiivisesti yhteydessä tutoreihin ja haluaa auttaa erilaisten tapahtumien suunnittelussa opiskelijoille. Tuijan intohimoisuus on ainutlaatuista ja esimerkillistä.

gaala-2015-palkitut_w960

Ansiomerkit

Gaalassa myönnettiin seuraavat METKAn ansiomerkit:

R Räihä (ei kuvassa)
kultainen ansiomerkki

Sarita Niemi
hopeinen ansiomerkki

Katri Manninen
hopeinen ansiomerkki

Emma Kataja
hopeinen ansiomerkki

Päivi Keränen
kultainen ansiomerkki

gaala-2015-kunniamerkit

Ansiomerkkien myöntämisperusteet ovat seuraavat:

Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on toiminnallaan tai erityisen merkittävällä teollaan edistänyt huomattavasti METKAn toimintaa.

Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle tai yhteisölle, joka toiminnallaan tai merkittävällä teollaan on edistänyt METKAn toimintaa.

Kumpaakin merkkiä anotaan METKAn hallitukselta kirjallisesti. Ansiomerkkien myöntämisestä päättää METKAn edustajisto.

Tervetuloa tapaamaan METKAa toimipisteisiin!

Ensi viikolla METKA Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta aloittaa kuukausittaiset vierailut kolmessa suurimmassa toimipisteessä, jotka ovat Leppävaara, Tukholmankatu ja Myyrmäki. METKAn pisteelle voit tulla päivittämään jäsenyytesi sekä ostamaan muun muassa haalarimerkkejä ja liikuntapasseja. Mikäli sinulla on kysyttävää tai jokin askarruttaa, autamme mielellämme.

metku_insta-fb

Järjestämme toimipistekierroksella myös Instagram-kilpailun, johon voit tulla osallistumaan yksin tai porukalla. Kerro meille mitä mieltä olet METKAsta ja kuvauta itsesi ja kaverisi Metku-kissan kanssa. Jaa kuva Instagramissa ja voit voittaa hyviä palkintoja! Lisäksi luvassa on pienimuotoinen kysely METKAn toiminnasta. Kyselyyn vastanneet opiskelijat METKA palkitsee kahvilla.

METKA-tiimimme on paikalla klo. 10.00-14.00 maanantaina 23.3. Leppävaarassa, tiistaina 24.3. Myyrmäessä ja keskiviikkona 25.3. Tukholmankadulla. Tervetuloa!

METKAn ryhmäliikunnanohjaajakoulutukset – hae nyt!

METKA-sports_pilates_7181_logo_w960

METKA liikunta järjestää ryhmäliikunnanohjaajakoulutuksen jo 12. kerran. Sisältöä on jälleen muokattu ja kurssi antaa entistä paremmat valmiudet ohjata erilaisia ja oman kiinnostuksen kohteen mukaisia ryhmäliikuntatunteja.

Kurssilla käydään läpi ohjausta monesta eri näkökulmasta ja valmistuvilla ohjaajilla on laaja ymmärrys ja osaaminen laadukkaan liikuntatunnin suunnittelusta ja toteutuksesta, asiakaslähtöisestä näkökulmasta.

Kurssin hyväksytysti suoritettuaan, opiskelija saa mahdollisuuden ohjata METKA liikunnalla ryhmäliikuntaa. Kurssilta aiemmin valmistuneet ohjaajat työskentelevät METKAn lisäksi useissa eri liikunta-alan organisaatioissa.

Kurssin opetuskielenä on pääosin suomi, mutta liikuntatunteja on mahdollista ohjata METKAlla myös englanniksi.

Valintaperusteet

Yleinen hakukelpoisuus

 • Lukion oppimäärä tai ylioppilastutkinto
 • International Baccalaureate-, Reifeprüfung- tai European Baccalaureate -tutkinto
 • Ammatillinen perustutkinto
 • Hakija pystyy osoittamaan harrastuneisuuden ja työn kautta hankkineensa riittävät
  valmiudet koulutukseen osallistumiseen

Hakuperusteet

Hakulomakkeesta saatavat tiedot pisteytetään. Hakijan lähettämä CV vaikuttaa valintapisteisiin ainoastaan silloin, jos sillä katsotaan olevan merkitystä yleisen hakukelpoisuuden osoittamiseksi.

Hakijat asetetaan tasapistetilanteessa liikunnan harrastuneisuuden ja liikunta-alan työkokemuksen mukaan paremmuusjärjestykseen. Mikäli näillä kriteereillä ei saada eroa hakijoiden välille, voidaan järjestää ryhmä- tai yksilöhaastattelu.

METKA pidättää oikeuden ilmoittaa aloituspaikkojen lukumäärän jälkikäteen. Valittujen lukumäärä ilmoitetaan hakutulosten julkistamisen yhteydessä.

Kurssille hakeminen

Täytä hakulomake perjantaihin 3.4.2015 mennessä.

Lisätietoa

Hankekoordinaattori
Katri Koivuneva
katri.koivuneva[ät]metkaweb.fi
+358 45 2670 823

Ryhmäliikunnanohjaajakoulutus I

Kurssin sisältö:

 • Aerobisen ja lihaskuntotunnin rakenne ja sisältö
 • Toiminnallinen anatomia ja liikunnan fysiologia
 • Musiikin käyttö ohjauksessa ja koreografian rakentaminen
 • Ohjaamisen perusteet, vuorovaikutus ja ryhmän hallinta
 • METKAn liikuntapalvelut vuonna 2015 ja ohjaajan työ METKA:ssa
 • Etätehtäviä
 • Näytetuntien ohjaus

Aika:

 • 1. Lähijakso 10.-11.4.2015
 • 2. lähijakso 17.-18.4.2014
 • Näytetuntien ohjaukset viikoilla 17-20. Jokainen ohjaa vähintään 3 näytetuntia.
 • Koulutuksen tarkempi aikataulu ilmoitetaan hyväksymissähköpostin yhteydessä.

Kurssin laajuus:
1. osa 42-44 h, josta n. 1/3 itsenäistä opiskelua. Metropolia on aikaisempina vuosina hyväksynyt ohjaajakoulutuksen AHOT-menetelmän mukaisesti osaksi opintoja (n. 1,5 op). Tästä tulee kuitenkin neuvotella henkilökohtaisesti opinto-ohjaajan kanssa.

Paikka:
Vanha viertotie 23, Etelä-Haaga
Leiritie 1, Myyrmäki

Hinta:
1. osa 180 € (METKAn jäsenille 150€)

Valituille lähetetään lasku koulutuksesta hyväksymiskirjeen ohessa. Lasku tulee suorittaa kokonaisuudessaan ennen koulutuksen alkamista. Jos hakija on ottanut paikan vastaan, mutta joutuu keskeyttämään kurssin, palautetaan kurssimaksu ainoastaan lääkärintodistusta vastaan. Jo suoritettujen koulutustuntien ja sisältöjen määrä voi vaikuttaa palautettavan summan suuruuteen.

Kouluttajat:
Kouluttajat varmistuvat maaliskuun aikana

METKA etsii kehityskasvatushankkeen koordinaattoria joukkoonsa!

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA hakee

KEHITYSKASVATUSHANKKEEN KOORDINAATTORIA

osa-aikaiseen (22,5h / vk), määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.4.-30.11.2015. Rekrytointi on ehdollinen Ulkoministeriön rahoituspäätökseen saakka ja siihen voi päätöksen myötä tulla muutoksia.

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA on opiskelijoiden edunvalvonta- ja palvelujärjestö, joka vastaa noin 16 000 Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijan koulutus- ja sosiaalipoliittisesta edunvalvonnasta sekä palvelujen tarjoamisesta opiskelijoille ja henkilökunnalle. METKAn toimintaa toteuttavat työhallitus sekä kahdeksan palkattua työntekijää.

Hankekoordinaattorin tehtävänä on hallinnoida Globaalit markkinat opiskelijan arjessa -hanketta, joka on jatkoa vuonna 2014 toteutetulle Koulutus on ihmisoikeus -kehityskasvatushankkeelle. Koordinaattori vastaa hankkeen toteuttamisesta, sidosryhmien tiedottamisesta, seurannasta ja raportoinnista. Hankkeen kehityspoliittisena tavoitteena on tiedon lisääminen opiskelijoiden arjessa esiin tulevista globaalin talouden ilmiöistä, jolla lisätään opiskelijoiden ymmärrystä omista valinnoista. Lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa kehitysmaiden ja kehitysmaissa toimivien organisaatioiden roolista maailman taloudessa, pohjoisen ja etelän yhteyksistä, sekä opiskelijoiden roolista vaikuttajina. Hanke tuo esille monia Suomen kehityspoliittisen linjan kanssa yhteneviä sisältöjä: kestävä kehitys, naisten asema, ihmisoikeudet, eriarvoisuuden vähentäminen sekä ympäristö. Hankkeen keskeisiä toimintoja ovat ammattikorkeakoulujen toimipisteissä tehtävä tiedotuskampanja, hankkeen teeman ympärille rakentuva viikonloppuleiri sekä opiskelijoille suunnattu työpajasarja.

Hakijoilta edellytämme tehtävään soveltuvia korkeakouluopintoja, suomalaisen korkeakoulujärjestelmän tuntemusta, kokemusta hankehallinnosta ja budjetoinnista sekä vapaaehtoistoiminnan koordinoinnista. Tehtävä vaatii lisäksi monipuolisia yhteistyötaitoja erityisesti nuorten kanssa, kykyä itsenäiseen työskentelyyn, järjestelmällisyyttä ja tarkkuutta sekä hyvää suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista ilmaisutaitoa. Hakijoille eduksi katsomme työ- tai luottamustoimikokemuksen opiskelijajärjestöissä.

Työntekijän palkka määräytyy Ulkoministeriön hankerahoituspäätöksen mukaan, palkkauskustannuksiin on hankehakemuksessa varattu n. 1300 euroa / kk.

Hakemus ja ansioluettelo pyydetään toimittamaan 27.3.2015 klo 10.00 mennessä osoitteeseen: jemi.heinila@metkaweb.fi otsikolla ”kehyhankekoordinaattori”.

Haastatteluun kutsuttaviin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti hakuajan päätyttyä tai heti sopivan henkilön löydyttyä.  Lisätietoja avoinna olevasta paikasta antavat:  Hallituksen puheenjohtaja Jemi Heinilä p. +358 50 355 5300 / jemi.heinila@metkaweb.fi  Pääsihteeri Sara Miettunen p. +358 50 355 5199 / sara.miettunen@metkaweb.fi

 

Oletko sinä METKAn seuraava pääsihteeri?

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA hakee joukkoonsa

PÄÄSIHTEERIÄ

kokoaikaiseen, toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen alkaen 7.4.2015 tai sopimuksen mukaan.

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA on opiskelijoiden edunvalvonta- ja palvelujärjestö, joka vastaa noin 16 000 Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijan koulutus- ja sosiaalipoliittisesta edunvalvonnasta sekä palvelujen tarjoamisesta opiskelijoille ja henkilökunnalle. METKAn toimintaa toteuttavat työhallitus sekä kahdeksan palkattua työntekijää.

Pääsihteerin tehtäviin kuuluu mm.

 • opiskelijakunnan taloudesta vastaaminen ja toiminnan operatiivinen johtaminen,
 • opiskelijakunnan henkilöstön esimiehenä toimiminen sekä
 • opiskelijakunnan hallinnon toteuttaminen ja sen kehittäminen.

Hakijoilta edellytämme tehtävään soveltuvia korkeakouluopintoja, suomalaisen korkeakoulujärjestelmän vankkaa tuntemusta, vahvaa järjestöosaamista sekä kokemusta taloushallinnosta ja esimiestyöstä. Valittavan henkilön tulee kyetä itsenäiseen työskentelyyn ja kommunikoida hyvin sekä suomeksi että englanniksi, niin suullisesti kuin kirjallisestikin.

Arvostamme hyviä viestintätaitoja, kykyä hahmottaa kokonaisuuksia, hyvää organisointi- ja paineensietokykyä, sosiaalisia taitoja sekä kykyä innovoida ja kehittää opiskelijakunnan toimintaa.

Työsuhteessa noudatetaan ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntien palveluksessa olevia toimihenkilöitä koskevaa työehtosopimusta.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen ja palkkatoiveineen tulee toimittaa osoitteeseen jemi.heinila@metkaweb.fi 30.3.2015 klo 16:00 mennessä otsikolla ”Pääsihteerihaku”. Haastatteluun kutsuttaviin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti hakuajan päätyttyä tai heti sopivan henkilön löydyttyä.

Lisätietoja avoinna olevasta paikasta antavat:

Hallituksen puheenjohtaja Jemi Heinilä p. +358 50 355 5300 / jemi.heinila@metkaweb.fi
Pääsihteeri Sara Miettunen p. +358 50 355 5199 / sara.miettunen@metkaweb.fi

hupparikansanpuolella

METKA Newsletter 5/2015

Terveisiä täältä METKAn toimistolta!

Aurinko paistaa, hiekkoja puhdistetaan teiltä ja kansa pukeutuu vähän värikkäämmin kuin 50 eri harmaan sävyyn. Kevät, se on täällä! Tuntuu kuin vasta viime viikolla olisi aloittanut taipaleensa METKAn toimistolla, vaan eipä ajan kulua täällä huomaa. Yksi syy lienee se, että toimistomme sijaitsee kellarikerroksessa ja tänne eksyy vain muutama auringonsäde päivän aikana. Toinen syy on, ettei täydessä työn touhussa ehdi kelloa kytätä.

Kaikki sektorit puuskuttavat täysillä eteenpäin, täällä tutorsektorissa sen sijaan eletään rankkoja aikoja. Tutor-ehdokkaat ovat käyneet läpi ehkä elämänsä tärkeimmän pienryhmähaastattelun ja nyt heidän tulevaisuutensa on meidän käsissämme. Olemme huikean iloisia suuresta hakijamäärästä, mutta joudumme valitettavasti joistakin aloista tutor-ehdokkaita karsimaan. Onneksi meillä Tutornaattori 3000 XP, joka käyttää patentoitua algoritmia helpottamaan vaikeaa päätöksentekoa. Tutor-ehdokkaille kerrotaan viikolla 12 haastattelun tuloksista ja ensimmäiset tutor-koulutukset ovatkin jo viikolla 13. Kaikin puolin syksy näyttää erittäin lupaavalta ja turvatulta uusien aloittavien kannalta!

Iman, METKAn hallituksen tutorvastaava

 

Ajankohtaiset

 • METKAn liikuntasuunnittelijana aloitti Daniel Kiikka, ja markkinoinnin harjoittelijana Marjo Mäkinen. Tutustu uusiin tyyppeihimme! >> DANIEL >> MARJO
 • METKAn Speksin tekijät ovat valmiina ensi-iltaan, oletko sinä?! Osta oma lippusi ja tule katsomaan speksin taikaa! >> METKAN SPEKSI
 • METKAlla käynnistyy nyt jo 12. kerran ryhmäliikunnanohjaajakoulutus. Haku on NYT auki >> KOULUTTAUDU OHJAAJAKSI
 • Kaikki nohevat toimijat! Nyt on avautunut mahdollisuus vaikuttaa ja muokata opiskelijoiden asiaa Metropoliassa. Hae opiskelijaedustajaksi johtotiimeihin! >> HAKU AUKI
 • METKA järjestää 1.4.2015 Eeppisen aprillipaneelin yhteistyössä muiden pääkaupunginseudun opiskelijakuntien kanssa. >> APRILLIPANEELI 
 • Metka Cafesta nyt salaatin ostajalle virvoke hintaan 2,00 €, opiskelijakortilla 1,50 €!

 

Edut opiskelijakortilla

 • Opiskelijakortilla XBOX ONE + 4 PELIÄ + KINECT alennushintaan! >> XBOX
 • Kevät tulee, lenkkarit esiin! Juoksukoulu opiskelijahintaan! >> JUOKSUKOULU
 • Ateneumin Taidetta Meille! -tapahtumapäivään 15.4. opiskelijat ilmaiseksi! >> TAIDETTA MEILLE!

Lisää etuja osoitteesta myfrank.fi!

 

METKAn viikot 16.-29.3.2015

Ma 16.3.

Viikkopalaveri klo 10.00

Demoni Ry:n kokous klo 16.00 (Iman, Outi)

METKAn Speksi klo 19.00

Ti 17.3.

Hallituksen kokous klo 10.00 (hallitus ja Sara)

METKAn Speksi klo 19.00

Ke 18.3.

Sportec -messut Tampereella (Outi, Daniel, Pekka)

METKAn Speksi klo 19.00

To 19.3.

Tutorjaosto klo 16.30 (Iman, Adi ja Kosti)

Hallituksen virkistäytyminen klo 18.00

Pe 20.3.

Tutorkoulutus: Vaihtaritutorit, Tukholmankatu (Adi, Iina, Outi)

La 21.3.

Tutorkoulutus: Vaihtaritutorit, Tukholmankatu (Adi, Iina)

Demoni Ry 20v. vuosijuhla (Jemi, Noora, Iman, Outi, Tero)

Ma 23.3.

Viikkopalaveri klo 10.00

METKAn Speksi klo 19.00

Ti 24.3.

Hallituksen kokous klo 10.00 (hallitus ja Sara)

METKAn Speksi klo 19.00

Pe 27.3.

Tutorkoulutusleiri: Vertaistutorit, Kuntokallio (Iman ja Kosti)

La 28.3.

Tutorkoulutusleiri: Vertaistutorit, Kuntokallio (Iman ja Kosti)

SAMOK Hallitusevakko

Su 29.3.

Liity METKAn työtilaan Tuubissa ja saat Newsletterit suoraan sähköpostiisi! Työtilan löydät hakemalla tekemällä Tuubin työtilat -sivulla haun ”METKA”.