Edunvalvonnalle uusi Facebook-ryhmä – nimeksi Metakka!

METKA on perustamassa tammikuun lopussa Facebook-ryhmän opiskelijayhdistysten edunvalvontavastaaville, Metropolian toimielimissä toimiville opiskelijaedustajille sekä kaikille muillekin ajankohtaisista opinto- ja koulutusasioista kiinnostuneille.

Ryhmän nimeämiseksi METKA järjesti 25.1. päättyneen nimeämiskilpailun, jonka voitti Tuija Nyholm ehdotuksellaan Metakka! METKA onnittelee Tuijaa lämpimästi ja kiittää hyvästä nimestä! Valinnan tehnyt METKAn hallitus piti erityisesti nimen iskevyydestä sekä nimen METKAan ja Metropoliaan liittymisestä.

Ryhmän toiminnasta

Ryhmän tarkoituksena on jakaa tietoa ajankohtaisista uutisista, Metropoliassa suunnitelluista muutoksista sekä mahdollistaa vertaiskokemuksen jakamisen eri alojen ja yhdistysten edunvalvontahenkilöiden kesken. Ryhmä mahdollistaa matalan kynnyksen keskustelun nykyisiä väyliä paremmin. METKAn ilmoitustaulu, Tuubin työtila opiskelijaedustajille sekä METKAn oma sivusto säilyvät edelleen käytössä ja ryhmää tullaan käyttämään rinnakkaisena tiedonvälitys- ja keskustelukanavana.

Esittelyssä METKAn hallitus 2015!

Jemi Heinilä, hallituksen puheenjohtaja

jemi_kokokuva_nettisivuille1. Mikä on nimesi ja mitä opiskelet?
Jemi Heinilä, opiskelen kulttuurituotantoa.

2. Mikä on vastuualueesi METKAssa?
Vastuullani on opiskelijakunnan operatiivinen johtaminen. Käytännössä siis vastaan yhdessä pääsihteerin ja hallituksen varapuheenjohtajan kanssa opiskelijakunnan toimiston päivittäisestä johtamistyöstä – siitä että duunit sujuvat. Sektoreiden johtamisvastuu on jaettu hallituksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan välillä ja omat sektorini ovat liikunta- ja edunvalvontasektorit.

Hallituksen puheenjohtaja johtaa hallitusta, siinä missä pääsihteeri toimii asiantuntijoiden esimiehenä. Hallituksen puheenjohtaja esittelee myös hallituksen edustajistolle tuomat asiat ja käyttää hallituksen puheoikeutta edustajiston kokouksissa. Vastuulleni kuuluvat myös Opiskelijapalvelut Oy:n omistajaohjaukseen kuuluvat asiat ja sidosryhmävaikuttaminen.

3. Mitä haluat saada METKAssa aikaan?
Haluan, että puheenjohtajakaudellani METKAssa tehdään pitkäjänteistä edunvalvontaa, enemmän ja parempaa palvelutoimintaa, läpinäkyvää päätöksentekoa ja kehitetään opiskelijakulttuuria ja yhteisöllisyyttä Metropoliassa.

4. Mitä teet, kun et ole puuhaamassa opiskelijakunnan asioita?
En ymmärrä kysymystä.

Noora Kääriäinen, hallituksen varapuheenjohtaja

noora_kokokuva_nettisivuille1. Mikä on nimesi ja mitä opiskelet?
Olen toisen vuoden digitaalisen viestinnän opiskelija, ja tottelen nimeä Noora Kääriäinen.

2. Mikä on vastuualueesi METKAssa?
Olen hallituksen varapuheenjohtaja, ja vastuullani on lisäksi viestintä ja markkinointi sekä edustajistovaalit.

3. Mitä haluat saada METKAssa aikaan?
Haluan saada METKAn toiminnasta näkyvämpää ja avoimempaa, sekä tahtoisin saada opiskelijoita aktiivisemmin mukaan METKAan. Viestintä on intohimoni, siispä suhtaudun tähän tavoitteeseen suurella innokkuudella. Myös edustajistovaalien kohdalla tavoitteet ovat korkealla – tavoitellaan tietysti ennätysmäärää ehdokkaita!

4. Mitä teet, kun et ole puuhaamassa opiskelijakunnan asioita?
Vapaa-ajalla (silloin harvoin kun sitä on) tykkään muun muassa katsoa scifiä, juoda sivistyneesti punaviiniä, syödä jonkun muun tekemää hyvää ruokaa ja aina silloin tällöin käydä lenkillä.

Iris Flinkkilä, hallituksen jäsen

iris_kokokuva_nettisivuille1. Mikä on nimesi ja mitä opiskelet?
Iris Flinkkilä, opiskelen viestinnän koulutusohjelmassa graafista suunnittelua.
2. Mikä on vastuualueesi METKAssa?Olen tapahtuma- ja opiskelijayhdistysvastaava.
3. Mitä haluat saada METKAssa aikaan?Haluan tuoda METKAa läpinäkyvämmäksi opyjen suuntaan, sekä tietysti muillekin opiskeilijoille tutummaksi. Tapahtumien suhteen on tärkeää olla ajan hermolla, tuntosarvet herkkinä ja kuunnella mitä opiskelijayhteisö kaipaa.
4. Mitä teet, kun et ole puuhaamassa opiskelijakunnan asioita?

Nyt tämä alkukausi on mennyt kyllä vielä pitkälti ilman vapaa-aikaa, mutta se ei kyllä haittaa! Teen graafikon ja valokuvaajan töitä freelancerina, duunaan sarjakuvia, kirjoitan ja sometan. Ja biletän ja hengaan.

Outi Häkkinen, hallituksen jäsen

outi_kokokuva_nettisivuille1. Mikä on nimesi ja mitä opiskelet?
Nimeni on Outi ja opiskelen vaatetusalaa Tikkurilan kampuksella.

2. Mikä on vastuualueesi METKAssa?
Vastaan liikunnasta ja kerhoista, sekä osasta hyvinvointiasioita.

3. Mitä haluat saada METKAssa aikaan?
Haluan tiivistää yhteistyötä niin omien opyjemme kuin pääkaupunkiseudun opiskelijakuntien liikuntavastaavien kanssa. Suuret on suunnitelmat ja saa nähdä kuinka ne onnistuu.

4. Mitä teet, kun et ole puuhaamassa opiskelijakunnan asioita?
Tuijottelen elokuvia ja tv-sarjoja, luen, valmennan joukkuevoimistelua tai näen kavereita. Nukkuminen on myös oikein mukavaa ja jokunen siiderikin tekee silloin tällöin hyvää.

Aditya Kelekar, hallituksen jäsen

adi_kokokuva_nettisivuille1. Mikä on nimesi ja mitä opiskelet?
Aditya Kelekar, student of BE (IT)

2. Mikä on vastuualueesi METKAssa?
Tutoring in English, MetroSport, SELL Games, Development Cooperation

3. Mitä haluat saada METKAssa aikaan?

Students I talked to have said METKA should have more activities to bring together students from different faculties. Camping in the summer and an outing in the autumn, that’s on my mind. Outi, my colleague and METKA’s member responsible for sports, is planning with other universities to organize different sports tournaments. Anyone for pre-tournament practice sessions? Last year’s Tour de Metropolia had only a handful of participants; I know this country of athletic people has many more cyclists.

If the Development Cooperation project sees the light of day, I would like to take the program beyond awareness to active intervention by students in development issues. I find that METKA’s tutoring program makes us all better planners and more responsible, while having fun. Remaining in the background, I will try and do my part to keep it ticking (err..rocking!), just as it has in the past thanks to the efforts of my colleagues at METKA.

In the role of METKA’s international coordinator, I would like to understand better the special needs of the students from different parts of the world and what Metropolia could do to help them fit in better. Just as it is important for me to understand Finnish culture better. If you are reading this, and have some other activity in mind, write to me!

4. Mitä teet, kun et ole puuhaamassa opiskelijakunnan asioita?

When at home, reading adventure novels and cooking different cuisine. I also enjoy travelling to hilly areas and the countryside, collecting songs and performing folk dances.

Tero Toivanen, hallituksen jäsen

tero_kokokuva_nettisivuille1. Mikä on nimesi ja mitä opiskelet?
Tero Toivanen, Liiketalous, markkinointia.

2. Mikä on vastuualueesi METKAssa?
Koulutus- ja sosiaalipolitiikka ja kuntavaikuttaminen

3. Mitä haluat saada METKAssa aikaan?
Haluan että pystyn vuosien päästä muistelemaan,että tämä vuosi oli tärkeä METKAn kannalta ja oli antoisaa olla mukana tekemässä menestystä.

4. Mitä teet, kun et ole puuhaamassa opiskelijakunnan asioita?
Käyn osa-aikatöissä, harrastelen liikuntaa ja vietän aikaa kotona mahdollisimman paljon.

Iman Tuulenvirta, hallituksen jäsen

iman_kokokuva_nettisivuille1. Mikä on nimesi ja mitä opiskelet?
Olen Iman Tuulenvirta, eli lyhyesti Imppu, Tiksistä tekstiilisuunnittelun 2. vuoden opiskelija.

2. Mikä on vastuualueesi METKAssa?
Tutorointi på finska!

3. Mitä haluat saada METKAssa aikaan?
Opiskelijahyvinvointi on minulle tärkeä asia ja ruohonjuuritasolla pääsen siihen vaikuttamaan juurikin tutoroinnin kautta. Tavoitteenani on markkinoida tutorointi entistä näkyvämmäksi, paneutua fukseilta saatuun palautteeseen, olla puolueeton ja rehellinen päätöksen teossa sekä pitää hauskaa ja levittää omaa hyväntuulisuutta!

4. Mitä teet, kun et ole puuhaamassa opiskelijakunnan asioita?
Katson ”how is it made” videoita youtubesta, musta on kiva kurkata tehtaiden sokkeloisiin käytäviin ja nähdä miten joku asia kulkee hihnalla muuttuen pikkuhiljaa tuotteeksi taustaselostajan kertoessa kyseisestä prosessista. Opin, että ruuan valmistukseen liittyvät videot voi jättää katsomatta.

Kaksi opiskelijaa kertoo halloped-pestistään!

Olet ehkä kuullut salaperäistä supinaa hallopedeistä, eli tärkeää työtä tekevistä hallinnon opiskelijaedustajista. Nyt on aika kysyä parilta hallopediltä, ketä he oikein ovat.

Tiia-Maria Luukko

Kuva

1) Kuka olet ja mitä opiskelet?

Olen Tiia-Maria, toisen vuoden sosionomiopiskelija ja ylpeä ammattikorkeakoulutuksestani. Vapaa-aikani menee pitkälti järjestötehtävien ja edunvalvonnan parissa, jotka ovat muodostuneet elämäni intohimoiksi.

2) Missä toimit hallopedinä?

Vuonna 2014 toimin Tulosalue 1:n johtotiimissä sekä sosiaalialan neuvottelukunnassa.

3) Mihin asioihin olet päässyt vaikuttamaan?

Uusi amk-laki astui voimaan vuoden 2015 alussa ja viime vuoden viimeisimpänä tehtävänä oli ottaa kantaa siihen, millä eri areenoilla opiskelijoita jatkossa kuullaan. Tämän lisäksi olen johtotiimissä pitänyt puheenvuoron siitä, minkälainen Metropolia on opiskelijan näkökulmasta ja nostanut joitakin epäkohtia esille.

4) Mikä on parasta hallopedinä toimimisessa?

Parasta on se, että Metropolian henkilökunnan edustajat ovat ottaneet minut hallopedinä erittäin lämpimästi vastaan. Minulla on vahva tunne, että opiskelijoiden mielipiteistä ollaan aidosti kiinnostuneita. Opiskelukin on mukavampaa, kun ymmärtää että opiskelijat ja opettajat ovat samalla puolella kehittämässä organisaatiota ja koulutusta.

5) Millaiset terveiset lähettäisit kanssaopiskelijalle, joka harkitsee hallopediksi hakemista?

Kannustan teitä muitakin tuomaan äänenne kuuluviin: on kaikkien etu, että opiskelijoiden ääni tulee laajasti edustettua. Miettikää, missä juuri teidän vahvuutenne piilee ja ottakaa se rohkeasti käyttöön. Noin muutenkin yhteiskunnassa – älkää jättäkö vaikuttamista valkoisten keski-ikäisten miesten harteille!

Iris Flinkkilä

iris_feissifoto_pieni

1) Kuka olet ja mitä opiskelet?

Olen Iris Flinkkilä, opiskelen toista vuotta graafista suunnittelua viestinnän koulutusohjelmassa.

2) Missä toimit hallopedinä?

Toimin nyt toista vuotta Metropolian hallituksessa. Viime vuonna olin AMK:n sisäisessä hallituksessa, ja nyt hallitusmuodon muuttuessa Metropolia Oy:n hallituksessa. Olen myös opintotukilautakunnan opiskelijajäsen.

3) Mihin asioihin olet päässyt vaikuttamaan?

AMK-hallituksessa päätetään korkeakouluun liittyvistä isoista linjoista, eli niinkään yksittäisten koulutusohjelmien sisältöihin ei yleensä hallituksen kokouksissa puututa. Hallitus vastaa mm. johtosäännön ja Oppijan Polku -opetussuunnitelman hyväksynnästä.

Opintotukilautakunnassa sen sijaan pääsee syvemmin puolustamaan ja tarkastelemaan yksittäisen opiskelijan oikeuksia.

Minulle hallopedinä aloittaessa tuli itse asiassa jopa hiukan yllätyksenä, kuinka isoihin asioihin pääsen konkreettisesti vaikuttamaan ja esittelemään opiskelijan näkökulmaa. Hallituksessa ja lautakunnissa toimiessa myöskään opiskelijaedustaja ei joudu kokouksissa kuunteluoppilaaksi, vaan omia ja opiskelijayhteisön näkökulmia saa, ja pitää, esittää.

4) Mikä on parasta hallopedinä toimimisessa?

Parasta on varmasti juurikin tuo edellä mainitsemani vaikuttaminen. Koen myös hyvin tärkeäksi, että hallitustyöskentelyn kautta minulle on hahmottunut tarkemmin koko AMK-yhteisön rakenne. Hallopedinä oppii myös riviopiskelijaa konkreettisemmin, missä mitkäkin päätökset tehdään, ja mille taholle voi minkäkin huolensa tai palautteen antaa.

Toimin myös METKAn hallituksessa, ja olenkin kokenut erittäin hyödylliseksi myös METKAn kannalta sen, että työskentelen myös AMK-hallituksessa ja lautakunnassa, sillä sitä kautta olen saanut asioihin uusia näkökulmia.

5) Millaiset terveiset lähettäisit kanssaopiskelijalle, joka harkitsee hallopediksi hakemista?

Ehdottomasti suosittelen hakemista! Työmäärä ei ole suhteettoman suuri ihmiselle, jolla on palo vaikuttaa. Hallopedityöskentely kaiken kaikkiaan antaa enemmän kuin ottaa.

METKA hakee hallopedejä!

METKA hakee juuri nyt hallopedejä opintotukilautakuntaan ja oikeusturvalautakuntaan! Haussa on kaksi varajäsentä opintotukilautakuntaan ja yksi varajäsen oikeusturvalautakuntaan.

Kummassakin lautakunnassa pääsee vaikuttamaan konkreettisesti opiskelijoita koskeviin päätöksiin, ja myös varajäsenet pääsevät mukaan aktiiviseen toimintaan. Hakijoilta ei edellytetä suurta tietämystä lautakuntien toiminnasta ennakkoon, sillä METKA perehdyttää hakijat hyvin.

Lisätiedot ja hakulomake

METKA Newsletter 1/2015

METKAssa on pyörähtänyt uusi hallituskausi rivakasti käyntiin. Me uudet toimijat puhkumme tarmoa, ja aloitimmekin heti joulun jälkeen napakasti täyden työnteon. Aika menee kuin siivillä, kalenterimme täyttyvät opiskelijakuntatoiminnasta ja intoa täynnä pyrimme heti alusta asti tekemään tästä vuodesta juuri sen parhaan METKA-vuoden. Rima on korkealla, mutta tähän asti meininki näyttää erittäin esimerkilliseltä.

Jokainen sektori hallituksessa on päässyt täyteen työntekoon, ja METKAn hallitus 2015 toivookin enemmän avoimuutta, enemmän aktiivisuutta ja enemmän juuri sinun randomeja käyntejäsi toimistolla. Vaikka joku on joskus hupaisasti norsunluukellariksi toimistoamme kutsunutkin, jääköön nimitys pelkäksi hassuksi pilkkanimeksi, sillä me emme halua olla muista opiskelijakollegoista irtaantunut yksikkö.

Vaikka päivämme täyttyvätkin yhdellä sun toisella palaveerauksella, on niille selkeä funktio: meidän, eli opiskelijoiden, palveleminen. Jos päähän pälkähtää mahti kehitysidea, tai muuten vaan haluat nähdä omin silmin kuka täällä häärää, tule moikkaamaan METKAn hallitusta, koska juuri sua varten me olemme täällä!

Meidän vuotemme näyttää työntäyteiseltä, mutta inspiroivalta. Toivottavasti sinäkin löydät rutkasti uusia näkökulmia ja suuntia omalle AMK-taipaleellesi, olit sitten uusi opiskelija tai vanha jäärä. Pidetään hyvä pöhinä päällä!

Ajankohtaiset

 • Millainen tutor sinä olisit? Nyt on hyvä aika löytää oma sisäinen tutorinsa, sillä tutorhaut alkavat helmikuussa! >> TEE TUTOR-TESTI

 • Kun tutor-testi on tehty, on aika tsekata kevään tutorhaut ja ilmoittautua mukaan! >> KEVÄÄN TUTOR-HAUT
 • METKAn toimipistekiertue starttaa jälleen! Päivitä opiskelijakorttisi, liikuntapassisi ja haalarimerkkivarastosi vaivatta omalla toimipisteelläsi! >> METKA ON TOUR

 • METKA kokoaa yhteen opiskelijan edun puolustajat, opiskelijayhdistysten edunvalvojat ja hallinnon opiskelijaedustajat. Keksi näiden toimijoiden FB-ryhmälle nimi ja VOITA PALKINTO! >> NIMIKILPAILUUN
 • Hallitus nimesi keskuudestaan kummit opiskelijayhdistyksille! Opykummi toimii linkkinä opiskelijakunnan ja opiskelijayhdistystoimijoiden välillä. >> OPY-KUMMIT

 • Liity METKAan ja tilaa opiskelijakortti maksuominaisuudella 1.2. mennessä! Voit voittaa Samsung Galaxy S5 -puhelimen tai Samsung Galaxy Tab S 10,5″ tabletin! >> LUE & TILAA!

 • Tammikuun ajan Metka Cafen uudistetut ja entistä isommat salaatit alennushintaan 6 €! >> KATSO KUVAT!

 • Liikunnan kevätkausi on jo vauhdissa. Uusi lukukausi onkin hyvä sheikata käyntiin hikisellä reggaeton-kurssilla! >> REGGAETON

 • Jos vielä puuttuu taskukalenteri alkaneelle vuodelle, hae M-pisteeltä ilmaiseksi METKAn lukuvuosikalenteri! Sillä pärjäät aina elokuun loppuun saakka!

Edut opiskelijakortilla

 • VR tarjoaa opiskelijoille -25% lisäalennuksen viikonloppulähdöistä, kun lipun ostaa 24 tuntia ennen matkaa! >> VR
 • Vielä ehtii treenata Helsinki City Run -puolimaratoniin 16.5.2015! Opiskelijana saat liittymismaksusta -10 % alennuksen. >> HELSINKI CITY RUN
 • Tuntuvat alennukset oopperaan: 50 % lipun hinnasta alle 30-vuotiaille opiskelijoille. >> OOPPERA

Lisää etuja osoitteesta myfrank.fi !

 

METKAn viikot 19.-30.1.2015

Ma 19.1.

SAMOKin Lähtölaukaus (Lauri, Emmi, hallitus, Sara ja Matti)

Ti 20.1.

SAMOKin Lähtölaukaus (Lauri, Emmi, hallitus, Sara ja Matti)

Ke 21.1.

Hallituksen kokous (Hallitus ja Sara)

To 22.1.

Opiskelijahyvinvointiryhmä (Tero ja Matti)

Opiskelija-asuntopalaveri (Jemi, Tero ja Matti)

Ennakointiseminaari (Jemi, Matti, Tero)

Opiskelijapalvelut Oy:n hallituksen kokous (Jemi, Sara)

Pe 23.1.

Myyrmäen kampustyöryhmä (Matti)

La 24.1.

Su 25.1.

Ma 26.1.

Edustajiston ja OPYjen koulutus (Lauri, Emmi, hallitus, Sara)

Ti 27.1.

METKA on Tour Myyrmäessä!

Hallituksen kokous (Hallitus ja Sara)

Ke 28.1.

METKA on Tour Tukholmankadulla!

To 29.1.

METKA on Tour Leppävaarassa!

Pe 30.1.

METKA on Tour Hämeentiellä!

La 31.1.

Su 1.2.

Liity METKAn työtilaan Tuubissa ja saat Newsletterit suoraan sähköpostiisi! Työtilan löydät hakemalla tekemällä Tuubin työtilat -sivulla haun “METKA”.

METKA on Tour tulee taas toimipisteisiin!

Kaipaako opiskelijakorttisi päivitystä? Haluatko ostaa liikuntapassin? Puuttuuko haalaristasi merkkejä ja taskusta liput bileisiin? Nyt saat ratkaisun kaikkiin näihin ongelmiisi, kun METKA kiertää toimipisteitä 27.1.-6.2.

Maksuvälineinä METKA on Tourilla käy käteisen lisäksi maksukortit! Voit myös maksaa jäsenmaksusi etukäteen (ks. ohjeet) ja vain noutaa tarrasi kiertuepisteeltä

Mikäli sinulla ei ole vielä opiskelijakorttia, tilaa sellainen tästä!

Kiertueaikataulu

Olemme kaikissa toimipisteissä klo 10-14 ja lisäksi M-piste on avoinna Bulevardilla aukioloaikojensa mukaisesti.

TI 27.1.: Myyrmäki
KE 28.1.: Tukholmankatu 10
TO 29.1.: Leppävaara
PE 30.1.: Hämeentie 161

MA 2.2.: Agricolankatu 1-3
TI 3.2.: Sofianlehdonkatu 5 B
KE 4.2.: Tikkurila
TO 5.2.: Vanha Viertotie 23
PE 6.2.: Mannerheimintie 172

Laita siis kalenteriin oman toimipisteesi päivä, ja tule käymään METKAn kiertävällä palvelupisteellä!

Nähdään toimipisteissä!

Nähdään toimipisteissä!

METKA perustaa Facebook-ryhmän opiskelijaedunvalvojille – keksi ryhmälle iskevä nimi ja voita lahjakortti!

METKA perustaa tammikuun lopussa Facebook-ryhmän opiskelijayhdistysten edunvalvontavastaaville, Metropolian toimielimissä toimiville opiskelijaedustajille sekä kaikille muillekin ajankohtaisista opinto- ja koulutusasioista kiinnostuneille.

Ryhmän tarkoitus

Ryhmän tarkoituksena on jakaa tietoa ajankohtaisista uutisista, Metropoliassa suunnitelluista muutoksista sekä mahdollistaa vertaiskokemuksen jakamisen eri alojen ja yhdistysten edunvalvontahenkilöiden kesken. Ryhmä mahdollistaa matalan kynnyksen keskustelun nykyisiä väyliä paremmin. METKAn ilmoitustaulu, Tuubin työtila opiskelijaedustajille sekä METKAn oma sivusto säilyvät edelleen käytössä ja ryhmää tullaan käyttämään rinnakkaisena tiedonvälitys- ja keskustelukanavana.

Mikä ryhmän nimeksi?

Hyvällä ryhmällä täytyy olla kuitenkin myös hyvä nimi. METKA julistaakin auki nimikilpailun uuden ryhmän nimestä! Kerro meille mielestäsi hyvä nimi uudelle ryhmälle sunnuntaihin 25.1. mennessä. METKAn hallitus tekee valinnan ehdotettujen nimien pohjalta tästä seuraavassa kokouksessaan ja voittajalle ilmoitetaan valinnasta mahdollisimman pian. Voittajalle on luvassa Lippupalvelun lahjakortti Presentcardin kautta.

Kilpailun kriteerit:

 • nimen tulisi olla ryhmän toimintaa, tavoitteita tai jäsenistöä kuvaava
 • nimen tulisi liittyä jotenkin METKAan ja/tai Metropoliaan.
 • Mallia voi katsoa METKAn muista vastaavan tyyppisistä ryhmistä (esim. ”Metropolian tutorit”) tai muiden opiskelijakuntien ja ylioppilaskuntien vastaavista ryhmistä (esim. ”AYY: edunvalvonta”, ”ISYY: Edunvalvonta voi kannattaa” l. EVVK).

Jätä ehdotuksesi täällä!

Hallitus nimesi opiskelijayhdistyksille kummit

METKAn hallitus on nimennyt keskuudestaan kaikille opiskelijayhdistyksille kummin. Opykummin tehtävänä on edistää yhteistyötä opiskelijakunnan ja opiskelijayhdistyksien välillä.

Opykummit 2015:

jemi_croppedSMALL
Jemi: Trombi, Muru

noora_croppedSMALL2
Noora
: HIV, Piuha

tero_croppedSMALL
Tero
: TXO, Agu

iris_croppedSMALL
Iris
: UIO, Tilde

iman_croppedSMALL
Iman
: HTO ja Demoni

adi_croppedSMALL
Aditya
: Labra, Memo

outi_croppedSMALL
Outi
: Lepo, Soffa

16.1.2015: UIP – Uusien iltapäivä & jatkot

15-01-12_UIP-K2015_fb-banneri

Perjantaina 16.1. vieräytetään opiskelijaelämä käyntiin rastikierroksella Kaivopuistossa!

Uusien iltapäivä eli kavereiden kesken UIP on leikkimielinen rastikierros, jossa uudet opiskelijat kiertävät ympäri Kaivopuistoa suorittaen erilaisia hupaisia tehtäviä ryhmissä. Ryhmäkoko on vapaavalintainen – rasteilla voi kiertää vaikka yhdessä koko luokan kanssa!

Rastikierros alkaa klo 17 ja loppuu klo 20.

Jatkoina tapahtumalle toimii METKAn ja HELGAn järjestämä Orientaatioviikon huipennus!

Ryhmä saa jatkoille liput vilauttamalla täytettyä rastipassia METKAn teltalla. Jatkopaikka aukeaa klo 20.

Liity tapahtumaan Facebookissa!

Mahdollisuus hakea opiskelijaedustajaksi!

METKA hakee opiskelijaedustajia opintotukilautakuntaan ja oikeusturvalautakuntaan. Haussa on kaksi varajäsentä opintotukilautakuntaan ja yksi varajäsen oikeusturvalautakuntaan.

Kummassakin lautakunnassa pääsee vaikuttamaan konkreettisesti opiskelijoita koskeviin päätöksiin, turvaamaan opiskelijoiden reilua kohtelua sekä oppimaan uusia taitoja. Myös varajäsenet pääsevät mukaan aktiiviseen toimintaan. Hakijoilta ei edellytetä suurta tietämystä lautakuntien toiminnasta ennakkoon, aktiivinen ja kiinnostunut ote riittää. Valitut edustajat perehdytetään tehtäviin hyvin.

Lisätietoja ja hakulomake:
http://metkaweb.fi/opiskelijakunta/opiskelijaedustajat/nain-haet-opiskelijaedustajaksi/.