Syksyn toinen METKA on Tour käynnistyy 22.9

Näyteikkuna

METKA on Tour numero 2 starttaa ensi tiistaina 22.9 Tukholmankadulta! Jos et ole vielä päivittänyt opiskelijakorttiisi tarraa tai hankkinut liikuntapassia, tee se viimeistään nyt. Luvassa myös hulavanne-kisailua Frankin tarjoamien yllätysten kera ja METKA-liikunnan instakuvakilpailu. METKA toivottaa teidät tervetulleiksi toimipisteisiin klo 10-14 välisenä aikana!

Kiertueaikataulu:

22.9 Tukholmankatu
23.9 Mannerheimintie
24.9 Myyrmäki
25.9 Leppävaara

28.9 Agricolankatu
29.9 Sofianlahedonkatu
30.9 Vanha Viertotie & Arabiankatu

 

Hinnat:

Lukuvuositarra, syksy 2015 17 €
Lukuvuositarra, syksy 2015 ja kevät 2016 27 €

Liikuntapassi METKAlaisille syksy 2015 35 €
Liikuntapassi METKAlaisille syksy 2015 ja kevät 2016 45 €

Maksaa voit joko käteisellä, kortilla tai ennakkoon tilisiirrolla. Katso täältä ohjeet ennakkomaksuun.

Viikon Vinkki XVI/2017: Mukaan Nyytin vapaaehtoistoimintaan!

Nyyti ry kutsuu opiskelijoita mukaan vapaaehtoistoimintaansa! Tämä on erinomainen paikka lähteä edistämään opiskelijoiden mielen hyvinvointia niin pienellä kuin isommallakin tavalla. Lue alta Nyytin oma teksti asiasta ja käy tutustumassa heidän sivuihinsa… ja sitten ilmoittaudu mukaan!

OSALLISTU NYYTIN VAPAAEHTOISTOIMINTAAN

Haluatko olla mukana edistämässä opiskelijoiden mielen hyvinvointia ja saada samalla itsellesi hyvää fiilistä? Nyytin vapaaehtoistoiminnan kautta tämä onnistuu. Osallistu toimintaamme ja tule mukaan luomaan sellaista
opiskelukulttuuria, jossa mielellä ja myötätunnolla on väliä!
Vapaaehtoistoimintaamme voit osallistua monella tapaa, oman kiinnostuksesi ja aikataulusi mukaan. Pienikin osallistuminen – omalla tavallasi tehty – on tärkeää. Opiskelijana olet opiskelijoiden mielenterveyden paras asiantuntija.
Vapaaehtoistehtäviä:
 • Jaa tarinasi
 • Ota kantaa blogissamme
 • Tee video
 • Someta Instagramissamme
 • Tule vertaisohjaajaksi chattiin
 • Osallistu tapahtumiin
 • Lähde mukaan kampanjoimaan
 • Osallistu Puhutaan kiusaamisesta! -hankkeeseen
 • Ehdota omaa vapaaehtoistekoa!
Nyyti ry on opiskelijoiden mielen hyvinvointia ja opiskelukykyä edistävä valtakunnallinen yhdistys. Lisätietoa toiminnastamme löytyy nettisivuiltamme: www.nyyti.fi. Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa: www.facebook.com/nyytiryhttps://twitter.com/nyyti_ry ja https://www.instagram.com/nyytiry/.

Viikon Vinkki XV/2017: Opiskelijaedustajien avulla tutkinnon epäkohdat kuntoon!

Ongelmia tutkinto-ohjelmassa, kuka apuun?

Tiesitkö että Metropolian jokaisella tutkinto-ohjelmalla tulee olla neuvottelukunta, joka käsittelee tutkinnon kehittämistä ja epäkohtien korjaamista? Jokaisessa neuvottelukunnassa tulee olla myös opiskelijaedustajat, joihin voit ottaa yhteyttä jos haluat saada muutoksia aikaan tutkintosi opetuksessa tai sisällössä! Opiskelijaedustajat ottavat mieluusti vastaan palautetta ja korjausehdotuksia oman toimintansa tueksi.

Neuvottelukunnat koostuvat opiskelijoiden, henkilökunnan ja työelämän edustajista ja ne käsittelevät esimerkiksi opetussuunnitelmien uudistukset. Opiskelijaedustajat valitaan tehtäväänsä kalenterivuosittain, seuraa METKAn uutisointia kun haku ensi vuoden edustajiksi alkaa ensi viikolla!

Ajantasaisen listan opiskelijaedustajista löydät täältä:

Jos omaa tutkintoasi ei löydy listalta, voi olla että opiskelijaedustajia ei ole vielä valittu ja haku niistä on vielä auki.

Viikon Vinkki XIV/2017: Overwatch ja Hearthstone – Elektronisen urheilun OSM-kisat!

Opiskelijoiden SM-kisat (OSM-kisat) ovat valtakunnalliset korkeakouluopiskelijoiden mestaruuskilpailut ja kisoihin osallistuu tuhansia opiskelijoita ammattikorkeakouluista ja yliopistoista ympäri Suomen.

Tänä vuonna järjestetään ensimmäistä kertaa OSM-kisat kahdessa e-urheilulajissa, Overwatchissa ja Hearthstonessa.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden muodostama peliyhteisö Gaming Barracks järjestää Overwatchin OSM-kisat loka-marraskuussa. Kaksivaiheisissa kisoissa ensimmäisessä vaiheessa lokakuussa järjestetään online-karsinnat. Lopputurnaus järjestetään offline-formaatissa 18.-19.11.2017 Kouvolassa.

Aalto-yliopiston elektronisen urheilun yhdistys Aalto Gamers järjestää Hearthstonen OSM-kisat (vain englanniksi). Online-karsinnat järjestetään 23.9.2017 ja offline-lopputurnaus 4.11. Espoon Otaniemessä! Well met!

Lue lisää OSM:n e-urheilukisoista Opiskelijoiden Liikuntaliitto OLL:n sivuilta!

 

Jäsenrekisterin tekninen vika korjattu

METKAn jäsenrekisterissä ilmennyt ongelma on korjattu ja jäsenyystietojen pitäisi siirtyä jälleen normaalin tapaan muutaman arkipäivän kuluessa METKAlta Frankille.

Seuraavat järjestelmät ovat jälleen toiminnassa:

 • Kirjautuminen Frank.fi -sivustolle
 • Uuden opiskelijakortin tilaaminen Frank.fi-sivustolta
 • Digitaalinen opiskelijakortti (Frank App) puhelimessa

Muista kirjautua Frank.fi-sivustolle ennen kuin lataat Frank Appin.

Jos kirjautuminen ei edelleenkään toimi, ota yhteyttä METKAan palaute@metkaweb.fi.

Pahoittelemme ylimääräistä viivettä.

 

 

Tekninen vika METKAn jäsenrekisterissä

METKAn jäsenrekisterissä on tällä hetkellä tekninen vika, minkä vuoksi jäsenyystiedot eivät siirry METKAlta korttioimittaja Frankin järjestelmään.

Tämän vuoksi seuraavat järjestelmät eivät ole toiminnassa:

 • Digitaalinen opiskelijakortti (Frank App) ei tunnista opiskelijan jäsenyyttä
 • Kirjautuminen Frank.fi -sivustolle ei onnistu
 • Uuden opiskelijakortin tilaaminen ei onnistu

Ongelma koskee arviolta 26.8. alkaen jäseneksi liittyneitä tai jäsenyytensä päivittäneitä opiskelijoita. Ongelma ei koske opiskelijoita, jotka käyttävät syksyn lukukausitarralla varustettua muovista opiskelijakorttia opiskelijastatuksensa todistamiseen.

Asiaa selvitetään meidän päässämme niin nopeasti kuin pystymme ja tiedotamme heti, kun tiedämme asiasta lisää.

Mikäli tarvitset pikaisesti opiskelijatodistuksen, niin voit käyttää seuraavia linkkejä:

Pahoittelemme suuresti viivettä palveluissamme ja aiheutunutta vaivaa.

 

Viikon Vinkki XIII/2017: Opiskeluhyvinvoinnin pienryhmätoiminta

Tiesitkö, että Metropoliassa järjestetään opiskeluhyvinvoinnin pienryhmätoimintaa? Syksyllä alkaa taas useita eri ryhmiä, joissa aiheena on muun muassa mindfullness sekä esiintyminen. Kurssit ovat ilmaisia ja avoimia jokaiselle Metropolian opiskelijalle!

Opiskeluhyvinvoinnin pienryhmätoiminnassa voit saada helpotusta arjen stressiin ja työkaluja elämänhallintaan. Pienryhmä voi myös helpottaa esiintymisjännitystä sekä antaa keinoja sen kanssa toimimiseen.

Ensimmäiseen pienryhmään ilmoittautuminen loppuu 5.9.

Lisätietoa ryhmistä löytyy OMAsta!

 

Uusi opiskelija! Muista liittyä METKAn jäseneksi ennen opiskelijakortin tilausta

Opiskelijakortin tilausprosessiin on uuden lukuvuoden myötä tullut muutoksia. Ennen kuin voit tilata opiskelijakortin, sinun pitää liittyä METKAn jäseneksi. Jäseneksi liitytään maksamalla jäsenmaksu, joka koostuu itse opiskelijakunnan jäsenmaksusta ja kerran maksettavasta liittymismaksusta. Uudet opiskelijat tarvitsevat korttitilausta varten myös opiskelijanumeronsa, joka ilmoitetaan viimeistään orientaatiopäivien alussa.

Liittyminen on helppoa ja nopeaa, voit tehdä sen ennakkoon maksamalla jäsenmaksun suoraan METKAn tilille. Seuraa näitä ohjeita:

1. Valitse itsellesi sopiva jäsenyys

 • Syyslukukausi 2017 – 20 € + liittymismaksu 6,90 € = 26,90 €
 • Lukuvuosi 2017-2018 – 30 € + liittymismaksu 6,90 € = 36,90 €

2. Kirjaudu verkkopankkiisi

3. Maksa seuraavan ohjeen mukaisesti:

 • Tilinumero: Nordea FI10 1555 3000 1099 68
 • Saaja: metropolia/opiskelijakunta
 • Viitenumero: Lisää viitenumerolaskurista saatu henkilökohtainen viitenumerosi
 • Ota maksusta tosite talteen

4. Tilaa opiskelijakortti täältä. Huomioithan kuitenkin, että jäsenyystietojen siirtymisessä METKAlta korttitoimittajalle kestää 1–2 päivää.

5. Muista hakea opiskelijakortin saapumisen jälkeen siihen lukuvuositarra M-pisteeltä tai METKAn pöydältä kampuskierrosten yhteydessä. Hakiessasi tarraa esitä joko tulostettu kuitti tai verkkopankin maksutapahtuma puhelimen näytöltä.

Opiskelijakortin teettäminen maksaa 15,10 € ja se maksetaan kortin tilaamisen yhteydessä. Täältä löydät lisätietoa METKAn jäsenyydestä ja tarkempaa tietoa opiskelijakortista.

Jos sinulla on jo opiskelijanumero, voit maksaa jäsenmaksun myös M-pistellä tai METKAn kampuskierrosten yhteydessä. Jos olet vanha opiskelija ja haluat uusia jäsenyytesi, lue lisätietoja jäsenyyden uusimisesta ja lukuvuositarrasta. M-piste on auki jälleen 7.8. klo 8.00 eteenpäin.

Jos sinulla on kysyttävää jäsenyyteen tai opiskelijakorttiin liittyen, ota rohkeasti yhteyttä jäsenpalveluasiantuntija Jaana Pajuun (jaana.paju@metkaweb.fi).

Maria Jokinen SAMOKin puheenjohtajaksi 2018!

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA ylpeänä esittää Maria Jokista SAMOKin puheenjohtajaksi 2018!

Maria on toiminut kuluvana vuonna opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtajana vastaten opiskelijakunnan johtamisesta, sidosryhmäyhteistyöstä ja kuntavaaleista.

“Samok tarvitsee vahvan johtajan, joka kestää epävarmuutta ja pystyy kuuntelemaan kenttää herkällä korvalla haasteellisissa olosuhteissa, joissa kattojärjestömme asema ei ole horjumaton.” Maria linjaa. “Opiskelijakunnat muodostavat yhdessä SAMOKin ja SAMOK on juuri niin vahva kuin opiskelijakunnatkin ovat.”

”Maria johtaa opiskelijakuntaa ammattitaidolla ja rakkaudesta opiskelijaliikkeeseen. Hän ottaa haasteen kuin haasteen vastaan varauksetta eikä pelkää uusien kontaktien luomista. Yhteistyö Marian kanssa on helppoa ja hedelmällistä. Hän ottaa muiden mielipiteet huomioon ja kokoaa ratkaisun niiden pohjalta.” kommentoi METKAn edustajiston puheenjohtaja Outi Häkkinen.

Maria on toiminut aikaisemmin opiskelijakunnan varapuheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä sekä kulttuurialan opiskelijayhdistyksessä. Hänen kuntavaalikampanjansa Helsingissä tuotti ensikertalaiselle paikat tasa-arvo- ja kaksikielisyystoimikunnassa.

Maria on tavattavissa SAMOKin kesäseminaarissa ja siellä järjestettävässä tyrkkypaneelissa sekä opiskelijakuntien vuosijuhlilla ja verkossa. Hänen kampanjaansa voi seurata Facebook- sivulla facebook.com/MariaJokinen2018 ja twitterissä @mariajjokinen.

Lisätietoja antavat:

Ehdokas
Maria Jokinen
050 355 5045 tai maria.jokinen[ät]metkaweb.fi

Kampanjapäällikkö
Valtteri Markula
050 355 5300 tai valtteri.markula[ät]metkaweb.fi

Kevätlukukauden digitaalinen opiskelijakortti lakkaa toimimasta 1.8.

Frank App eli digitaalinen opiskelijakortti on lakannut 1.8. alkaen toimimasta opiskelijoilla, joilla ei ole syyslukukauden jäsenyyttä. Muovinen opiskelijakortti kevätlukukauden tarralla on voimassa elokuun loppuun asti.

Voit uusia jäsenyytesi joko vierailemalla M-pisteellä tai verkossa:

 • METKAn jäsenpalveluiden M-piste aukeaa maanantaina 7.8., jolloin voit tulla uusimaan jäsenyytesi tai noutamaan opiskelijakorttisi, jos se on vielä noutamatta. M-pisteen aukioloajat.
 • Voit maksaa syyslukukauden jäsenyyden myös verkossa, jolloin digitaalinen opiskelijakorttisi toimii taas parin päivän viiveellä! Lue lisää opiskelijakortin uusimisesta.

HAKU: Opiskelijaedustajia neuvottelukuntiin – tilaisuus vaikuttaa tutkintoosi!

Oletko joskus miettinyt käymäsi kurssin huonoa toteutusta? Puuttuuko tutkinnostasi mielestäsi jokin tärkeä osa-alue? Pitäisikö opintojesi yhteyksiä työelämään parantaa? Kaikkiin näihin voit päästä vaikuttamaan tutkinto-ohjelmasi neuvottelukunnassa!

Neuvottelukunnissa on edustajia opiskelijoista, henkilökunnasta sekä työelämästä ja ne käsittelevät mm. opetussuunnitelmia, opetuksen kehittämistä sekä luovat ja kehittävät yhteyksiä työelämään. Ne kokoustavat yleensä muutaman kerran lukukaudessa ja tarjoavat opiskelijoille hyvän väylän vaikuttaa omaan opiskeluympäristöönsä.

Opiskelijakunta METKA hakee opiskelijaedustajia useaan neuvottelukuntaan kuluvan syksyn ajaksi. Neuvottelukunnissa toimii kussakin kaksi opiskelijaedustajaa, joten yksin et joudu työhön osallistumaan. Nyt valitut edustajat voivat halutessaan hakea jatkoa vuoden 2018 kaudelle, kun kaikki haut vuodelle 2018 syyskuun lopulla avataan.

Haku on auki sunnuntaihin, 3.9. asti.

Lisätietoja hakemisesta ja auki olevista paikoista:
Vaalikuulutus
Hakulomake

Lisätiedot:
Matti Tujula
Edunvalvonta-asiantuntija
matti.tujula@metkaweb.fi
045 267 0828