Syksyn toinen METKA on Tour käynnistyy 22.9

Näyteikkuna

METKA on Tour numero 2 starttaa ensi tiistaina 22.9 Tukholmankadulta! Jos et ole vielä päivittänyt opiskelijakorttiisi tarraa tai hankkinut liikuntapassia, tee se viimeistään nyt. Luvassa myös hulavanne-kisailua Frankin tarjoamien yllätysten kera ja METKA-liikunnan instakuvakilpailu. METKA toivottaa teidät tervetulleiksi toimipisteisiin klo 10-14 välisenä aikana!

Kiertueaikataulu:

22.9 Tukholmankatu
23.9 Mannerheimintie
24.9 Myyrmäki
25.9 Leppävaara

28.9 Agricolankatu
29.9 Sofianlahedonkatu
30.9 Vanha Viertotie & Arabiankatu

 

Hinnat:

Lukuvuositarra, syksy 2015 17 €
Lukuvuositarra, syksy 2015 ja kevät 2016 27 €

Liikuntapassi METKAlaisille syksy 2015 35 €
Liikuntapassi METKAlaisille syksy 2015 ja kevät 2016 45 €

Maksaa voit joko käteisellä, kortilla tai ennakkoon tilisiirrolla. Katso täältä ohjeet ennakkomaksuun.

METKA hakee liikuntakoordinaattoria määräaikaiseen työsuhteeseen

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA hakee

LIIKUNTAKOORDINAATTORIA

opintovapaan ajaksi määräaikaiseen työsuhteeseen välille 1.8.2016 – 31.12.2016

Opiskelijakunnan liikuntakoordinaattorin vastuulla on organisoida liikuntapalveluita Metropolian opiskelijoille ja henkilökunnalle. Liikuntakoordinaattori huolehtii Metropolian opiskelijoiden liikunta- ja hyvinvointipalveluiden järjestämisestä ja ylläpitämisestä yhdessä opiskelijakunnan liikunta-asiantuntijan ja hallituksen liikuntavastaavan kanssa.

Metkaliikunnalla työskentelee kaudesta riippuen 20–30 liikunnanohjaajaa, jotka ohjaavat vuosittain n. 30–40 viikkotuntia. Tämän lisäksi Metkaliikunta tarjoaa kurssimuotoista liikuntaa, palloiluvuoroja sekä järjestää erilaisia hyvinvointi- ja liikuntatapahtumia esim. turnauksia ja lajiesittelyitä.

Työtehtäviin kuuluu mm.

 • Kurssi- ja tuntitarjonnan koordinoiminen
 • Tuntiohjaajien rekrytoiminen
 • Tapahtumien organisoiminen
 • Välinehankinnoista vastaaminen
 • Metkaliikunnan nettisivujen päivittäminen
 • Toiminnan suunnittelu asiantuntijan ja hallituksen jäsenen kanssa

Olet etsimämme henkilö, jos

 • Sinulla on jo työkokemusta liikunta-alalta ja/tai alan tutkinto, esimerkiksi ammattikoulusta tai korkeakoulusta
 • Asioiden organisointi luonnistuu sinulta vaikka silmät ummessa ja sinulla on itsenäinen ote työskentelyyn
 • Olet sosiaalinen ja ihmisistä innostuva tekijätyyppi
 • Puhut ja kirjoitat sujuvaa suomea ja englantia

Katsomme järjestömaailman tuntemuksen ja B-ajokortin eduksi.

Tarjoamme mielenkiintoisen työpaikan rennossa ja kannustavassa työyhteisössä keskeisellä sijainnilla Hietalahden torin laidalla. Palkkaus ja muut työsuhteen ehdot määräytyvät Ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntien työehtosopimuksen mukaisesti. Tehtävä sijoittuu vaatimusryhmään II.

Lähetä ansioluettelosi ja hakemuksesi palkkatoiveineen osoitteeseen rekry@metkaweb.fi 12.5. klo 16:00 mennessä. Haastattelut järjestetään perjantaina 20.5. Metropolia Ammattikorkeakoulun Bulevardin kampuksella osoitteessa Bulevardi 31, Helsinki. Lähetämme kutsut haastateltaville viimeistään viikon 20 alussa. Tehtävään valittavan henkilön toivotaan osallistuvan METKAn toimiston kesäevakkoon 1.-2.6.2016.

Lisätiedot:

Pekka Petäkoski, toiminnajohtaja
pekka.petakoski@metkaweb.fi
050 355 5199

Hallituspaikka auki: Metka Opiskelijapalvelut Oy etsii osaavia tyyppejä!

METKAn omistuksessa oleva Metka opiskelijapalvelut Oy tuottaa kahvilapalveluita Metropoliassa (Metka Cafe Bulevardilla ja Tukholmankadulla), tarjoaa catering-palveluita sekä järjestää tapahtumia. Metka Cafet hoitavat myös kokoustarjoiluja ja ovat mukana opiskelijatapahtumissa. Metka Opiskelijapalveluiden toimintaa ohjaavat vahvasti opiskelija- ja asiakaslähtöiset arvot.

Metka Opiskelijapalvelut Oy:lle valitaan vuosittain oma hallitus ohjaamaan ja kehittämään toimintaa. METKAn hallitus nimeää osakeyhtiön uuden hallituksen toukokuussa ja haku hallitukseen on auki 9.5.2016 asti. Hallitukseen valitaan puheenjohtaja, 1-4 varsinaista jäsentä sekä 1-4 varajäsentä.

Mikäli vaikuttaminen Metka Opiskelijapalvelut Oy:n hallituksessa kiinnostaa, täältä löydät lisää tietoa hallituksen tehtävistä ja hakulomakkeen.

10641128_875118692546756_8611662867885800446_n

METKAn kesäjäsenkampanja on alkanut!

15e-kesakampanja-facebook

METKAlla on kevättä rinnassa! Tästä hyvästä haluamme tarjota METKAn jäsenyyden kevät- ja kesäkuukausiksi edullisella 15 euron hinnalla. Tällä hinnalla saat siis kaikki huikeat opiskelijaedut käyttöösi.

Jäsenyyden saat ostettua M-pisteeltä. Muista aina tarkistaa aukioloajat ennen kuin tulet käymään! Jäsenyys on voimassa syyskuun loppuun asti.

Jos olet tilaamassa uutta opiskelijakorttia, toimi seuraavasti:

 1. Tilaa Frankin sivuilta pelkkä opiskelijakortti ilman jäsenyyttä (jäsenyysvaihtoehto: uusi opiskelijakortti vanhan tilalle).
 2. Kun kortti tulee sinulle kotiin tai meille M-pisteelle ja tulet hakemaan tarraa, voit samalla maksaa 15 euron jäsenmaksun. Halutessasi voit maksaa jäsenyyden myös suoraan METKAn tilille. Lisätietoa tästä vaihtoehdosta löydät METKAn sivuilta, jäsenyyden uusiminen -osiosta.

Jos sinulla on kysyttävää kesäkampanjaan liittyen, ota rohkeasti yhteyttä Laura Karilaiseen (laura.karilainen[ät]metkaweb.fi).

METKA Newsletter 8/2016 – Speksi 2017, Wappu ja 10-40% alennuksia!

spex-kix-oxx

Arvon opiskelijat!

On tullut aika julistaa vuoden himotuimman, halutuimman ja ylipäätään siisteimmän tyypin haku alkaneeksi! Tämä tietysti tarkoittaa Speksin vastaavaa tuottajaa. Oletko sinä hän, joka vie opiskelijakulttuuria eteenpäin, jolla on uusia ideoita ja puhtia lähteä verkostoitumaan ja viemään kasvavaa produktiota vain suurempiin vesiin? Opiskelija-aktiivius on parasta mitä tehdä housut jalassa ja Speksi-vuosi on ollut tuottajilleen ikimuistoinen kokemus!

Kutsun siis teidät Speksin kick-off -bileisiin 3.5.2016 kuulemaan lisää, tutustumaan vuoden 2016 Speksi-tiimiin ja kuuntelemaan hyvää musaa Speksin bändiltä Spänksiltä!

Maria Jokinen Hallituksen jäsen

Ajankohtaiset

 • METKA aloitti kesäjäsenkampanjan 20.4! Nyt saat jäsenyyden syyskuun loppuun asti edullisella 15 euron hinnalla.
 • Metropolian hallituksen opiskelijajäsenenä jatkaa METKAn entinen puheenjohtaja Jemi Heinilä >> JEMI HALLITUKSEEN 
 • METKAn toimisto viettää avoimien ovien päivää 4.5. Klo 11-14. Tarjolla on pientä purtavaa kaikille vieraille. Tervetuloa moikkaamaan ja tutustumaan uuteen toimistoomme! >> METKAN TUPARIT 
 • Puuttuuko vielä tekemistä vappuaatolta? Tule muiden Metropolialaisten kanssa viettämään Wappua Kaisaniemeen! >> WAPUN PÄÄTAPAHTUMA 
 • Vielä tämä viikko aikaa jakaa opiskelijaetu ja voittaa saunailta! >> #KANDEEOLLAOPISKELIJA 
 • Bulevardin kirjasto muuttaa pois Snadiasta 13.5. Uusi kirjasto avautuu päärakennuksen tiloissa syyslukukauden alussa.
 • Liiku loppukevät ilmaiseksi! >> ILMAISET LIIKUNNAT KEVÄÄKSI

Edut opiskelijakortilla

 • Trampoliinipuisto avasi Pitäjänmäellä. Opiskelijalle 10% alennus kertakäynneistä ja sarjalipuista! >> RUSH HELSINKI 
 • Tuntuva -40% alennus Sami Hedberg Show -lipuista! Esitykset 27.4. ja 18.5. Apollo Live Clubilla. >> SAMI HEDBERG SHOW 
 • Overboard-verkkokaupasta -20% alennus katumuodista ja skeittaustarvikkeista! >> OVERBRD 

Lisää etuja osoitteesta frank.fi !

Seuraa meitä!

Tervetuloa METKAn tupareihin 4.5.2016!

METKAn-tuparit_w960

Opiskelijakunta METKA toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi tupaantulijaisiimme keskiviikkona 4.5. klo 15 alkaen!

Tupaantulijaisemme järjestämme Bulevardin päärakennuksessa 1. kerroksen toimistossamme (huoneet P109, P110 ja P121), mistä jatkamme Metka Cafen tiloihin alakertaan. Ilmoitathan tulostasi sekä mahdollisista erikoisruokavalioista meille 3.5. mennessä!

Tervetuloa!

Metropolian hallituksen opiskelijajäsenenä jatkaa Jemi Heinilä

Opiskelijakunta METKAn edustajisto valitsi kokouksessaan tiistaina 19.4. Metropolia Ammattikorkeakoulu oy:n hallitukseen kulttuurituotantoa opiskelevan Jemi Heinilän. Heinilä on toiminut hallituksessa jo kuluvan tilikauden ja toimii myös Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK:in hallituksen puheenjohtajana. Metropolian yhtiökokous vahvistaa valinnan kokouksessaan toukokuun lopussa. Metropolian hallituksessa on yhteensä yhdeksän jäsentä, opiskelijoiden ja henkilöstön edustajien lisäksi kolme Helsingin, kaksi Espoon ja kaksi Vantaan nimittämää jäsentä.

METKAn hallitus on jo aiemmin keväällä valinnut useita opiskelijaedustajia, mm. HOAS:in valtuuskuntaan jäseneksi Emil Bulutin ja varajäseneksi Nelli-Maria Sarasmaan sekä tutkintojen neuvottelukuntiin lukuisia aktiivisia opiskelijoita. Neuvottelukunnat käsittelevät varsinkin opetukseen ja sen järjestämiseen liittyviä kysymyksiä. Ajantasaisen listan neuvottelukuntien opiskelijaedustajista löydät neuvottelukunta-sivulta. Osa paikoista on vielä haussa ja lista avoimista paikoista löytyy vaalikuulutus-sivulta.

Viikon Vinkki: Tarkista Kelalta ylititkö viime vuonna tulorajat!

Jos ylitit opintotuen tulorajan vuonna 2015, voi liikaa maksettua tukea maksaa takaisin ilman korkoa 31.5. mennessä. Kelan asiointipalvelusta voi tarkistaa opintotuessa huomioon otettavien vuositulojen ennakkotiedot (Opintotuki > Tukikuukaudet > Tulovalvonta > Vuositulot). Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Palvelun tiedot perustuvat ennakkotäytettyjen veroilmoitusten tulotietoihin ja niistä voi puuttua joitain tulolajeja, kuten vuokratuloja. Useimmilla palvelu näyttää kuitenkin tulot tarpeellisella tarkkuudella.

Jos tulosi ylittivät vuositulorajan, voit vapaaehtoisesti palauttaa liikaa maksetut opintorahat ja asumistuet toukokuun loppuun mennessä. Näin vältyt tukien perimiseltä myöhemmin 15% koron kanssa.

Kela on julkaissut asiasta kahden minuutin ohjevideon.

Lisätietoja Kelan sivuilta.

Viikon vinkki: Miten vaikuttaa oman tutkintonsa opetukseen ja muihin asioihin?

Viikon Vinkkinä käymme läpi muutamia tapoja vaikuttaa oman alasi opintoihin:

Vaikuta itse: Suorin tapa on lähteä itse muuttamaan asioita. Aloittaa voi ottamalla yhteyttä esimerkiksi tutkintovastaavaasi tai kulloisestakin asiasta vastaavaan henkilöön ja kyselemällä lisätietoja. Muilta opiskelijoilta kannattaa aina kysyä kokemuksia tueksi. Mitä enemmän pystyt miettimään omia ratkaisuehdotuksia, sitä paremmin myös kritiikkisi otetaan vastaan.

Ota yhteys opiskelijaedustajiin tutkintosi neuvottelukunnassa. Jokaisella Metropolian tutkinnolla on oma tai lähialojen kanssa yhteinen neuvottelukunta, joka käsittelee mm. opetukseen liittyviä asioita. Opiskelijaedustajien kautta voi saada tietoa ajankohtaisista asioista ja saada äänensä kuuluviin. Puuttuiko linkin takaisesta listasta oma alasi? Voi olla että että kyseiseen neuvottelukuntaan vasta haetaan jäseniä. Vaikuttamishaluisia edustajia haetaan vaalikuulutuksella. Eikö tutkinto ollut tälläkään listalla? Voi olla että neuvottelukunta tullaan valitsemaan vasta syksyllä tai jostain muusta syystä asiaa ei ole päätetty. Tällöin asiasta voi kysellä oman tutkintonsa henkilökunnalta.

Toimi yhdessä kampuksesi tai alasi opiskelijayhdistyksen kanssa. Useimmiten yhdistyksellä on edunvalvontavastaava, jolla on taustatietoa asioista tai linkkejä henkilökuntaan. He voivat tarjota muutakin tukea, esimerkiksi kannanoton, adressin tai omien muutosehdotusten laatimisessa. Lista opiskelijayhdistyksistä.

Ota yhteys METKAan. Jos et ole aivan varma miten asioita lähteä muuttamaan, auttaa METKA miettimään keinoja. Autamme niin pienissä kuin suurissa asioissa. Yhteyttä voi ottaa joko edunvalvonta-asiantuntija Matti Tujulaan (matti.tujula@metkaweb.fi) tai koko edunvalvontatiimiin (edunvalvonta@metkaweb.fi).

Oletko jo saanut muutoksia aikaan opetuksessa tai tutkinnossasi? Kommentoi alle parhaat vinkit!

METKA Newsletter 7/2016 – Wiikon Wappu tulee, pois alta!

wappu

Muutamat ovatkin ehkä jo ehtineet kalenteriaan katsella ja mietiskellä mitä sitä tällä kertaa vappuna tekisi. Vanhemmille opiskelijoille asia on itsestäänselvä ja uudet oppivat viimeistään vapun jälkeen: lähde mukaan osallistumaan Metropolian Wiikon Wappuun!

Lukuvuoden parhaan viikon pituutena on tänä vuonna yhdeksän päivää ja se alkaa olla jo nurkan takana. Wiikon seikkailut huipentuvat lopulta aattona Kaisaniemessä järjestettävän päätapahtumaan. Aikataulut ja tarkemmat tiedot löydät tutustumassa wapun nettisivulta www.metkaweb.fi/wappu!

Veli-Matti “Wellu” Wirta
Wapputirehtööri

Ajankohtaiset

 • METKA kerää opiskelijaetuja instagramiin häsän #kandeeollaopiskelija alle. KAtso löytyneet edut, lähetä omasi ja voita saunailta! >> #KANDEEOLLAOPISKELIJA
 • METKA kiertää vapun kunniaksi suurimmilla kampuksilla 20.-21.4. Keskiviikkona 20.4. kohteena Leppävaara ja Myrtsi ja torstaina 21.4. Tukho ja Viertis. Tule hassuttelemaan METKAlaisten kanssa ja hanki samalla lukuvuositarra tai liikuntapassi edullisesti! >> METKAN VAPPUKIERTUE
 • Fiksu ja filmaattinen METKAn edustajisto kokoontuu vuosittaiseen kevätkokoukseen Bulevardille 19.4.! >> EDARIN KEVÄTKOKOUS 
 • Ajankohtaisia aiheita, konkreettista apua – METKAn Viikon Vinkki -sarja tarjoaa viikottaisen apupaketin. >> VIIKON VINKKI 
 • Myyrmäen kampuksella käynnistyy kahden vuoden rakentamisurakka – Mitä kaikkea kampuksella tapahtuu ja mistä voi saada lisätietoa? >> MYYRMÄEN KAMPUS
 • Kymmenes Haaga-Helia Business Run 2016 juostaan Kumpulanlaakossa 14. huhtikuuta. Tapahtuman tuotot FightBack ja Hope ry:lle! >> BUSINESS RUN 2016 
 • Taidetta Meille! –tapahtuma valloittaa Ateneumin taidemuseon keskiviikkona 20.4.2016. Työpajoja, johdantoja, opastettuja kierroksia – ja kaikki ilmaiseksi opiskelijakortilla! >> TAIDETTA MEILLE 
 • Kofeiinit kohilleen Metka Cafen kahviviikoilla! Tällä viikolla erikoiskahvit 2 € ja ensi viikolla kahvi tai tee 0,80 € (METKAn jäsenille) / 1,20 € (muille) >> METKA CAFE 

Edut opiskelijakortilla

 • Opiskelijana saat Elisa Viihde Sovelluksen ja Aitio-ohjelmakirjaston täynnä leffoja sarjoja yhdeksi kuukaudeksi kokeiluun veloituksetta. >> ELISA VIIHDE 
 • Iittala tarjoaa opiskelijoille 20% alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista. Tarjous on voimassa rajoitetun ajan. >> IITTALA 
 • Zalando antaa 10 % opiskelija-alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista, kun tilauksen kokonaissumma ylittää 50 €. >> ZALANDO 

Lisää etuja osoitteesta frank.fi !

Seuraa meitä!

METKAn vappukiertue tulee!

METKA vierailee isoimmilla kampuksilla 20.-21.4. vapun hengessä. Kiertueelta voit tulla hankkimaan lukuvuositarran opiskelijakorttiisi ja ostamaan liikuntapassin. Tarjolla myös haalarimerkkejä!

Aikataulu:

 • 20.4. Leppävaara 9:30 – 13:00
 • 20.4. Myyrmäki 9:30 – 13:00
 • 21.4. Tukholmankatu 9:30 – 13:00
 • 21.4. Vanha Viertotie 9:30 – 13:00

HUOM! Kiertueella voit maksaa vain kortilla.