Missä mennään Arabian kampuksen suunnittelussa?

 

Metropolian tulevia kampuksia suunnitellaan tällä hetkellä täyttä häkää. Maanantaina 8.12. järjestettiin Arabian kampusfoorumi, jossa esiteltiin ajankohtaisia suunnitelmia ja mietittiin työryhmissä tilojen toteutuksia ja toiveita niiden suhteen. Paikalla oli allekirjoittaneen lisäksi myös aktiivisia opiskelijoita kommentoimassa esityksiä. Tämä onkin hyvin keskeinen ajankohta myös opiskelijoille tuoda esiin toiveitaan, vaatimuksiaan ja ideoitaan tulevan kampuksen suunnittelua koskien.  Alla oleviin suunnitelmiin kannattaa antaa kommentteja joko alle kirjoittaen tai suoraan METKAn edunvalvonta-asiantuntijalle. Ensi vuoden alussa Arabian kampustyöryhmässä opiskelijoiden edustajina aloittavat Iris Flinkkilä ja Noora Kääriäinen.

Muistiinpanoja kampusfoorumista:

-Arabian kampukselle ollaan siirtymässä näillä näkymin vuoden 2017 aikana.

-Kampusta suunnitellaan sijoitettavaksi nykyisen Tavi-talon (Hämeentie 161) ja Taideteolliselta korkeakoululta (Hämeentie 135) vapautuviin tiloihin. Kampus sijaitsee siis kahdessa eri kiinteistössä, noin 500 metrin etäisyydellä toisistaan.

-Metropolialla on suunnittelussa kolme keskeistä periaatetta: 

1) Toiminnallisuus 2) Sisäilma 3) Taloudellisuus.
Tilojen täytyy siis palvella Metropolian toimintaa parhaimmalla mahdollisella tavalla, TaiK:in tilojen sisäilmaongelmat ova tiedossa ja niitä lähdetään ratkomaan ja samalla tavoitellaan säästöjä nykyisiin tilakustannuksiin nähden.

-Opetustilojen ja alojen sijoittuminen kiinteistöjen välille on vielä auki, joskin alustavia hahmotelmia on jo tehty. Hahmotelmia voi ja kannattaa vilkaista Tuubissa, kaikille avoimessa Kampusprojekti 2013-2016 -työtilassa. “Tilaohjelma 141208” -dokumentissa näkyy eri toiminnoille tällä hetkellä varatut neliöt ja “Sijoitteluluonnostelua Tommila” -dokumentissa näkee tällä hetkellä karkeasti hahmotellut tilasijoittelut. Jos näistä herää kysymyksiä, voi kysymykset osoittaa allekirjoittaneelle.

-Yhteisten palveluiden osalta mietitään tilojen sijoittumista joko osin molempiin vai vain toiseen kiinteistöön.  Näitä palveluita ovat esimerkiksi kirjasto, opintotoimisto, kv-palvelut ja opintokuraattori. Ruokalaa toivottiin laajasti molempiin ja todennäköisesti tällaiseen ratkaisuun myös päädytään.

Olisiko ruokalan lisäksi jotain sellaista palvelua, joka ehdottomasti pitäisi sijaita molemmissa kiinteistöissä?

- Paljon mietittiin miten kampuksen osat saisi toimimaan paremmin yhdessä. Mietinnässä oli mm. yhteisopintotilojen hajauttaminen niin, että opiskelijoiden tulisi luontevasti käytyä molemmissa, kampuspolkupyörät sekä erityisen ”kampusreitin” rakentaminen.

-Arkkitehdit jatkavat suunnittelua ja tilojen sijoittelua heti alkuvuodesta. Nyt onkin siis hyvä aika kommentoida: Mitä kaikkea kampukselta ja sen suunnittelulta toivotte? Mihin opiskelijajärjestöjen tilat tulisi sijoittaa? Mitkä alat tulisi sijoittaa lähekkäin? Millaisia oleskelutiloja kampukselle pitäisi suunnitella? Kommentoi tähän alle, METKAn edunvalvonta-asiantuntijalle (matti.tujula@metkaweb.fi), opiskelijayhdistyksellesi tai yksikkösi henkilökunnalle. Kaikki kysymykset, ideat ja kommentit ovat erittäin tervetulleita.

METKAn edustajana tilaisuudessa toimineena,
-Matti Tujula
Edunvalvonta-asiantuntija
matti.tujula@metkaweb.fi
045 267 0828

METKA Newsletter 20/2014

Houhouhou! METKAn vuosi lähenee loppuaan ja uudet metkalaiset ovat nyt valittu! METKAlle valittiin uusi hallitus edustajiston järjestäytymiskokouksessa 24.11. ja uusi hallitus päätti keskinäisestä työnjaostaan hallituksen evakossa 2.12. Katso täältä uuden hallituksen työnjako!

Vielä kuitenkin ennen lomia METKA vie sinut jouluiseen tunnelmaan perinteisillä PoroPartyilla, joten muistahan kaivaa tonttulakkisi talvisäilöstä ja tule juhlistamaan joulua metkalaisten kanssa! 

METKA toivottaa tässä vaiheessa kaikille mukavaa joulun odotusta! Ladataan akkuja pyhien aikana ja palataan taas työn touhuun tammikuussa 2015!

Ajankohtaiset

 • Onko lukuvuositarra vielä päivittämättä? Haluatko hyödyntää opiskelijaetuja esim. juna- ja bussimatkoilla myös joulun pyhinä? Vielä ehdit vierailla METKAn M-pisteellä 8.-11.12.2014. M-piste on suljettu 12.12.2014 – 6.1.2015, ja avaamme M-pisteen ovet jälleen 7.1.2015. >> M-PISTEEN AUKIOLOAJAT 
 • PoroPartyt, METKAn jokavuotiset pikkujoulut ovat taas täällä! Joulupukin apulaiset sekä porot ovat lähteneet illanviettoon kaikkea jouluhumua pakoon ja toivovat näkevänsä juuri SINUT baaritiskillä keskiviikkona 10.12. Apollo Live Clubilla klo 22 alkaen! >> POROPARTY
 • Opiskelijoille on valittu uusia edustajia Metropolian lautakuntiin. Katso ketkä huolehtivat opintotuestasi ja vahtivat, että saat reilun arvioinnin opintosuorituksistasi! >> OPISKELIJAEDUSTAJAT 
 • METKA Cafén joulukalenteri tarjoaa joulumieltä jokaiselle arkipäivälle! Seuraa kalenteria Facebookissa ja nauti joulunodotuksesta edullisesti! >> JOULUKALENTERI
 • Pääkaupunkiseudun opiskelijakuntien I <3 AMK -ilta veti kiinnostuneita eduskuntavaaliehdokkaita Leppävaaraan kuulemaan ammattikorkeakoulutuksesta! >> I <3 AMK!

Edut opiskelijakortilla

Saat opiskelija-alennusta kaikkeen, mitä kotoisaan jouluun tarvitaan:

 • Mikäpä olisi mukavampi joululahja kuin kirjat, leffat, musiikki tai sarjikset. 10% alennus opiskelijakortilla! >> CDON.COM 
 • Vilauta korttia Kluuvissa sijaitsevassa teekauppa Chayassa ja osta teet 10 % alennuksella. >> CHAYA 
 • Tietokone- ja konsolipeleistä 5% alennus Kampin Konsolinetistä! >> KONSOLINET 

Lisää etuja osoitteesta myfrank.fi!

METKAn viikot 8.-21.12.2014

Ma 8.12.

Ti 9.12.

Ke 10.12.
Allianssin joulupuuro (Katri M.)
Opinto-ohjausverkosto (Matleena)
METKAn Glögit (koko toimisto)

To 11.12.
M-piste viimeistä kertaa auki vuonna 2014

Pe 12.12.

La 13.12.

Su 14.12.

Ma 15.12.
Minitutorkoulutus (Matleena)

Ti 16.12.
Tutorstartti (Matleena)

Ke 17.12.

To 18.12.
Fasilitoinnin mestarit – koulutus (Matti, Matleena)

Pe 19.12.
Fasilitoinnin mestarit – koulutus (Matti, Matleena)

La 20.12.

Su 21.12.

Liity METKAn työtilaan Tuubissa ja saat Newsletterit suoraan sähköpostiisi! Työtilan löydät hakemalla tekemällä Tuubin työtilat -sivulla haun “METKA”. 

METKAn vuoden 2015 hallitus järjestäytyi!

Lähes heti valintansa jälkeen uunituore hallitus vuosimallia 2015
pääsi perehtymään toimintaan METKAssa, kun uusi ja vanha hallitus sekä
METKAn työntekijät viettivät perehdytysevakkoa Leppävaaran kampuksella
sekä Serenassa mökkeillen. Kuluvan vuoden toimijat esittelivät uusille
hallituslaisille jokaisen sektorin toimintaa jonka jälkeen uusi
hallitus olisi valmis ensimmäiseen kokoukseensa missä päätettiin
työnjaosta.

”Uusi hallitus sai hyvät paketit aikaan, ja vaikutti että kaikki
saivat itselleen kiinnostavaa ja mielekästä tekemistä ensi vuodelle.
Innostusta ja motivaatiota puhkuva hallitus näyttää jo malttamattomana
odottavan että me vanhat vätykset siirrymme vihreimmille nurmille pois
uuden hallituksen tieltä”, naureskeli METKAn väistyvä puheenjohtaja
Katri Manninen.

Miten hallitus sitten jakoi tehtävät?

Puheenjohtaja Jemi Heinilälle luonnollisesti puheenjohtajana kuuluu
operatiivinen johtaminen sekä sidosryhmävaikuttaminen.
Kuntapolitiikasta kiinnostuneena Jemi sai myös vastuulleen
kuntavaikuttamisen. Varapuheenjohtaja Noora Kääriäinen puolestaan sai
vastuullen omien vahvuuksien mukaisesti METKAn viestinnän ja
markkinoinnin sekä edustajistovaalit.

Hallitusten jäsenten työt taas jakautuivat seuraavasti:

Iris Flinkkilä: tapahtumat, opiskelijayhdistykset
Outi Häkkinen: liikunta
Aditya Kelekar: englanninkielinen tutorointi, MetroSport ja SELL
Games, kehitysyhteistyö
Tero Toivanen: edunvalvonta, kuntavaikuttaminen
Iman Tuulenvirta: suomenkielinen tutorointi

METKAn uusi hallitus tulee vuoden alussa esittelemään tarkemmin omia
vastuualueitaan, mutta heidät saa jo nyt kiinni osoitteesta
etunimi.sukunimi(a)metkaweb.fi.

Uudet opiskelijaedustajat valittu Metropolian lautakuntiin!

Metropolian edustajisto on valinnut uudet edustajat Metropolian kolmeen lautakuntaan:

Opintotukilautakunta
Pirita Paananen, varajäsen Satu Väike
Elina Kuivinen, värajäsen Petri Hänninen
Venla Törrönen
Iris Flinkkilä

Opintotukilautakunta käsittelee opintojen edistymiseen liittyviä seurantoja, arvioi oikeuden tukiajan pidennykseen ja määrittelee kesäopintojen riittävän laajuuden opintotuen kannalta. 

Tutkintolautakunta
Inka Salminen, varajäsenet Pirita Paananen ja Johanna Laine

Tutkintolautakunta käsittelee opintosuoritusten arviointiin sekä aiemmin hankitun osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen liittyvät oikaisuvaatimukset.

Oikeusturvalautakunta
Lauri Lilleberg, varajäsen Pirita Paananen

Oikeusturvalautakunta valmistelee opiskelijoiden oikeusturvaa koskevien, kurinpidollisten sekä opiskeluoikeuden peruuttamiseen ja palauttamiseen liittyvien asioiden käsittelyä.

Uudet edustajat aloittavat tehtävässään vuoden alusta ja toimikausi kestää kaksi vuotta. METKA onnittelee valittuja ja odottaa innolla yhteistyötä opiskelijan ongelmien ratkaisemisessa.

Pääkaupunkiseudun opiskelijakuntien Ammattikorkeakouluilta veti kiinnostuneita Leppävaaraan

HELGAn, HUMAKOn, Laureamkon ja METKAn järjestämä I <3 AMK -ilta keräsi ammattikorkeakoulutuksesta kiinnostuneita poliitikkoja Metropolia Ammattikorkeakoulun tiloihin Leppävaaraan keskiviikkona 3.12. Tapahtuma oli suunnattu kevään IMG_0604[1]eduskuntavaalien ehdokkaille sekä heidän kampanjaväelleen Helsingissä ja Uudellamaalla, ja illan tavoitteena oli nostaa esiin AMK-sektorin erityiskysymyksiä sekä esitellä ammattikorkeakouluja niin henkilökunnan, opiskelijoiden kuin koulutuspolitiikankin näkökulmasta.

Illan ensimmäisen alustuksen piti Metropolia Ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Konkola, joka puheenvuorossaan korosti erityisesti tilauskoulutusten ja koulutusviennin mahdollistamisen tärkeyttä. Illan toisessa alustuksessa Insinööriliiton Hannu Saarikangas esitteli laajasti ammattikorkeakoulutuksen historiaa sekä tämänhetkisiä polttopisteitä. ”Suomalaisen koulutuspolitiikan ydin on aina ollut, ettei luoda koulutuksellisia pussinperiä” Saarikangas muistutti, kun tuli puhe YAMK-tutkinnon suorittaneiden oikeudesta ja kelpoisuudesta tohtorin tutkintoon yliopistossa. ”Nykyisellään YAMK-tutkinnolla ei ole mitään asiaa tohtorikoulutettavaksi, ellei tee yliopistotutkintoa ensin, mikä pidentää jälleen opintoaikoja” Saarikangas totesi.

Viimeisenä alustuksena Suomen opiskelijakuntien liiton (SAMOK) hallituksen jäsen Matti Leppälehto esitteli ammattikorkeakoulutusta opiskelijanäkökulmasta. ”Ammattikorkeakouluissa jopa viidesosa opiskelijoista on perheellisiä” Leppälehto kertoi, ja muistutti siitä miten tärkeää olisi tämän valossa vihdoin saada pitkään kaivattu huoltajakorotus opintotukeen. Leppälehto esitteli myös SAMOKin hallitusohjelmatavoitteet, joihin paikalla olleilla ehdokkailla oli mahdollisuus tilaisuuden lopuksi sitoutua kuvansa kera. Tällä kertaa ehdokkaista tavoitteisiin sitoutuivat Marjut Frantsi-Lankia (kesk.), Jorma Harju (kd) ja Mariitta Savolainen (kesk.).

”Ilta meni erittäin hyvin, ja on hienoa nähdä että ammattikorkeakoulutus kiinnostaa” METKAn puheenjohtaja Katri Manninen kommentoi tilaisuuden jälkeen. ”Tilaisuudessa heräsi paljon keskustelua niin yrittäjyydestä, kansainvälisyydestä kuin erityisesti amk-opiskelijoiden hyvinvoinnistakin. Jos tällä tilaisuudella saimme taas muutaman ihmisen lisää kiinnostumaan ammattikorkeakoulutuksen asemasta, voimme pitää iltaa erittäin onnistuneena” Manninen iloitsee.

Eduskuntavaalit käydään 19.4.2015 (ennakkoäänestys kotimaassa 8.-14.4.2015 ja ulkomailla 8.-11.4.2015)

SAMOKin hallitusohjelmatavoitteisiin pääset tutustumaan TÄSTÄ
SAMOKin kannanottoon opiskelijaterveydenhuollon resursoimisesta pääset tutustumaan TÄSTÄ

Lisätietoja:

HUMAKOn puheenjohtaja Emma Koskimaa, puh. 045 122 5030

HELGAn puheenjohtaja Maria Outinen, puh. 045 136 8093
Laureamkon puheenjohtaja Sini Heino, puh. 044 287 7151
METKAn puheenjohtaja Katri Manninen, puh 050 355 5300

Lisäksi:

Edunvalvonta-asiantuntija Matti Tujula (METKA), matti.tujula(at)metkaweb.fi, puh. 045 267 0823
Koulutuspoliittinen asiantuntija Joni Vainikainen (HELGA), kopoasiantuntija(at)helga.fi, 045 850 4280

10.12.2014: PoroParty

poro-party-2014_facebook-header

METKAn jokavuotiset pikkujoulut ovat taas täällä! Joulupukin apulaiset sekä porot ovat lähteneet illanviettoon kaikkea jouluhumua pakoon ja toivovat näkevänsä juuri SINUT baaritiskillä.

Pukeudu siis tontuksi tai poroksi ja tule viettämään jouluisin pikkujoulu koskaan!

Poroja ja tonttuja viihdyttää opiskelijaystävällisten hintojen siivittämänä talon-DJ:n lisäksi illan aikana esiintyvä stand-up koomikko Trent Pancy!

Nopeimmille luvassa upea NyanPoro-haalarimerkki! (Rajoitettu määrä!)

Eli mantelinkuoressa:

Aika: Keskiviikkona 10.12. klo 22-04
Paikka: Apollo Live Club (Mannerheimintie 16)

Liput:
- METKAn jäsenille ennakkoon: 2 €
- Ei-jäsenille ennakkoon: 4 €
- Ovelta kaikille: 5 €

+ narikka 3 €

Dresscode: Haalarit + joulu (tonttulakit, poronsarvet jne.)!

Lippuja saa Bulevardilta M-pisteeltä sekä seuraavilta opiskelijayhdistyksiltä:

 • Myyrmäki (Trombi, UIO, MeMO)
 • Tukholmankatu (TXO)
 • Leppävaara (LEPO, UIO)
 • Tikkurila (Demoni)
 • Agcolankatu (AGU)
 • Vanha Viertotie (HIV)

Hyppää PoroPartyihin myös Facebookissa!

METKAn hallitusvalinnat vuodelle 2015!

hallitus-2015

Saammeko esitellä: METKAn hallitus 2015!

24.11.2014 pidetyssä järjestäytymiskokouksessa edustajisto valitsi puheenjohtajansa sekä METKAn hallituksen.

Edustajiston puheenjohtaja: Lauri Karhunen (Rakennustekniikan ko.)
Edustajiston varapuheenjohtaja: Emmi Paajanen (Liiketalouden ko.)

Hallituksen puheenjohtaja: Jemi Heinilä (Kulttuurituotannon ko.)
Hallituksen varapuheenjohtaja: Noora Kääriäinen (Digitaalisen viestinnän ko.)

Hallituksen jäsenet:
Iris Flinkkilä (Viestinnän ko.)
Outi Häkkinen (Vaatetusalan ko.)
Aditya Kelekar (Degree Programme in Information Technology)
Tero Toivanen (Liiketalouden ko.)
Iman Tuulenvirta (Muotoilun ko.)

Onnittelut valituille! Vuosi 2015 haasteineen odottaa!

METKA Newsletter 19/2014

Säteilevä ja värikäs tervehdys täältä METKAN bunkkerista. Viime viikko oli opiskelijakuntakentällä harvinaisen jännittävä viikko. Jokavuotinen SAMOKin liittokokous järjestettiin Helsingissä Hotelli Haagassa. Taas kerran METKA rävähti paikalle tuhannen auringon voimalla ja pyrki parhaansa mukaan edistämään jäsenistönsä ja koko opiskelijaliikkeen etua.

Muutenkin elämme mielenkiintoisia aikoja. Glögin ja pipareiden tuoksu täyttää pääkaupunkiseudun kadut ja kujat, sillä pikkujoulukausi on alkanut. Toivottavasti kukaan ei kuitenkaan itseään pipareista ähkyyn syö. Sitä varten on joulu ja siihen kuuluva rentoutumisen ja rauhoittumisen aika. Jos onnistut välttämään pikkujoulut ja siihen liittyvät riekkumiset, älä huoli, METKA Cafelta saat ostettua itsellesi glögiä ja pipareita.

Ajankohtaiset

 • Maistuvaa joulunodotusta: Metka Cafen joulukalenterista paljastuu tarjouksia joulukuun jokaiselle päivälle! 
 • METKAlle valittiin uusi edustajisto 11.-12.11. käydyissä vaaleissa! Äänestämässä kävi 14,7 % äänioikeutetuista. Tarkista, menikö ehdokkaasi läpi ja muut vaalitulokset! >> UUSI EDUSTAJISTO 
 • METKAlla on ollut kiireinen tutorsyksy! Lue tutorkoulutusten tunnelmista METKAn blogista >> TUTORKOULUTUKSET 

 • Uudet metkalaiset valitaan maanantaina 24.11. kun uusi edustajisto nimeää hallituksen vuodelle 2015! Seuraa tätä jännitysnäytelmää twitterissä ja instagrammissa hashtagilla #metkaedari tai jäsenenä tule paikan päälle!
 • Joululoma lähestyy! Mikäli lukuvuositarra on vielä päivittämättä ja haluat hyödyntää opiskelijaetuja esim. juna- ja bussimatkoilla myös joulun pyhinä, muistathan vierailla METKAn M-pisteellä 11.12.2014 mennessä. 12.12.2014 – 6.1.2015 M-piste on suljettu, ja avaamme M-pisteen ovet jälleen 7.1.2015. >> M-PISTEEN AUKIOLOAJAT 
 • SAMOKin 19. liittokokous valitsi Katri Mannisen liiton varapuheenjohtajaksi vuodelle 2015! >> LUE LISÄÄ LIITTARISTA 

 • Huhuiluilta 27.11. klo 17.00 – 20.00 Leppävaaran kampuksella. Päihteetöntä ajanviettoa hyvässä seurassa. >> HUHUILUILTA

 • Sählyturnaus Leppävaaran kampuksella 29.11., ilmoittautuminen auki NYT! >> SÄHLYTURNAUS 
 • Kun hankit nyt liikuntapassin kevätkaudelle, liikut samalla hinnalla loppusyksyn! >> LIIKUNTAPASSIKAMPANJA 
 • OLL:n liittokokouksessa tehtiin opiskelijaliikunnan linjauksia vuodelle 2015 sekä valittiin uusi hallitus! >> OLL 

Edut opiskelijakortilla

Lisää etuja osoitteesta myfrank.fi!

METKAn viikot 24.11.-7.12 .2014

Ma 24.11.
Valtakunnallinen amk-tutorsihteerien tapaaminen (Matleena)
Uuden edustajiston järjestäytymiskokous (koko toimisto)

Ti 25.11.
Hallituksen kokous (hallitus, Sara)

Ke 26.11.
HYYn vuosijuhlat (Katri M., Sara)
Viestintätiimi (Niko)

To 27.11.
Huhuiluilta Leppävaaran kampuksella
Liikuntatoimijoiden tapaaminen Kuopiossa (Pekka ja Katri K)

Pe 28.11.
Liikuntatoimijoiden tapaaminen Kuopiossa (Pekka ja Katri K)

La 29.11.
Salibandyturnaus Leppävaaran kampuksella (Satu)

Su 30.11.

Ma 1.12.
M-piste suljettu
Hallituksen ja työntekijöiden talvievakko (koko toimisto)
Maksuttoman koulutuksen päivä (koko toimisto)

Ti 2.12.
Talvievakko (hallitus)

Ke 3.12.
Talvievakko (hallitus)
Eduskuntavaaliehdokkaiden koulutus (Katri M., Sara, Matti)

To 4.12.

Pe 5.12.

La 6.12.

Su 7.12.

Liity METKAn työtilaan Tuubissa ja saat Newsletterit suoraan sähköpostiisi! Työtilan löydät hakemalla tekemällä Tuubin työtilat -sivulla haun “METKA”

 

Katri Manninen SAMOKin varapuheenjohtaja 2015!

Katri Manninen, METKA 2014

Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin liittokokous on valinnut METKAn Katri Mannisen liiton varapuheenjohtajaksi vuodelle 2015. Manninen toimii kuluvana vuonna METKAn puheenjohtajana.  

Liiton puheenjohtajaksi vuodelle 2015 valittiin Joonas Peltonen Karelia ammattikorkeakoulun opiskelijakunta POKAsta. Liiton hallitukseen valittiin Peltosen ja Mannisen lisäksi Kaisa Hakala (Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta VAMOK), Sini Heino (Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Laureamko), Jani Mäntysaari (Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAMMAKKO), Maria Outinen (Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HELGA) ja Lauri Tuohiniemi (Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAMO).

”Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta ja kiitän liittokokousta luottamuksesta! Ensi vuonna suurimpia asioita ovat ehdottomasti keväällä käytävät eduskuntavaalit sekä ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollon järjestäminen, eli melkoisia haasteita on edessä. METKAsta saamani kokemus on antanut minulle erinomaiset valmiudet lähteä taklaamaan näitäkin kysymyksiä, ja näin rautaisella tiimillä, mikä ensi vuonna meitä Lapinrinteellä on, en näe että mikään olisi mahdotonta!” Manninen hehkuttaa

Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK on kokoontunut 19:nteen varsinaiseen liittokokoukseen Helsingissä Hotelli Haagassa. Henkilövalinnat tehtiin aikaisempiin vuosiin nähden poikkeuksellisesti jo liittokokouksen ensimmäisenä päivänä perjantaina 21.11.2014. Lauantaina käsitellään liiton sääntömuutosehdotukset, jäsenmaksu, talousarvio sekä toimintasuunnitelma.

Terveisiä tutormaailmasta!

METKAn syksyyn on tänä vuonna mahtunut ennätysmäärä tutorsäpinää. Tutorsektori on viettänyt monta marraskuista viikonloppua uusia tutoreita kouluttaen, jotta Metropolialla olisi jälleen mustapaitaisia sotureita uusien opiskelijoiden tueksi. Tässä teille paloja näiden viikonloppujen huippuhetkistä, olkaa hyvä!

Tutorsyksy käynnistyi vanhojen tutorien ”Cheers tutors” – kiitostapahtumalla, jossa palkittiin syksyn aktiivisimmat toimijat. Ohjelmassa oli myös rivoa pantomiimia ja Herra Hakkarais-kisailua. Perustutormeno siis!

tutor-syksy-2014_01

Syksyn ensimmäinen varsinainen koulutus vietettiin vanhojen tutorien kanssa Sofianlehdonkadulla. Tässä jatkotutorkoulutuksessa syvennyttiin ryhmänohjaustaitojen saloihin ja leikittiin lisää, tietenkin. Ja saimme pizzaa lounaaksi, ai että!

 tutor-syksy-2014_02

Jatkotutorkoulutuksen jälkeen vuorossa olivat fiksut ja filmaattiset callidustutorit! Heidän kanssaan pohdimme erilaisia oppimistyylejä ja yritimme tunnistaa myös omiamme :) Mietimme myös callidustutoroinnin hyötyjä, ja tulimme siihen tulokseen, että näistä tutoreista hyötyy koko Metropolia!

tutor-syksy-2014_03

Callidustutorkoulutuksen jälkeen pääsimme kouluttamaan vaihtaritutoreita, joita oli tänä syksynä ennätyksellinen määrä, lähes 90 uutta koulutettavaa! Määrästä kiitollisina ja hämmentyneinä pääsimme juttelemaan suomalaisen kulttuurin outouksista ja muusta tärkeästä. Koulutuksen lopuksi vannoimme myös tutorvalan, tutorpaita sydämellä!

tutor-syksy-2014_04

Tässä he ovat, Metropolian uusi ja uljas vaihtaritutorien joukko, valmiina auttamaan tammikuussa tulevia vaihto-opiskelijoita!

tutor-syksy-2014_05

METKAn koulutusrupeama huipentui marraskuun puolessa välissä järjestetty vertaistutorkoulutukseen. Pääsimme viettämään rentoa leiriä Holman leirikeskukseen Klaukkalaan, jossa opettelimme tutoroinnin saloja yhdessä uusien tutorien kanssa. Pääsimme myös leikkimään ja saunomaan, ja saimme istua iltaa tunnelmallisen nuotion äärellä.

tutor-syksy-2014_06

Kas tässä leirin lopputulos: iloinen tutorläjä!

SAMSUNG

Tässä vaiheessa syksyä me täällä METKAlla olemme superkiitollisia uusista tutoreistamme. Syksy on ollut kiireinen ja joskus stressaavakin, mutta kiireidenkin keskellä on ollut hauskaa! On myös ollut aika upeaa tutustua meidän aktiivisiin, fiksuihin ja innokkaisiin uusiin tutoreihimme!

tutor-syksy-2014_08