Syksyn toinen METKA on Tour käynnistyy 22.9

Näyteikkuna

METKA on Tour numero 2 starttaa ensi tiistaina 22.9 Tukholmankadulta! Jos et ole vielä päivittänyt opiskelijakorttiisi tarraa tai hankkinut liikuntapassia, tee se viimeistään nyt. Luvassa myös hulavanne-kisailua Frankin tarjoamien yllätysten kera ja METKA-liikunnan instakuvakilpailu. METKA toivottaa teidät tervetulleiksi toimipisteisiin klo 10-14 välisenä aikana!

Kiertueaikataulu:

22.9 Tukholmankatu
23.9 Mannerheimintie
24.9 Myyrmäki
25.9 Leppävaara

28.9 Agricolankatu
29.9 Sofianlahedonkatu
30.9 Vanha Viertotie & Arabiankatu

 

Hinnat:

Lukuvuositarra, syksy 2015 17 €
Lukuvuositarra, syksy 2015 ja kevät 2016 27 €

Liikuntapassi METKAlaisille syksy 2015 35 €
Liikuntapassi METKAlaisille syksy 2015 ja kevät 2016 45 €

Maksaa voit joko käteisellä, kortilla tai ennakkoon tilisiirrolla. Katso täältä ohjeet ennakkomaksuun.

Sinustako METKAn hallituksen jäsen?

imageHAKUKUULUTUS 3.7.2016.

SINUSTAKO METKAN HALLITUKSEN JÄSEN?

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA hakee 10.8.2016 alkaviin luottamustoimiin:

• Hallituksen varapuheenjohtajaa
• Hallituksen jäsentä

Paikkoja voi hakea kuka tahansa Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelija.

Opiskelijakunta METKA tuottaa mm. opiskelijoiden edunvalvontaa, liikunta- kahvila- ja tapahtumapalveluita sekä kaupunkivaikuttamista Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja sen toimintaympäristössä. Toimintaa toteuttaa 8 palkattua työntekijää ja 7-henkinen palkkiollinen työhallitus.

Hallituksen varapuheenjohtajan ja hallituksen jäsenen luottamustoimet ovat puolipäiväisiä. Tehtävät voivat liittyä esimerkiksi kuntavaalikampanjan toteuttamiseen, tapahtumien järjestämiseen tai sidosryhmävaikuttamiseen. Tarkemmat toimenkuvat määritellään hallituksen kesken vahvuusalueiden mukaan. METKAssa toimimisesta voi saada 5-15 opintopistettä vapaavalintaisiin opintoihin sekä opintoja pystyy joillain aloilla hyväksilukemaan. Luottamustoimen ohessa pystyy suorittamaan hieman opintoja tai työskentelemään.

Hallituksen varapuheenjohtajan palkkio on 650 euroa kuukaudessa ja hallituksen jäsenen palkkio 600 euroa kuukaudessa. Luottamuspaikkoja haetaan METKAn edustajiston kokouksessa 9.8. klo 17 Bulevardin kampuksella. Edustajiston puheenjohtaja kutsuu kokouksen koolle 10 päivää ennen kokousta, jolloin tarkemmat tiedot kokouksesta lisätään METKAn nettisivuille.

Täytäthän hakemuslomakkeen etukäteen

Hae nyt!

Lisätiedot:

Emmi Paajanen
Hallituksen puheenjohtaja

emmi.paajanen@metkaweb.fi
050 355 5300

Tervetuloa, uusi metropolialainen!

hallitus-2016_3-poopoilee_w1200

Me olemme METKA, Metropolian opiskelijakunta, ja toivotamme sinut sydämellisesti tervetulleeksi opiskelemaan ammattikorkeakouluun!

Opiskelijakunta on olemassa opiskelijaa varten. Me pidämme huolta opiskelijan oikeuksista, järjestämme tapahtumia ja liikuntapalveluita. Meiltä saat myös opiskelijakortin, joka takaa pääsysi lukemattomiin opiskelijaetuihin!

Kuinka saan opiskelijakortin?

Opiskelijakortti kuuluu kaikille METKAn jäsenille. Liity jäseneksi ja tilaa kortti seuraavasti:

 1. Tilaa opiskelijakortti frank.fi -sivustolla. Tarvitset tähän opiskelijanumerosi* ja tuoreen, selkeän valokuvan itsestäsi.
 2. Valitsemastasi korttityypistä riippuen saat kortin joko suoraan kotiisi tai METKAn jäsenpalvelupisteeseen noudettavaksi.
 3. Kortin voimassaolo osoitetaan lukuvuositarralla. Käy hakemassa tarra korttiisi METKAn jäsenpalvelupisteestä.

Kortin hinta ja jäsenmaksu ensimmäiselle vuodelle alkaen 52 €. Seuraavina vuosina maksat vain jäsenmaksun (Jäsenmaksun hinta keväällä 2016 oli 30 €).

* Opiskelijanumerosi saat ensimmäisenä orientaatiopäivänä. Saamme numerosi suoraan Metropolialta, joten sinun ei tarvitse nähdä enempää vaivaa.

13-08-12_opiskelijakortti_mockup_w300

Hyödyllisiä linkkejä

 • Uutena opiskelijana sinun kannattaa käydä tsekkaamassa METKAn kokoamat fuksivinkit.
 • Kiinnostaako bileet ja opiskelijakulttuuri? Katso METKAn tapahtumalistasta, mitä kaikkea me ja opiskelijayhdistykset järjestämme syksyn aikana!
 • Jos edulliset liikuntapalvelut ovat mieleesi, niin tutustu Metkaliikunnan sivuihin! Ohjatut tunnit alkavat syyskuussa.
 • Opiskelijalle kuuluvia etuja on koottu Frank.fi -sivustolle. Etuihin pääset käsiksi opiskelijakortilla!
 • METKAn Uuden opiskelijan opas on tiukka tietopaketti, jolla pääset varmasti opiskelijaelämään kiinni!

METKA toivottaa sinulle antoisia opiskeluvuosia! Tervetuloa osallistumaan järjestämäämme toimintaan!

 

METKA Newsletter 10/2016 – Kesän päivämääriä ja opiskelijaetuja!

Kesä kolkuttelee myös Metropolian ovia! METKAn toimiston väki jää pikkuhiljaa lomalle juhannukseen mennessä, ja seuraavan kerran meidät löytää toimistolta elokuun toisella viikolla. Kevät on ollut toiminnantäyteinen, ja onkin mahtava päästä kesälaitumille!

Jotta voisit nauttia kesästä ilman huolia, muistathan ilmoittautua läsnäolevaksi ja syksyn opintojaksoille! Lue täältä opiskelijan kesän muistilistan kesätöihin ja opintoihin!

Koulu- ja työjuttujen hoitamisen jälkeen kannattaa tsekata huikeat opiskelijakortilla lunastettavat kesäedut! Jos mielit edullisesti Kumpulan maauimalaan, kesäreissuun Kilroyn kautta tai vaikkapa kesäteatteriin, käy lunastamassa itsellesi METKAn jäsenyys 15 euron tarjoushintaan 31.5. mennessä!

Huippua hellekesää kaikille!

Emmi,
hallituksen puheenjohtaja

Ajankohtaiset

 • Kesä 2016 on täällä! Tarkista tärkeät päivämäärät. >> KESÄN PÄIVÄMÄÄRÄT METROPOLIALAISELLE 
 • Hoida läsnäoloilmoittautuminen viimeistään tiistaina! Takaraja on 31.5.
 • Haluatko liikunnallisen startin kesälle? Tänään on viimeinen päivä ilmoittautua Crosstrainingkurssille! >> CROSSTRAINING
 • Opiskelijayhdistys HTO järjestää ohjelmaa myös kesällä! Myös tämän vuoden heinäkuussa löytyy beach volley -turnaus Hietsussa. Vaikkei peleihin haluaisikaan osallistua niin paikalle voi tulla myös nauttimaan kauniista kesäpäivästä kavereiden seurassa. >> BEACH VOLLEY 
 • Metka Cafen ihana, uusi terassi on auki ja palvelee juhannukseen asti arkisin 10-18! Tule maistamaan raikkaat lounassalaatit ja kultaisen raikkaat virvokkeet! >> TERASSILLE 
 • Ryhmäliikunnan kevätkausi on saatu päätökseen – käy antamassa risuja ja ruusuja! >> PALAUTETTA METKALIIKUNNALLE 

Edut opiskelijakortilla

 • Kesällä kannattaa suunnata Suomenlinnan kesäteatteriin – opiskelijat saavat lippuja näytöksiin 22,50 € hinnalla (norm 38,50 €). Älä missaa tilaisuuttasi! >> SUOMENLINNAN KESÄTEATTERI 
 • Onko haaveissasi lähteä kesällä Suomea pidemmälle reissuun? Kilroyn sivuilta löydät kattavasti tietoa matkustamisesta ja tarjolla on myös opiskelijabudjetille räätälöityjä matkoja. >> KILROY
 • Nauti kauniista Suomen kesästä pulahtamalla Kumpulan maauimalaan! Opiskelijakorttia vilauttamalla pääset polskimaan edullisemmalla hinnalla (2,50 €, norm. 4,00 €). >> KUMPULAN MAAUIMALA 

Lisää etuja osoitteesta frank.fi !

Seuraa meitä!

Kesän päivämääriä metropolialaiselle

kesa-2016

METKAlla valmistaudutaan jo kesäloman viettoon ja suunnitellaan syksyä! Kokosimme muutamia tärkeitä päivämääriä

M-piste ja opiskelijakortti

 • M-piste on avoinna ennen kesää vielä 30.5. ja 31.5. klo 12-16. Nyt on siis viimeiset hetket noutaa opiskelijakortti tai lukuvuositarra, jos haluat nauttia opiskelijaeduista kesän aikana!
 • M-piste avautuu jälleen maanantaina 8.8.2016.

METKAn toimisto

 • Metkalaiset siirtyvät kesälomille kesäkuun aikana.
 • Heinäkuun ajan toimisto on kokonaan kesätauolla.
 • Palaamme kesälomilta 1.8. alkaen.

Toimipisteiden aukioloajat

 • Bulevardia lukuunottamatta kaikki toimipisteet ovat suljettuina 1.7.-31.7.2016.
 • 1.8.2016 alkaen kaikki toimipisteet ovat normaalisti auki klo 7:30-21:00.
 • Bulevardin toimipiste on avoinna 27.6.-31.7.2016 lyhennetyillä aukioloajoilla klo 8:00-16:00.

Liikuntapalvelut

 • Cross training -intensiivikurssi 31.5.-4.6. lopettaa kevään liikuntatarjontamme.
 • Liikuntakurssit käynnistyvät jälleen syyskuussa.

METKA toivottaa hyvää kesää!

Lausunto Haaga-Helia ammattikorkeakoulun, Laurea-ammattikorkeakoulun ja Metropolia Ammattikorkeakoulun 3AMK-yhteistyöstä

Haaga-Helian opiskelijakunta Helga, Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta ja Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA lausuvat ammattikorkeakoulujen strategisen yhteistyön hankkeesta seuraavaa.

Yleiset huomiot

Opiskelijakunnat ovat seuranneet pääkaupunkiseudun kolmen korkeakoulun strategista 3AMK-yhteistyötä tiiviisti. Korkeakoulujen yhteisen opintotarjonnan uudistuksia ja syvenevää yhteistyötä pidetään opiskelijakunnissa positiivisena kehityksenä. Pääkaupunkiseudun opiskelijakunnat jakavat vision kolmen vahvasti profiloituneen korkeakoulun strategisesta yhteistyöstä, joka hyödyttää paitsi opiskelijoita myös alueen elinkeinoelämää ja vetovoimaa.

Opiskelijakuntien näkökulmasta korkeakoulujen esittämät keinot yhteistyön tiivistämiselle ja päällekkäisyyksien karsimiselle ovat hyviä ja kattavat pääsääntöisesti kaiken oleellisen toiminnan. Tukipalvelujen päällekkäisyyksien karsimisessa ja mahdollisissa yhdistämisissä on kuitenkin hyvä huomioida myös korkeakouluyhteisöjen liikuntapalvelut.

Maltti on valttia myös yhteistyön tiivistämisen ja suunnitelmien edistämisen suhteen, jotta korkeakoulut pystyvät säilyttämään vahvat profiilinsa. Opiskelijakunnat pitävät erityisen hyvänä yhteistyön keskittämistä opintotarjonnan laajentamiseen ja joustavoittamiseen sekä monialaisten opintokokonaisuuksien toteuttamiseen. Pitkällä aikavälillä strateginen yhteistyö tuo hallinnollisia ja rakenteellisia säästöjä, joiden ansiosta korkeakoulut voivat keskittyä ydintehtäviinsä paremmin.

OKM:n tukema liikuntahanke osaksi 3AMK-yhteistyötä

Opiskelijakunnat esittävät, että Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian suunnitteilla olevat yhteiset liikuntapalvelut sisällytetään osaksi 3AMK-yhteistyötä. OKM:n liikuntayksikön hanketuen avulla toteutettavan Tasavertaiset liikuntapalvelut pääkaupunkiseudun ammattikorkeakouluillehankkeen kautta on mahdollista kehittää korkeakouluyhteisöjen jäsenille suunnattuja liikuntapalveluja merkittävästi. Toimivien palvelujen näkyväksi tekeminen parantaa opiskelu- ja työkykyä ja terävöittää korkeakoulujen brändejä. Liikuntapalveluiden suunnittelussa ja toteutuksessa tullaan hyödyntämään koulutusohjelmia kaikista kolmesta korkeakoulusta.

Hankkeessa keskitytään erityisesti liian vähän liikkuviin korkeakouluyhteisön jäseniin ja liikuntamahdollisuuksien erojen tasoittamiseen pääkaupunkiseudun yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen välillä. Myös korkeakouluympäristön liikunnallistamiseen ja arkiliikunnan lisäämiseen tullaan kiinnittämään huomiota, hallituksen Liikkuva koulu -kärkihankkeen mukaisesti.

Strategisen yhteistyön muodoista

Hankkeen seitsemästä avauksesta erityisesti GreenCard ja TalentTrack keräävät opiskelijakunnilta paljon kiitosta. GreenCardin mahdollistamat joustavat valinnat kaikkien kolmen korkeakoulun opintotarjonnasta, esimerkiksi vaihtojakson muodossa, on toivottu kehityssuunta. Korkeakoulujen välisten raja-aitojen kaataminen lisää niiden opetustarjonnan monipuolisuutta ja -alaisuutta ja mahdollistaa kolmen korkeakoulun opiskelijoiden ja henkilöstön vahvuuksien hyödyntämisen korkeakoulujen profiilien mukaisesti.

TalentTrackin mahdollistama sujuva nivelvaihe AMK-tutkinnosta maisteriopintoihin metropolialueen yliopistoihin ja toisaalta yliopistoista suorittamaan ylempiä ammattikorkeakoulututkintoja on erinomainen kehityssuunta. Opiskelijakunnat tervehtivät ilolla tarpeettomien ja epäoikeudenmukaisten siltaopintojen poistamista.

Opiskelijakunnat pitävät erityisen tärkeänä aiempaa monimuotoisemman ja opiskelijalähtöisemmän työelämäyhteyden toteutumista. Ammattikorkeakouluilla on oltava tiivis ja kiinteä suhde moderniin työelämään. Tätä suhdetta kehittää edelleen yhteistyöhankkeen kaksi osa-aluetta: Työelämälähtöisyys 9.0 ja Professional Summer School. Näiden ohella YrittäjyysSavotta on tärkeä osa strategista yhteistyötä, sillä suuri osa kolmen korkeakoulun opiskelijoista haaveilee tulevaisuudessa yrittäjyydestä.

International ProjectTatami on strategisen yhteistyön muodoista ehkä kunnianhimoisin. Opiskelijoiden näkökulmasta arvoa tuotetaan lähinnä vahvemman rahoituspohjan ja toisaalta korkeakoulujen kasvavan kansallisen ja kansainvälisen arvostuksen muodossa. ProjectTatamin kautta toteutettavissa yhteisissä hankkeissa opiskelijakunnat peräänkuuluttavat opiskelijoiden roolia – miten korkeakoulut aikovat varmistaa opiskelijoiden osallisuuden hankkeisiin?

Opiskeluaikana kerrytetyillä työelämäyhteyksillä ja yrittäjyyskasvatuksella, mutta myös hankeosaamisen kartuttamisella on positiivinen vaikutus pääkaupunkiseudun elinkeinoelämän vetovoimaisuuteen ja kotimaisten ja kansainvälisten sijoittajien näkemyksiin pääkaupunkiseudun potentiaalista liiketoiminta-alueena. Opiskelijoiden roolia ei kannata aliarvioida, sillä vaikka liike opiskelusta työelämään on nopeaa, muistot korkeakouluista eivät haalistu hetkessä.

Opiskelijakunnille haastavin pala niellä on varmasti EduExcellence. Vaikka yksimielisyyttä opiskelijakuntien kesken hankkeen hyvistä ja huonoista puolista ei ole saavutettu, näkevät opiskelijakunnat silti hyvänä korkeakoulujen yhteistyön asian tiimoilta. Pääkaupunkiseutu on opiskelijakuntien näkemyksen mukaan merkittävässä roolissa niin maksullisen koulutuksen kehittämisessä kansallisesti kuin koulutusviennin kehittämisessä kansainvälisesti. Yhteistyön voimalla voidaan saapuville ja ulkomaisissa kohdemaissa opiskeleville opiskelijoille taata laadukas maksullinen koulutus asiakaslähtöisesti.

Loppusanat

Korkeakoulujen on hahmotettava strateginen yhteistyö kansallisten kehittämistarpeiden lisäksi myös globaalista perspektiivistä. Yleisesti voidaan todeta, että suomalainen koulutuspoliittinen keskustelu on opiskelijakuntien näkökulmasta katsottuna melko nurkkakuntaista ja sisäänpäin kääntynyttä niin korkeakoulujen kuin valtakunnan tasolla. Korkeakoulutuksen megatrendit, kuten koulutuksen massifikaatio, digitalisaatio ja keskustelu formaalien tutkintojen tarpeellisuudesta, tuntuvat jäävän liian usein kansallisella tasolla käytävän rakennekeskustelun varjoon.

Opiskelijakunnat pitävät korkeakoulujen aloittamaa strategista 3AMK-yhteistyötä kriittisen tärkeänä juuri globaalista näkökulmasta. Kolmen ammattikorkeakoulun strateginen yhteistyö voi ajan kanssa laajentua kattamaan myös pääkaupunkiseudun yliopistoja ja mahdollistaa valtavan osaamisverkoston syntymisen valtakunnan pääkaupunkiin. Jo nykyisellään strategisen yhteistyön kautta ammattikorkeakoulut keskittävät voimavaroja aihealueisiin ja teemoihin, joilla vastataan paitsi kansalliseen tarpeeseen kehittää korkeakoulutusta myös korkeakoulutuksen megatrendeihin – eli niihin ilmiöihin, jotka todella vaikuttavat korkeakoulujärjestelmien kehittymiseen kansainvälisesti ja kansallisesti, haluttiin sitä tai ei.

Haaga-Helian opiskelijakunta Helga, Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta ja Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Metka kannustavat korkeakouluja jatkossakin ennakkoluulottomaan yhteistyöhön, jolla otetaan huomioon paitsi kansalliset intressit ja vaatimukset myös alati muutoksessa olevat globaalit korkeakoulutuksen trendit. Vain tällä tavalla pääkaupunkiseutu säilyttää vetovoimansa ja alueesta voidaan muodostaa osaamisen ja elinkeinoelämän keskus, jonka vertaista saadaan hakemalla hakea.

Pääkaupunkiseudulla 26.5.2016

Haaga-Helian opiskelijakunta Helga
Max Laihonen
puheenjohtaja

Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta
Juho Kärkkäinen
puheenjohtaja

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA
Emmi Paajanen
puheenjohtaja

Lisätietoja:

Aku Aarva
toiminnanjohtaja
+358 41 432 6510
toiminnanjohtaja@helga.fi

Jari Nuutinen
asiantuntija
+358 44 287 7152
jari.nuutinen@laureamko.fi

Matti Tujula
edunvalvonta-asiantuntija
+358 45 267 0828
matti.tujula@metkaweb.fi

 

M-piste sulkee ovensa kesäksi 31.5.!

M-piste jää kesän viettoon ensi viikon tiistaista 31.5. lähtien.

Vielä ehdit siis tulla hakemaan opiskelijakorttitarran kesän alennetulla 15 euron hinnalla! Alennushinnalla ostettu lukuvuositarra on voimassa syyskuun loppuun asti, joten opiskelija-alennukset ovat käytössäsi koko kesän ajan.

Ennen kesälomaa M-piste on avoinna vielä seuraavina aikoina:

 • maanantaina 30.5. klo 12-16
 • tiistaina 31.5. klo 12-16.

Kesäloman jälkeen M-piste avaa ovensa maanantaina 8.8.2016.

Mukavaa kesää kaikille ja nähdään elokuussa!

 

Viikon Vinkki: Brace yourselves, Summer is coming!

Kesä tulee, mitä kaikkea opiskelijan onkaan hyvä ottaa huomioon? METKA tarjoaa Viikon vinkkinä kätevän tarkistuslistan:

 1. Vuonna 2015 liikaa maksettuja opintotukia voi palauttaa toukokuun loppuun mennessä ilman korkoa. Lisätietoja ja oman palautustarpeen voi tarkistaa Kelan sivuilta.
 2. Menossa kesäksi töihin mutta olet hieman epävarma työsopimuksesta, työajoista tai muista työsuhteeseen liittyvistä asioista? Kannattaa tutustua Akavan, SAK:n ja STTK:n Kesäduunari-sivustoon. Sivuilta löytyy kätevä Kesäduunarin muistilista sekä puhelinnumero Kesäduunari-infoon.
 3. Jos opiskelet kesällä, kannattaa kesän opintotuki hakea mahdollisimman pian. Lisätietoja ja hakulomake Kelan sivuilla.
 4. Muista ilmoittautua läsnäolevaksi 31.5. mennessä. Läsnäoloilmoituksen voi tehdä helposti WinhaWillessä. Lisätietoa ilmoittautumisesta
 5. Jos aiot hakea opintoihisi lisäaikaa, muista hakea se 15.5. mennessä! Lisätietoa lisäajan hakemisesta.

 

METKA Newsletter 9/2016 – METKAn kevätkampanja käynnissä ja terassi auki!

Oletko jostain syystä unohtanut uusia METKAn jäsenyytesi tai onko opiskelijakortti jäänyt kokonaan hommaamatta? Hyviä uutisia, METKAlla on menossa kevätkampanja! Tämä tarkoittaa, että saat jäsenyyden syyskuun loppuun asti edullisella 15 € hinnalla (norm. 20 €).

Jäsenyys avaa sinulle ovet opiskelija-alennusten monipuoliseen maailmaan ja saat myös kesän matkat huomattavasti edullisemmalla hinnalla!

Kesäisin terveisin
Laura Karilainen
Jäsenpalveluasiantuntija 

Ajankohtaiset

 • Keksi korkeakoulujen yhteisille, uusille liikuntapalveluille nimi – voita palkinto! >> ANNA EHDOTUKSESI
 • METKA ja HELGA järjestävät yhdessä lukukauden päättäjäisbileet Kaivohuoneella. Lavalla Lyömättömät – mukaansatempaavaa hip hoppia, Suomen kärkipään beatboxia ja ylivoimaisesti parasta freestyleä! >> KESÄHEILA KAIVOLTA 2016 
 • Tutorpicnic tulee taas! METKA, Helga ja Laureamko kerää tutorinsa jälleen yhteen viettämään kesäistä piknikkiä aurinkoiseen Alppipuistoon 18.5. >> EEPPINEN TUTORPICNIC 
 • Auta METKAa kehittämään paremmat nettisivut vastaamalla neljään kysymykseen! >> AUTA METKAA 
 • Metka Cafen terassi on avannut Bulevardilla! METKAn huolelliset testit osoittavat, että aurinko lämmittää terdeä mukavasti jo lounasaikaan :) >> METKA CAFE 
 • Tällä hetkellä Metka Cafen terassilla nautitaan kahvilaherkuista, mutta keskiviikosta alkaen Cafella on myös C-oikeudet. Kurkunkostuketta tarjolla luentojen jälkeen opiskelijaystävälliseen hintaan!
 • Viimeiset ryhmäliikuntatunnit pidetään 13.5. Kun ostat syksyllä alkavan liikuntapassin, voit osallistua jäljellä oleville kevään tunneille maksutta! >> LIIKKUMAAN

Edut opiskelijakortilla

 • Huippusuosittu Hernesaaren Ranta tarjoaa HSR Live -keikkalipuista 10 % alennuksen opiskelijakorttia vastaan. >> HERNESAAREN RANTA
 • Kesän festarit kutsuvat! Opiskelijakortilla saat Lahdessa järjestettävästä Summe Up 2016 -festarin kahden päivän lipusta 9 € alennusta. >> SUMMER UP 2016
 • Tarvitsetko varusteita kesän reissuja varten? Matkavaruste.fi tarjoaa opiskelijoille 5€:n alennuksen ja ilmaisen toimituksen yli 50€ suuruisen tilauksen loppusummasta. >> MATKAVARUSTE.FI

Lisää etuja osoitteesta frank.fi !

Seuraa meitä!

METKA testaa: kaupunkipyörät!

kaupunkipyorat-1

Toukokuun alussa Helsinki sai pitkän odotuksen jälkeen uudet kaupunkipyörät! 500 keltaista fillaria pyörähti kaduille ja alkuvaiheessa niille on 50 kaupunkipyöräasemaa ympäri Helsinkiä. Kesällä 2017 järjestelmä laajenee, jolloin asemia on 150 ja pyöriä 1500.

Pyörien käyttömaksu lokakuun loppuun asti kestävälle kaudelle on kohtuulliset 25 €. Tarjolla on myös maksuvaihtoehdot päivän (5 €) tai viikon (10 €) ajaksi. Kun käyttömaksun on suorittanut, kaupunkipyörän saa käyttöön näyttämällä matkakorttia ja syöttämällä PIN-koodin. Pyörien käyttäminen ei vaadi voimassa olevaa kautta matkakorttiin.

Pyörää voi käyttää yhtäjaksoisesti 30 minuuttia, minkä jälkeen veloitetaan lisämaksu. Enintään pyörällä voi ajella neljä tuntia.

Polkupyörä

kaupunkipyorat-4

Helsinkiin valittu järjestelmä on ranskalaisen Moventia & Smoove SAS -konsortion toimittama pyöräjärjestelmä. Sama järjestelmä on käytössä mm. Vancouverissa, Strasbourgissa ja Moskovassa.

Pyörän keskeisiä ominaisuuksia:

 • Kolme vaihdetta
 • Käsijarrut
 • Matala runko, jolle on helppo nousta
 • Valot edessä ja takana
 • Satulan korkeus on vaihdettavissa ilman työkaluja
 • Edessä kori laukulle
 • Ohjaustankoon kätkeytyy vaijerilukko
 • Kaupunkipyörien verkkosivuilta näkee ajamansa kilometrit

METKA testaa

kaupunkipyorat-2

Laura ja Matti METKAlta ottivat pyörät alleen Bulevardin toimipisteen viereisestä asemasta. Matti fillaroi päivittäin, kun taas Lauralla ei ole viime vuosina ollut pyörää käytössään.

Laura: Hyvä ja helppo pyörä, myös vähemmän pyöräilevälle. Kiva väri, hyvä satula!

Matti: Kaupunkiajoon juuri sopiva, kääntyy hyvin, hyvä näkyvyys. Vaihteiden ansiosta myös ylämäet on kevyet nousta ja istuin on hyvin helppo säätää sopivalle korkeudelle.

kaupunkipyorat-3

Kaupunkipyörät ja Metropolia

Aloitusvaiheessa seuraavien Metropolian toimipisteiden lähellä on kaupunkipyöräasemat:

 • Agricolankatu (lähin asema Karhupuiston laidalla)
 • Albertinkatu (lähimmät asemat Annankadun ja Eerikinkadun kulmassa sekä Hietalahden torilla)
 • Bulevardi (lähin asema Hietalahden torilla)
 • Ruoholahti (lähin asema Itämerentorilla, ratikkapysäkin luona)

Kesällä 2017 asemaverkosto ulottuu aina Munkkiniemeen, Pasilaan ja Kumpulaan asti, jolloin myös uusia toimipisteitä tulee kaupunkipyörien alueelle.

Kaupunkipyöräasemat kartalla

Lisää tietoa ja rekisteröityminen käyttäjäksi

METKA hakee liikuntakoordinaattoria määräaikaiseen työsuhteeseen

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA hakee

LIIKUNTAKOORDINAATTORIA

opintovapaan ajaksi määräaikaiseen työsuhteeseen välille 1.8.2016 – 31.12.2016

Opiskelijakunnan liikuntakoordinaattorin vastuulla on organisoida liikuntapalveluita Metropolian opiskelijoille ja henkilökunnalle. Liikuntakoordinaattori huolehtii Metropolian opiskelijoiden liikunta- ja hyvinvointipalveluiden järjestämisestä ja ylläpitämisestä yhdessä opiskelijakunnan liikunta-asiantuntijan ja hallituksen liikuntavastaavan kanssa.

Metkaliikunnalla työskentelee kaudesta riippuen 20–30 liikunnanohjaajaa, jotka ohjaavat vuosittain n. 30–40 viikkotuntia. Tämän lisäksi Metkaliikunta tarjoaa kurssimuotoista liikuntaa, palloiluvuoroja sekä järjestää erilaisia hyvinvointi- ja liikuntatapahtumia esim. turnauksia ja lajiesittelyitä.

Työtehtäviin kuuluu mm.

 • Kurssi- ja tuntitarjonnan koordinoiminen
 • Tuntiohjaajien rekrytoiminen
 • Tapahtumien organisoiminen
 • Välinehankinnoista vastaaminen
 • Metkaliikunnan nettisivujen päivittäminen
 • Toiminnan suunnittelu asiantuntijan ja hallituksen jäsenen kanssa

Olet etsimämme henkilö, jos

 • Sinulla on jo työkokemusta liikunta-alalta ja/tai alan tutkinto, esimerkiksi ammattikoulusta tai korkeakoulusta
 • Asioiden organisointi luonnistuu sinulta vaikka silmät ummessa ja sinulla on itsenäinen ote työskentelyyn
 • Olet sosiaalinen ja ihmisistä innostuva tekijätyyppi
 • Puhut ja kirjoitat sujuvaa suomea ja englantia

Katsomme järjestömaailman tuntemuksen ja B-ajokortin eduksi.

Tarjoamme mielenkiintoisen työpaikan rennossa ja kannustavassa työyhteisössä keskeisellä sijainnilla Hietalahden torin laidalla. Palkkaus ja muut työsuhteen ehdot määräytyvät Ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntien työehtosopimuksen mukaisesti. Tehtävä sijoittuu vaatimusryhmään II.

Lähetä ansioluettelosi ja hakemuksesi palkkatoiveineen osoitteeseen rekry@metkaweb.fi 12.5. klo 16:00 mennessä. Haastattelut järjestetään perjantaina 20.5. Metropolia Ammattikorkeakoulun Bulevardin kampuksella osoitteessa Bulevardi 31, Helsinki. Lähetämme kutsut haastateltaville viimeistään viikon 20 alussa. Tehtävään valittavan henkilön toivotaan osallistuvan METKAn toimiston kesäevakkoon 1.-2.6.2016.

Lisätiedot:

Pekka Petäkoski, toiminnajohtaja
pekka.petakoski@metkaweb.fi
050 355 5199