MetroSport 2014 pähkinänkuoressa

MetroSport on ihan kohta täällä! Keskiviikkona Olympiastadionilla tapahtuu kuin ei koskaan aikaisemmin. Kaikki sinne!

Vielä yhteenvetona:

 • M-piste Bulevardilla on suljettuna MetroSport-päivänä ja palvelee Olympiastadionilla klo 13-17
 • Bussikuljetukset Olympiastadionille lähtevät Leppävaarasta, Myyrmäestä, Vanhalta Viertotieltä ja Tikkurilasta. Bussien lähtöajat:
  - Myyrmäki (Leiritie 1) klo 12:00
  - Vanha Viertotie 23 klo 12:30
  - Leppävaara (Vanha Maantie 6) klo 12:00
  - Tikkurila (Lummetie 2) klo 12:00
 • Aikataulu
  - 12:45 Ovet aukeavat
  - 13:00 Tapahtuman avaus
  - 13:30 Turnaukset ja demotunnit alkavat sekä ständit aukeavat 
  - 15:00 Paneelikeskustelu: vieraina mm. Juhani ”Tami Tamminen, Abdirahim ”Husu” Hussein ja Harri Syrjänen 
  - 16:40 Palkintojen jako
  - 17:00 Tapahtuma päättyy
  Katso koko aikataulu täältä!

Aurinkoa on luvattu koko päivälle, joten tervetuloa viettämään valoisa syyskauden avaus MetroSportiin!

www.metrosport.fi
www.facebook.com/events/868853566458442/

 

Kuittivoitto.fi – Syksyllä opiskelija voittaa aina!

lompakko_w480

Kuittivoitto.fi on yliopisto- ja AMK-opiskelijoille suunnattu koko syksyn kestävä kampanja, jossa arvotaan palkintoja joka tiistai. Kampanjaan opiskelija voi osallistua helposti maksamalla Opiskelijakortilla tai Opiskelijan Maksutarralla (entinen Lyyra-Maksutarra).

Mitä enemmän opiskelija Maksuvälineitään käyttää, sitä suuremmat mahdollisuudet hänellä on voittoihin, sillä jokainen tekstiviestikuitti on arpa. Esimerkiksi ostamalla 10 lounasta, saa 10 arpaa sen viikon arvontaan – ostoksien summilla ei ole väliä, pääasia että saa kuitin eli onnistuneen ostotapahtuman.

Jos opiskelijalla ei ole maksuominaisuudellista opiskelijakorttia, hän saa Opiskelijan Maksutarran veloituksetta näppärästi esimerkiksi tilaamalla sen netistä tai suoraan Elisa Wallet –älypuhelinsovelluksesta.

Palkinnot vaihtelevat huippuelektroniikasta matkalahjakortteihin, ja niiden arvo on n. 400-600 euroa. Opiskelijat voivat itse vaikuttaa arvottaviin palkintoihin, sillä joka viikko kampanjan nettisivuilla äänestetään kahdesta palkinnosta mieluisampi.

Kampanja alkaa 16.9.2014 klo 12.00 ja päättyy 2.12.2014. Voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Kampanjan toteuttaa yhteistyössä Elisa Rahoitus ja Frank.

Lisätietoa: www.kuittivoitto.fi

METKA Newsletter 14/2014

Arvoisat METKAn jäsenet. Syksyn METKA On Tour on päättynyt ja se oli menestys. Hikeä, pahvilaatikoita ja korttipäätteen kuitteja kului vuolaasti. Nyt keskitymme MetroSportin onnistumiseen ja fuksiaisten jälkifiilistelyihin. Fuksiaiset menivät muuten ihan sikahyvin ja ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. 

Iloisia uutisia sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille: B-hepatiitti rokotukset tulevat kuulumaan tulevaisuudessa rokotusohjelmaan (niille jotka niitä tarvitsevat) Wuhuuu!!! Parasta ikinä. Ei kestä kiittää. Sitä varten me täällä ollaan. :)

Syyssäät on ollut aika awesomeja, joten koettakaa nauttia niistä kaiken koulussa pakertamisen lisäksi. Rakkautta ja hyviä vibraatioita teille kaikille. 

Toivoo METKAn toimiston kellarijengi. 

 

Ajankohtaiset

 • Liikuntakurssit pyörähtävät käyntiin syyskauden kunniaksi. Ilmoittautuminen kursseille alkaa 12.9.2014. >> VALITSE LAJISI 
   
 • Suomen suurin opiskelijoiden liikunta- ja hyvinvointitapahtuma MetroSport valloittaa 17.9. Olympiastadionin! Tapahtuman aikana ei järjestetä opetusta, joten tule kokeilemaan huikeaa määrää liikuntamuotoja! >> METROSPORT 

  metrosport-2014-slider_fin
   

 • METKA siirtää M-pisteen tapahtuman ajaksi stadionille, joten tervetuloa noutamaan opiskelijakorttisi, lukuvuositarrasi tai liikuntapassisi paikan päältä!
   
 • MetroSportin DeCo-pisteellä Arvid Nordquist tarjoilee kahvia, ja vieläpä ilmaiseksi!
   
 • Jaa liikuttavin MetroSport kokemuksesi Instagramissa hashtagillä #metrosport2014 ja tagaa mukaan @metkaweb, voit voittaa vuoden liikuntapassin! 
   
 • METKA on Tour on tältä erää kierretty! Jos et saanut tarraa ja liikuntapassia kiertueelta, voit hankkia omasi MetroSportista, Bulevardin M-pisteeltä tai ottamalla yhteyttä toimipisteesi opiskelijayhdistykseen!  >> OPISKELIJAYHDISTYKSET 
   
 • Historian ensimmäiset METKAn fuksiaiset pidettiin perjantaina 5.9. riemukkaissa tunnelmissa Helsingin Kaivopuistossa!  Käy fiilistelemässä päivän kuvasatoa ja tunnelmia! >> KUVAKISAN SATOA 
   
 • Opiskelijakorttitpainossa on syysruuhkaa. Painoon mentyään kortilla kestää 3-4 viikkoa saapua ilmoittamaasi osoitteeseen tai M-pisteelle. Opiskelijakortit ilman maksuominaisuutta saapuvat M-pisteelle ja saat Metropolian sähköpostiosoitteeseesi saapumisilmoituksen.
   
 • Vuoden neljäs KOPPI on pian täällä! KOPPI on tilaisuus, jossa Metropolian opiskelijat voivat keskustella heitä kiinnostavista aiheista ja asioista. >> SEURAAVA KOPPI 

Edut opiskelijakortilla

 • Ilmainen näöntarkastus Metropolian opiskelijoille Mannerheimintien toimipisteen Positian optikkomyymälästä! Myös silmälasit edullisesti. >> POSITIA 
   
 • Cimosista saat käytetyt yrityskannettavat edullisesti ja opiskelijakortilla tippuu vielä 25 % hinnasta pois! >> CIMOS 
   
 • Syysiltoihin kondomit ja liukuvoiteet -20 % >> KONDOMISHOP.FI 

 

METKAn viikot 15.9. – 28.9.2014

Ma 15.9.

Ti 16.9.
Hallituksen kokous (Hallituksen jäsenet, Sara)

Ke 17.9
MetroSport Olympiastadionilla (koko toimisto)

To 18.9.
OLL-sektoritapaaminen (Katri M., Satu)
Otuksen huhuilujuhla (Katri M, Sara)

Pe 19.9.
SAMOKin syysseminaari Oulussa (Katri M, Kosti, Emil, Emmis ja Matti)

La 20.9.
SAMOKin syysseminaari Oulussa (Katri M, Kosti, Emil, Emmis ja Matti)

Su 21.9.
SAMOKin puheenjohtajaevakko Oulussa (Katri M ja Kosti)

Ma 22.9.

Ti 23.9.
Tapaaminen muiden pk-seudun opiskelijakuntien kanssa SAMOKin liittokokousmateriaaleista (Katri M, Sara, Matti)
Hallituksen kokous (Hallituksen jäsenet, Sara)
KOPPI

Ke 24.9.

To 25.9.
Tilapalaveri Metropolian hallintojohtajan kanssa (Katri M, Sara, Pekka)
Edunvalvontasektorin palaveri (Katri M., Matti, Emil, Janne)

Pe 26.9.
Tutoreiden Sissikeikka (Kosti)

La 27.9.

Su 28.9.

Älä unohda fuksia!- kampanja

METKAlla  on käynnissä Älä unohda fuksia- kampanja, jonka myötä haluamme muistuttaa tutoreita, että on tärkeää pitää fukseistaan ja tursaistaan huolta myös aloituspäivien jälkeen. ”Älä unohda fuksia”- kampanjassa tutorit pääsevät kertomaan, minkälaisia tapahtumia he järjestävät fukseilleen tai tursailleen aloituspäivien jälkeen. METKA kerää parhaillaan tapahtumista tietoa kampanjalomakkeeseen. Tutor, kerro meille omasta tapahtumastasi! Lähetä myös kuva, sillä paras kuva palkitaan! 

Älä unohda fuksia- kampanjan lomake

Koulutus on ihmisoikeus -valokuvanäyttely

kehy-vknayttely_metkaweb-kuvitus

METKA järjestää yhteistyössä DIAK:n opiskelijakunta O’Diakon kanssa ”Koulutus on ihmisoikeus” -kampanjan, joka huipentuu opiskelijoiden ideoimaan valokuvanäyttelyyn. Näyttely kiertää syksyllä Metropolian toimipisteiden lisäksi myös DIAK:n Sturenkadun tiloissa. Valokuvat tarjoavat näkökulman kehitysmaiden todellisuuteen, ja jakavat siellä asuvien lasten unelmia. Näyttelyn virallinen avajaistapahtuma järjestetään sekä DIAK:lla että Metropoliassa.

DIAK:n viralliset avajaiset pidetään pääaulassa 29.9. klo 10-14. Metropolian avajaiset puolestaan vietetään Leppävaaran kampuksella tiistaina 7.10. klo 14-17. Opiskelijat ja henkilökunta ovat lämpimästi tervetulleita! Avajaisissa tapahtuu monenlaista:

 • Maailma tulee DIAKiin ja Metropoliaan. Kansainväliset opiskelijat tarjoilevat makupaloja kulttuuristaan, tule tutustumaan!
 • Street Children Empowerment Foundation (SCEF) esittäytyy. Ghanalaisen katulapsijärjestön toimintaa esittelee siellä harjoittelunsa tehnyt sosionomiopiskelija Tanja. Mahdollisuus ostaa SCEF:n lasten tekemiä tuotteita, varaa mukaan käteistä. Tuotot ohjataan SFEC-Suomi-yhdistyksen kautta Ghanaan.
 • Paneelikeskustelu ”Mitä muutosta koulutus voi tuoda?” Mielenkiintoisia näkemyksiä koulutuksen merkityksestä niin henkilökunnalta kuin opiskelijoiltakin. Esitä oma kysymyksesi panelisteille.
 • Tilaisuudessa pääset myös jakamaan unelmasi, niin kuin valokuvien lapset ovat tehneet. Paikalta löytyy valokuvaaja, täytetään Instagram unelmilla!

Valokuvanäyttely kiertää Metropolian kampuksilla loka-marraskuun ajan, kampuskohtainen aikataulu tulossa piakkoin.

Valokuvanäyttely on saanut ulkoasianministeriön viestintä- ja globaalikasvatustukea.

Puheenjohtajan fiiliksiä

Syksy on taas startannut opiskelijakunnassa. Mistäkö sen huomaa? Siitä, että kotona ei kerry tiskejä, koska siellä ei käy kuin nukkumassa. Siitä, että toimistolla heitellään vain yläfemmoja ulko-ovella kun porukka rientää paikasta toiseen. Siitä, että toimisto näyttää varastolta kun keltaiset pahvi-Frankit, liittojen mainosmatskut ja tuhannet lukuvuosikalenterit odottavat ständeille menoa. METKAn toimisto kiertää juuri näinä viikkoina kampuksilla päivittämässä opiskelijakortteja, uusien opiskelijoiden METKA -infot ovat täyttäneet kalenterit ja Metrosport kolkuttelee jo ovelle. Viime viikon kiirerumban kruunasi jopa 1500 uutta opiskelijaa kiertämässä historian ensimmäisiä METKAn fuksiaisia! Meno oli mieletön ja jatkoilla SuperStefu ja LordEst pistivät juhlakansan krebaamaan aamun pikkutunneille asti. Kyllä taisi seuraavana päivänä tätäkin puheenjohtajaa hieman väsyttää. Mutta myös hymyilyttää – on tämä kyllä kivaa hommaa.

Olen nyt toiminut METKAn hallituksessa puolitoista vuotta. Ajallisesti ei kovin pitkä aika, mutta tuntuu että olisin ollut METKAssa aina. Aika ennen METKAa tuntuu kaukaiselta – vaikka eihän siitä niin kovin kauaa ole. Seuraavassa ajattelin hieman muistella miten itse päädyin opiskelijakuntaan – ja samalla osoittaa että kenen tahansa tie voi johtaa tekemään tätä mieletöntä hommaa.

Fuksiaiset alkamassa ja puheenjohtaja innoissaan!

Fuksiaiset alkamassa ja puheenjohtaja innoissaan!

Tieni johti Metropoliaan syksyllä 2010 ollessani vakuuttavassa kahdenkymmenen ja yhden vuoden iässä. Olin kirjoittanut kotikuntani Hollolan lukiosta ylioppilaaksi vuonna 2008 ja sen jälkeen jäänyt pohtimaan että mitähän sitä seuraavaksi tekisi. Opinto-ohjaus lukiossa oli tyyliä “tee tämä uratesti täältä netistä” – missä vastaukseksi sai että olisin yhtä pätevä niin puutarhanhoitajaksi kuin historian tutkijaksi. Ja kaikkeen siltä väliltä. Ei paljon avannut juuri täysi-ikäistyneen nuoren naisen tulevaisuuden suunnitelmia. Äitini sensijaan sanoi, että hae tradenomiksi, sillä alalla on monipuolisesti erilaisia töitä. Ja älä ainakaan hae sosiaalialalle missä hän itse työskenteli.

Pääsin Laureaan opiskelemaan liiketaloutta, mitä opiskelin puoli vuotta kunnes totesin että väärällä alalla ollaan. Palasin Lahteen, ja hain seuraavana keväänä Metropoliaan – juurikin sitä sosiaalialaa opiskelemaan. Pääsin sisään ja tällä tiellä edelleen ollaan. Opetus 1: Äiti, sinä et ole aina oikeassa. Opetus 2: Valtio, tämän takia nuorella pitää olla mahdollisuus hakea uudelleen korkeakouluun. Ette te halua kustantaa minulle koulutusta jota en halua ja jonne en halua työllistyä. Lose-lose -tilanne. (Opetus 3: Laurea ja liiketalouden tutkinto ovat silti hyviä vaihtoehtoja!)

Palataan aikaani Metropoliassa. Vanhana seurakunta- sekä oppilas-aktiivina tieni vei hyvinkin luonnollisesti myös aktiivitoimintaan ammattikorkeakoulussa. Syksyllä oli ensimmäinen tilaisuus kouluttautua tutoriksi, ja tietenkin tilaisuuteen tartuin ja tammikuussa otin jo vastaan uusia opiskelijoita tutorin roolissa. Myös ovet paikallisyhdistys Soffa ry:ssä aukesivat ja vuosi alkoi varapuheenjohtajan roolissa.

Tutortoiminta ja yhdistystoiminta osoittautuivat kullanarvoisiksi. Yhtäkkiä Metropolian kaikkien kampusten ovet aukesivat minulle, ja yhtäkkiä minulla olikin ystäviä ja tuttavia ympäri Metropoliaa, eikä vain oman pikkukampukseni sisältä. Opiskeluille hyvää vastapainoa antoi muuhun opiskelijakulttuurin paneutuminen, tapahtumien järjestäminen ja muu hyvinvointitoiminta. Tutorointi tarjosi myös rutkasti uusia ihmisiä ja tieni johtikin toimipisteeni tutorvastaavaksi. Yhtäkkiä meitä olikin noin parinkymmenen tutorvastaavan porukka joka koko yhteen kaikki Metropolian kampukset. Taas uusi yhteisö, uusia ihmisiä. Uusia kokemuksia.

Edustajisto linjaa mitä METKAn tulee tehdä

Edustajisto linjaa mitä METKAn tulee tehdä

 Ne muutamat vuodet paikallistoiminnassa johtivat siihen, että minusta tuli yhä valveutuneempi opiskelija. Yhtäkkiä alkoikin yhä enemmän kiinnostamaan miten saisimme kampuksemme opiskelijat ja henkilökunnan yhdeksi yhteisöksi, miten kurssipalautteen kautta opetuksen laatua voisi parantaa tai mitä oikeuksia opiskelijoille kuuluu. Nämä vuodet opettivat sen, että opiskelijat voivat myös vaikuttaa opetukseen, kursseihin ja koulutuksen laatuun. Yhdistystoiminta ei ollut vain tapahtumien ja virkistystoiminnan järjestämistä opiskelijoille, vaan myös yhteistä Metropolian kehittämistyötä henkilöstön kanssa.

Yhdistystoiminta tulisi tiensä päähän kahden kauden jälkeen. Valmistuminen alkoi kolkuttelemaan jo ovia. Kunnes jotain tapahtui ja kliseisesti sanottuna kaikki muuttui. Olin aina pyöritellyt METKAa mielessäni ja pohtinut että riittäisivätkö rahkeet sinne asti. Joku näppärä toimija oli ilmeisesti haistanut pienet pohdintani, sillä eräänä syksyisenä päivänä minua pyydettiin lähtemään METKAn edustajaksi SAMOKin liittokokoukseen. Siis.. Minne? SAMOK? Liittokokous? Apuamitäsiellätehdäänenosaamitäänvarmanamokaan. Kuulemma sinne ei tarvinnut tulla kuin katsomaan ja oppimaan, ja välillä nostamaan vihreää tai punaista lappua. Ja kuulemma I-K-I-N-Ä ei saanut jättää äänestyslappuja vartioimatta. Ok. Hieman pelottavaa.

kuva 3(1)

Opiskelijakunnassa pääsee myös vaikuttamaan valtakunnalliseen toimintaan, kuten korkeakoululiikuntaan!

No, siitä se kaikki sitten alkoi. Liittokokous 2012 näytti aivan uuden maailman, jotain vielä suurempaa kuin yhdistystoiminnan: opiskelijakunnat. Niitä on niin paljon ja niiden toimijat osaavat ja tietävät niin paljon. Kyllähän sitä oltiin huuli pyöreänä, mutta samalla niin innoissaan ja niin varmoina siitä, että valmistuminen voi vielä odottaa, ja polkuani opiskelijakuntaan on seurattava.

Tarinan loppu onkin jo tutumpaa. Minut valittiin vuodelle 2013 varapuheenjohtajaksi, ja pääsin opettelemaan niin koulutuspolitiikkaa kuin kuntavaikuttamistakin. Verkostot kasvoivat räjähdysmäisesti mutta vielä enemmän kasvoi tiedonjanoni. Jokainen päivä opiskelijakunnassa opetti uutta opiskelijapolitiikasta. Tuntui rehellisesti siltä, että tällä työllä on merkitystä. Että täällä todella tehdään töitä opiskelijoiden paremman opiskeluajan eteen. Mahtavaa!

Nyt syksyllä 2014 sillä tiellä ollaan edelleen. Edellään opiskelijakunnassa oppii päivittäin uutta, tiedonjanoni ei ole edelleenkään tyrehtynyt, ja edelleen me teemme päivittäin töitä meidän opiskelijoidemme edun nimissä. Ja edelleen tämä on mahtavaa.

Haluan toivottaa kaikille oikein hauskaa ja antoisaa syksyä! Kun loppuvuodesta koittaa aika valita hallitukset yhdistyksiin ja opiskelijakuntaan, minua saa tulla nykimään hihasta ja kyselemään toiminnasta. Puhun mielelläni kenet vain ympäri hakemaan toimintaan ja nauttimaan tästä kaikesta!

METKAn Newsletter 13/2014

Syksy 2014 on rävähtänyt käyntiin, ja monilla teistä on varmasti yhtä hektistä kuin meillä METKAn toimistolla. Täällä sykitään kuin viimeistä päivää, sillä valmistelemme kahta tämän syksyn eeppisintä tapahtumaa! Metropolian ensimmäisiä kaikkien syksyn aloittavien Fuksiaisia, jotka tulevat räjäyttämään tajunnan. Toinen timanttinen juttu on 17.9. Olympiastadionilla järjestettävä MetroSport!

Tällä viikolla tykitellään lisäksi METKA on Tour kiertuetta jossa voitte hankkia uuden tarran opiskelijakorttiin, ostaa lippuja fuksiaisten jatkoille, ostaa haalarimerkkejä jne. Eli silkkaa timanttia tämäkin. 

Kesän päättyminen tietää myös lukuvuoden 2013-2014 lukuvuositarran vanhenemista, joten nyt on korkea aika päivittää opiskelijakorttiin uusi tarra! Tarroja saa pidennetyin aukioloajoin palvelevalta M-pisteeltä sekä METKA on Tour -toimipistekiertueelta. Jos sinulla ei vielä ole opiskelijakorttia, voit tilata sen helposti osoitteesta myfrank.fi/opiskelijakortti.

Ajankohtaiset

 • Hei me kierretään! Päivitä opiskelijakorttisi, osta liikuntapassi ja hommaa bileliput vaivatta, kun METKA on Tour saapuu sinun toimipisteellesi! >> METKA ON TOUR 
 • Kiinnostavatko globaalit kysymykset? Tule mukaan METKAn kehitysyhteistyöryhmä DeCon toimintaan, tapaamme 1.9. klo 17 Bulevardilla!  >> DECO GROUP 
 • Kotoisin muualta päin Suomea? Tsekkaa METKAn tutorien kokoamat fuksivinkit uusille opiskelijoille! >> FUKSIVINKIT
 • Tutor, älä unohda fuksia! Muista, että sinua tarvitaan myös aloituspäivien jälkeen. Kerro METKAlle kuvin ja sanoin, millaisia tapahtumia olet fukseillesi järjestänyt. Paras kuva palkitaan! >> ÄLÄ UNOHDA FUKSIA
 • Perjantaina tulossa uusien opiskelijoiden syksyn suurimmat bileet eli Fuksiaiset! >> FUKSIAISET 
 • Fuksiasista voi jatkaa METKAn Ensi-ilta -bileisiin! METKA ja SoneraX tarjoavat illan esiintyjäksi Lord Est:in ja SuperStefun! >> BILEEET 
 • Uusi opiskelija: kerro meille tutoreistasi! Voit voittaa leffaliput! >> VASTAA KYSELYYN 
 • METKA liikuttaa! Ohjatun liikunnan tunnit alkavat 22.9. Käy katsastamassa laajentunut tuntitarjontamme ja valitse lajisi! >> LIIKKUMAAN
 • Vapaaehtoiseksi MetroSportiin 17.9.? Tarvitsemme sinua! Tule mukaan vapaaehtoisten joukkoon täyttämällä ilmoittautumislomake >> VAPAAEHTOISEKSI 
 • METKA on mukana Nälkäpäivä-keräyksessä! Keräyslippaat löydät M-pisteeltä ja kiertueilta sekä MetroSportista, kerätyt varat lahjoitetaan Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. >> NÄLKÄPÄIVÄ 
 • Kuka ansaitsee vuoden 2014 ansioituneemman oppijan tittelin? Ehdota vuoden innostavinta aikuisopettajaa, ansioituneinta oppijaa tai koulutusmyönteisintä työyhteisöä!  >> INNOSTU OPPIMAAN 
 • Suomen suurin ja rennoin opiskelijaliikuntatapahtuma MetroSport Olympiastadionilla 17.9.!  Älä jännitä suorituksista vaan tule kavereidesi kanssa tutustumaan lajeihin ja ständeihin. >> METROSPORT 

Edut opiskelijakortilla

 • Tuntuvat opiskelija-alennukset puhelinliittymien kuukausimaksuihin Saunalahdelta >> HUH HUH 
 • Expertiltä liki kaikkien tuotteiden hinnasta 10 % pois opiskelijakortilla! >> MITÄ 
 • Kodintavarat ja vaatteet Kierrätyskeskuksesta -20 % alennuksella! >> ETUJA

Muista rekisteröityä osoitteessa myfrank.fi, niin pääset käsiksi lukuisiin sinulle kuuluviin opiskelijan nettietuihin! 

METKAn viikot 1.9.-14.9.2014

Ma 1.9.
METKA on Tour Onnentiellä (Katri M., Kosti) ja Myyrmäessä (Niko, Satu)
Edustajiston kokous (hallitus, Sara)

Ti 2.9.
METKA on Tour Sofianlehdonkadulla (Iina, Emmis) ja Tikkurilassa (Katri M., Kosti)
Metropolian syysseminaari (Katri M., Sara)

Ke 3.9.
METKA on Tour Tukholmankadulla (Katri M., X) ja Mannerheimintiellä (Janne, Emil)
HELGAn fuksiaiset (Niko)

To 4.9.
METKA on Tour Arabiankadulla (Iina, Emil) ja Vanhalla Viertotiellä (Janne, Emmis)
Tulosalue 2 johtotiimi (Niko)

Pe 5.9.
METKAn Fuksiaiset (hallitus)
Ensi-ilta bileet (hallitus)
Degree Camp (Janne, Matleena)

La 6.9.
Degree Camp (Janne, Matleena)

Su 7.9.

Ma 8.9.
METKA on Tour Agricolankadulla (Niko, Iina) ja Sofianlehdonkadulla (Emmis, Katri M.)

Ti 9.9.
METKA on Tour Hämeentiellä (Janne, Emil) ja Onnentiellä (Kosti ja X)

Ke 10.9.
METKA on Tour Leppävaarassa (Niko, Satu) ja Mannerheimintiellä (Sara, Emmis)
Pk-seudun opiskelijakuntien pääsihteeritapaaminen (Sara)

To 11.9.
Tietohallinnon ohjausryhmä (Niko)
Pk-seudun opiskelijakuntien puheenjohtajatapaaminen (Katri M.)

Pe 12.9.
SAMOKin taloustoimikunta (Katri M.)

La 13.9.

Su 14.9.

METKAlaisten kesälaitumet

METKAn toimistolla on alkanut täysi tohina, mutta mennyt kesä on vielä tuoreessa muistissa. Metkalaiset, kuinka kesä meni?

Emil Bulut, hallituksen jäsen

emil

Miten kesä meni?
Erittäin leppoisasti. Nukuin, söin, lepäsin, join ja nautin lämmöstä matelijoiden tapaan.

Kolme asiaa, jotka ovat päällimmäisenä mielessä METKAn syksyyn valmistautuessasi:
1. Edarivaalit
2. Kaupunkivaikuttaminen
3. Edarivaalit

Mitä terveisiä lähetät Metropoliassa aloittaville opiskelijoille?
Muistakaa ryhmäytyä, koska porukassa kaikki on helpompaa!

Emma-Reetta Leino, hallituksen jäsen

emmis

Miten kesä meni?
Kesä meni hyvin ja nopeasti ;)

Kolme asiaa, jotka ovat päällimmäisenä mielessä METKAn syksyyn valmistautuessasi:
1. Vaihtarit
2. Vaihtareiden avaimet
3. welcome packaget vaihtareille

Mitä terveisiä lähetät Metropoliassa aloittaville opiskelijoille?
Käytä opiskeluaikasi hyvin ja muista että kaikkea ei voi oppia kursseilla. Omalla vaikuttamisella pääsee paikkoihin joista ei aiemmin edes tiennyt.

Iina Laamo, jäsenpalveluasiantuntija

iina

Miten kesä meni?
Kesä kului pääkaupunkiseudulla kavereiden seurasta, hellekeleistä, urheilusta, rennosta oleilusta ja erilaisista tapahtumista nauttien – mahtuipa lomailuun yhdet festaritkin. Loman viimeisen viikon vietin täydellisessä auringonpaahteessa Kyproksella paikallisten herkkuruokien ja kulttuurinähtävyyksien parissa.

Kolme asiaa, jotka ovat päällimmäisenä mielessä METKAn syksyyn valmistautuessasi:
1. Saapuvat vaihto-opiskelijat
2. Opiskelijakorttitilaukset
3. Jäsenpalvelusta huolehtiminen

Mitä terveisiä lähetät Metropoliassa aloittaville opiskelijoille?
Avaimet onnistuneeseen fuksivuoteen ovat ensimmäisen vuoden kurssien suorittaminen ajallaan ja tasapainon pitäminen työn, opiskelun ja muun elämän välillä. Jos vuorokauden tunnit meinaavat loppua kesken, hengähdä ja laita asiat tärkeysjärjestykseen.

Itse opin ammattikorkeakoulussa työelämän kannalta oleellisimmat taidot, joten opinnoista kannattaa ottaa kaikki hyöty irti – hauskanpitoa unohtamatta! :)

P.S. Muistathan myös tilata METKAn kautta opiskelijakortin, jolla todistat kätevästi opiskelijastatuksesi ja pääset käsiksi lukuisiin opiskelijaetuihin!

Ilkka Helo, tiedottaja

ilka

Miten kesä meni?
Hienosti! Kävin Barcelonassa, pyöräilin öisin ympäriinsä ja otin rauhallisesti.

Kolme asiaa, jotka ovat päällimmäisenä mielessä METKAn syksyyn valmistautuessasi:
1. Kaikki tekemistä odottavat julisteet ja esitteet
2. Meidän lukuvuosikalenteri tuli painosta kerrankin ajallaan!
3. Jokasyksyinen opiskelijakorttien päivitys

Mitä terveisiä lähetät Metropoliassa aloittaville opiskelijoille?
Ota opinnoista huvi ja hyöty irti! Ilmoittaudu kaikkeen mikä vähänkään kiinnostaa, mene rientoihin ja tutustu ihmisiin!

Janne Lindh, hallituksen jäsen

janne

Miten kesä meni?
Kesä meni oikein mukavasti. Olin Soneralla kesätöissä kolmatta kesää putkeen ja pääsin tekemään koulutustani vastaava työtä. Tuli nautittua helteistä ja käytyä festareilla yms. Kaiken kaikkiaan oli todella mukava kesä.

Kolme asiaa, jotka ovat päällimmäisenä mielessä METKAn syksyyn valmistautuessasi:
1. Huhuiluillat!
2. syksyn kiertue
3. kaikki mahtavat opiskelija-aktiivit joita olen kaivannut

Mitä terveisiä lähetät Metropoliassa aloittaville opiskelijoille?
Tervetuloa ja pyri voimaan hyvin. Muista, että me olemme täällä sinua varten. Meillä on resursseja ja kykyä auttaa monissa ongelmissa ja haasteissa.
Me olemme kaikki yhdessä METKA.
ps. tykitellään

Kaisa Oikarinen, kehitysyhteistyökoordinaattori

kaisa

Miten kesä meni?
Kesä meni ihanasti. Kiireetöntä hengailua, spontaaneja tapaamisia, mahtavia ihmisiä, hyvää ruokaa ja kivoja reissuja.

Kolme asiaa, jotka ovat päällimmäisenä mielessä METKAn syksyyn valmistautuessasi:
1. ”Koulutus on ihmisoikeus” -valokuvanäyttely
2. Paljon erilaista järjesteltävää
3. Kiire on mielentila

Mitä terveisiä lähetät Metropoliassa aloittaville opiskelijoille?
Tervetuloa opiskelemaan! Suuntaa avoimin mielin opintojaksoille, tapahtumiin ja uusiin paikkoihin. Katsasta METKAn sekä opiskelijayhdistyksien toiminta, sieltä löydät kaikkea viihteestä vaikuttamiseen!

Katri Koivuneva, liikuntasuunnittelija

katrik

Miten kesä meni?
Kesä kului niin saaristossa ja mökillä kuin myös viihtyisässä kellaritoimistossamme. Olin asettanut tavoitteekseni viettää festarikesän ja niin tein: Barcelonan Primaverasta, Pori Jazzien ja Ruissalon via Dolorosan kautta rakkaaseen Suvilahteen Flow-festareille.

Kolme asiaa, jotka ovat päällimmäisenä mielessä METKAn syksyyn valmistautuessasi:
1. Hienoa tehdä töitä näin osaavien ja ihanien ihmisten kanssa.
2. Into!
3. Pieni kiire… iso kiire! Syksy on täällä kiireistä aikaa.

Mitä terveisiä lähetät Metropoliassa aloittaville opiskelijoille?
Paljon uteliaisuutta ja jaksamista uusiin opintoihin. Muistakaa liikkua ja levätä riittävästi sekä olla itsellenne lempeitä.

Katri Manninen, hallituksen puheenjohtaja

katrim

Miten kesä meni?
Hyvin kiitos! Tein sen verran töitä että oli varaa lomaillakin ja nauttia auringosta, mökkeilystä, kavereista ja muuten vain rentoilusta! 5/5 kesä!

Kolme asiaa, jotka ovat päällimmäisenä mielessä METKAn syksyyn valmistautuessasi:
1. Uudet opiskelijat jee!
2. METKAn Fuksiaiset!
3. Kiva lähtee tekee taas hommia!

Mitä terveisiä lähetät Metropoliassa aloittaville opiskelijoille?
Tervetuloa meille! Hyödyntäkää METKAn palveluja ja kertokaa mitä muuta me voitaisiin tehdä teidän hyväksenne. Opiskeluaika on kivaa, nauttikaa!

kosti

Kosti Vanninen, hallituksen varapuheenjohtaja

Miten kesä meni?
Kesä meni töitä paiskiessa ja toisinaan myös oluesta ja auringosta nauttien.

Kolme asiaa, jotka ovat päällimmäisenä mielessä METKAn syksyyn valmistautuessasi:
1. Auringon säteet
2. Rakkaus
3. RuskaQ

Mitä terveisiä lähetät Metropoliassa aloittaville opiskelijoille?
Pitäkää toisistanne huolta ja muistakaa käyttää tutoreiden massiivista tietomäärää hyväksenne!

Matleena Ikola, tutoroinnin ja ohjauksen asiantuntija

matleena

Miten kesä meni?
Riippumatossa, kallioilla, aaltojen kohinaa kuunnellen ja Euroopan rajoilla seikkaillen.

Kolme asiaa, jotka ovat päällimmäisenä mielessä METKAn syksyyn valmistautuessasi:
1. Tutorit ja heidän kujeensa uusien opiskelijoiden varalle
2. Ulkomailta tulevat tutkinto-opiskelijat ja heidän pärjäämisensä täällä kylmässä maassa
3. Hienosäädöt METKAn metkuissa ja vertaistutorien kanssa

Mitä terveisiä lähetät Metropoliassa aloittaville opiskelijoille?
Opiskeluaika on ehkä ihaninta aikaaa ihmisen elämässä. Kannattaa ottaa siitä kaikki irti!

Matti Tujula, koulutuspoliittinen asiantuntija

matti

Miten kesä meni?
Lomaillessa, remontoidessa ja kirjoitushommia töissä tehden, loma kun oli juuri METKAssa aloitteena suhteellisen lyhyt.

Kolme asiaa, jotka ovat päällimmäisenä mielessä METKAn syksyyn valmistautuessasi:
1. Uudet opiskelijat
2. Ammattikorkeakoululain uudistus
3. Opintotuki on indeksissä!

Mitä terveisiä lähetät Metropoliassa aloittaville opiskelijoille?
Onnea ja innostusta opintoihinne, kannattaa ottaa sekä opinnoista että opiskelijaelämästä ilo ja oppi irti!

Niko Vuoriola, hallituksen jäsen

niko

Miten kesä meni?
Hyvin. Töissä tuli oltua koko kesä, josta 2 kk yövuoroa. Putkiremppa asunnossa sekoitti elämää, mutta onneksi siitä selvisi hyvin.

Kolme asiaa, jotka ovat päällimmäisenä mielessä METKAn syksyyn valmistautuessasi:
1. Ensi-ilta -bileiden eeppisyys
2. Opinnäytetyö: METKAn markkinointisuunnitelma
3. Olut

Mitä terveisiä lähetät Metropoliassa aloittaville opiskelijoille?
Pitäkää hauskaa opintojen ohella! Muistakaa tulla kirjojen takaa pois ja osallistukaa bileisiin ja urheilkaa METKAn loistavien liikuntapalveluiden vauhdissa!

Pekka Petäkoski, liikunta-asiantuntija

pekka

Miten kesä meni?
Kesä meni rennosti liikkuen sekä liikunta- ja hyvinvointiaiheista kirjallisuutta lukien.

Kolme asiaa, jotka ovat päällimmäisenä mielessä METKAn syksyyn valmistautuessasi:
1. MetroSport
2. Liikunnan syyskauden startti
3. Liikuntapolitiikka

Mitä terveisiä lähetät Metropoliassa aloittaville opiskelijoille?
Suomalaisista juuri korkeakouluopiskelijat istuvat eniten vuorokauden aikana, joten muistakaa ottaa aikaa omalle hyvinvoinnille ja liikkua!

Sara Miettunen, pääsihteeri

sara

Miten kesä meni?
Kesä meni mukavasti ja sisälsi sopivassa suhteessa matkailua, mökkeilyä ja jonkin verran myös töitä SuomiAreenan muodossa. Sain mukavasti ladattua akkuja tulevaan syksyyn, joka tuokin mukanaan paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Kolme asiaa, jotka ovat päällimmäisenä mielessä METKAn syksyyn valmistautuessasi:
1. Uusien opiskelijoiden vastaanotto
2. METKAn toimipistekiertue
3. Uusi ammattikorkeakoululaki

Mitä terveisiä lähetät Metropoliassa aloittaville opiskelijoille?
Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa Metropolia-yhteisöön! Nyt kannattaa heti liittyä METKAn jäseneksi ja tilata opiskelijakortti, sillä sen kautta saat eniten irti opiskelijaelämästä sekä oikeasti rahanarvoisia etuja.

Satu Halkola, hallituksen jäsen

satu

Miten kesä meni?

Kesä meni töissä Fortumilla sekä aloitellessa insinöörityötä.

Kolme asiaa, jotka ovat päällimmäisenä mielessä METKAn syksyyn valmistautuessasi:
1. Kiire
2. Auttaminen
3. Organisointi

Mitä terveisiä lähetät Metropoliassa aloittaville opiskelijoille?
Opiskelu kannattaa aina, eikä siitä kannata tehdä liian raskasta heti alkumetreillä. ;)

METKA’S DEGREE CAMP 2014

WELCOME TO METKA’S DEGREE CAMP 5.-6.9.2014!

Just moved to Finland? Let’s get to know your new home country together! METKA is organising a Degree Camp 5.-6.9.2014 for the new international students of Metropolia.

The camp is organised with the University Chaplains and will be held in Velskola camping centre, Espoo.

The camp includes lots of games and activities, getting to know Finnish culture and nature and some barbecuing. There is also the opportunity to go to a Finnish sauna in the evening. 

The camp is free of charge!

Sign up to the camp by filling out the registration form below. The camp has room for the first 50 people who sign up – so be fast! 

Registration form of the Degree Camp

Questions? Ask from METKA’s tutor team.
tutor(at)metkaweb.fi
phone: 00358 50 3555 752

METKAn Newsletter 12/2014

Niin se syksy taas kolkuttelee ovella! METKAn toimistolla on jo elokuun alussa kääritty hihat ja hallitus ja työntekijät ovat jo täydessä työn touhussa. Toimistolla on valmistauduttu uusien opiskelijoiden saapumiseen ja kaikki alkaakin olla valmista! Uunituoreet lukuvuosikalenterit odottavat jakoon pääsyä, pahviset Frank -hahmot odottavat kampuskiertueita ja mystisesti hukassa olleet haalarimerkitkin löytyivät juuri sopivasti! 

M-piste on jo auki ja tulee toimimaan seuraavat viikot pidennetyillä aukioloajoilla. Samoin METKA starttaa perinteisen kampuskiertueensa 25.8., joten opiskelijakorttien päivitys kannattaa hoitaa pois alta! Toimisto muistuttelee, että HSL:n opiskelija-alennus umpeutuu kaikilta elokuun loppuun mennessä, ja kuun viimeisten päivien ruuhkat ovat usein tuskallisia, joten kannattaa päivittää opiskelijakortti ja matkakortti nyt eikä huomenna, jotta välttää ruuhkat. Myös opiskelijaetujen lähettiläs Frank on kerännyt kesän aikana taas huimasti uusia etuja, joten kannattaa käydä katsomassa mitä kaikkea sillä opiskelijakortilla saakaan osoitteessa myfrank.fi!

METKAn väki toivottaa reipasta ja vauhdikasta syksyn alkua kaikille opiskelijoille!

Ajankohtaiset

 • Lukuvuosikalenterit ovat tulleet jakoon! Hae omasi M-pisteeltä tai METKAn kiertueelta, ei maksa mitään!
 • METKAn vertaistutorit odottavat jo uusia opiskelijoita! METKA ja tutorit kokoontuivat viime viikolla kertaamaan tutor-oppeja minitutorkoulutuksen ja tutorstartin merkeissä. Nyt he ovat valmiina auttamaan fukseja Metropolian viidakossa!
 • METKA on Tour on täällä taas! Tule päivittämään opiskelijakorttisi, ostamaan liput Fuksiaisten jatkoille tai täydennä haalarimerkkivalikoimaasi METKAn ständillä! >> METKA On Tour
 • Kiinnostavatko globaalit kysymykset? Tule mukaan kehitysyhteistyöryhmä DeCo:n toimintaan! Tapaamme joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina. >> DECO GROUP 

Edut opiskelijakortilla

 • Opiskeluvälineet kuntoon! Macbookit opiskelijoille n. -10% ja päälle 70 € lahjakortti Apple Storeen. >> APPLE
 • Koska jossain sitä uutta läppäriä on kannettavakin, niin Top-Sport tarjoaa opiskelijoille reput ja laukut -30 % alennuksella! >> TOP-SPORT 
 • Työkalut uuteen opiskelijakotiin! Motonetistä koko pakillinen työkaluja 59 €.  >> MOTONET 

Lisää etuja osoitteesta myfrank.fi!
 

METKAn viikot 18.8.-31.8.2014

Ma 18.8.
SAMOKin taloustoimikunnan kokous (Katri M.)
Saapuvien vaihto-opiskelijoiden lentokenttäständi Helsinki-Vantaalla (Emmis)

Ke 20.8.
Kaupunkipoliittisen työryhmän ja WSC -verkoston  yhteinen tapaaminen (Katri M., Emil, Janne)

Ma 25.8.
METKA on Tour Tikkurila (Janne, Kosti) ja Hämeentie 161 (Ilka, Emil)
Edustajiston kokous (hallitus, Sara)

Ti 26.8.
METKA on Tour Myyrmäki (Niko, Miikka) ja Agricolankatu (Katri M., Emmis)

Ke 27.8.
METKA on Tour Vanha Viertotie (Iina, Emmis) ja Ruoholahti (Janne, Sara)

To 28.8.
METKA on Tour Tukholmankatu (Iina, Janne) ja Leppävaara (Katri M., Kosti)

METKAn Newsletter eli Nysse on opiskelijakunta METKAn kahden viikon välein julkaisema uutiskirje. Nysse julkaistaan Tuubissa, METKAn sivuilla ja METKAn Tuubi-työtilan jäsenet saavat sen suoraan sähköpostiinsa.