METKA tukee pyöräilyä!

METKA on ilolla mukana tukemassa Pyöräkaista Hämeentielle -kampanjaa. Kampanjassa vaaditaan, että Hämeentie on muutettava joukkoliikennekaduksi ja sen varteen rakennettava pyörätiet Sörnäisten ja Hakaniemen väliselle osuudelle. Kuntalaisaloitteen on allekirjoittanut jo yli 12 000 helsinkiläistä.

Metropolia tulee vuodesta 2017 alkaen siirtymään nykyiseltä noin 20 kampukselta neljään kampukseen. Yksi tulevista kampuksista sijoittuu Arabiaan, Hämeentien varrelle. Lisäksi Arabiassa opiskelee jo tälläkin hetkellä osa kulttuurialan opiskelijoista. Näin ollen Hämeentien liikennöinti koskee etenkin Hämeentiellä opiskelevia, mutta kuitenkin myös muita Metropolian opiskelijoita: Kallio kaupunginosana vetää puoleensa opiskelijoita myös muilta kampuksilta, oli kyseessä sitten asuminen tai ajanvietto. Pyöräkaista Hämeentielle -kampanjan tavoitteena on tehostaa Hämeentietä niin kevyen kuin julkisen liikenteenkin osalta, minkä METKA kokee hyödyttävän alueella päivittäin liikkuvia opiskelijoita.

IMG_9829

METKA pitää itsestään selvänä, että joukkoliikenteeseen, pyöräilyyn ja kävelyyn perustuva infrastruktuuri on tulevaisuuden perusta terveelle ja kestävän kehityksen mukaiselle kaupunkirakenteelle.

Lue lisää kampanjasta ja käy allekirjoittamassa kuntalaisaloite täällä.

Liiku loppukevät hintaan 10 €!

Kesä ja rantakelit lähestyvät kovaa vauhtia! Tuntuuko, että kesäkunnossasi olisi vielä parantamisen varaa? Vai kaipaatko lisäpuhtia opiskeluun?

Ei hätää! METKA liikunta tarjoaa loppukevään liikuntapassin hullun halpaan hintaan, vain 10 euroa (normaalihinta kevätkaudelle 35 euroa)! Liikuntapassilla pääset osallistumaan rajattomasti ryhmäliikuntatunneille, käyttämään kuntosaleja ja saat alennuksia liikuntakursseista ja lajikokeiluista. Liikuntapassin saat hankittua M-pisteeltä, Bulevardilta.

Pylly ylös penkistä ja liikkumaan!

Täältä löydät lisätietoa liikuntapassin palveluista.metrosport_2579

Muutoksia METKAn hallituksen vastuunjaossa

METKAn hallituksen työnjakoa on järjestelty uudelleen joiltain osin. Opiskelijayhdistysasioissa on tapahtunut muutoksia: nykyään opiskelijayhdistyksille viestinnästä ja KOPPI-tapahtumista päävastuussa on Noora Kääriäinen. Opiskelijayhdistysten ja METKAn yhteistyöasioista vastaa edelleen Iris Flinkkilä.

Myös tutoroinnissa vastuuta on jaettu uudella tavalla. Iman Tuulenvirta vastaa tästä lähtien vertaistutoroinnin sekä opintotutoroinnin lisäksi myös englanninkielisestä vertaistutoroinnista. Aditya Kelekarin vastuulla on edelleen vaihtaritutorointi sekä kansainvälisyys ja kehitysyhteistyö. Lisäksi Adityan vastuualueelle siirtyy Kulttuuriklubi sekä monimuoto-opiskelijoiden huomioiminen opiskelijakuntatoiminnassa.

Katso kaikkien hallitusten jäsenten vastuualueet täältä.

Lisätietoja:

Jemi Heinilä
hallituksen puheenjohtaja
jemi.heinila(at)metkaweb.fi
050-3555300

Uudet opiskelijaedustajat valittu

METKAn edustajisto on valinnut uudet innokkaat opiskelijaedustajat tulosalueiden johtotiimeihin. Kulttuuri ja hyvinvoinnin tulosalueelle valittiin Juho Tuominen ja Tiia-Maria Luukko. Sovellukset ja liiketoiminnan tulosalueelle valittiin Eemeli Nurkka ja Heini Salmela. Terveys ja hoitaminen tulosalueelle valittiin Milena Leino ja Hanna Kääriäinen. Teollinen ja rakennettu ympäristön tulosalueelle valittiin Pirita Paananen ja Lauri Karhunen.

Johtotiimeissä opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä tärkeää vaikuttamistyötä: he pääsevät nostamaan esille ongelmakohtia, tuomaan opiskelijanäkökulman päätöksiin ja toimimaan sillanrakentajan tehtävässä opiskelijoiden ja tutkintokokonaisuuksien välissä.

Johtotiimi toimii tulosalueen johtajan päätöksenteon tukena johtajan vastuualueen tehtävien ja toimivallan osalta. Johtotiimin muodostavat tulosalueen johtaja ja päälliköt, yhdestä kahteen henkilöstön edustajaa sekä yhdestä kahteen opiskelijoiden edustajaa. Opiskelijakunta valitsee opiskelijoiden edustajat. Opettajien, muun henkilöstön ja opiskelijoiden edustajien toimikausi on kalenterivuosi.

Metropolia Ammattikorkeakoulun johtosäännössä mainitaan: ”Tulosalueiden johtotiimien tehtävänä on varmistaa asetettujen tavoitteiden saavuttaminen. Johtotiimit lisäävät vuorovaikutusta johdon, henkilöstön ja opiskelijoiden välillä ja edistävät henkilöstön ja opiskelijoiden mahdollisuuksia vaikuttaa tulosalueiden toimintaan.”

Haussa edustaja Metropolian hallitukseen – oletko se sinä?

METKA käynnisti tänään haun Metropolian hallituksen opiskelijajäsenestä. Opiskelijajäsentä haetaan 25.5. alkavalle, vuoden mittaiselle kaudelle. Hallituksessa on vain yksi opiskelijajäsen, joten jäsenen vastuu on suuri. Hallituksessa opiskelijajäsen on tasa-arvoinen päättäjä yhdessä henkilökunnan edustajan sekä Metropolian omistajakuntia edustavien jäsenten kanssa. Jäsenen paikka on hieno mahdollisuus päästä vaikuttamaan Metropolian keskeisiin linjauksiin ja tuoda päätöksentekoon opiskelijanäkökulmaa.

Päätöksen valittavasta opiskelijajäsenestä tekee METKAn edustajisto kokouksessaan 6.5. ja valinnan vahvistaa Metropolian yhtiökokous 29.5. METKA perehdyttää uuden edustajan tehtäväänsä toukokuun aikana.

Lisätietoja hausta ja hallituksen tehtävistä.

Lisätietoja voi kysellä myös METKAn edunvalvonta-asiantuntijalta Matti Tujulalta:

Matti Tujula
Edunvalvonta-asiantuntija
matti.tujula@metkaweb.fi
045 267 0828

KOPPI 12.5.2015!

Vuoden toinen KOPPI järjestetään 12.5.2015 klo 17.00 Bulevardilla Kollegiosalissa.

KOPPI, eli…

Keskustele OpiskelijaPalautePitoisesti -Ilta
Keskustellaan OpiskelijaPolitiikasta Populisminomaisesti -Ilta
Keskustelua OpiskelijaPolitiikasta ja Pussikaljasta -Ilta
Keskustellaan Opiskelijoiden Provosoimisesta Produktiivisiksi – Ilta

…tai mitä muuta vain! Jokainen KOPPI on erilainen!

IMG_1137.jpgtw

METKAn hallituksen jäsen Outi opiskelee vaatetusalaa ja vaatettaa valmistuttuaan sinutkin!

Koulutus on tärkeää ja siksi aiheena on tällä kertaa koulutuksen laatu ja valinnaiset opinnot. Tilaisuus alkaa yhteisellä osuudella, jossa opiskelijat pääsevät kyselemään (salaperäisiltä, myöhemmin ilmoitettavilta) vierailta kiperiä kysymyksiä aiheesta. Kyselytunti kestää noin tunnin, jonka jälkeen opiskelijayhdistysten edustajille on luvassa omaa ohjelmaa.

Paikalle ovat tervetulleita kaikki Metropolian opiskelijat! Tarjolla kahvia ja pientä naposteltavaa!

Osallistujille on tulossa ensi viikolla (erittäin pakollinen) ennakkotehtävä liittyen tapahtumaan, joten stay tuned!

”Globaalit markkinat opiskelijan arjessa” – METKAn uusi kehityskasvatuskampanja on täällä!

deco-camp_2

METKA toteuttaa tänä vuonna kampanjan ”Globaalit markkinat opiskelijan arjessa” osana kehitysyhteistyötoimintaansa. Kampanjassa perehdytään kehitysmaiden asemaan ja globaaleihin markkinoihin opiskelijoiden omaan elämään liittyvien aiheiden kautta.

Oletko koskaan kahvikupposen ääressä pohtinut sitä, kuinka suuren osan kahvin hinnasta viljelijä maailman toisella puolen saa? Tai vaikkapa sitä, mistä kännykkäsi metallit, kuoret, akut, laturit ja muut osat tulevat eri puolilta maailmaa ennen kuin valmis tuote on sinun käytössäsi? Näitä ja monia muita kysymyksiä käsitellään kampanjan aikana opiskelijoiden omassa METKA DeCo-hanketyöryhmässä!

METKAn DeCo -hanketyöryhmä ideoi ja järjestää erilaisia työpajoja, jotka tarjoavat opiskelijoille tietoa ajankohtaisista globaalin talouden ilmiöistä sekä tarjoavat keinoja globaalin vastuunkannon lisäämiseen. Lisäksi opiskelijoiden oma DeCo-ryhmä suunnittelee aiheen tiimoilta tiedotuskampanjan, jolla tiedotetaan hankkeen tapahtumista. Projektityöskentelystä on mahdollista ansaita myös opintopisteitä.

Uuden kampanjan teema on edellisen vuoden METKAn DeCo-hanketyöryhmässä toimineiden opiskelijoiden itse suunnittelema ja opiskelijat ovat myös tänä vuonna keskeisessä roolissa ”Globaalit markkinat opiskelijan arjessa” -kampanjan toteutuksessa.

”Globaalit markkinat opiskelijan arjessa” polkaistaan toden teolla käyntiin 8.-9.5.2015 pidettävällä leirillä, jossa syvennytään projektin teemaan. Leirillä osallistujat tutustuvat kehitysmaiden todellisuuteen ja pääsevät miettimään omaa rooliaan maailmankansalaisina.

Haluatko hyödyntää taitojasi ja oppia uutta? Projektiin osallistuminen on mahtava tapa tavata ihmisiä, saada uusia taitoja, ja ansaita opintopisteitä mielekkäällä tavalla, tule mukaan! Liity METKAn DeCo-ryhmään Facebookissa  ja ilmoittaudu 8.-9.5.2015 järjestettävälle ”From Local to Global” -leirille!

Lisätietoja ”Globaalit markkinat opiskelijan arjessa” -kampanjasta saa METKAn kehityskasvatuskoordinaattori Elliltä (kehy[ät]metkaweb.fi).

Kampanja toteutetaan ulkoasianministeriön myöntämällä viestintä- ja kehityskasvatustuella.

Elli Keränen
METKAn kehitysyhteistyökoordinaattori

#votewithMETKA

Huomenna se on ohi. Huomisen jälkeen värikkäät ehdokkaiden julisteet eivät enää korista kadunvarsia ja bussipysäkkejä. Vaalikampanja ja vaalimeemi täyteinen media rauhoittuu hetkeksi ja jäljelle jää pieni korvamatonen muistuttamaan eri puolueiden ja ehdokkaiden kampanjabiiseistä.

METKA järjesti yhteislähdön eduskuntavaalien ennakkoäänestykseen tiistaina 14.4.2015. Opiskelijat eri Metropolian aloilta kokoontuivat sovittuna ajankohtana Metka Cafeeseen, missä heille tarjoiltiin vaalikahvit ja vaalihaalarimerkit.

11158059_10153155025368898_1020913782_n

Kahvitteluiden jälkeen oli aika marssia kohti Kaupungintaloa vaikuttamaan!

11100326_10153155025528898_1240998718_n
11156865_10153155025848898_1737984902_n

Sinä ehdit vielä kantaa kortesi kekoon ja äänestää huomenna, jos et ole sitä vielä tehnyt! Tässä opiskelijoiden vastauksia, miksi he äänestivät METKAn yhteislähdössä:

”Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa 59% helsinkiläisistä nuorista miehistä käytti äänioikeuttaan, kun vastaava luku yli 70 vuotiaiden miesten joukossa oli 81%. Yllättääkö siis ketään että jälkimmäisen äänestäjäryhmän painoarvo poliitikkojen näkökulmasta on suurempi. Haluan vaikuttaa Suomen tulevaisuuteen ja opiskelijoiden parempaan huomiseen – äänestäminen on tähän yksinkertaisin ja konkreettisin tapa.Vaalisunnuntaiaamuna papat ilmestyvät äänestyspaikalle vaikka henkitoreissaan ja nuoret miehet (minä mukaan lukien) makaavat kohmelossa sängynpohjalla. Siksi äänestin nyt.”
Jemi Heinilä, Kulttuurituotanto, Helsinki

”Koska kuuluu kansalaisvelvollisuuksiin! Myös tapa vaikuttaa omiin asioihin, kunpa suurempi osa nuorista tajuaisi sen.”
Lauri Karhunen, Rakennustekniikka, Helsinki

”Ilman muuta äänestin, sillä se on helpoin muoto vaikuttaa.”
Marcus Chase, Liiketalous, Vantaa

”Äänestämättä on aika turha marmattaa eduskunnan toilailuista ja koen, että kun on oikeus kuitenkin olla vaikuttamassa ketkä siellä päättää, niin tottakai haluan sinne jonkun jolla on samat näkemykset mun kanssa.”
Katja Pessi, Bio- ja elintarviketekniikka, Helsinki

11156808_10153155026333898_189879392_n

Siis äänestä!

Osallistu myös METKAn #votewithMETKA-kisaan!

  1. Ota kuva äänestyspaikalta
  2. Jaa kuva Instagramissa, Facebookissa tai Twitterissä hashtagilla #votewithMETKA
  3. Osallistut yllätyspalkinnon arvontaan!

Tervetuloa METKAn edustajiston kevätkokoukseen!

Tule paikalle kuuntelemaan ja kertomaan mielipiteesi ensi tiistaina 21.4, kun METKA järjestää edustajiston kevätkokouksen. Kevätkokous järjestetään Metropolian Albertinkadun toimipisteessä, tilassa B325, klo 17.00 alkaen.

METKAn edustajistolla on päätäntävalta tärkeistä, opiskelijaa koskettavista asioista kuten METKAn tapahtumista, liikuntapalveluiden hinnasta sekä opiskelijakunnan jäsenmaksusta. Äänioikeutettuja kokouksessa ovat viime syksyn vaaleissa valitut edaattorit, mutta kaikilla METKAn jäsenillä on oikeus osallistua kokoukseen ja kertoa mielipiteensä.

Ota voimassa oleva opiskelijakorttisi mukaan todisteeksi METKAn jäsenyydestä ja tule paikalle tutustumaan edustajiston toimintaan!

Täältä näet kokousten esityslistat ja päätösluettelot.

Lisätietoa löydät tapahtuman Facebook-sivulta.

11034216_10155368263115533_7408523070091252444_n

”From Local to Global” -leiri 8.-9.5.

deco-camp_2

METKAn kehitysyhteistyöryhmä DeCo järjestää ”From Local to Global” -leirin 8.-9.5.2015. Perjantaista lauantaihin pureudutuaan teemaan ”Globaalit markkinat opiskelijan arjessa” eri näkökulmista nauttien samalla luonnosta ja leiritunnelmasta. Leiripaikkana on Sierlan leirikeskus Nummi-Pusulassa.

Leiri on osa METKAn ”Globaalit markkinat opiskelijan arjessa” -kampanjaa. Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa leirin sisältöön, ja oppia uutta itseäsi kiinnostavista aiheista. Leiri ei ole jäykkää pönötystä, vaan mukavaa tekemistä uusien ihmisten kanssa!

Ideoimme myös syksyllä toteutettavia työpaja-sarjaa ja tiedotuskampanjaa, joiden valmisteluun osallistumalla voit ansaita opintopisteitä. Kuten leirin nimikin ”From Local to Global” kertoo, leirillä tutustutaan niin paikallisiin kuin maailmanlaajuisiin ilmiöihin. Leiriläisillä on mahdollisuus nauttia luonnosta, saunasta ja nuotiohetkistä sekä tutustua toisiinsa, samalla oppien uutta kehitysmaiden todellisuudesta ja siellä elävien ihmisten arjesta.

Lähdemme kohti Sierlaa perjantaina klo 15 Bulevardin toimipisteeltä, ja saavumme takaisin lauantaina noin klo 17. Leiri on osallistujille maksuton ja sisältää kuljetukset ja ruuan.

Huomioithan, että paikkoja on rajoitetusti, ilmoittaudu siis mahdollisimman pian (kuitenkin viimeistään 3.5.2015) täyttämällä ilmoittautumislomake!

Mikäli sinulla on jotain kysyttävää, voit olla yhteydessä kehityskasvatuskoordinaattori Elliin (kehy[ät]metkaweb.fi)