Katri Manninen SAMOKin varapuheenjohtaja 2015!

Katri Manninen, METKA 2014

Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin liittokokous on valinnut METKAn Katri Mannisen liiton varapuheenjohtajaksi vuodelle 2015. Manninen toimii kuluvana vuonna METKAn puheenjohtajana.  

Liiton puheenjohtajaksi vuodelle 2015 valittiin Joonas Peltonen Karelia ammattikorkeakoulun opiskelijakunta POKAsta. Liiton hallitukseen valittiin Peltosen ja Mannisen lisäksi Kaisa Hakala (Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta VAMOK), Sini Heino (Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Laureamko), Jani Mäntysaari (Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAMMAKKO), Maria Outinen (Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HELGA) ja Lauri Tuohiniemi (Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAMO).

”Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta ja kiitän liittokokousta luottamuksesta! Ensi vuonna suurimpia asioita ovat ehdottomasti keväällä käytävät eduskuntavaalit sekä ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollon järjestäminen, eli melkoisia haasteita on edessä. METKAsta saamani kokemus on antanut minulle erinomaiset valmiudet lähteä taklaamaan näitäkin kysymyksiä, ja näin rautaisella tiimillä, mikä ensi vuonna meitä Lapinrinteellä on, en näe että mikään olisi mahdotonta!” Manninen hehkuttaa

Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK on kokoontunut 19:nteen varsinaiseen liittokokoukseen Helsingissä Hotelli Haagassa. Henkilövalinnat tehtiin aikaisempiin vuosiin nähden poikkeuksellisesti jo liittokokouksen ensimmäisenä päivänä perjantaina 21.11.2014. Lauantaina käsitellään liiton sääntömuutosehdotukset, jäsenmaksu, talousarvio sekä toimintasuunnitelma.

Terveisiä tutormaailmasta!

METKAn syksyyn on tänä vuonna mahtunut ennätysmäärä tutorsäpinää. Tutorsektori on viettänyt monta marraskuista viikonloppua uusia tutoreita kouluttaen, jotta Metropolialla olisi jälleen mustapaitaisia sotureita uusien opiskelijoiden tueksi. Tässä teille paloja näiden viikonloppujen huippuhetkistä, olkaa hyvä!

Tutorsyksy käynnistyi vanhojen tutorien ”Cheers tutors” – kiitostapahtumalla, jossa palkittiin syksyn aktiivisimmat toimijat. Ohjelmassa oli myös rivoa pantomiimia ja Herra Hakkarais-kisailua. Perustutormeno siis!

tutor-syksy-2014_01

Syksyn ensimmäinen varsinainen koulutus vietettiin vanhojen tutorien kanssa Sofianlehdonkadulla. Tässä jatkotutorkoulutuksessa syvennyttiin ryhmänohjaustaitojen saloihin ja leikittiin lisää, tietenkin. Ja saimme pizzaa lounaaksi, ai että!

 tutor-syksy-2014_02

Jatkotutorkoulutuksen jälkeen vuorossa olivat fiksut ja filmaattiset callidustutorit! Heidän kanssaan pohdimme erilaisia oppimistyylejä ja yritimme tunnistaa myös omiamme :) Mietimme myös callidustutoroinnin hyötyjä, ja tulimme siihen tulokseen, että näistä tutoreista hyötyy koko Metropolia!

tutor-syksy-2014_03

Callidustutorkoulutuksen jälkeen pääsimme kouluttamaan vaihtaritutoreita, joita oli tänä syksynä ennätyksellinen määrä, lähes 90 uutta koulutettavaa! Määrästä kiitollisina ja hämmentyneinä pääsimme juttelemaan suomalaisen kulttuurin outouksista ja muusta tärkeästä. Koulutuksen lopuksi vannoimme myös tutorvalan, tutorpaita sydämellä!

tutor-syksy-2014_04

Tässä he ovat, Metropolian uusi ja uljas vaihtaritutorien joukko, valmiina auttamaan tammikuussa tulevia vaihto-opiskelijoita!

tutor-syksy-2014_05

METKAn koulutusrupeama huipentui marraskuun puolessa välissä järjestetty vertaistutorkoulutukseen. Pääsimme viettämään rentoa leiriä Holman leirikeskukseen Klaukkalaan, jossa opettelimme tutoroinnin saloja yhdessä uusien tutorien kanssa. Pääsimme myös leikkimään ja saunomaan, ja saimme istua iltaa tunnelmallisen nuotion äärellä.

tutor-syksy-2014_06

Kas tässä leirin lopputulos: iloinen tutorläjä!

SAMSUNG

Tässä vaiheessa syksyä me täällä METKAlla olemme superkiitollisia uusista tutoreistamme. Syksy on ollut kiireinen ja joskus stressaavakin, mutta kiireidenkin keskellä on ollut hauskaa! On myös ollut aika upeaa tutustua meidän aktiivisiin, fiksuihin ja innokkaisiin uusiin tutoreihimme!

tutor-syksy-2014_08

Haussa opiskelijoita Metropolian lautakuntiin

 

METKA julistaa haettavaksi opiskelijaedustajapaikkoja Metropolian lautakuntiin. Metropolian kolme lautakuntaa käsittelevät opiskelijoiden oikeusturvaa, valituksia tai opintotukea koskevia asioita. Lautakunnat osaltaan huolehtivat siitä, että opiskelijoita kohdellaan reilusti ja sääntöjen sekä lakien mukaisesti. Emme hae paikoille mitään superihmisiä, vaan opiskelijoiden edustaja jotka ovat valmiit oppimaan ja olemaan aktiivisia. Lautakunnat eivät kokousta kovin usein, joten suurta tilaa kalenterista paikat eivät vaadi. METKA tarjoaa koulutusta ja tukea jäsenille läpi kauden. Tämä on hieno tilaisuus päästä näköalapaikalle vaikuttamaan ja oppimaan.

Haussa on:
oikeusturvalautakunta, 1 jäsen ja 2 varajäsentä
tutkintolautakunta, 2 varajäsentä
opintotukilautakunta, 2 jäsentä ja 4 varajäsentä

Lisätietoja hakemisesta ja avoimista paikoista:
http://metkaweb.fi/opiskelijakunta/opiskelijaedustajat/nain-haet-opiskelijaedustajaksi/

Matti Tujula
METKAn edunvalvonta-asiantuntija
matti.tujula@metkaweb.fi
045 267 0828

METKAn hallitus 2014: millaista se oli teille?

metkagaala86_w480

Vuosi lähestyy loppuaan ja hallitus alkaa valmistautua tekemään tilaa seuraajilleen. Mutta kertokaahan, hyvät hallituksen jäsenet, millainen vuosi on takana ja mihin kannattaa varautua, jos vuosi METKAn toiminnan ytimessä kiinnostaa?

Katri Manninen, puheenjohtaja

Katri Manninen, METKA 2014Puheenjohtajuus METKAssa tarkoittaa käytännössä ihan kaikkea. Virallisissa papereissa tehtävikseni on taidettu merkitä operatiivinen johtaminen ja sidosryhmävaikuttaminen – kyllä, näitä puheenjohtajan kuuluu tehdä, mutta pakettiin kuuluu paljon muutakin! Operatiivisella johtamisella tarkoitetaan toiminnan johtamista yhdessä muun pääsektorin, eli pääsihteerin ja varapuheenjohtajan kanssa. Käyttännössä siis toimiston pyörittämistä, vastaamista siitä että kaikki sujuu ja hommat etenevät. Henkilötasolla johtaminen on jaettu niin, että pääsihteeri henkilöstön lähiesimiehenä vastaa sen puolen johtamisesta, puheenjohtaja taas hallituksen. Paljon kuitenkin tehdään yhteisvoimin töitä ja moni johtaminen on koko toimiston johtamista, jolloin sitä tehdään yhdessä pääsektorin kanssa – tällöin työnjako on erityisen tärkeää! Asiajohtaminen taas hoituu varapuheenjohtajan kanssa niin, että sektorit jaetaan puoliksi, usein niin että toinen vastaa edunvalvonnasta ja toinen palveluista eli pysyy perillä mitä oman vastuualueen sisällä olevilla sektoreilla tapahtuu.

Jokainen päivä on sinänsä erilainen, mutta esimerkiksi päivääni voi kuulua: jonkun vastuualueeni sektorin palaveri, jokin koulun palaveri, yhteydenpitoa koulun, muiden opiskelijakuntien tai SAMOKin kanssa, hallituksen esityslistan tekemistä, kokousten vetämistä, tulevan suunnittelua. Puheenjohtajan tehtävä on käytännössä tietää mitä on tehty, mitä tehdään nyt ja mitä tehdään tulevaisuudessa. Paketti tuntuu isolta, mutta käytännössä se on paljon pieniä juoksevia hommia, palavereja ja kokouksia ja kiitettävän paljon selän kuluttamista tietokoneella istuen.

Puheenjohtajan homma on ehdottomasti täyspäiväinen – joskus päivät voivat olla lyhyempiä, joskus pidempiä, mutta lähestulkoon maanantaista perjantaihin töitä on, joten siihen kannattaa varautua! Hommat ovat kuitenkin mielekkäitä ja työporukka on mahtava, joten kyllä täällä toimistolla viihtyy!

Kosti Vanninen, varapuheenjohtaja

Kosti Vanninen, METKA 2014Kostin vuosi alkaa hänen kömpiessään esiin pesästään vuoden ensimmäisenä päivänä. Kosti nuuhkii raikasta talvi-ilmaa ja venyttelee hartaasti ennen toimeen ryhtymistä. Edessä on unohtumaton vuosi METKAn hallituksessa.
 
Vuoteen mahtuu monenlaista tekemistä ja heti ensimmäisenä kasvoille iskeytyy lempeästi kevään tutorhaku! Pian hakujen jälkeen edessä onkin jo itse tutorkoulutus ja aivan pian sen jälkeen toimistolla aletaankin valmistautumaan jo syksyn koitoksiin. Tähän väliin mahtuu toki paljon muutakin tekemistä. Tänä vuonna tutoroinnin ohella työnkuvaan kuului myös opiskelijayhdistyksistä huolehtiminen, heille viestiminen ja heidän kuunteleminen sekä auttaminen. Muuten aika on pitkälti mennyt KOPPIssa, tutorjaostoissa ja muissa kokouksissa. Toisinaan käyty moikkailemassa kollegoita muualta Suomesta ja päivänä jos toisenakin linjattu hallituksen kanssa hallituksen kokouksissa.
 
METKAn hallituksessa jokainen päivä on erilainen ja aina oppii uutta. Vuoteen mahtuu paljon hyvää, eikä juuri ollenkaan pahaa (pahaa on ollut lähinnä se kun takista lähti nappi…). Kaksi upeaa vuotta takana ja päivääkään en vaihtaisi. Useampaan otteeseen kuultu tokaisu ”Opiskelijakuntatoiminta on ihmisen parasta aikaa”, taitaa olla totta.
 

Emil Bulut, hallituksen jäsen

Emil Bulut, METKA 2014
Hallitusvuoteni METKAssa on ollut todella opettavainen ja antoisa kokemus. On ollut todella kiinnostavaa oppia suomalaisesta koulutusjärjestelmästä syvällisesti ja puolustaa meidän amkilaisten paikkaa ja oikeksia siinä. Pääsinkin tekemään paljon vaikutustyötä opiskelijoiden puolesta muun muassa kaupungin ja monen muun eri tahon suuntaan. 
On myös mainittava mahtava koulumme ja sen ihanat ihmiset, joihin en todellakaan olisi tutustunut samassa määrin ilman hallitusvuottani. Erilaisten tilaisuuksien järjestäminen, osallistuminen ja muu toiminta on sallinut toimipistellämme kiertämisen ja satojen ihmisten kanssa keskustelemisen kaikesta aina kurssiarvosanoista kouluruokaan asti.
Suosittelen hallitukseen lähtemistä jokaiselle motivoituneelle opiskelijalle, joka haluaa päästä taistelemaan oikeuksistamme ihan kunnolla ja pitämään huolta meidän kaikkien hyvinvoinnista koulussamme.
 

Satu Halkola, hallituksen jäsen

satu-halkola_2014Olen 4. vuoden opiskelija Metropoliasta joka saapui hallitukseen mutkan kautta. Muistankin sen päivän kirkkaasti kun olin Rovaniemellä kokouksessa ja kuulin vapaasta hallituspaikasta METKAssa. Pohdin päivän ajan ja keskustelin ihmisten kanssa ennen kuin tein päätökseni hakea liikuntavastaavan pestiin. Saavuinkin toimeeni kesken vuotta toukokuussa!

Toimiini on kuulunut niin turnausten järjestäminen kuin osallistuminen vahvasti MetroSport-tapahtuman järjestämiseen. Unohtamatta juoksevia asioita. Kiirettä on piisannut varsinkin kun olen samaan aikaan opiskellut sekä ollut IOL:n hallituksessa tämän vuoden. Vuosi on opettanut niin kärsivällisyyttä kuin stressin sietoa ja olen ollut siihen tyytyväinen. Liikuntavastaavan hommat hoidetaankin yhdessä kahden työntekijän kanssa eikä koskaan jää yksin kun vain osaa pyytää apua siihen mitä on tekemässä. Porukka on ollut huippu ja avulias aina kun olen pyytänyt apua, kiitokset heille siitä!

Emmis Leino, hallituksen jäsen

Emma-Reetta Leino, METKA 2014Olen työskennellyt vuoden 2014 METKAn hallituksessa pääasiassa vaihtaritutoroinnin kanssa. METKA ja Metropolia tarjoavat meille tuleville vaihtareille upeat palvelut joissa vaihtaritutoreilla on erittäin suuri rooli. Minun tehtävänäni on ollut kouluttaa ja koordinoida heitä yhdessä niin METKAn kuin koulunkin henkilöstön kanssa. Itse lähdin mukaan toimintaan koska halusin oppia uusia asioita, joita en olisi voinut oppia vain luennoilla. Tuleville hallituslaisille haluan sanoa terveisiä, että varaavat aikaa asioiden opetteluun.

Janne Lindh, hallituksen jäsen

Janne Lindh, METKA 2014Yeaah boyo!

Kun viime vuonna olin edarin perustamiskokouksessa, tuli Orasuon Mikko meikältä kysymään, että haluaisinko lähteä hallitukseen. Oli tarvetta insinöörille hallituksessa. Koska olen utelias ja vähän daiju, mietin tupakan verran ja lähdin messiin. Tiedossa oli, että paljoa ei koulun penkkejä tunneilla kulutella hallituksessa. Myöskin vastuuta tulee olemaan hitosti ja pitkää päivää pitäisi tehdä. 

No kaikki nämä ainakin toteutui. Ei paljoa ole penkkiä kulutettu, paitsi METKAn bisneksissä, pitkää päivää on sykitty ja vastuu on välillä painanut selkärangan vinoon.

Toisaalta taas, tämä on ollut ehkä yksi siisteimmistä vuosista aikuisiälläni. Olen tavannut todella mahtavia ihmisiä joita en koskaan tapaisi, käynyt paikoissa joissa en ikinä muuten kävisi jne. Olen mm. kokoustanut, puhunut, kuunnellut, lobbannut, kokoustanut, lukenut, perehtynyt, juonut kahvia, juonut teetä ja saanut uusia ystäviä ympäri suomea. Lisäksi olen nauttinut jokaisesta hetkestä. Tämä vuosi on kasvattanut ja hionut meikästä paljon paremman ihmisen. Tässä vaiheessa jengi kelaa, että nyt on kliseetä kliseen perään, mutta joskus ne kliseetkin ovat totta. Tässä hommassa saa perehdytykset ja jengi jeesaa paljon, mutta paljon myös joutuu itse ninjaa haltuun. Sosiaalipolitiikka on kiinnostavaa, kaupunkipolitiikka on jännittävää ja Degree tutoroinnista vastaaminen on hauskaa ja mielenkiintoista. Näistä en tiennyt juuri mitään ennen kauttani METKAn hallituksessa.

Tästä päästäänkin seuraavaan kohtaan, jos sinua kiinnostaa aivan käsittämättämän makea ja haasteellinen vuosi, niin hae hallitukseen! Lupaan sinulle maailman parhaan työporukan. Meillä on täällä Bulen bunkkerissa hallituksen lisäksi työntekijöitä. Työntekijöitä, ketkä jaksavat selittää juurta jaksaen ääliölle asiat. Työntekijöitä joiden omistautuminen meidän kaikkien hyväksi saa aivan liian harvoin arvostusta. Meidän tyypeillä on musta vyö parhaudessa ja tietotaidossa. Työntekijöitä joita jokaisen Metropolian opiskelijan pitäisi kiittää joka ilta ennen nukkumaan menoa siitä, että kaikki on täällä niin hyvin.

Tule edariin tai hallitukseen ja muuta maailmaa. Täts it. (Ehdit varmaankin valmistua ennen kuin ne muutokset tapahtuu :D )

Kaikki kun puhaltaa yhteiseen hiileen tai vaikka muutamaankin yhteiseen, niin saadaan tämä mesta paremmaksi ja paremmaksi.

Itse pyrin ensi vuodelle hallitukseen ja METKAn hallituksen varapuheenjohtajan paikalle. Siinä on taas uudet saappaat täytettävänä ja taas ihan hitosti opittavaa. Tiedän vaan jo kokemuksesta, että täällä parasta jengiä jeesamassa ja varmasti selviän siitäkin, osana universumin kovinta tiimiä nimittäin.

Liity hallitukseen ja tehdään ensi vuodesta ihan tajuttoman awesome. 

T: Janne

Niko Vuoriola, hallituksen jäsen

Niko Vuoriola, METKA 2014Olen tänä vuonna ollut tapahtumavastaavana sekä vastannut viestinnästä ja markkinoinnista. Vuosi on ollut kiireinen alusta alkaen, sillä tapahtumien suunnittelu ja toteuttaminen vie paljon aikaa. Aikaa on myös vienyt viestintäsuunnitelman päivittäminen sekä markkinointisuunnitelman teko.

Lähdin mukaan toimintaan, koska mielestäni METKA toimi ilman selkeää päämäärää eikä prioriteettina ollut tavallisen opiskelijan tarpeiden huomioiminen. Tämän muuttamiseksi tehtiin kovasti töitä vuoden aikana ja onnistuimme lähentämään opiskelijoita METKAan päin upeilla tapahtumilla kuten METKAn ensimmäisillä fuksiaisilla sekä Ensi-ilta -bileillä.

 

 

Uuden edustajiston kokoonpano!

Varsinaiset jäsenet: Lista       Ääniä Vertailuluku
Hassanein, Jusri Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO / UIO 24 305
Nietosvuori, Noora Kulttuurialan Opiskelijat / KO   46 285
Penttilä, Topi Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO / UIO 22 152,5
Löhönen, Pekka Kulttuurialan Opiskelijat / KO   33 142,5
Lahtinen, Pipsa Rakkaudesta sosiaali- ja terveysalaan! / SOTE 41 124
Paajanen, Emmi Metropolian Tradenomiopiskelijat / Trombi 22 101,6667
Kataja, Emma Kulttuurialan Opiskelijat / KO   24 95
Karhunen, Lauri Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO / UIO 22 76,25
Nieminen, Varpu Kulttuurialan Opiskelijat / KO   23 71,25
Luukko, Tiia-Maria Rakkaudesta sosiaali- ja terveysalaan! / SOTE 24 62
Kolu, Tomi Metropolian Tradenomiopiskelijat / Trombi 22 61
Kyntölä, Laura Kulttuurialan Opiskelijat / KO   22 57
Lindh, Janne Helsingin Tekniikan Omistajat / AWESOMENESS list of Metropolia / HTO/AWESOME 26 51
Wirta, Vellu Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO / UIO 22 50,83333
Merisalu, Aap Kulttuurialan Opiskelijat / KO   18 47,5
Kuivinen, Elina Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO / UIO 21 43,57143
Juurikka, Veera Rakkaudesta sosiaali- ja terveysalaan! / SOTE 15 41,33333
Päiväläinen, Auski Kulttuurialan Opiskelijat / KO   17 40,71429
Paju, Jaana Metropolian Tradenomiopiskelijat / Trombi 21 38,125
Flinkkilä, Iris Kulttuurialan Opiskelijat / KO   15 35,625
Nieminen, Jani Metropolian Tradenomiopiskelijat / Trombi 21 33,88889
Hurtta, Anna Leppävaaran toivo / Lepuski 4ever! 14 31,66667
Miettinen, Essi Rakkaudesta sosiaali- ja terveysalaan! / SOTE 13 31
Kelekar, Adi Sitoutumaton 1     31 31
Toivanen, Jussi Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO / UIO 17 30,5
Varajäsenet:            
Häkkinen, Outi Kulttuurialan Opiskelijat / KO   14 28,5
Leppänen, Antti Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO / UIO 16 27,72727
Kääriäinen, Noora Kulttuurialan Opiskelijat / KO   13 25,90909
Jalava, Juuso Helsingin Tekniikan Omistajat / AWESOMENESS list of Metropolia / HTO/AWESOME 20 25,5
Härkönen, Miihkali Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO / UIO 13 25,41667
Kausamo, Katariina Rakkaudesta sosiaali- ja terveysalaan! / SOTE 12 24,8
Hänninen, Petri Kulttuurialan Opiskelijat / KO   13 23,75
Halkola, Satu Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO / UIO 12 23,46154
Kauppila, Noora Kulttuurialan Opiskelijat / KO   10 21,92308
Rantala, Nelli-Maria Metropolian Tradenomiopiskelijat / Trombi 12 21,78571
Törrönen, Venla Rakkaudesta sosiaali- ja terveysalaan! / SOTE 11 20,66667
Piiroinen, Ilppo Leppävaaran toivo / Lepuski 4ever! 9 20,35714
Vuoriola, Niko Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO / UIO 11 20,33333
Tanhua, Miikka Metropolian Oikeat / #MetropolianOikeat 8 20
Tynkynniemi, Jussi Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO / UIO 6 19,0625
Heinilä, Jemi Kulttuurialan Opiskelijat / KO   8 19
Kokkonen, Antti Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO / UIO 6 17,94118
Paananen, Pirita Kulttuurialan Opiskelijat / KO   6 17,8125
Laine, Johanna Rakkaudesta sosiaali- ja terveysalaan! / SOTE 6 17,71429
Savilaakso, Suvi Helsingin Tekniikan Omistajat / AWESOMENESS list of Metropolia / HTO/AWESOME 5 17
Väike, Satu Metropolian Tradenomiopiskelijat / Trombi 6 16,94444
Dahl, Niklas Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO / UIO 5 16,05263
Rokka, Miika Rakkaudesta sosiaali- ja terveysalaan! / SOTE 2 15,5
Toivanen, Tero Metropolian Tradenomiopiskelijat / Trombi 4 15,25
Manninen, Katri Metropolian Oikeat / #MetropolianOikeat 5 10

METKAlle valittu uusi edustajisto!

Opiskelijakunnan vuoden 2015 edustajisto valittiin 11.–12.11.2014 pidetyissä edustajistovaaleissa. Vaalissa oli yhteensä 53 ehdokasta seitsemältä listalta. Vaalit näkyivät ja kuuluivat opiskelijakunnassa niin ennakko- kuin varsinaisinakin äänestyspäivänä, mikä johtikin äänestysprosentin nousuun: äänensä antoi 818 METKAn jäsentä, eli 14,7 % äänioikeutetuista. Vuonna 2013 äänestysprosentti oli 12,4 %.

Edustajiston suurimmaksi ryhmäksi nousi Uudenmaan Insinööriopiskelijoiden ja Metropolian Tradenomiopiskelijoiden #HaluanPäättää -vaalirengas, jotka nappasivat edustajiston varsinaisten edustajien paikoista yhteensä kymmenen paikkaa (UIO 6 ja Trombi 4). Toiseksi suurimmaksi ryhmäksi nousi Kulttuurialan Opiskelijoiden ja Leppävaaran toivon vaalirengas Kultainen Kädenpuristus yhdeksällä paikalla (Kulttuuri 8 ja Lepuski 1).

Suurimman henkilökohtaisen äänipotin keräsi Kulttuurialan Opiskelijoiden Noora Nietosvuori, jota äänesti 46 henkilöä.

Uusi edustajisto aloittaa toimintansa 1.1.2015 ja toimintakausi on kalenterivuosi,

Katso täältä koko 2015 edustajiston kokoonpano! 

Lisätietoja:

Vaalilautakunnan puheenjohtaja Jemi Heinilä (jemi.heinila(at)metkaweb.fi)
Vaaleista vastaava hallituksen jäsen Emil Bulut (emil.bulut(a)metkaweb.fi)

Vaalit käynnissä, aika äänestää!

juliste-3-aanesta_FINAL_w440

Nyt on vaalit! METKAn edustajistovaalien varsinainen äänestys alkoi viime yönä klo 00:01 ja jatkuu huomiseen 12.11. klo 17 asti. Äänestysohjeet ja linkki sähköiseen äänestykseen on lähetetty kaikille METKAn jäseniksi määräaikaan mennessä liittyneille metropolia.fi-sähköpostiin. 

Ehdokkaat sekä tietoa edustajiston toiminnasta löytyy METKAn vaalisivuilta. Tutustu myös METKAn ehdokasgalleriaan, jossa ehdokkaat esittelevät itsensä ja kertovat, miksi ovat lähteneet ehdolle!

Älä anna muiden päättää puolestasi, vaan käytä äänesi! 

METKA Newsletter 18/2014

METKAssa eletään nyt jänniä aikoja, sillä käynnissä on uuden johdon valitsemisen prosessi, eli tuttavallisemmin edustajistovaalit. Kaikki METKAn jäsenethän ovat vaalissa äänioikeutettuja, ja koska äänestäminen tapahtuu sähköisesti vaikka kotikoneelta, ei vaikuttaminen koskaan ole ollut helpompaa! Ehdokkaisiin voit tutustua METKAn vaalisivuilla. Äänestysohjeet jokainen jäsen saa metropolia.fi -sähköpostiinsa viimeistään 10.11. illalla.

Älä anna muiden päättää puolestasi!

Ajankohtaiset

 • Ennakkoon äänestettiin vilkkaasti! Äänestysprosentti METKAn edustajistovaalien ennakkoäänestyksessä oli 8,3%, eli äänensä antoi jopa 456 äänestäjää. >> LUE VAALEISTA!
   
 • Miksi edustajistovaaliehdokkaat ovat lähteneet ehdolle? Näe naamat ja lue vastaukset ehdokasgalleriassa! >> EHDOKKAAT  
   
 • Tuntuuko syksy synkältä? Ei hätää, siihen on ratkaisu! Light Up The Dark bileet keskiviikkona 12.11.! >> LIGHT UP THE DARK 
   
 • Kiinnostaako ensi vuosi METKAssa? Mitä hallitus oikein tekee? Saako siitä palkkaa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaa hallitus vuoden viimeisessä KOPPIssa 18.11.! Tule tenttaamaan! >> KOPPI VI 
   
 • Haluatko ryhmäliikunnanohjaajaksi? METKA liikunta järjestää jo 11. ryhmäliikunnanohjaajakoulutuksen. Hae koulutukseen 16.11.2014 mennessä! >> LIIKUNNANOHJAAJAKSI! 
   
 • Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin (eli METKAn kattojärjestön) liittokokous pidetään 21.-22.11. Helsingissä. Liittokokouksessa jännitämme mm. valitaanko meidän Katri M. liiton puheenjohtajaksi! >> LUE LIITTARISTA 
   
 • Oletko ajatellut kehitysyhteistyöstä ammattia? METKAn DeCo-ryhmä vierailee Taksvärkillä kuulemassa uravinkkejä, tule mukaan! >> KEHY TYÖKSI?
   
 • Liikuntatutorkoulutus saapuu jälleen! Tiistaina 18.11. järjestettävässä koulutuksessa tehdään uudenlaisia liikuntatutoreita. >> LIIKUNTATUTORIKSI 
   
 • Metropolian Popjazzin koulutusohjelma järjestää viikon kestävän musiikkispektaakkelin ”Arabian Yöt”. Viikkoon mahtuu yhdeksän huikeaa bändiä viitenä iltana! >> ARABIAN YÖT 

Edut opiskelijakortilla

 • Teatteriin! Kansainvälinen nykyteatterifestivaali Baltic Circle on Helsingissä 9.-16.11.2014. Opiskelijakortilla lippujen hinnasta pois kymppi pois! >> BALTIC CIRCLE
   
 • Leffaan! Kansainvälisenä opiskelijapäivinä vielä paremmat opiskelijatarjoukset: 20 % lippujen hinnoista pois 17.11.2014. >> FINNKINO
   
 • Syömään! Subwayssa opiskelijakortilla 10 % alennus! Ei voi yhdistää muihin tarjouksiin.

Lisää etuja osoitteesta myfrank.fi!

 

METKAn viikot 10.-23.11.2014

Ma 10.11.
Vertaistutorkoulutus (Kosti, Matleena)
Hallituksen kokous (hallitus, Sara)
Edustajiston iltakoulu (Katri M.)

Ti 11.11.
EDUSTAJISTOVAALIT
SAMOK-ehdokkaiden paneeli Tampereella (Katri M.)
Edustajiston kokous

Ke 12.11.
EDUSTAJISTOVAALIT    
SAMOK-ehdokkaiden paneeli Lahdessa (Katri M.)
Vaalivalvojaiset (hallitus)
Vaalilautakunnan kokous (Sara, Emil)
Tietohallinnon ohjausryhmä (Niko)
Light up the Dark -bileet Tivolissa

To 13.11.
Opiskelijoiden liikuntaliiton liittokokous (Katri M)

Pe 14.11.
Vertaistutorkoulutuksen leiriosuus (Kosti, Matleena)
opiskelijoiden liikuntaliiton liittokokous (Katri M)
DeCo:n Taksvärkki-vierailu (Kaisa)

La 15.11.
Vertaistutorkoulutus jatkuu (Kosti, Matleena)

Su 16.11.

Ma 17.11.
Uusien tutorvastaavien perehdytys (Kosti, Matleena)
SAMOKin verkkopaneeli (Katri M.)

Ti 18.11.
Liikuntatutorkoulutus
KOPPI (hallitus)

Ke 19.11.
Tutorien pikkujoulut (Janne, Kosti, Emmis)

To 20.11.
Tutorvastaavien virkistys (Janne, Kosti, Matleena)

Pe 21.11.
Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin liittokokous

La 22.11.
Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin liittokokous

Liity METKAn työtilaan Tuubissa ja saat Newsletterit suoraan sähköpostiisi! Työtilan löydät hakemalla tekemällä Tuubin työtilat -sivulla haun “METKA”.

METKAlaiset äänestivät aktiivisesti ennakkovaaleissa!

ehdokkaat-2015

METKAn edustajistovaalien ennakkoäänestys sujui tänä vuonna pienistä käynnistysvaikeuksista huolimatta vilkkaasti. Ennakkoon äänesti 456 METKAn jäsentä, eli 8,3 % kaikista äänioikeutetuista. Edustajistovaalien ennakkoäänestys päättyi perjantaina 7.11. klo 17.00.

Varsinaisina vaalipäivinä 11.–12.11. opiskelijat voivat äänestää sähköisesti heille sähköpostiin toimitettavan äänestyslinkin kautta kertakäyttöisillä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. METKAssa ei ole käytössä lainkaan uurnavaalia.

Vaalipäivinä kampanjointi näkyy Metropolian toimipisteillä ja vaalit huipentuvat Light Up the Dark -bileisiin Fredan Tivolissa keskiviikkoiltana 12.11. Bileet järjestetään yhdessä HELGAn ja Laureamkon kanssa, joiden edustajistovaalit käydään samaan aikaan METKAn kanssa. METKA tiedottaa oman edustajistovaalinsa tuloksista heti keskiviikkoiltana vaalituloksen selvittyä.

METKAn edustajistovaaleissa on tänä vuonna ehdolla yhteensä 53 opiskelijaa, mikä on jonkin verran vähemmän kuin viime vuonna, jolloin ehdokkaita oli 69. Ehdokkaita asetti 7 ryhmittymää. Ehdokkaisiin voi tutustua tarkemmin METKAn vaalisivuilla tai Facebookissa METKAn ehdokasgalleriassa.