Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA järjestää ensimmäistä kertaa hyväntekeväisyyskonsertin kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11.10.2017. Konsertti järjestetään yhteistyössä Plan International Suomen kanssa Helsingin Apollo Live Clubilla. Illan aikana lavalla nähdään upeat suomalaiset artistit Happoradio, Janna, SINI YASEMIN sekä Tiisu-yhtyeen solisti Henrik Illikainen. Konsertin avaa kansanedustaja Emma Kari.

”Halusimme osallistua tyttöjen puolella -konserttiin, koska edelleen vuonna 2017 on tyttöjen asema eräs suurimmista epäkohdista maailmassa. Jos voimme omalla musiikillamme muuttaa tilannetta edes hieman, olemme toki valmiita auttamaan. Tytöistä kasvaa naisia ja naiset voivat tuoda rauhan maailmaan”, sanoo Happoradion rumpali Markku Defrost.

METKA aloitti elokuussa yhteistyön Plan International Suomen kanssa ja on mukana tekemässä tasa-arvosta totta 100 miljoonalle tytölle. METKAn hallituksen puheenjohtaja Maria Jokinen toivoo, että hyväntekeväisyystoiminta leviää myös muihin opiskelijajärjestöihin. “Kun olemme näin etuoikeutetussa asemassa Suomessa, jossa minun ei naisena ole ikinä tarvinnut taistella sen puolesta, opinko lukemaan, on tärkeää taistella heidän puolellaan, joilla tätä oikeutta ei ole”, Jokinen toteaa.

Plan International Suomi on osa kansainvälistä Plania, joka toimii yli 70 maassa ympäri maailmaa ja edistää maailman heikoimmassa asemassa olevien lasten, erityisesti tyttöjen, oikeuksia. “Suomessa keräämme varoja kehitysyhteistyöhön, kerromme laajalle yleisölle lasten oikeuksista ja tyttöjen asemasta mediassa ja erilaisissa tapahtumissa, teemme globaalikasvatusta ja tuemme maahanmuuttajataustaisia nuoria”, kertoo Plan International Suomen vapaaehtoistyön koordinaattori Anne Kangaskolkka.

Kanssamme tyttöjen puolella ja konserttia mahdollistamassa ovat Night People Group ja Bailataan.fi. Kampanjaan voi osallistua ostamalla lipun hyväntekeväisyyskonserttiin sekä lahjoittamalla osoitteessa metkaweb.fi/metkatyttojenpuolella.

 

Lisätietoja:

Nea-Maria Törmänen, METKAn hallituksen jäsen

050 355 5516

tapahtumat(ät)metkaweb.fi

 

Liput:

https://bailataan.fi/#!/events/717c448f-4f63-416c-9af7-b6429f6aa456