Helsinki, Espoo ja Vantaa tarjoavat nuorille ehkäisyä maksuttomasti! 

Miten tämä toimii eri kaupungeissa? 

Helsinki

Myllypuron ja Arabian kampuksilla opiskelevat alle 25-vuotiaat saavat maksuttoman ehkäisyn vuodeksi. Opiskeluterveydenhuollosta saa ehkäisypillerit tai ehkäisyrenkaat. Myös yli 25-vuotiaat saavat 1.ehkäisykierukan sekä 1.ehkäisykapselin ilmaiseksi. Opiskelijaterveydenhuollossa tehdään myös kierukan asetukseen vaadittava ensikäynti.

Terveydenhoitajan vastaanotolla valitaan haastattelun pohjalta sopiva maksuton ehkäisy sekä annetaan ohjausta ja neuvontaa seksuaaliterveydestä. 

Ajanvaraus tapahtuu osoitteessa www.asiointi.hel.fi tai puhelimitse soittamalla 

Terveydenhoitaja Anu Murole 050 32 34 338
Terveydenhoitaja Raija Kotilainen 050 3105599
Terveydenhoitaja Helena Jääskeläinen 050 3105584
Terveydenhoitaja Salla Solmari  050 310 5547 (Arabian kampus)

Espoo

Karamalmilla alle 25-vuotiaat saavat maksutta yhdistelmäehkäisypillerit, minipillerit tai ehkäisyrenkaan ensimmäisen 12 kk:n ajaksi ja maksutta ensimmäisen kuparikierukan, hormonikierukan tai ehkäisykapselin.

Synnytyksen jälkitarkastuksessa tai raskauden keskeytyksen jälkeen alle 25-vuotiaat saavat maksutta yhdistelmäehkäisypillerit, minipillerit tai ehkäisyrenkaan 12 kk:n ajaksi, tai kuparikierukan, hormonikierukan tai ehkäisykapselin.
Vastaanottokäyntien yhteydessä opiskeluterveydenhoitajalta saa myös maksuttomia kondomeja.

Yli 25- vuotiaat saavat maksutta yhdistelmäehkäisypillerit, minipillerit tai ehkäisyrenkaan 3 kuukauden ajaksi, jos he eivät ole aiemmin käyttäneet hormonaalista ehkäisyä. Maksutta saa myös kuparikierukan, jos ei ole aiemmin käyttänyt mitään kierukkaa.

Ajanvaraus tapahtuu espoolaisilla osoitteessa: www.espoo.fi/e-opiskelijaterveys
Kaikki voivat varata aikoja suoraan: annika.kaarnalehto@espoo.fi, puh. 050-347 2695 Vastaanotto ke – pe klo 8.30-15.30

Vantaa

Myyrmäessä opiskelevat saavat maksutonta ehkäisyä ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvoloista. Sieltä saa ensimmäisen pitkäaikaisen ehkäisimen (hormonikierukka, ehkäisykapseli ja kuparikierukka) kertaluonteisena etuna ilman ikärajoitusta, lisäksi vuoden sisällä raskauden keskeytyksen jälkeen ja päihdehuollon asiakkaille. Ehkäisyvalmistetta lääketieteellisistä syistä vaihtavat saavat kolmen kuukauden aloituspakkauksen ilmaiseksi. Myös kondomeja ja jälkiehkäisyä on saatavissa.

Alle 20-vuotiaat saavat ehkäisyn kokonaan maksutta.

20-24 vuotiaat saavat pitkäaikaisia ehkäisimiä (hormonikierukka, ehkäisykapseli ja kuparikierukka) maksutta. Ehkäisypillerin tai -renkaan haluavat saavat kolmen kuukauden ilmaisen aloituspakkauksen, samoin ehkäisyvalmistetta lääketieteellisistä syistä vaihtavat. Myös kondomeja ja jälkiehkäisyä on saatavissa.

Ajanvaraus:
Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola arkena klo 10–12.30, p. 09 839 50030. Kaikki käynnit ovat maksuttomia.

Lisätietoa:
Helsinki: https://oma.metropolia.fi/opiskelijoille/terveydenhuolto/helsingin-toimipisteet
Espoo:https://oma.metropolia.fi/opiskelijoille/terveydenhuolto/espoon-toimipiste
Vantaa: http://www.vantaa.fi/terveys-_ja_sosiaalipalvelut/terveyspalvelut/muita_terveyspalveluita/ehkaisy_ja_perhesuunnittelu

Viikon Vinkki on viikoittain toistuva, edunvalvontaan liittyvä vinkki.
Onko mielessäsi jokin asia tai teema, johon METKAn pitäisi tarttua? METKAssa edunvalvontaa tekee palkattu edunvalvonta-asiantuntija sekä edunvalvonnasta vastaavat hallituksen jäsenet. Heidät tavoittaa osoitteella edunvalvonta@metkaweb.fi.

This post is also available in English.