Usein kysytyt kysymykset

Sivu on päivitetty syyskuussa 2019. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, otathan yhteyttä osoitteeseen metka@metkaweb.fi tai kysy neuvoa chatissa! 

Aloitan opinnot Metropoliassa syksyllä/keväällä. Mistä ja milloin saan opiskelijakorttini?

Metropolian opiskelija voi valita digitaalisen tai muovisen opiskelijakortin välillä, tai ottaa molemmat käyttöön. Digitaalisen opiskelijakortin löydät Tuudo-sovelluksesta, ja se on maksuton. Saat digitaalisen kortin käyttöösi kirjautumalla Tuudoon Metropolian käyttäjätunnuksillasi, jotka annetaan uusille opiskelijoille opintojen ensimmäisenä päivänä. Tuudon korttilompakosta löydät sekä valtakunnalliset edut tarjoavan opiskelijakortin että METKA:n jäsenkortin.

Olemme uudistamassa muovisen opiskelijakortin tilausta, ja päivitämme tietoja tähän liittyen nettisivuillemme. Muovisen kortin tilaaminen tulee siis olemaan jatkossakin mahdollista, ja uuden tilausjärjestelmän tekninen kehitys on käynnissä.

Saat opiskelijakortin käyttöösi siis opintojesi ensimmäisestä päivästä lähtien.

Liittyessäni jäseneksi OMA:ssa, osoitetietoni ovat vanhat/väärät. Mitä teen?

Tarkista, voitko muuttaa osoitetietojasi OMA:ssa. Jos et, ota yhteyttä Metropolian opiskelijapalveluihin, opiskelijapalvelut@metropolia.fi. Osoitetiedot tulevat näkyviin OMA:n maksuväylään siis Metropolian opiskelijarekisteristä, emmekä voi muuttaa mitään jäsentemme tietoja käsin.

Minulla on jo METKAn muovinen opiskelijakortti. Mitä tarvitsen mukaani hakiessani uutta lukuvuositarraa muovisen opiskelijakorttiini?

Tarvitset mukaasi opiskelijakorttisi ja maksuvälineen, jos maksat jäsenyyden M-pisteellä. Jäsenyyden voi maksaa kätevästi verkkopankkitunnuksilla myös OMA:ssa Opiskelijan työpöydällä. Suosittelemme ennakkoon maksamista OMA:ssa!

Henkilöllisyyttä ei tarvitse tarkistaa tarraa noutaessa, vaan tarkistamme voimassaolevan jäsenyyden jäsenrekisteristämme. Voit siis hakea tarran myös kaverisi korttiin, kunhan hän on läsnäoleva opiskelija!

Kuinka kauan lukukausitarra/lukuvuositarra on voimassa?

Lukukausitarrat ovat voimassa joko tammikuun tai syyskuun loppuun. Jos tarrassasi lukee 9/2020, se on siis voimassa 30.9.2020 asti.

METKA myy lukuvuosijäsenyyksiä vain syyskaudella, eli jäsenyyden voimassaolo katsotaan aina lukuvuoden, ei kalenterivuoden mukaan.

Onko minun pakko liittyä opiskelijakunnan jäseneksi, kun tilaan muovisen opiskelijakortin?

Lyhyesti: kyllä. Kaikki ammattikorkeakouluopiskelijat hankkivat itselleen muovisen opiskelijakortin ja lukuvuositarrat omasta opiskelijakunnastaan, sinun kohdallasi siis METKA:sta. Muovinen kortti toimii samalla myös METKA:n jäsenyyden todistamiseksi. Digitaalinen valtakunnallinen opiskelijakortti toimii Metropolian opiskelijoille ilman opiskelijakunnan jäsenyyttä.

METKA:n jäsenenä saat  alennusta mm. opiskelijakunnan omista tapahtumista ja Zonen liikuntapalveluista, ja mikä tärkeintä – jäsenenä tuet yhteistä opiskelija-asiaa mahdollistamalla opiskelijakunnan olemassaolon. METKAn tärkeimpiä tehtäviä on jokaisen Metropolian opiskelijan edunvalvonta.

Olen opiskellut aikaisemmin toisessa ammattikorkeakoulussa, ja minulla on jo yksi muovinen opiskelijakortti. Aloitan nyt opinnot Metropoliassa. Pitääkö minun tilata uusi opiskelijakortti?

Kyllä, sinun tulee tilata uusi opiskelijakortti. Emme voi luovuttaa lukuvuositarroja toisen oppilaitoksen tai opiskelijakunnan kortteihin. Muovinen opiskelijakortti toimii myös todisteena juuri sen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenyydestä, jota varten kortti hankitaan.

Jos olet opiskellut aiemmin Metropoliassa, ja sinulla on opiskelijakortti tuolta ajalta, voimme myöntää tarran tähän korttiin. Kortissa tulee näkyä METKA:n logo. Jos et ole varma, käykö korttisi, ota siitä kuva ja lähetä se jäsenpalveluasiantuntijallemme osoitteeseen paavo.nisula(at)metkaweb.fi.

Saanko digikortilla samat edut kuin muovikortilla?

Kyllä, saat digikortilla samat edut kuin muovikortilla.

HSL hyväksyy digitaalisen opiskelijakortin matkakortin opiskelijastatuksen päivittämiseen omilla palvelupisteillään.

Voinko hankkia pelkän digitaalisen opiskelijakortin?

Toki! Tuudon kautta voit käyttää sekä valtakunnallista digitaalista opiskelijakorttia, että METKA:n jäsenkorttia. Jäsenkortin aktivoimiseen vaaditaan voimassaoleva opiskelijakunnan jäsenyys. Voit valita käyttöösi myös Pivon digitaalisen opiskelijakortin. 

Kun päivitän HSL:n matkakortin, tarvitsenko opiskelijakortin tai digikortin lisäksi muuta todistusta tai paperia?

Et tarvitse! Matkakortin opiskelijastatuksen päivittämiseen riittää, kun sinulla on opiskelijakortissasi voimassaoleva lukuvuositarra tai Tuudon valtakunnallinen digikorttisi on voimassa kuluvan lukukauden loppuun asti. Muista kuitenkin henkilöllisyystodistus!

Mistä saan opiskelijahaalarit?

Haalariasioita hoitavat opiskelijayhdistykset. Ota siis yhteyttä heihin. Yhteystiedot löydät täältä: http://metkaweb.fi/vaikuttaminen/opiskelijayhdistykset/.

 

This post is also available in English.