UKK / FAQ

opiskelijakortti-METKU

Kun päivitän HSL:n matkakortin, tarvitsenko opiskelijakortin lisäksi muuta todistusta tai paperia?

Et tarvitse! Matkakortin opiskelijastatuksen päivittämiseen riittää, kun sinulla on opiskelijakortissasi voimassaoleva lukuvuositarra.

Ota mukaasi HSL:n palvelupisteeseen opiskelijakortti, HSL:n Matkakortti ja henkilöllisyystodistus.

30 vuotta täyttäneiltä opiskelijoilta HSL vaatii lisäksi Kelan myönteisen päätöksen opintorahan, opintolainan tai kuntoutusrahan saamisesta.

Mitä tarvitsen mukaani hakiessani uuden lukuvuositarran opiskelijakorttiini?

Tarvitset mukaasi opiskelijakortin ja maksuvälineen. Kortti ja käteinen käy ja voit myös maksaa tarran ennakkoon. Lue lisää tarran uusimisesta.

Henkilöllisyyttä ei tarvitse tarkistaa tarraa noutaessa. Voit siis hakea tarran myös kaverisi korttiin, kunhan hän on läsnäoleva opiskelija!

Olen opiskellut aikaisemmin HAAGA-HELIA Ammattikorkeakoulussa (tai jossakin muussa AMK:ssa), josta minulla on opiskelijakortti. Aloitan nyt opinnot Metropoliassa. Pitääkö minun tilata uusi opiskelijakortti?

Kyllä, sinun tulee tilata uusi opiskelijakortti. Emme voi luovuttaa lukuvuositarroja toisen oppilaitoksen tai opiskelijakunnan kortteihin.

Toisen opiskelijajärjestön opiskelijakortti on todiste kyseisen järjestön opiskelijakunnan jäsenyydestä. Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijan tulee liittyä Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKAn jäseneksi ja tämän jäsenyyden tulee näkyä opiskelijakortissa.

Voit tilata uuden opiskelijakortin Frank-palvelun sähköisellä tilauslomakkeella.

 

Opiskelijakorttini katosi - mitä teen?

Mikäli opiskelijakorttisi on kadonnut, voit tehdä uuden korttihakemuksen Frank-palvelun sähköisellä tilauslomakkeella.

Jatka tilauksen tekemistä, kunnes voit valita korttityypiksi vaihtoehdon ”uusi kortti vanhan tilalle”. 

Uuden kortin hinta on vain kortin valmistusmaksu: joko 15,10 € (tavallinen tai maksuominaisuudellinen kortti) tai 30,10 € (maksuominaisuudellinen kortti + ISIC-ominaisuus). Sinun ei tule maksaa voimassa olevaa jäsenmaksuasi enää uudestaan.

Mikäli sinulla ei ole voimassa olevaa jäsenyyttä, tulee sinun maksaa jäsenyys ensin erikseen tilisiirtona METKAn tilille ennen kuin uusi korttitilauksesi voi edetä. Muista korttisi saavuttua käydä hakemassa siihen lukuvuositarra jäsenpalvelupiste M-pisteeltä.

Mitä eroa on sinisellä ja vihreällä opiskelijakortilla?

Sinisellä kortilla opiskelija on oikeutettu kaikkiin opiskelijakortilla valtakunnallisesti saataviin etuuksiin, ja vihreällä kortilla saa vain rajoitetummin etuja. Suurin ero on se, että sinisellä kortilla saa alennukset julkisesta liikenteestä, vihreällä et. Vihreällä kortilla saat kuitenkin tasavertaisesti kaikki opiskelijakunnan omat alennukset sekä yleiset opiskelija-alennukset tuotteista ja palveluista, ja säästät nopeasti jäsenmaksun takaisin.

Sininen opiskelijakortti on tarkoitettu päätoimisille AMK-opiskelijoille ja ylempää AMK-tutkintoa suorittaville opiskelijoille. Tutustu korttien myöntämisehtoihin Tilaa opiskelijakortti -sivulla. Huomioithan, että avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat eivät valitettavasti ole oikeutettuja siniseen tai vihreään opiskelijakorttiin.

Olen YAMK-opiskelija, tilaanko sinisen vai vihreän kortin?

Ylemmän AMK-tutkinnon suorittajana olet oikeutettu siniseen opiskelijakorttiin.

Olen aikuisopiskelija/monimuoto-opiskelija, tilaanko sinisen vai vihreän kortin?

Sekä nuoriso- että aikuisopiskelijat/monimuoto-opiskelijat voivat tilata sinisen kortin täyttäessään kaikki vaaditut myöntämisehdot. Jos et täytä kaikkia ehtoja, tilaa vihreä kortti. Huomioithan, että opiskelija-alennusta varten HSL pyytää erillisen todistuksen myönteisestä opintotukipäätöksestä yli 30-vuotiailta ja myöntää alennukset harkinnanvaraisesti.

Onko minun pakko liittyä opiskelijakunnan jäseneksi kun tilaan opiskelijakortin?

Lyheysti: kyllä.

Kaikki ammattikorkeakouluopiskelijat hankkivat itselleen opiskelijakortin ja lukuvuositarrat omasta opiskelijakunnastaan. Sinun kohdallasi siis METKAsta. Jäsenenä saat myös alennusta mm. opiskelijakunnan omista tapahtumista ja liikuntapalveluista. Ja mikä tärkeintä – jäsenenä tuet yhteistä opiskelija-asiaa mahdollistamalla opiskelijakunnan olemassaolon. METKAn tärkein tehtävä on jokaisen Metropolian opiskelijan edunvalvonta.

Opiskelijakortissani on väärä tieto (esim. virheellinen nimi tai syntymäaika) - miten toimin?

Ilmoita asiasta jäsenpalveluasiantuntijalle osoitteeseen: jaana.paju@metkaweb.fi. Tarkistamme mistä sattunut virhe johtuu.

Mikäli kyseessä on opiskelijakunnan tai valmistajan virhe, tilaamme sinulle uuden kortin ilmaiseksi. Muutoin uuden kortin tilauksesta tulee itse maksaa kortin teettämismaksu.

Olen vaihtanut nimeäni/sukunimeni on vaihtunut naimisiin menon johdosta ja nyt opiskelijakortissani on väärä nimi. Mitä teen?

  1. Ilmoita muuttunut nimesi Metropolian opintotoimistoon (opintotoimisto[ät]metropolia.fi), jotta tietosi ovat ajan tasalla Metropolian rekisterissä.
  2. Tilaa uusi kortti Frank-palvelun sähköisellä tilauslomakkeella. Mikäli sinulla on voimassa oleva jäsenyys (lukukausitarrasi on vielä voimassa), valitse korttityypiksi vaihtoehto ”uusi kortti vanhan tilalle”. Mikäli jäsenyytesi on mennyt umpeen, tulee sinun maksaa jäsenyys ensin erikseen tilisiirtona METKAn tilille ennen kuin uusi korttitilauksesi voi edetä.
  3. Ilmoita nimenmuutoksestasi METKAn jäsenpalveluasiantuntijalle (jaana.paju@metkaweb.fi), jotta korttitilauksesi osataan käsitellä oikein ja mahdollinen voimassa oleva jäsenyytesi otetaan huomioon.

Saanko vielä opiskelijakortin syksyllä jos valmistun jouluna?

Jouluna valmistuva voi maksaa jäsenyyden puoleksi vuodeksi. Tällöin jäsenmaksu on 20 euroa ja korttiin laitetaan syksy-tarra. Kortti on tällöin voimassa 31.1. saakka.

 

Sivu päivitetty 23.8.2016