Näin haet opiskelijaedustajaksi

Avoimet opiskelijaedustajapaikat

Avoinna olevat opiskelijaedustajapaikat löytyvät Vaalikuulutus-sivulta.

Yleinen ohje: Näin haet opiskelijaedustajaksi

KELPOISUUSEHDOT

Opiskelijaedustajien kaudet kestävät yleensä kalenterivuoden ja paikat laitetaan hakuun syksyisin. Täydennyshakuja avataan tarvittaessa pitkin vuotta esimerkiksi valmistuneiden edustajien paikkojen täyttämiseksi. Tietoa opiskelijaedustajien tehtävistä saat tehtävässä aikaisemmin toimineilta opiskelijoilta, oman alasi opiskelijayhdistykseltä tai METKAn edunvalvonta-asiantuntijalta.

Vaalikelpoisia Metropolian hallitukseen ja lautakuntiin ovat Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijat. Opiskelijalta ei vaadita opiskelijakunnan jäsenyyttä. Opiskelijaedustajan tulee säilyttää vaalikelpoisuutensa toimielimen toimikauden ajan. Jos olet valmistumassa toimikautesi aikana, ilmoita siitä METKAlle jotta voimme täyttää paikan.

Neuvottelukuntaan voi hakea vain kyseisen neuvottelukunnan alan opiskelija. Jos neuvottelukunta on yhteinen useammalle koulutusohjelmalle, jokaisen neuvottelukunnan edustaman tutkinto-ohjelman opiskelijat voivat hakea, ellei neuvottelukunnassa ole opiskelijaedustajaa jokaisesta tutkinto-ohjelmasta erikseen, jolloin asiasta mainitaan vaalikuulutuksessa. (esim. tietotekniikan neuvottelukunnassa tulee olla tietotekniikan opiskelija).

OPISKELIJAEDUSTAJAN VALINTA

Opiskelijaedustajan valinnan tekee toimielimestä riippuen joko opiskelijakunnan hallitus tai edustajisto kokouksessaan ehdolle asettautumisajan päätyttyä. Kaikille hakeneille ilmoitetaan valinnan tuloksista kokouksen jälkeen.

Hakemuksen voi toimittaa joko sähköisenä tai kirjallisena määräajan kuluessa opiskelijakunnan toimistolle. Ilmoita hakemuksessasi yhteystietosi sekä opiskelijaedustajan paikka, jota haet.

Sähköinen hakemuslomake

Kirjalliset hakemukset:
Postiosoite:
Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – METKA
”Opiskelijaedustaja”
PL 4060
00079 Metropolia
Käyntiosoite:
Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – METKA
Metropolian päärakennus
Bulevardi 31
1. kerros

Lisätietoja:

Matti Tujula
METKAn edunvalvonta-asiantuntija
matti.tujula@metkaweb.fi
045 267 0828

 

Sivua viimeksi muokattu 30.3.2016