Suuret onnittelut opiskelupaikastasi ja tervetuloa uuteen vaiheeseen elämässäsi. Olet löytänyt tiesi Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijoiden oman yhteisön, eli opiskelijakunta METKAn sivuille. Opiskelijakunnalla on lukuisia tehtäviä, joihin sisältyvät jäsenpalvelu ja opiskelijakortin mahdollistaminen, tutoroinnin ja tapahtumien järjestäminen sekä edunvalvonta ja opiskelijoiden oikeuksien puolustaminen ja vaikutuskanavien mahdollistaminen.

Opiskelijakortin hankkiminen

Opiskelijaelämäsi voi startata heti opintojen ensimmäisenä päivänä. Osana orientaatiota saat tietää opiskelijanumerosi ja Oma-tunnuksesi, jolla voit käyttää koulun sisäisiä järjestelmiä.

Voit kirjautua Omaan ja tutustua siihen rauhassa, mutta jos tahdot tilata itsellesi opiskelijakortin saman tien, seuraa alla olevia ohjeita.

 

  1. Kirjaudu Omaan
  2. Klikkaa itsesi Opiskelijan työpöydälle
  3. Etsi oikeasta laidasta Opiskelijakunta METKAn jäsenyys-palkki

 

Oman liittymisväylän kautta voit lunastaa itsellesi opiskelijajäsenyyden saman tien, maksutapoina yleisimmät verkkopankit ja diginatiivin lemppari – MobilePay! Jäsenyyden myötä voit todistaa olevasi opiskelija joko digitaalisella opiskelijakortilla tai muovisella opiskelijakortilla, miksei vaikka molemmilla. Digitaalisen opiskelijakortin saat käyttöösi lataamalla Frank-appin ja kirjautumalla sinne Metropolia-sähköpostillasi. Muovisen opiskelijakortin voit tilata maksua vastaan Frankin sivuilta. Digitaalinen ja muovinen opiskelijakortti ajavat täysin saman asian, joten voit hankkia vain toisen.

Opiskelijaedut

Muutaman päivän kuluttua maksusta Oman liittymisväylässä pääset kirjautumaan Frank-sovellukseen ja pääset astumaan edullisempaan opiskelijaelämään. Osana jäsenyyttä, sinulle kuuluvat myös liikuntapalvelut, ammattikorkeakoulujen yhteisen Zonen kautta. Zonen palveluihin pääset tutustumaan täällä. Voit rekisteröidä itsellesi nettikäyttäjän samantien ja noutaa liikuntapassisi lähimmältä palvelupisteeltä. Liikuntapassilla pääset käyttämään yhdeksää kuntosalia ympäri pääkaupunkiseutua, joogamaan Yogoben verkkopalvelussa, osallistumaan ryhmäliikuntatunneille ja varaamaan palloiluvuoroja.

Pääkaupunkiseudun opiskelijakunnat tekevät yhteistyötä tarjotakseen opiskelijoille parhaan mahdollisen opiskelijakokemuksen ja siksi opiskelijakortilla, pääsetkin aina osallistumaan METKAn, Laureamkon, Helgan, O’Diakon, Humakon sekä ASKin tapahtumiin -50% alennuksella! Lue lisää opiskelijoiden yhteisistä eduista täältä.

This post is also available in English.