Vaihtaritutorointi

“Vaihtaritutorina pääset tutkimaan eri kulttuureja matkustamatta. Jokainen vaihtari, jonka tutorina toimit, tuo unohtumattomia muistoja, jakaa kanssasi tärkeitä kokemuksia ja tuo mukanaan palan omaa kulttuuriaan värittäen opiskelua Metropoliassa ihan uudella lailla”

Oletko kiinnostunut erilaisista kulttuureista? Tunnetko Helsingin kuin omat taskusi? Suunnitteletko vaihtoon lähtemistä? Nyt on sinun mahdollisuutesi ryhtyä vaihtaritutoriksi vaihto-opiskelijoille, jotka saapuvat Suomeen eri puolilta maailmaa!

Vaihtaritutorit toimivat tärkeänä osana koulun kansainvälistä toimintaa. Tutorit pitävät huolta vaihto-opiskelijoista ja auttavat heitä selviämään Suomen byrokraattisesta viidakosta ja uuden kulttuurin kohtaamisesta. He hakevat uudet opiskelijat lentokentältä, vievät heidät perille HOAS-asuntoihin ja esittelevät oman toimipisteensä ympäristöä. Lisäksi vaihtaritutorit järjestävät vaihtareille erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja.

Vaihtareiden kanssa toimiminen on hyvää harjoitusta esimerkiksi omaa ulkomaanvaihtoa silmällä pitäen. Vaihtaritutorina voit myös parantaa kielitaitoasi, oppia viestimään paremmin ja ymmärtämään kulttuurienvälisiä eroja ja yhtäläisyyksiä, kehittää esiintymis-, neuvonta- ja organisointitaitojasi sekä tuntea auttamisen iloa ja saada uusia ystäviä!

Vaihtaritutorina toimii myös ulkomaalaistaustaisia opiskelijoita, joten koulutuksissa ja kokouksissa työkielenämme on aina englanti. Vaihtaritutoriksi voi ryhtyä kuka tahansa englantia tyydyttävästi puhuva Metropolian opiskelija. Vaihtaritutoroinnista on mahdollista saada myös opintopisteitä!

Lisätietoja vaihtaritutoroinnista:

METKAn hallituksen jäsen Nea-Maria Törmänen
p. 050 355 5516
METKAn jäsenpalveluasiantuntija Jaana Paju
p. 050 350 1603
international[ät]metkaweb.fi

Seuraa ajankohtaista tiedotusta vaihtaritutorkoulutuksista kohdasta ”hae tutoriksi”!