Vertaistutorointi

”Päätin ryhtyä vertaistutoriksi, sillä omat tutorini olivat niin mahtavia! Kun aloitin opiskelut, en tuntenut ketään koulutusohjelmastani, enkä osannut kulkea pääkaupunkiseudulla. Tutoreiden avulla kaikki sujui kuitenkin hyvin ja tuntui helpolta! Siksi halusin tehdä oman osani ja auttaa uusia opiskelijoita seuraavana vuonna.”

Vertaistutor on vastassa uusia opiskelijoita ensimmäisinä koulupäivinä ja toimii tutor-ryhmänsä tukena ensimmäisen lukukauden ajan. Hän auttaa ryhmäläisiään pääsemään kiinni opiskeluarkeen kertomalla opiskeluun liittyvistä käytännön asioista ja omista opiskelukokemuksistaan. Vertaistutor on myös mukana kohottamassa ryhmähenkeä järjestämällä sosiaalisia aktiviteetteja koulun ohelle.

Tutorin puoleen voit kääntyä, jos sinulla on kysymyksiä kouluun tai opiskeluarkeen liittyen. Tutor osaa neuvoa sinua itse tai hän tietää, kuka Metropoliassa voi vastata kysymykseesi.

Sinustako vertaistutor?

Vertaistutorina saat arvokasta kokemusta ryhmänohjaustaidoista ja pääset tutustumaan uusiin ihmisiin ympäri Metropoliaa. Vertaistutoriksi pääset osallistumallla METKAn järjestämään tutor-koulutukseen, joka järjestetään kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja keväällä. Tutorkoulutus on uusille tutoreille pakollinen ja se koostuu iltapäiväluennoista, työpajoista, toimipistekohtaisesta päivästä sekä ryhmä- ja esiintymisharjoituksista. Koulutuksesta saa mukaansa tutoroinnin käsikirjan, joka auttaa käytännön tutoroinnissa.

Seuraa ajankohtaista tiedotusta tutorkoulutuksista kohdasta ”hae tutoriksi”.

Kysyttävää? Ota yhteyttä: tutor(at)metkaweb.fi