Heipä hei sinne kesälaitumille!

Koulun alku lähestyy ja näin tukien hakeminen tulee ajankohtaiseksi, ellet ole jo tehnyt sitä. Keräsimme tärkeimmät asiat mitä muistaa tehdä tukien osalta ennen kuin koulunpenkki kutsuu ja Kela ruuhkautuu.

Eli hae opintotukea Kelasta ja samalla myös yleistä asumistukea. Jos haluat opintolainaa, voit hakea sen myös samalla. Kun olet saanut Kelalta myöntävän päätöksen opintolainan saamisesta, voit hakea omasta tai jostain muusta pankista opintolainaa.

Jos opintotuki ei ole sinulle tarkoitettu, tiedäthän, että voit hakea esim. aikuiskoulutustukea! Aikuiskouluksen nettisivuilla kerrotaan: Tuen saajan tulee olla työ- tai virkasuhteessa tai toimia itsenäisenä yrittäjänä. Aikuiskoulutustuen saaminen edellyttää myös, että olet ollut vähintään kahdeksan vuotta työelämässä, nykyinen työsuhteesi on kestänyt vähintään vuoden ja olet opintojen ajan työstäsi opintovapaalla yhtäjaksoisesti vähintään kahden kuukauden ajan.”

https://www.aikuis-koulutus.fi/aikuiskoulutuksen-rahoitusvaihtoehdot-7903

https://www.kela.fi/opiskelijat

Viikon Vinkki on viikoittain toistuva, edunvalvontaan liittyvä vinkki.

Onko mielessäsi jokin asia tai teema, johon METKAn pitäisi tarttua? METKAssa edunvalvontaa tekee palkattu edunvalvonta-asiantuntija sekä edunvalvonnasta vastaavat hallituksen jäsenet. Heidät tavoittaa osoitteella edunvalvonta@metkaweb.fi.

This post is also available in English.