Oletko vielä asuntoa vailla? Et ole ainoa. Helsingin suurin opiskelija-asuntojen tarjoaja on Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö eli HOAS. Tällä hetkellä HOAS:lla on jonossa 10 805 hakemusta, joista 1004 huoneisiin, 4251 yksiöihin, 2435 kaksioihin, 2053 perheasuntoihin ja 1062 kämppiasuntoihin. Jonoa on siis erityisesti yksiöistä. Lisäksi käsittelyä odottaa vielä 211 hakemusta. Tilannetta voi itse seurata HOASin facebook-sivuilta aina joka toinen viikko.

HOAS:n asuntohaku ruuhkautuu vuosittain syksyisin uusien opiskelijoiden aloittaessa opintonsa. Asuntoa saattaa joutua odottamaan pitkäänkin, mutta jonot ovat nyt alkaneet lyhentyä. 

Metka vaikuttaa sen eteen, että opiskelija-asuntojen tuotantomäärää kasvatetaan ja että opiskelija asuminen on kohtuuhintaista. Asumistarpeiden muuttuessa on tarpeen painottaa entistä enemmän kaveriasumisen ja yksiöiden tuotantoa. 

HOAS:n asuntoja voi hakea nettisivuilta. Sivustolta löytyy kaikkien haettavissa olevien asuntojen tiedot kuvineen sekä sähköinen hakulomake. HOAS:n asiakaspalvelusta voi kysyä tarjolla olevista asumisen vaihtoehdoista tai oman asuntohakemuksen käsittelyn tilanteesta. 

https://www.hoas.fi/

Viikon Vinkki on viikoittain toistuva, edunvalvontaan liittyvä vinkki.


Onko mielessäsi jokin asia tai teema, johon METKAn pitäisi tarttua? METKAssa edunvalvontaa tekee palkattu edunvalvonta-asiantuntija sekä edunvalvonnasta vastaavat hallituksen jäsenet. Heidät tavoittaa osoitteella
edunvalvonta@metkaweb.fi.

 

This post is also available in English.