Opiskelu voi olla joskus henkisesti raskasta ja silloin mielenterveys saattaa järkkyä. Siinä ei ole mitään hävettävää eikä vaikeuksien kanssa kannata jäädä yksin. Metropolia tarjoaa opiskelijoilleen käyttöön opintopsykologin sekä opintokuraattorin palvelut.

Opiskelijat ovat eniten mielenterveyden häiriöistä kärsivä sosiaalinen ryhmä. Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen mukaan lähes joka kymmenes opiskelija arvioi henkisen hyvinvointinsa huonoksi tai erittäin huonoksi. Metropolian opintopsykologien käyntien aiheet ovat myös hyvin moninaisia vaihdellen lapsuuden traumoista paniikkikohtauksiin, parisuhdeongelmiin ja ammatilliseen epävarmuuteen. Yleisin käyntien syy on ylivoimaisesti masennus.

Metropolian opintopsykologeina toimivat Paula Aarnio ja Hannu Pesonen ja opintokuraattoreina Maarika Kortelainen ja Maria Sukselainen. Heidän apunsa ja palvelunsa ovat käytetävissä kaikille opiskelijoille. Tarkemmat tiedot löytyvät OMAsta Opiskelijan aineistoista.

Viikon Vinkki on viikoittain toistuva, edunvalvontaan liittyvä vinkki.

Onko mielessäsi jokin asia tai teema, johon METKAn pitäisi tarttua? METKAssa edunvalvontaa tekee palkattu edunvalvonta-asiantuntija sekä edunvalvonnasta vastaavat hallituksen jäsenet. Heidät tavoittaa osoitteella edunvalvonta@metkaweb.fi.

This post is also available in English.