Olethan jo huomannut METKAn edunvalvonnan julisteet ja tiedäthän oikeutesi!

Jokaisella opiskelijalla on oikeus saada kurssin alussa tietää mm. arviointiperusteet ja osaamistavoitteet, sekä puhtaasti oppiminen on jokaisen opiskelijan oikeus. Nämä on jo määritelty tutkintokohtaisissa opetussuunnitelmissa, joiden mukaan tutkinnon opetus toteutetaan kursseittain.

Opetussuunnitelman löydät metropolian opinto-oppaasta, johon on linkki alhaalla. Sen lisäksi opiskelijan työpöydältä kurssia klikkaamalla voit lukea lyhyesti kurssin sisällön, arviointiperusteet ja alkuvaatimukset.

Muun muassa kurssin arviointiperusteet, palautteenantotavat ja suoritusvaatimukset ovat jokaisen opiskelijan oikeuksia tietää! METKA onkin koonnut kaikki tärkeimmät edunvalvonnan julisteeseen, joita voit bongata jokaisella kampuksella. Julisteen tärppejä voi siis käyttää hyvän muistilistana sille, mitä kaikkea opettajan tulisi kertoa kurssin alussa. 

Perusvaatimusten ohella kurssin kehittämiseen tarvitaan myös opiskelijoita ja heidän palautetaan suoraan opettajille tai tutkintovastaaville. Tälle on OMAssa oma lomake, jonka kautta jokainen voi antaa palauteen kurssin lopuksi. 

www.opinto-opas-ops.metropolia.fi/

Viikon Vinkki on viikoittain toistuva, edunvalvontaan liittyvä vinkki.

Onko mielessäsi jokin asia tai teema, johon METKAn pitäisi tarttua? METKAssa edunvalvontaa tekee palkattu edunvalvonta-asiantuntija sekä edunvalvonnasta vastaavat hallituksen jäsenet. Heidät tavoittaa osoitteella edunvalvonta@metkaweb.fi.

This post is also available in English.