SAMOKin liittokokous 2019

SAMOKin hallituksen puheenjohtaja 2019 Iiris Hynönen pitämässä puhetta liittokokouksessa.

METKA vaikuttaa opiskelijoiden oikeuksiin niin Metropolian sisällä kuin valtakunnallisella tasollakin. Nyt syksyllä METKAa työllistävät sekä SAMOK:n (Suomen opiskelijakuntien liitto) että OLL:n (Opiskelijoiden Liikuntaliitto) liittokokoukset ja niiden materiaalit.

Mutta mitä ovat liittokokoukset?

SAMOK:n ja OLL:n liittokokoukset ovat kaksipäiväisiä tapahtumia, joissa sekä päätetään suuret linjat näille katto-organisaatioille ensi vuodeksi, että valitaan ensi vuoden hallitus. Kokouksissa jokainen opiskelijakunta tuo omat näkemyksensä puheenvuorojen kautta ilmi, yrittäen siis saada muita tukemaan omaa kantaansa. Puheenvuoroja pidetään joko suuressa salissa puhujanpöntöstä kaikille osallistujille tai työryhmissä pienemmälle joukolle. Päätökset tehdään lopulta joko suljetulla lippuäänestyksellä tai JAA-/EI-lappuja nostamalla.

METKA on tällä viikolla ajamassa edustajiston linjaamia lausuntoja SAMOK:n liittokokouksessa ja on mukana valitsemassa SAMOKille uutta hallitusta. Ehdokkaiden joukossa on tänä vuonna myös METKAn hallituksen jäsen Nimo Samatar.

Viikon Vinkki on viikoittain toistuva, edunvalvontaan liittyvä vinkki.
Onko mielessäsi jokin asia tai teema, johon METKAn pitäisi tarttua? METKAssa edunvalvontaa tekee palkattu edunvalvonta-asiantuntija sekä edunvalvonnasta vastaavat hallituksen jäsenet. Tavoitat heidät osoitteella edunvalvonta@metkaweb.fi.

This post is also available in English.