Kampusten suhteen eletään nyt hyvin kiireisiä aikoja. Osa uusista tiloista on valmistunut, osa on työn alla, osaa vielä odotellaan. Mitkä ovat viimeisimmät tiedot ja miten tilanne vaikuttaa opiskelijoihin? Tässä METKAn koontia tilanteesta. Suosittelemme seuraamaan Oman Neljälle kampukselle -osiota (Aineistot – Opiskelijoille – Neljälle kampukselle), jossa kerrotaan ajantasaisin tieto kustakin kampuksesta.

METKA seuraa tilannetta tiiviisti, ja pyrimme vaikuttamaan muuttojen edetessä tehtäviin ratkaisuihin. Tiedotamme kampustilanteesta syksyn aikana lisää sitä mukaa, kun saamme lisätietoa. Olemme tyytyväisiä, että esimerkiksi sisäilmaongelmista kärsiviltä kampuksilta päästään muuttamaan pois, mutta olemme huolissamme muuttojen negatiivisista vaikutuksista opetukseen ja opiskelijoiden arkeen. Vaikutamme myös Metropoliaan, jotta haitta opiskelijoille olisi mahdollisimman vähäinen.

 

Arabia

Arabia161:een, ns. Tavi-taloon, tehdään sisäilmatutkimusten perusteella suunniteltuja korjauksia. Lisäksi tehdään pieniä tilojen muutostöitä tiettyihin opetustiloihin. Arabia161:n toiminnoille kartoitetaan uusia tiloja mahdollisesti Arabia135:stä.

Arabia135: Metropolialle räätälöity uusi kampus Varman omistaman Arabia135:n kortteliin avautuu nyt elokuussa 2018 osoitteeseen Hämeentie 135 D. Metropolian toiminnot Hämeentie 135 A:n väistötiloista ja Hämeentie 153:sta ovat muuttaneet uudelle kampukselle kesällä 2018. Opiskelijat saavat kulkuluvat uusiin tiloihin lukuvuoden alkaessa aikaisintaan 20. elokuuta. Metropolian musiikin koulutusalan ja Pop & Jazz Konservatorion käyttöön valmistuu uudisrakennus Arabia135:n kampuksen välittömään yhteyteen vuonna 2020.

Lisätietoa ajankohtaisista asioista saa kampusmuutosfoorumissa pe 31.8. klo 10.00-11.30, Hämeentie 135 D, 1 krs, Tapahtumasali.
Etäosallistuminen onnistuu täällä. Kirjaudu HAKA-tunnuksila ja valitse valikosta ’Metropolia Ammattikorkeakoulu’.

 

Leppävaara

Leppävaaran kampuksella tehdään korjaustoimenpiteitä kesän ja alkusyksyn aikana, ja oppimis- ja työtilojen muutossuunnitelma on tällä hetkellä työn alla. Liikuntasali on väliaikaisesti poissa käytöstä, mutta sen toivotaan palautuvan Zonen käyttöön syyskuun aikana.

Bulevardilta tietotekniikan ja tuotantotalouden koulutukset siirtyvät Leppävaaran kampukselle 31.12.2018 mennessä. Leppävaaran rakennus- ja kiinteistöala muuttavat tämän hetkisen tiedon mukaan Myllypuroon loka-joulukuussa 2018, mutta Myllypuron muuttosuunnitelman eläessä tämä tieto päivittyy.

Myllypuro

Tukholmankadulta, Bulevardilta, Sofianlehdonkadulta ja Agricolankadulta sekä Leppävaaran rakennus- ja kiinteistöalalta muutetaan Myllypuron uudelle kampukselle jo loppusyksyllä, loka-joulukuussa, ja opetus Myllypurossa alkaa tämän hetkisen tiedon mukaan tammikuussa 2019. Uutena tilanteessa on juuri Tukholmankadun muuton aikaistuminen. Metropolian julkaiseman tiedotteen (20.6.2018) mukaan muutto tarkoittaa käytännössä kaikkien poistuvien tilojen tyhjentämistä jo marraskuun alussa, eikä vielä ole tiedossa, miten marras-joulukuun opetus tullaan järjestämään. Väistötilojen saaminen on erittäin vaikeaa, joten on odotettavissa, että ainakin etäopetus tulee lisääntymään. Myös ilta- ja viikonloppuaikojen hyödyntämistä on toistaiseksi suunnitelmissa kartoittaa. Myllypuron kampuksen toisen vaiheen valmistuttua syksyllä 2019 sinne muuttavat sosiaali- ja terveysalan toiminnot Vanhalta viertotieltä ja Mannerheimintieltä.

Ainakaan alkuvaiheessa kampuksella ei tule olemaan riittävästi parkkipaikkoja, joten suosittelemme saapumaan kampukselle julkisilla.

Lisätietoa ajankohtaisista asioista saa kampusmuutosfoorumissa, to 6.9.2018 klo 13.00-14.30, Bulevardi 31, auditorio Engel P317
Etäosallistuminen täällä, kirjaudu HAKA-tunnuksila ja valitse valikosta ’Metropolia Ammattikorkeakoulu’.

 

Myyrmäki

Myyrmäen kampuslaajennuksen ja remontin luovutus on viivästynyt ja tilat luovutetaan viimeisimmän tiedon mukaan Metropolian käyttöön perjantaina 17.8.2018. Kulkureitit eri siipien välillä avautuvat käyttöön luovutuksen yhteydessä. Siihen saakka A- ja B-siipiin kuljetaan ulkokautta. B-siiven pääaulatilat (myös Megora) ovat suljettuina joka kerroksessa, kulku B-siipeen tapahtuu maalaamon päädystä.

Johtuen rakennuksen luovutuksen siirtymisestä ja siitä kertautuvista aikataulusiirtymistä tilojen ja luokkien kalustaminen ja varustaminen ovat myöhässä. Myös ATK:n ja AV:n käyttöönotot vievät aikaa. Asennusten odotetaan olevan valmiita syyskuun lopussa. Opetus joudutaan aloittamaan keskeneräisesti varustelluissa tiloissa C-osassa ja A-osan remontoiduissa tiloissa.

Ruokala on auennut tällä viikolla entisellä paikallaan A-puolella. Ruokalan linjasto siirtyy viikon 32 lopulla uudelle puolelle. Linjastoalue erotetaan lippusiimalla aula-alueesta, joten vain ruoan nouto tapahtuu uudelta puolelta ensi alkuun.

Pysäköinnin osalta käytössä ovat liikuntakeskus Fressin vieressä olevat parkkipaikat. Kampuksen omien pysäköintipaikkojen käyttöönotosta tiedotetaan myöhemmin.

 

This post is also available in English.