Mistä on kyse?

Helsingin Seudun Liikenne HSL on muuttamassa lippujärjestelmäänsä kohti vyöhykemallista järjestelmää. Samalla suunnitellaan muutoksia alennuskäytäntöihin. Aikaisemmin olemme vaatineet opiskelija-alennuksen laajentamista yhdenvertaisesti koskemaan myös yli 30-vuotiaita opiskelijoita (Helsingin Sanomat 17.9.2018). HSL näkee, että edun saajien määrän kasvaessa ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin pienentää opiskelijoiden saamaa alennusprosenttia. Mielestämme nykyisestä 50% alennuksesta ei voida tinkiä, vaan alennus on säilytettävä 50%:ssa kaikille opiskelijoille.

Mitä METKA tekee?

METKA yhdessä World Student Capital -verkoston kanssa pyrkii vaikuttamaan HSL:n hallitukseen, jotta alennus säilyisi. Olemme olleet aktiivisesti yhteydessä HSL:n hallitukseen päin ja jatkamme tapaamisia hallituksen jäsenten kanssa. Kampanjoimme myös somessa asian puolesta, jotta saamme tämän tärkeän opiskelijoita koskevan asian nostettua näkyviin. Voit lukea lisää WSC:n blogista.

Mitä Sinä voit tehdä?

Juuri nyt voit osallistua kampanjointiimme kertomalla WSC:lle ja HSL:lle sosiaalisessa mediassa, miksi 50%:n alennus on sinulle tärkeä. Merkitse julkaisuihisi @HSL ja @WSC ja käytä hashtagia #säilytetään50%. Näin saamme neuvotteluihin lisää konkreettisia esimerkkejä siitä, miksei alennuksesta voida tinkiä!

This post is also available in English.