Haku METKAn luottamustoimijaksi vuodelle 2024 on auki ja haku päättyy edustajiston järjestäytymiskokoukseen mennessä tiistaina 28.11.2023 klo 16. Hae mukaan rakentamaan opiskelijakuntaa, vaikuttamaan opiskelijoita koskeviin kysymyksiin ja kehittämään Metropolian opiskelijayhteisöämme yhä parempaan suuntaan!

Hallituksen tehtävät

Hallitus pyörittää opiskelijakunnan päivittäistä toimintaa yhdessä työntekijöiden kanssa Metropolian kaikilla kampuksilla. Opiskelijakunnan hallitus on työhallitus, eli luottamustehtävä on kokopäiväinen ja siitä maksetaan palkkio. Palkkion suuruudesta ja maksukuukausien määrästä päättää edustajisto vuosikokouksessa. Hakiessa kannattaa huomioida, että opintojen suorittaminen hallitustoimen kanssa samanaikaisesti on aikataulujen ja kuormituksen kannalta haastavaa. Päivittäisen työn ja vastuusektoreiden toiminnan johtamisen lisäksi hallitus tekee pitkäjänteistä opiskelijavaikuttamista ja edunvalvontaa, edustaa niin opiskelijakunnan jäsenistön, järjestöjen kuin ulkoisten sidosryhmien suuntaan ja vastaa toimintasuunnitelman toteuttamisesta. Hallitus kokoustaa lukukausien aikana noin kerran viikossa opiskelijakunnan toimistolla tai etänä. Lisäksi hallitus osallistuu kerran viikossa viikkopalavereihin henkilöstön kanssa. Hallitustyötä tehdään pääsääntöisesti arkisin toimistoaikaan.

Hallituksen kokoonpano

Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja hallituksen jäsenet. Edustajisto määrittelee hallituksen koon vuosittain järjestäytymiskokouksessa. Opiskelijakunnassa on useita toimintasektoreita. Jokaisella hallituksen jäsenellä on yksi tai useampi sektori, jonka toiminnasta he vastaavat. Hallitus järjestäytyy itsenäisesti loppuvuoden aikana ja jakaa toimintasektorit. Hallituksen jäsenillä on työnsä tukena koko vuoden ajan asiantuntijoita. Vastuusektoreista huolimatta suuri osa hallituksen työskentelystä on yhdessä tekemistä!

Luottamustoimijaksi hakeminen

Hallitukseen tai edustajiston puheenjohtajistoon voi hakea täyttämällä alla olevan lomakkeen ti 28.11. klo 16 mennessä. Näin saamme toimitettua hakemukset edustajistolle ennakkoon tarkasteltavaksi. Edustajiston kokous on tiistaina 28.11. klo 16:30, Myyrmäen kampuksella A-auditoriossa (MMA101) johon hallitukseen hakijoiden toivotaan osallistuvan. Hallitukseen voi myös asettua ehdolle vielä järjestäytymiskokouksessa. Järjestäytymiskokouksessa järjestetään myös paneelikeskustelu hakijoille. Kannustamme jokaista hakevaa valmistautumaan paneeliin, jossa kartoitetaan hakijan motivaatiota, osaamista ja aitoa kiinnostusta kyseiseen tehtävään. Kutsu edustajiston kokoukseen toimitetaan kaikille hakijoille sähköpostitse. Hallitukseen valittavien henkilöiden tulee osallistua perehdytyspäiviin, jotka järjestetään 11.-14.12.2023. Perehdytyspäivät järjestetään lähitoteutuksena Metropolian kampuksilla.

Hallituksen toimintaa ohjaavat dokumentit

Lisäksi kannattaa tutustua hakiessa METKAn muihin aineistoihin!

Yhteystiedot

Pauliina Tuominen
Hallituksen puheenjohtaja
pauliina.tuominen@metkaweb.fi
050 355 5300

Täytä lomake tästä linkistä!

This post is also available in English.