METKAn edustajiston kokouksessa keskiviikkona 3.8. klo 17:30 alkaen päätetään, ketkä asettuvat ehdolle opiskelijakunta METKAn mandaatilla SAMOKin hallitukseen vuodelle 2023.

Mandaatin saaminen ei ole tae pääsystä SAMOKin toimijaksi, mutta se takaa mahdollisuuden asettua ehdolle opiskelijakunta METKAn ehdokkaana. Opiskelijakunta toimii  ehdokkaan tukena vaalikauden ajan. Ehdokkailta odotetaan aikaa ja sitoutuneisuutta vaalikauteen, jonka aikana osallistutaan esimerkiksi erilaisiin keskustelupaneeleihin, tavataan ja esittäydytään eri sidosryhmille ja käydään neuvotteluja tulevista vaaleista. 

Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOKin vuoden 2023 toimijat valitaan liittokokouksessa 27.-28.10., jolloin hallitukseen valitaan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä 3-7 muuta henkilöä. Toimikausi alkaa 1.1. ja päättyy 31.12., mutta tehtäviin perehdytetään jo marraskuun ja joulukuun aikana. 

SAMOKin hallituksessa toimiminen edellyttää

  • kiinnostusta yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja edunvalvontajärjestössä toimimiseen
  • halua ymmärtää yhteiskunnallisia ilmiöitä ja kykyä omaksua niitä koskevaa tietoa
  • valmiutta verkostoitumiseen
  • sitoutumista toimintaan: luottamustehtävä hallituksessa on ympärivuotinen ja kokoaikainen (tehtävästä maksetaan kuukausipalkkio)
  • yhteistyökykyä: SAMOK on pieni työyhteisö ja hallituksen jäsenet toimivat tiiviissä yhteistyössä niin toistensa, työparinsa kuin muiden työntekijöiden kanssa
  • asumista tai muuttoa pääkaupunkiseudulle tai sen lähistölle: luottamustehtävä hallituksessa on kokoaikainen ja liiton toimisto, samoin kuin tärkeimpien vaikuttamistöidemme kohteiden toimipaikat sijaitsevat Helsingissä (SAMOK auttaa  tarvittaessa asunnon järjestämisessä ja kattaa muutosta koituvat kustannukset)
  • ilta- ja viikonlopputöiden tekemistä sekä matkustamista (määrä riippuu tehtävästä ja omasta priorisoinnista)


Kiinnostuitko mandaatin hakemisesta?

Kysy lisätietoa edustajiston puheenjohtajistolta osoitteista teemu.kokkonen@metkaweb.fi ja santeri.hietanen@metkaweb.fi ja hae lähttämällä vapaamuotoinen hakemus Teemulle tai Santerille, jotka välittävät saapuneet hakemukset edustajistolle.

Hakijalle/hakijoille järjestetään paneeli, mikäli maanantaihin 1.8. mennessä on tullut hakemus/hakemuksia.Edustajiston kokouksessa voi vielä asettua ehdolle.

This post is also available in English.