METKAn vuoden 2018 hallitus esittäytyy! Esittelyissä mainitaan opykummitoiminta, jokaisella METKAn hallituslaisella on yksi tai useampi kummiopiskelijayhdistys, jolle tämä toimii yhteyshenkilönä METKAan. Lisää tietoa opiskelijayhdistyksistä eli opyistä. Hallituksen toimintaa pääset seuraamaan lähempää sosiaalisessa mediassa seuraavasti: Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Snapchatissa @metkasnap.

Valtteri Markula, hallituksen puheenjohtaja

Heippa, mun nimi on Valtteri Markula ja toimin tänä vuonna METKAn hallituksen puheenjohtajana.
Puheenjohtajan vastuisiin kuuluu sidosryhmäyhteistyö sekä omistajaohjaus, joka tässä yhteydessä tarkoittaa Opiskelijapalvelut Oy:n omistajuutta.
Puheenjohtaja myös johtaa kaikki hallituksen kokoukset. Opintoalani on kätilötyö.

Toimin viime vuonna hallituksen varapuheenjohtajana ja totesin, että on tää sen verran mukavaa ja antoisaa puuhaa, että haluan jatkaa tätä vielä toisen vuoden. METKAn johtaminen ja toiminnan organisoiminenn vaatii suhteellisen paljon energiaa, joten siihen mun aika tällä hetkellä melko pitkälti kuluukin; enimmäkseen päivittäisten juoksevien asioiden hoitamiseen ja opiskelijakunnan toiminnan kehittämiseen. Lempiasiani on liian hapokkaat juomat ja vähäisellä vapaa-ajallani tykkään katsoa esimerkiksi Once Upon a Time-sarjaa.

Otto Rosenlund, hallituksen varapuheenjohtaja

Heippa, olen Otto Rosenlund ja opiskelen nyt toista vuotta tieto- ja viestintätekniikkaa Leppävaarassa. Toimin tänä vuonna METKAn hallituksen varapuheenjohtajana, jonka lisäksi olen osa edunvalvontatiimiä! Olen Soffa ry:n opiskelijayhdistyskummi.

METKAn hallituksessa toimin nyt jo toista vuotta. Aiempien opintojeni aikana Humakissa toimin myös kahtena vuotena opiskelijakunta HUMAKOn edustajiston puheenjohtajana. Sen lisäksi olen toiminut myös useissa muissa yhdistyksissä.

Tällä hetkellä työpöydälläni on World Student Capital -verkoston vuoden avajaistilaisuus, suurseminaari. Edunvalvontatiimin katse kantautuu myös jo alle sadan päivän päässä olevaan vappuun, sillä silloin meiltä tulee jotain spesiaalia kivaa! Uudet teknologiat ja laitteet on parasta. Niistä on kiva lukea ja kuulla, mutta korvaamatonta on tietysti se tunne, kun avaa uuden pakkauksen!

Linnea Leinonen, hallituksen jäsen

Moi, nimeni on Linnea Leinonen mutta vastaan myös lempinimeen Lintsi. Kuulun edunvalvontatiimiin ja olen METKAn Speksivastaava. Olen kolmannen vuoden ensihoidon opiskelija ja tällä hetkellä teen opinnäytetyötä.

Päädyin aktiivihommiin klassisen porttiteorian myötä. Aloitin vertaistutorina ja päädyin kouluttamaan uusia tutoreita, sitten löysinkin itseni TXO ry:n hallituksesta edunvalvontavastaavana. Seuraavana syksynä lähdin ehdolle METKAn edustajistoon, mutta vaalien lähestyessä heräsikin kiinnostus hallituspaikkaa kohtaan joten päädyin hakemaan sitä, ja tässä sitä nyt ollaan.

Tällä hetkellä valmistelemme edunvalvontakoulutusta opiskelijayhdistyskoulutusta varten ja edunvalvontajaostoa. Kuuden opiskelijakunnan yhteinen Opku6-projekti on myös kovassa vauhdissa ja olen päässyt työskentelemään sen parissa. METKAn Speksi on valmistumassa hyvällä mallilla, ja sitä on oikein mukava valvoa osaavien ja innostuneiden tekijöiden käsissä. Opiskelijayhdistyskummilapsiani ovat MeMO ja Trombi ry, pyrin toimimaan linkkinä näiden yhdistysten ja METKAn välillä ja tarjoamaan yhdistyksille tarvittaessa kaiken mahdollisen avun opiskelijakunnan puolelta.

Onnelliseksi minut tekevät koirani Ruuti ja Lotta. Lempiasioitani ovat myös riittävän matalat hyllyt, Metku, laskiaispullat, linnut, Norja, luonnossa hyppely, Kannus ja nukkuminen (jossa en kuitenkaan ole kauhean hyvä).

Niko Tiranis, hallituksen jäsen

Moikka, olen Niko Tiranis, kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija ja suuuntautumisenani markkinointi. Toimin tällä hetkellä Jäsenpalvelut ja viestintä -tiimissä jonka lisäksi olen myös opiskelijayhdistysvastaava. Kummiopyjani ovat Lepo ry sekä AGU ry. Lähdin mukaan METKAn toimintaan, koska olen ollut jo kaksi vuotta mukana opiskelijayhdistystoiminnassa ja pari kertaa myös tutorina, joten oli aika etsiä uusia haasteita.

Tällä hetkellä hankin METKAlle yhteistyökumppaneita, valmistelen opiskelijayhdistyskoulutusta ja järjestän METKA on Touria. Sen lisäksi käynnistellään hallituksen kanssa E-Sport -toimintaa. Tykkään katsella leffoja, joten saa antaa hyviä leffavinkkejä! Erityisesti toimintaelokuvat ovat omaan makuuni. Lempielokuviani ovat The Dark Knight ja Isku Mogadishuun.

Tiina Anttonen, hallituksen jäsen

Heimoi! Mä olen Tiina Anttonen, tuttavallisemmin Tinde. Olen toisen vuoden fysioterapeuttiopiskelija ja kuuleman mukaan jonkinmoinen liikuntahörhö. METKAn hallituksessa toimin Tapahtumat ja tutorointi -tiimissä sekä vastaan liikunnasta. Kummiopiskelijayhdistyksinä minulla on Helsingin Tekniikan Opiskelijat – HTO ry ja Demoni ry.

Vuosi sitten löysin itseni Helsingin IV Opiskelijayhdistys ry:n (eli kavereiden kesken HIV ry) tapahtuma-, tutor- ja liikuntavastaavan roolista. Huomaatte varmaan yhtäläisyyden viime ja tämän vuoden hommissa. Nälkä siis kasvoi syödessä ja nyt pääsen toteuttamaan kiinnostuksen kohteitani isommassa skaalassa. 

Tällä hetkellä päivät täyttyvät lähinnä tutorkoulutuksien suunnittelusta, METKAn Wiikon Wapun järjestelyistä ja liikuntajutuista. Paljon kaikkea jännää on siis tiedossa keväälle, tai no oikeastaan koko vuodelle! Onneksi mulla on maailman paras henkilökohtainen avustaja, joka kiireiden keskellä jaksaa lievittää stressiä: the doge Mori (välillä toimittaa koko toimiston terapeutin virkaa). Jos siis kuulet koiramaisia ääniä Bulevardin päärakennuksen käytävällä, et todennäköisesti ole seonnut.

Pyhä kolminaisuuteni on Harry Potter-elokuvat, Fazerin sininen ja kahvi. Toimii loistavasti yksinäänkin, mutta parhaimpia yhdessä!

Hanna Kivimäki, hallituksen jäsen

Moro, mun nimi on Hanna Kivimäki ja olen kulttuurituotannon fuksi. Hallituksessa olen Jäsenpalvelut ja viestintä -tiimissä, joka tunnetaan tuttavallisemmin jästinä. Vastaan sen lisäksi myös kansainvälisyydestä. Toimin “opykummina” Metropolian opiskelijayhdistyksistä HIV ja UIO ry:ille ja pyrin opykummina olemaan sekä yhteyshenkilö että olkapää johon nojata!

Järjestöt veivät minut mukanaan jo lukiossa joten opiskelijakunta-aktiiviksi lähteminen tuntui luonnolliselta askeleelta korkeakouluopintojen alkaessa. Olen hallituksen lisäksi mukana myös Speksissä markkinointivastaavana sekä kansainvälisten opiskelijoiden tutor. Vapaa-ajallani toimin myös muissa järjestöissä, koska uskon samaan porttiteoriaan kuin Linnea, kun järjestöille ja aktiivitoiminnalle kerran antaa pikkusormen, ne vievät koko käden mukanaan!

Tällä hetkellä minua työllistää opiskelijayhdistyskoulutus, pian lähestyvä METKA on Tour sekä viime vuonna aloitettu Plan-yhteistyö ja sen myötä myös #METKAtyttöjenpuolella-kampanja.

Vähäisellä vapaa-ajallani snäppään paljon koirista, juon enemmän kahvia kuin vettä ja diggailen muun muassa ruotsalaista ja norjalaista räppiä. Myös kaikki Marvel Cinematic Universen tuottamat leffat ja sarjat on lähtökohtaisesti suosikkeja.

Mari Hallikainen, hallituksen jäsen

Hei! Olen Hallikaisen Mari, kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija. Suuntautumisenani on esimiestyö ja työyhteisön kehittäminen. Olen tänä vuonna TXO ry:n, RAK ry:n ja Muru ry:n opiskelijayhdistyskummi.

Olen toiminut opiskelijayhdistys MeMO ry:ssä puheenjohtajana ja tänä vuonna toimin sihteerinä sekä viestintävastaavana. Lähdin METKAan pienen rohkaisun ja viiden vuoden mietinnän jälkeen. Minua kiinnosti päästä kokemaan jotain uutta, haastavaa ja mukavuusaluetta kasvattavaa toimintaa ja siinä nämä ensimmäiset hetket ovat jo onnistuneet!

Olen osa Tapahtumat ja tutorointi -tiimiä, jossa valmistellaan tapahtumia ja tutorointia just teitä varten! Itse olen lisäksi mukana järkkäilemässä METKAn vuosijuhlia ja Wiikon Wappu uhkaavasti kolkuttelee jo ovella. Sydäntäni lähellä on Doctor Who ja Slovenia.

Nea-Maria Törmänen, edustajiston puheenjohtaja

Moikka! Olen Nea-Maria Törmänen, toimin edustajiston puheenjohtajana ja opiskelen elokuva- ja televisiotuotantoa neljättä vuotta.

Viime vuosi vetäisi minut mukaan järjestötoimintaan, kun lähdin mukaan METKAn hallitukseen ja kulttuurialan opiskelijayhdistys Demoniin. Luonteva jatkumo tälle vuodelle oli jatkaa tutuissa ympyröissä uusissa tehtävissä, jossa pääsen kehittämään opiskelijakuntaa ja oppimaan myös itse uusia asioita. Opiskelija-aktiivitoiminta onkin nykyään yksi lempijuttujani: toimin tänä vuonna METKAn ja Demonin luottamustehtävien lisäksi myös METKAn speksissä.

Tällä hetkellä työpöydälläni on edustajiston kehittämisen suunnitelmat, joita valmistelen yhdessä edustajiston varapuheenjohtaja Santerin ja hallituksen puheenjohtajiston kanssa. Lisäksi olen mukana valmistelemassa METKAn 10-vuotisvuosijuhlia, jotka ovat maaliskuussa.

Opiskelija-aktiivitoiminnan lisäksi lemppariasoitani on sushi, lautapelit ja mun elämän koossa pitävä bullet journal.

Santeri Lindewall, edustajiston varapuheenjohtaja

Hei vaan! Mä oon Santeri Lindewall ja opiskelen kolmatta vuotta sähkö- ja automaatiotekniikkaa.

Viime vuonna olin edustajiston jäsenenä ja halusin ottaa uusia haasteita vastaan tälle vuodelle ja aktivoitua enemmän opiskelija-aktiivina. Päätös johti siihen että toimin METKAn edustajiston varapuheenjohtajana, jonka lisäksi olen myös keskustan alueen tutorvastaava ja Uudenmaan Insinööriopiskelijoiden hallituksen tapahtumavastaava. Tällä hetkellä työn alla on edustajiston jäsenten aktivointi ja edustajiston toiminnan sekä vastuun selventäminen opiskelijoille.

Lempiasiani ovat Archer ja viski.

Metku

Olen Metku, oon vaan töissä täällä. Muut valmistuu minä en, sillä olen monialainen ikiopiskelija!

Työn alla on sidosryhmäyhteistyö ja verkostoituminen muiden maskottien kanssa. Opiskelen kaikkia aloja, joten tarvitsisin kangasta teidän haalareista, tilkkuja saa tuoda M-pisteelle jotta saadaan mulle kissan mentävä monialainen haalari! Nähdään Tourilla, toivottavasti pääsen tapaamaan teidät kaikki!

Lempiasiani on Metkun naama-haalarimerkki, onhan se todella söpö ja elintärkeä merkki kaikkien METKAlaisten haalareihin!

 

 

This post is also available in English.