Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA toi tammikuussa 2019 digitaalisen opiskelijakortin ja valtakunnalliset opiskelijaedut tasapuolisesti Metropolian opiskelijoiden saataville.

´´Me METKAssa olemme muutoksen aallonharjalla. Olimme ensimmäinen opiskelijakunta, joka antoi opiskelijakortin kaikille opiskelijoille maksutta. Se on rohkeutta ja kykyä katsoa tulevaisuuteen’’, lausui hallituksen puheenjohtaja Essi Lumme vuosijuhlapuheessaan lauantaina 7.3.2020.

Tekla Kosonen – hallituksen jäsen (vasemmalla.), Essi Lumme – hallituksen puheenjohtaja ja Nimo Samatar – hallituksen varapuheenjohtaja (right.)

METKA ensimmäisenä opiskelijakuntana Suomessa vapautti valtakunnalliset opiskelijaedut kaikille Metropolian opiskelijoille ja digitaalinen opiskelijakortti julkaistiin osana Tuudo-sovellusta. Täten kaikki Metropolian opiskelijat saivat Kelan, VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksiin oikeuttavan digitaalisen opiskelijakortin käyttöönsä. Tuudosta löytyvät myös kampuksen ruokalistat, lukujärjestys, tilavaraukset ja opiskelijakunnan jäsenkortti.

Opiskelijakunnan tarkoituksena on edistää opiskelijoiden yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä sekä opiskeluun ja opiskelijan asemaan yhteiskunnassa liittyviä pyrkimyksiä AMK-lain 41 § mukaan. Lisäksi laki lausuu, että opiskelijakunta toimii opiskelijoiden yhdyssiteenä eli opiskelijakunnan tulisi luoda, varjella ja ylläpitää opiskelijayhteisöjä korkeakoulussa.

Voiko uuden vuosikymmenen yhteisö olla enää samanlainen kuin ennen? Tai edes sellainen mitä me nykyiset toimijat ajattelemme sen tulevaisuudessa olevan? Näiden kysymysten ratkaiseminen ei ole helppoa, mutta meidän on käännettävä katseet nuoriin, tulevaisuuteen ja niihin, jotka ovat vasta tulossa korkeakouluun.

Modernissa maailmassa yleistyy koko ajan verkko-opetus ja nuoret kommunikoivat yhä enemmän netin välityksellä arkielämässään. Se vaatii myös oman ajattelun muutosta, kykyä työntää omat mielipiteet syrjään ja samaistua toiseen. Tähän uskon, että METKAssa on osaamista, tahtoa ja uudistautumiskykyä”, tiivistää ytimekkäästi hallituksen puheenjohtaja Essi Lumme.

 

 

 

This post is also available in English.