Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA on edustajiston kokouksessaan 30.8. päättänyt esittää Atte Kolehmaista Opiskelijoiden Liikuntaliitto OLL:n varapuheenjohtajaksi kaudelle 2023.

OLL on valtakunnallinen opiskelija- ja korkeakoululiikunnan edunvalvonta- ja palvelujärjestö. OLL vaikuttaa, palvelee, kouluttaa, tutkii ja toimii niin kansallisilla kuin kansainvälisillä kentillä opiskelijaliikunnan puolesta.

Atte Kolehmainen on METKAn hallituksen jäsen vastuualueinaan liikunta, liikuntatutorointi sekä Metropolia on the Move -hanke. Hallituksen lisäksi Kolehmainen toimii myös englanninkielisen International Business and Logistics -tutkinto-ohjelmansa tutorina. Aiemmin hän on toiminut myös vaihto-opiskelijatutorina. Opiskelijatoiminnan ulkopuolella Kolehmainen on ollut paikallisen judoseuran aktiivinen jäsen jo lähes 20 vuotta ja toimii tällä hetkellä seuran päävalmentajana sekä judojaoston puheenjohtajana.

Urheilun edistämiseksi Kolehmainen onkin käynyt erilaisia koulutuksia. Hän on myös Suomen valmentajien sekä Suomen judovalmentajakerhon jäsen. Kokemusta vaikuttamisesta on kertynyt myös Keravan kaupungin nuorisojaoston varapuheenjohtajana sekä Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnan varapuheenjohtajana.

Atte Kolehmainen haluaa lisätä Opiskelijoiden Liikuntaliiton näkyvyyttä korkeakouluissa sekä olla mukana edistämässä opiskelijoiden matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia.

Kolehmainen kommentoi ehdokkuuttaan seuraavasti:

”Liikuntatutoroinnin koulutuksessa huomasin, ettei suurin osa koulutukseen osallistuneista tiennyt mikä OLL on. Jotta voisimme saada näkyvää muutosta aikaiseksi kouluissa, tulee meidän ensimmäisenä lisätä tietoisuutta. Esimerkiksi tulevat tutorit ovat erinomainen paikka aloittaa työ tietoisuuden lisäämiseksi. Tämän jälkeen voimme alkaa tekemään kunnolla töitä esimerkiksi matalan kynnyksen liikunnan lisäämiseksi. Liikunta on varsinkin paljon istuville opiskelijoille tärkeää niin terveyden, kuin myös jaksamisen kannalta. Paras hetki aloittaa muutos parempaa kohti on heti.”

Lisätietoja:
Atte Kolehmainen
atte.kolehmainen@metkaweb.fi

Lari Koskinen, kampanjapäällikkö
lari.a.koskinen@metkaweb.fi
050 382 7653

This post is also available in English.