Usein kysytyt kysymykset

Sivu on päivitetty maaliskuussa 2021. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, otathan yhteyttä osoitteeseen metka@metkaweb.fi tai kysy neuvoa chatissa! 

Aloitan opinnot Metropoliassa syksyllä/keväällä. Mistä ja milloin saan opiskelijakorttini?

Opiskelijakorteissa on nykyisin kaksi vaihtoehtoa: digitaalinen tai muovinen. METKA tekee yhteistyötä kahden digitaalisen korttituottajan kanssa, Tuudon ja Pivon. Muovisia kortteja ei ole tällä hetkellä saatavilla, mutta olemme aloittamassa niiden tuotantoa lähitulevaisuudessa.

Kaikille opiskelijoille avoin digitaalinen opiskelijakortti on Tuudo-sovelluksessa, ja se on siis maksuton. Saat digitaalisen kortin käyttöösi kirjautumalla Tuudoon Metropolian käyttäjätunnuksillasi, jotka annetaan uusille opiskelijoille opintojen ensimmäisenä päivänä. Tuudon korttilompakosta löydät myös METKAn jäsenkortin.

Toinen digitaalinen opiskelijakortti on Pivo-sovelluksessa, ja se on käytössä vain METKAn jäsenille. Pivo sisältää myös paljon opiskelijaetuja, jotka saa käyttöön tällä Pivon opiskelijakortilla.

Muovinen opiskelijakortti on tulossa tuotantoon vuoden 2021 aikana.

Saat opiskelijakortin käyttöösi siis opintojesi ensimmäisestä päivästä lähtien Tuudossa.

Liittyessäni jäseneksi OMA:ssa, osoitetietoni ovat vanhat/väärät. Mitä teen?

Tarkista, voitko muuttaa osoitetietojasi OMAssa itse. Jos et, ota yhteyttä Metropolian opiskelijapalveluihin, opiskelijapalvelut@metropolia.fi. Osoitetiedot tulevat näkyviin OMA:n maksuväylään Metropolian opiskelijarekisteristä, emmekä voi muuttaa mitään jäsentemme tietoja käsin.

Minulla on jo METKAn muovinen opiskelijakortti. Mitä tarvitsen mukaani hakiessani uutta lukuvuositarraa muovisen opiskelijakorttiini?

Tarvitset mukaasi opiskelijakorttisi ja maksuvälineen, jos maksat jäsenyyden M-pisteellä. Jäsenyyden voi maksaa kätevästi verkkopankkitunnuksilla myös OMAssa Opiskelijan työpöydällä. Suosittelemme ennakkoon maksamista OMAssa!

Emme tarkista henkilöllisyyttä tarraa noudettaessa, mutta tarkistamme voimassaolevan jäsenyyden jäsenrekisteristämme ja merkitsemme tarran luovutetuksi. Voit siis hakea tarran samalla myös kaverisi korttiin, kunhan hän on läsnäoleva opiskelija.

Kuinka kauan lukukausitarra/lukuvuositarra on voimassa

Lukukausitarrat ovat voimassa joko tammikuun tai syyskuun loppuun. Jos tarrassasi lukee 9/2021, se on siis voimassa 30.9.2021 asti.

METKA myy lukuvuosijäsenyyksiä vain syyskaudella, eli jäsenyyden voimassaolo katsotaan aina lukuvuoden, ei kalenterivuoden mukaan.

Onko minun pakko liittyä METKAn jäseneksi, kun tilaan muovisen opiskelijakortin?

Lyhyesti: kyllä. Kaikki ammattikorkeakouluopiskelijat hankkivat itselleen muovisen opiskelijakortin ja lukuvuositarrat omasta opiskelijakunnastaan. Muovinen kortti on samalla myös todiste METKAn jäsenyydestä esimerkiksi edustajiston kokouksiin osallistuttaessa. Digitaalinen valtakunnallinen opiskelijakortti Tuudossa toimii sen sijaan Metropolian opiskelijoille ilman opiskelijakunnan jäsenyyttä.

METKAn jäsenenä saat  alennusta mm. opiskelijakunnan omista tapahtumista ja Zonen liikuntapalveluista, ja mikä tärkeintä – jäsenenä tuet yhteistä opiskelija-asiaa! METKAn tärkeimpiä tehtäviä on jokaisen Metropolian opiskelijan edunvalvonta, ja jäsenmaksut ovat tärkeä osa rahoitustamme.

Olen opiskellut aikaisemmin toisessa ammattikorkeakoulussa, ja minulla on jo yksi muovinen opiskelijakortti. Aloitan nyt opinnot Metropoliassa. Pitääkö minun tilata uusi opiskelijakortti?

Kyllä, sinun tulee tilata uusi opiskelijakortti. Emme voi luovuttaa lukuvuositarroja toisen oppilaitoksen tai opiskelijakunnan kortteihin. Muovinen opiskelijakortti toimii myös todisteena juuri sen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenyydestä, jota varten kortti hankitaan.

Jos olet opiskellut aiemmin Metropoliassa, ja sinulla on opiskelijakortti tuolta ajalta, voimme myöntää tarran tähän korttiin. Kortissa tulee näkyä METKAn logo. Jos et ole varma, käykö korttisi, ota siitä kuva ja lähetä se jäsenpalveluasiantuntijallemme Paavo Nisulalle osoitteeseen paavo.nisula@metkaweb.fi.

Kun päivitän HSL:n matkakortin, tarvitsenko opiskelijakortin tai digikortin lisäksi muuta todistusta tai paperia?

Et tarvitse. Matkakortin opiskelijastatuksen päivittämiseen riittää, kun sinulla on opiskelijakortissasi voimassaoleva lukuvuositarra tai digitaalinen korttisi on voimassa kuluvan lukukauden loppuun asti. Muista kuitenkin henkilöllisyystodistus!

Mistä saan opiskelijahaalarit?

Haalareiden tilausta hoitavat opiskelijayhdistykset. Ota siis yhteyttä heihin. Yhteystiedot löydät täältä: https://metkaweb.fi/vaikuttaminen/opiskelijayhdistykset/.

This post is also available in English.