UKK

Jos et löydä vastausta kysymykseesi, otathan yhteyttä osoitteeseen metka@metkaweb.fi tai kysy neuvoa chatissa!

Mistä saan opiskelijahaalarit?

Haalareiden tilausta hoitavat opiskelijayhdistykset. Ota siis yhteyttä heihin. Yhteystiedot löydät täältä: https://metkaweb.fi/vaikuttaminen/opiskelijayhdistykset/.

Aloitan opinnot Metropoliassa syksyllä/keväällä. Mistä ja milloin saan opiskelijakorttini?

Opiskelijakorteissa on nykyisin kaksi vaihtoehtoa: digitaalinen tai muovinen. METKA tekee yhteistyötä kahden digitaalisen korttituottajan kanssa, Tuudon ja Pivon. Muovisia kortteja ei ole tällä hetkellä saatavilla, mutta tarroja jaetaan edelleen.

Kaikille opiskelijoille avoin digitaalinen opiskelijakortti on Tuudo-sovelluksessa, ja se on siis maksuton. Saat digitaalisen kortin käyttöösi kirjautumalla Tuudoon Metropolian käyttäjätunnuksillasi, jotka annetaan uusille opiskelijoille viimeistään opintojen ensimmäisenä päivänä. Tuudon korttilompakosta löydät myös METKAn jäsenkortin.

Toinen digitaalinen opiskelijakortti on Pivo-sovelluksessa, ja se on käytössä vain METKAn jäsenille. Pivo sisältää tuhansia opiskelijaetuja, jotka saa käyttöön vain Pivon opiskelijakortilla. Pivon opiskelijakortti on siis taatusti jäsenmaksun arvoinen, sillä saat sen kautta rahanarvoisia etuja.

Saat opiskelijakortin käyttöösi siis opintojesi ensimmäisestä päivästä lähtien Tuudossa. Digitaalinen opiskelijakortti tunnistaa automaattisesti opiskeluoikeutesi tyypin. Pivon opiskelijakortin saat käyttöösi heti liityttyäsi METKAn jäseneksi ja otettuasi sen käyttöön Pivo-sovelluksessa.

Liittyessäni jäseneksi OMA:ssa, osoitetietoni ovat vanhat/väärät. Mitä teen?

Tarkista, voitko muuttaa osoitetietojasi OMAssa itse. Jos et, ota yhteyttä Metropolian opiskelijapalveluihin, opiskelijapalvelut@metropolia.fi. Osoitetiedot tulevat näkyviin OMA:n maksuväylään Metropolian opiskelijarekisteristä, emmekä voi muuttaa mitään jäsentemme tietoja käsin.

Voit liittyä METKAn jäseneksi, vaikka tietosi olisivat vanhentuneet. Päivitä ne kuitenkin ajan tasalle.

Minulla on METKAn muovinen opiskelijakortti. Mitä tarvitsen mukaani hakiessani uutta lukuvuositarraa siihen?

Tarvitset mukaasi opiskelijakorttisi ja maksuvälineen, jos maksat jäsenyyden M-pisteellä. Jäsenyyden voi maksaa verkkopankkitunnuksilla tai MobilePayllä myös OMAssa Opiskelijan työpöydällä. Suosittelemme ennakkoon maksamista OMAssa!

Kuinka kauan lukukausitarra/lukuvuositarra on voimassa?

Lukukausitarrat ovat voimassa joko tammikuun tai syyskuun loppuun. Jos tarrassasi lukee 9/2022, se on siis voimassa 30.9.2022 asti.

METKA myy lukuvuosijäsenyyksiä vain syyskaudella, eli jäsenyyden voimassaolo katsotaan aina lukuvuoden, ei kalenterivuoden mukaan.

Olen opiskellut aikaisemmin toisessa ammattikorkeakoulussa, ja minulla on jo  muovinen opiskelijakortti siltä ajalta. Aloitan nyt opinnot Metropoliassa. Voinko saada tarran tähän korttiin?

Emme luovuta lukuvuositarroja toisen oppilaitoksen tai opiskelijakunnan kortteihin. Muovinen opiskelijakortti toimii myös todisteena juuri sen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenyydestä, jota varten kortti hankitaan.

Jos olet opiskellut aiemmin Metropoliassa, ja sinulla on opiskelijakortti tuolta ajalta, voimme myöntää tarran tähän korttiin. Kortissa tulee näkyä METKAn logo. Jos et ole varma, käykö korttisi, ota siitä kuva ja lähetä se meille sähköpostitse, metka@metkaweb.fi.

Sivua on päivitetty 14.1.2022

This post is also available in English.