METKAn Speksi palaa jälleen syyskuussa! Järjestyksessään jo yhdeksäs Metropolian opiskelijoiden toteuttama interaktiivinen musiikkiteatteriesitys nähdään tällä kertaa Arabiasalissa Metropolian kulttuurikampuksella!

Kuka oikeastaan on hyvä ihminen? Tänä vuonna luvassa on hyytävä jännitysnäytelmä zombien kanssa! Tule mukaan seuraamaan miten kaveriporukan ryöstö pankkiin onnistuu zombiehyökkäyksen iskeytyessä Maahan. Ryöstäjät joutuvat ennennäkemättömän tilanteen eteen, kun heidän täytyy tehdä yhteistyötä pankin työntekijöiden kanssa selviytyäkseen. Voivatko he tulla toimeen keskenään ja keksiä yhdessä ratkaisun zombieongelmaan ennen kuin on liian myöhäistä.

Katso ensimmäinen teasertraileri TÄSTÄ!

Kymmenen näytöksen esityskausi saa ensi-iltansa maanantaina 5. syyskuuta. Liput tulevat myyntiin Kide.appiin loppukesästä. Tiedotamme lipunmyynnin alkamisesta METKAn Speksin somekanavilla sekä verkkosivuilla. Laitathan kanavat siis seurantaan!

Esitykset

ma 5.9.2022

ti 6.9.2022
pe 9.9.2022
ma 12.9.2022
ti 13.9.2022
pe 16.9.2022
pe 23.9.2022
ma 26.9.2022
ti 27.9.2022
pe 30.9.2022

Speksi on interaktiivista improvisaatioteatteria, johon kuuluvat musiikki- ja tanssiesitykset. Yleisön osallisuus on tärkeässä osassa. Spekseissä yleisö voi osallistua esitykseen huutamalla “Omstart!”, jolloin huutoa edeltävä kohtaus näytellään uudestaan. Omstarteihin voi liittää myös tarkennuksia, esimerkiksi “Omstart, kivikausi!”, jolloin lavalla olijat reagoivat toimimalla kohtauksessa tarkennuksen mukaan. Omstartien ansiosta jokainen näytös on ainutlaatuinen.

Speksi-näytelmillä on pitkät perinteet suomalaisessa opiskelijakulttuurissa. Speksit ovat tuttuja etenkin yliopistomaailmasta, mutta METKAn Speksi on Suomen ensimmäinen AMK-speksi. Speksien tuotannossa olennaista on yhteishenki ja yhdessä tekeminen, sillä kaikki tiimiläiset antavat olennaisen panoksensa esitykseen. Speksi on alusta loppuun täysin opiskelijoiden tekemä ja mahdollistaakin mitä mahtavimman monialaisen harrastuksen opiskeluiden oheen.

Löydät meidät somesta!
Instagram: @metkan_speksi
Tiktok: @metkanspeksi
Facebook: @MetkanSpeksi

This post is also available in English.