Tervetuloa takaisin kampuksille! Koronakevään jälkeen Metropolia on palaamassa kohti normaalia toimintaa.

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta seuraa tarkasti koronavirustilanteen kehittymistä. METKA suhtautuu koronaviruksen ehkäisyyn vakavasti ja noudattaa viranomaisten sekä Metropolia Ammattikorkeakoulun ohjeistuksia. Otamme koronavirustilanteen huomioon kaikessa toiminnassamme.

Metropoliassa lähiopetukseen palataan heti syksyn alusta niissä yhteyksissä, joissa se on tarkoituksenmukaista. Opintojaksot, jotka eivät vaadi lähiopetusta, toteutetaan toistaiseksi etäyhteyksiä hyödyntäen. Tällaisia ovat esim. suuret luentotilaisuudet.

Myös ensimmäisen vuoden opiskelijoille pyritään järjestämään oppimistilanteita kampuksilla, jotta opintojen aloittaminen ja yhteisöön mukaan pääsy onnistuisi mahdollisimman hyvin.

Varotoimenpiteitä on kuitenkin käytössä ja tilannetta seurataan.

Tässä ohjeita ja suosituksia tiivistetysti. Kannattaa myös lukea huolellisesti Metropolian OMA-tiedote, jossa on tarkemmat ohjeet.

  • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Pese kätesi huolellisesti aina tullessasi kampukselle ja ennen ruokailua. Jos käsien pesu ei ole mahdollista, käytä käsihuuhdetta. Kampuksille on tuotu käsihuuhdeannostelijoita.
  • Pidä 1-2 metrin turvaväli. Vältä hissejä mahdollisuuksien mukaan.
  •  Riskiryhmiin kuuluville ei suositella osallistumista lähiopetukseen.
  • Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, älä tule kampuksille! Jos sairastut päivän aikana, älä jää kampukselle tai siirry aulapalveluiden osoittamaan erilliseen tilaan.
  • Hakeudu herkästi koronavirustestiin tai käytä Omaolo-digipalvelua, jos tunnet oireita.

Uusien tartuntojen määrä on tällä hetkellä vähäinen, mutta nousua on ollut viimeisen kuukauden aikana (lähde: THL). Vastuu tilanteen pysymisestä hyvänä on kuitenkin yhteinen, joten nyt on tärkeää seurata suosituksia! Pysytään terveinä!

This post is also available in English.