METKAn hallituksen varapuheenjohtaja, Nimo Samatar, on parhaillaan Setan edustajakokouksessa. Kokous järjestetään 14.–15.11.2020 etäkokouksena. Edustajakokouksessa käsitellään Setan sääntömääräiset asiat, joista keskeisimpiä ovat:

  • Setan strategia
  • toimintasuunnitelma ja talousarvio
  • hallituksen valinta:  puheenjohtaja, toinen varapuheenjohtaja, kaksi varsinaista jäsentä ja yksi varajäsen
  • valtuuston nimeäminen.

METKA on esittänyt Setan edustajakokouksessa tervehdyspuheenvuoron la 14.11.2020. Nimon puheen Metropolian opiskelijoiden puolesta voit lukea alta:

Hei ystävät rakkaat ja arvokas Setan edustajakokous,

 

Mun nimi on Nimo Samatar, ja mulla on ilo ja suuri kunnia olla täällä Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan METKAn puolesta. Terveisiä itä-Helsingistä!

 

Lupasin Metropolian opiskelijoille tuoda Setan edustajakokoukseen tervehdyksen. Kirjoitimme tämän yhteistyössä Metropolian opiskelijayhdistysten kanssa, eritoten Myllypuron sosiaali- ja terveysalojen opiskelijoiden MysteRyn ja Metropolian kulttuurialojen opiskelijoiden Demoni Ryn kanssa.

 

Tervehdyksessäni kerron: Miksi METKA on siis Setan kannatusjäsen, vaikka kattojärjestömme Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK on jo kannatusjäsen? Tuplasti kannatusta METKA – miksi?

 

Koska me, Metropolian opiskelijat haluamme tukea juuri teitä tuplasti suomalaisessa yhteiskunnassa.

 

METKAn strategian nimeää arvoiksemme, seuraavalle neljälle vuodelle: yhdenvertaisuus, oikeudenmukaisuus ja vaikuttavuus. Olemme opiskelijakunnassa päivittäneet tänä vuonna yhdenvertaisuus ohjesääntöä sekä tehneet korkeakoulumme uuteen tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelmaan paljon ehdotuksia Metropolian opiskelijoina.

 

Myllypuron sosiaali- ja terveysalojen opiskelijat MysteRy lähettää kiitokset mahtavasta yhteistyöstä tänä vuonna, josta on tullut paljon erillistä palautetta – kuinka koulutuksienne sisältö tulisi olla pakollista kaikille ja kuinka opettavaista se oli, esimerkiksi lastensuojelun opintojen kannalta. Setan koulutuksien pohjalta on jo pohdittu opetussuunnitelmien sisältöä uudelleen Metropoliassa.

 

Metropolian opiskelijat toivoo jatkossakin sujuvaa sekä vaikuttavaa yhteistyötä. Setan toiminta on historiansa saatossa ollut inspiroivaa, sekä maailmaa mullistavaa. Ensi vuonna on juhlavuosi, sillä homoseksuaalisten tekojen kriminalisointi poistettiin rikoslaista vuonna 1971. Onnea siis meille kaikille tulevaan juhlavuoteen!

 

Toivommekin, että Seta ja Setan kansalliset jäsenjärjestöt otettaisiin mukaan, kun pohditaan yhdenvertaisuutta opiskelijoiden sekä henkilökunnan näkökulmasta tulevaisuuden korkeakouluissa.

 

Lainaan Metropolian sosiaalialan opiskelijaa tässä kohtaa: Tämän asian edistämisessä luotan Nimo sinuun – vaikka eteenpäin on menty, emme ole yhdenvertaisia, emmekä tule sitä olemaan. 

 

Ellemme aktiivisesti edistä kaikkien mahdollisuuksia ja oikeuksia tosiasialliseen yhdenvertaisuuteen. Me tarvitsemme diversiteettiä opiskelijoihin, mutta myös ehdottomasti henkilökuntiin. Tämä ei koske vain seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuutta – vaan meitä kaikkia.

 

Meidän tulee olla esimerkki. Meidän tulee olla parempia kuin just nyt.

 

Olemme METKAna eli Suomen suurimman ammattikorkeakoulun opiskelijakuntana tuplasti Setan kannatusjäsen Metropolian opiskelijoiden puolesta, koska me tiedämme, että ihmisoikeuksien puolustaminen kaipaavat rohkeaa edelläkävijyyttä ja esimerkkiä sekä koulutusta Setan toimintaan. Vielä yhden toiveen jos saan esittää, niin voisitteko lähettää meille METKAlle paljon sateenkaarevia juttuja, jotta voimme levittää yhteisesti Metropoliasta vielä värikkäämpää?

 

Kiitän teitä lämpimästi yhteistyöstä. Olkoon tulevaisuutemme yhtä uudistava – yhteiskunnan keskustelua ja epäoikeudenmukaisuuksia oikova! En ole tänää täällä äänioikeutettu koska oon vaan innokkaasti kannattamassa, mutta toivotan vastuullisia päätöksiä ystävät rakkaat Setan edarin kokoukseen!

 

Jos koskaan eksytte Metropolian kampuksille, niin pliis tietäkää että olette meidän puolesta kovin tervetulleita.

 

Kiitos! Thank you!

Metropolian opiskelijoiden tervehdys Setalle meni hyvin ja Nimon kissa, Luna pääsi vilahtamaan edustajille kokouksessa puheen aikana. Puheen jälkeen Seta lupasi lähettää METKAlle paljon sateenkaarevia juttuja. Kokousasiakirjoista, henkilövalinnoista ja muusta kokoukseen liittyvästä voi avata keskustelua Setan edustajakokous 2020 Facebook-tapahtumassa. Tapahtumasivulla tiedotetaan tämän sivun lisäksi kokoukseen liittyvistä käytännön asioista.

Lisätietoa

Setan edustajakokous 2020: https://seta.fi/setaedari2020/

METKAn strategia 2020-2024: https://metkaweb.fi/wp-content/uploads/2019/11/Strategia-2020-2024.docx.pdf

Yhteystiedot

Nimo Samatar 

Hallituksen varapuheenjohtaja 

Edunvalvonta

nimo.samatar@metkaweb.fi 

puh, 050 382 7653

This post is also available in English.