Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen järjestää kaksi EU-selonteon valmisteluihin liittyvää tilaisuutta. AMK-opiskelijat kehuivat Euroopan Unionia Turussa järjestetyllä 27.8.-28.8.2020 Eurooppa-foorumissa, mutta samalla huolestuttaa Euroopan Unionin tulevaisuus. Miten käy vaihtojen koronatilanteesta toipuessa? METKA näkee etäopiskelun yleistymisen ja kehittymisen tarjoavan uudenlaisia mahdollisuuksia Euroopassa. 

‘’Etäopiskelu on tuonut Euroopan monen kotisohvalle! Näen itse tämän mahdollisuutena tarjota kansainvälisiä opintoja saavutettavammin erilaisissa elämäntilanteissa oleville AMK-opiskelijoille. Metropolian opiskelijoista 27% opiskelee englannin kielellä jo entuudestaan. Esimerkiksi perheelliset voivat tulevaisuudessa kerryttää kansainvälistä osaamista ilman, että tarvitsee muuttaa perheen arkea toiseen maahaan. Opiskelijoita tulisi mielestäni tukea ja kannustaa tulevaisuudessa paremmin tässä.

 

Lisäksi nykyinen digikehitys on mahdollisuus tiivistää korkeakoulujen välistä yhteistyötä Euroopassa. Olemme vain klikkauksen päästä toisistamme, joten toivon Metropolian hyödyntävät tätä vielä paremmin’’, kommentoi METKAn hallituksen varapuheenjohtaja Nimo Samatar.

Eurooppaministerin verkkotilaisuudet ovat avoimia kaikille ja niihin voi osallistua lähettämällä kysymyksiä ja kommentteja. Tilaisuuksia voi seurata suorana lähetyksenä valtioneuvoston Youtube-kanavalta, jossa ne ovat myöhemmin saatavilla myös tallenteina. Lisäksi tallenteet ovat saatavilla valtioneuvoston verkkosivuilla osoitteessa vn.fi/live.

Ensimmäinen tilaisuus järjestetään maanantaina 26.10. klo 14.30 ‒ 16.00 ja sen teemana on ”EU:n kriisinkestävyys – enemmän kuin tekijöidensä summa”. Ministeri Tuppuraisen kanssa opiskelijoiden kysymyksiin vastaavat Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela, yliopistotutkija Timo Miettinen ja ekonomisti Sixten Korkman.

Toisessa tilaisuudessa keskiviikkona 4.11. klo 9.00 – 10.30 ääneen pääsevät etenkin nuoret. Ministeri Tuppuraisen vieraaksi studioon saapuvat Eurooppanuoret Ry:n, Allianssi Ry:n sekä Sakki Ry:n edustajat. Keskustelun aiheena on ”Nuoret ja EU – mitä haluamme Unionilta tulevaisuudessa?”

Molemmissa tilaisuuksissa pääroolissa ovat yleisökysymykset, joiden pohjalta keskustelua käydään. Keskusteluiden aikana kysymyksiä ja kommentteja voi lähettää Twitterissä tunnisteella #EUselonteko.

Yhteystiedot:

Nimo SamatarNimo Samatar 

Hallituksen varapuheenjohtaja 

Edunvalvonta

nimo.samatar@metkaweb.fi 

 

Tavoitat myös kätevästi koko hallituksen osoitteella hallitus@metkaweb.fi!

This post is also available in English.