Tutorhaku + koulutukset

Hae tutoriksi

”Päätin ryhtyä tutoriksi, sillä omat tutorini olivat niin mahtavia! Kun aloitin opiskelut, en tuntenut ketään koulutusohjelmastani, enkä osannut kulkea pääkaupunkiseudulla. Tutoreiden avulla kaikki sujui kuitenkin hyvin ja tuntui helpolta! Siksi halusin tehdä oman osani ja auttaa uusia opiskelijoita seuraavana vuonna.”

Kevään 2020 tutorhaut ovat päättyneet. Syksyn 2020 tutorhakujen infot päivitetään sivustolle syyslukukauden alussa. Stay tuned!

Helpoin tapa saada tietoa tutoroinnista nettisivujen selaamisen lisäksi on tietysti kysyä tutoreilta suoraan! Myös me METKAlla vastaamme kaikkeen mieluusti. Tutorin saat hyvin kiinni nykäisemällä tätä hihasta, METKAn saat parhaiten kiinni sähköpostitse:
tutor@metkaweb.fi.

Kevään 2020 tutorkoulutukset

Vertaistutoreiden koulutukset

Huom. Koronaviruksen vuoksi koulutusjärjestelyt ovat muuttuneet.

Tutorkoulutus on kaikille tutoreille pakollinen ja se koostuu iltapäiväluennoista, työpajoista, toimipistekohtaisesta päivästä sekä ryhmä- ja esiintymisharjoitteista.

Koulutus koostuu yhteensä neljästä koulutuskerrasta. Tutorvastaavat järjestävät yhden koulutuskerroista ja ilmoittavat tämän tarkemman ajankohdan koulutusten aikana.

Koulutukset ovat koulutettavasta ryhmästä riippuen suomeksi tai englanniksi.

Ilta1
järjestetään etäkoulutuksena. Tarkemmat ohjeet etäosallistumisesta tulee koulutusviikkoa edeltävänä viikkona. Koulutus on neljänä eri päivänä seuraavasti:

 • Myyrmäki maanantaina 6.4. klo 17 – 20
 • Karamalmi tiistaina 7.4. klo 17 – 20
 • Arabia keskiviikkona 8.4. klo 17 – 20
 • Myllypuro torstaina 9.4. klo 17 – 20 

Ilta2
Myös ilta2 järjestetään vallitsevan tilanteen tuoksi etäkoulutuksena. Tarkemmat ohjeet saat sähköpostitse ennen koulutusta sekä Ilta1 koulutuksen aikana.

 • Myyrmäki tiistaina 14.4. klo 17 – 20
 • Karamalmi keskiviikkona 15.4. klo 17 – 20
 • Arabia torstaina 16.4. klo 17 – 20
 • Myllypuro perjantaina 17.4. klo 17 – 20

Toiminnallinen päivä
Koulutukset ovat lauantaikoulutuksia. Kaikille koulutettaville lähetetään tarkemmat infot koulutuksesta koulutuksia edeltävällä viikolla.

 • Myllypuro ja KV – 8.8. klo 9 – 17
 • Myyrmäki, Arabia ja Karamalmi – 15.8. klo 9 – 17

Vaihtaritutoreiden koulutukset

Vaihtaritutorkoulutus koostuu iltapäiväluennoista, työpajoista, sekä ryhmä- ja esiintymisharjoitteista. Koulutus koostuu neljästä koulutuskerrasta. Tutorvastaavat järjestävät yhden koulutuksista ja ilmoittavat tämän tarkemman ajankohdan koulutusten alettua. Kaikki koulutukset ovat englanniksi.

Ilta1
järjestetään etäkoulutuksena. Tarkemmat ohjeet etäosallistumisesta tulee koulutusviikkoa edeltävänä viikkona.

 • Vaihtari- ja Degreetutor – Maanantaina 4.5. klo 17 – 20

Ilta2 – Yhteiskoulutus Laurean, Humakin, O´Diakin ja Arkadan kanssa
Koulutus järjestetään yhteistyössä Laurean, Humakin, Diakin ja Arkadan opiskelijakuntien kanssa. Etäkoulutus.

 • Vaihtari- ja Degreetutor – Tiistaina 5.5. klo 16 – 20

Toiminnallinen päivä
Lauantaikoulutus, järjestetään lähikoulutuksena. Samassa koulutuksessa koulutetaan myös vertaistutoreita. Koulutus toteutetaan siten, että vaihtari- ja degreetutorit saavat kaiken koulutuksen englanniksi. Tarkemmat tiedot koulutuksesta lähetetään sähköpostitse kaikille koulutukseen tuleville.

 • Vaihtari- ja Degreetutor – Lauantaina 8.8. klo 9 – 17

This post is also available in English.