Tutorhaku + koulutukset

Hae tutoriksi

”Päätin ryhtyä tutoriksi, sillä omat tutorini olivat niin mahtavia! Kun aloitin opiskelut, en tuntenut ketään koulutusohjelmastani, enkä osannut kulkea pääkaupunkiseudulla. Tutoreiden avulla kaikki sujui kuitenkin hyvin ja tuntui helpolta! Siksi halusin tehdä oman osani ja auttaa uusia opiskelijoita seuraavana vuonna.”

Linkki hakulomakkeille

VERTAISTUTORHAKU

Syksyn vertais- ja vaihtaritutorhaut alkavat 13.9. klo 12.00. Hakuaikaa on 3.10. asti.

Haussa on tutorit ensi kevään fukseille ja vaihtareille. Samalla hakulomakkeella voi hakea sekä vertais- että vaihtaritutoriksi. Halutessasi voit hakea myös molempiin tutorointimuotoihin, jolloin vertaistutoroinnin lisäksi saat myös muutaman vaihtarin tutoroitavaksi. Tällöin vertaistutorkoulutuksen lisäksi vaihtaritutorkoulutuksen ensimmäinen päivä on myös pakollinen.

Tutoriksi voi hakea kuka tahansa Metropolian opiskelija, joka on itse joskus ollut fuksi. Opintojen vaiheella ei ole merkitystä, kunhan olet läsnä kevätlukukaudella 2022.  Kaikki tutoriksi hakeneet kutsutaan haastatteluun. Tieto valintojen päätöksistä ilmoitetaan mahdollisimman pian kaikille hakijoille. Kevään koulutuspäivät voit tarkistaa alempaa.

Helpoin tapa saada tietoa tutoroinnista METKAwebin lisäksi ovat omat tutorit ja tutorvastaavat! Pätevät tutorit osaavat vastata muun muassa kaikkeen.  Myös me täällä METKAlla vastaamme mieluusti kysymyksiisi. Parhaiten saat METKAn tutortiimin kiinni sähköpostitse osoitteesta:

tutor@metkaweb.fi

 

VAIHTARITUTORHAKU

Syksyn vertais- ja vaihtaritutorhaut alkavat 13.9. klo 12.00. Hakuaikaa on 3.10. asti. 

Vaihtaritutorointi on vertaistutorointiin verrattuna paljon enemmän yksilöohjausta. Vaihtaritutorina pääset auttamaan opiskelijaa alkuun täysin uudessa ympäristössä ja se onkin hyvä mahdollisuus kartuttaa ohjauskokemusta. Vaihtaritutorointi on myös hyvää lämmittelyä mahdollista omaa vaihtoa varten. On mahdollista hakea myös molempiin tutorointimuotoihin, jolloin vertaistutoroinnin lisäksi saat myös muutaman vaihtarin tutoroitavaksi. Tällöin vertaistutorkoulutuksen lisäksi vaihtaritutorkoulutuksen ensimmäinen päivä on myös pakollinen.

Vaihtaritutoriksi hakemisen kriteerit ovat riittävää kielitaitoa lukuun ottamatta samat kuin kenellä tahansa tutoriksi hakevalla: tutoriksi hakea kuka tahansa Metropolian opiskelija, joka on itse joskus ollut fuksi. Opintojen vaiheella ei ole merkitystä, kunhan olet läsnä kevätlukukaudella 2022.  Kaikki tutoriksi hakeneet kutsutaan haastatteluun. Tieto valintojen päätöksistä ilmoitetaan mahdollisimman pian kaikille hakijoille. Kevään koulutuspäivät voit tarkistaa alempaa.

Vaihtaritutoroinnista voit kysyä omilta tutoreiltasi sekä oman kampuksesi vaihto- ja degree-opiskelijoiden tutoroinnista vastaavilta tutorvastaavilta. Lisäksi voit olla yhteydessä METKAn tutortiimiin sähköpostitse:

tutor@metkaweb.fi

 

TUTORVASTAAVAHAKU

Tutorvastaavahaku on päättynyt. Kiitos kaikille hakijoille!  Kaikille hakeneille ilmoitetaan tuloksista viimeistään maanantaina 1.10. Lisätietoa tutorvastaavuudesta löydät täältä sekä tutorvastaaviltasi.fi

 

SYKSYN 2021 TUTORKOULUTUKSET

Huom. Pandemiatilanteen vuoksi suunnitelmaan saattaa tulla muutoksia. Varaudu siis siihen, että koulutukset saatetaankin järjestää etänä. 

Koulutuksiin osallistuminen on kaikissa tutorointimuodoissa pakollista. Kaikille koulutuksiin valituille lähetetään tarkemmat infot koulutuksista noin viikko ennen koulutusta. Koulutusten päivämäärät ja aikataulut löydät alta.

Koulutukset ovat koulutettavasta ryhmästä riippuen suomeksi tai englanniksi.

Tutorvastaavakoulutukset

Tutorvastaavakoulutus koostuu kahdesta osiosta ja on kaikille koulutukseen valituille pakollinen. Koulutus pidetään mahdollisuuksien mukaan livenä kampuksella.

Iltakoulutus
5.10. klo 17-20
Koulutuspaikka päivitetään myöhemmin

Lauantaikoulutus
9.10. klo 10-16
Koulutuspaikka päivitetään myöhemmin

Vertaistutorkoulutukset

Tutorkoulutus on kaikille tutoreille pakollinen ja se koostuu yhteensä neljästä koulutuskerrasta sekä tutorvastaavien järjestämästä kampuspäivästä. Koulutus rakentuu luennoista, työpajoista, toimipistekohtaisesta päivästä sekä ryhmä- ja esiintymisharjoitteista. Tutorvastaavat ilmoittavat oman osionsa tarkemman ilmoittavat ajankohdan ja muut olennaiset yksityiskohdat koulutusten aikana.

Iltakoulutus 1
2.11. klo 17-20
Koulutuspaikka päivitetään myöhemmin

Iltakoulutus 2
3.11. klo 17-20
Koulutuspaikka päivitetään myöhemmin

Iltakoulutus 3
9.11. klo 17-20
Koulutuspaikka päivitetään myöhemmin

Lauantaikoulutus
13.11. klo 10-16
Koulutuspaikka päivitetään myöhemmin

Vaihtaritutorkoulutukset

Vaihtaritutorkoulutus on kaikille tutoreille pakollinen ja koostuu neljästä sekä tutorvastaavien järjestämästä kampuspäivästä. Koulutus rakentuu luennoista, työpajoista, toimipistekohtaisesta päivästä sekä ryhmä- ja esiintymisharjoitteista. Tutorvastaavat ilmoittavat oman osionsa tarkemman ilmoittavat ajankohdan ja muut olennaiset yksityiskohdat koulutusten aikana.

Iltakoulutus 1
10.11. klo 17-20
Koulutuspaikka päivitetään myöhemmin

Iltakoulutus 2
11.11. klo 17-20
Koulutuspaikka päivitetään myöhemmin

Iltakoulutus 3
16.11. klo 17-20
Pääkaupunkiseudun opiskelijakuntien järjestämä yhteinen koulutuskerta.
Koulutuspaikka päivitetään myöhemmin

Lauantaikoulutus
20.11. klo 10-16
Koulutuspaikka päivitetään myöhemmin

This post is also available in English.