Tutorointi

Me tarjoamme jokaiselle opintonsa aloittavalle tukea ja tietotaitoa tutoroinnin muodossa. Tutorit avustavat uudet opiskelijat alkuun, ovat mukana ryhmäyttämässä heitä ja esittelevät opiskelijakulttuurin salat. Koulutetut tutorit toimivat jokaisella Metropolian kampuksella ja toimivat koko opiskelijayhteisömme hyväksi. 

Tutoroinnilla tähtäämme siihen, että jokainen opiskelija tuntee olonsa tervetulleeksi ja uuden elämänvaiheen aloittaminen opintojen parissa sujuisi mahdollisimman mutkattomasti.

Vertaistutorointi

Vertaistutor ottaa uusia opiskelijoita vastaan ensimmäisten koulupäivien aikana ja toimii tutoroitavan ryhmänsä tukena ensimmäisen lukukauden ajan. Tutor auttaa ryhmäläisiään pääsemään kiinni opiskeluarkeen jakamalla omia opiskelukokemuksiaan ja opastamalla käytännön asioissa. Vertaistutor on myös mukana kohottamassa ryhmähenkeä järjestämällä sosiaalisia aktiviteetteja koulun ohelle.

Tutorin puoleen voit kääntyä, jos sinulla on kysymyksiä kouluun tai opiskeluarkeen liittyen. Tutorit osaavat auttaa sinua monenlaisissa tilanteissa ja mikäli he eivät itse osaa kysymykseesi vastata, heiltä löytyy tietotaitoa opastaa sinut oikean metropolialaisen luo, jolta vastaus kysymykseesi löytyy. 

Vaihtaritutorointi

Vaihtaritutorit toimivat tärkeänä osana Metropolian kansainvälistä toimintaa. Tutorit pitävät huolta vaihto-opiskelijoista ja auttavat heitä Suomen byrokratian viidakossa sekä uuteen kulttuuriin sopeutumisessa. 

Vaihtaritutor on uutta opiskelijaa vastassa hänen saapuessaaan Suomeen ja opastaa perille HOASin asuntoon ja tutustuttaa samalla alueen päivittäispalveluihin. Oman kampuksen sekä sen lähialueiden esittely ja erilaisten vapaa-ajan aktiviteettien järjestäminen yhdessä muiden tutoreiden kanssa kuuluvat vaihtaritutorin tehtäviin. 

Vaihto-opiskelijoiden ohjaaminen Suomessa on loistava askel kohti omia kansainvälisiä tavoitteita, esimerkiksi ulkomaanvaihtoa tai ulkomailla työskentelyä ajatellen. Vaihtaritutorina pääset treenaamaan kielitaitoasi, tutustumaan uusiin ihmisiin useista maista ja kulttuureista, ja opit ymmärtämään kulttuurien välisiä eroja ja yhtäläisyyksiä. Vaihtaritutoroinnissa esiintymis-, neuvonta-, organisointi- ja viestintätaitosi kehittyvät mukavan yhdessä tekemisen ohella ja toiminnasta voit myös löytää elinikäisiä ystäviä!

Vaihtaritutoroinnin pääkielenä toimii englanti, mutta toiminnassa voit hyödyntää laajasti muutakin kielitaitoasi. Englannin kielitaidolle ei ole vaatimustasoa – hae siis rohkeasti mukaan!

Sinustako tutor?

Tutorina saat arvokasta kokemusta ja pääset kehittämään monia työelämässäkin tarpeellisia taitoja. Tutoroinnin kautta pääset tutustumaan uusiin ihmisiin eri puolilta Metropoliaa ja voit löytää elinikäisiä ystäviä. 

Haemme uusia tutoreita tiimeihimme aina keväisin ja syksyisin, aloittavien alojen ryhmien mukaisesti. Voit tarkistaa oman alasi hakukauden omalta tutoriltasi, tutorvastaavaltasi tai METKAn tutortiimiltä. Vaihtaritutoreita haemme molemmilla hakukausilla. Hauissa valituiksi tulleet koulutetaan METKAn tutorkoulutuksissa. Koulutukset ovat pakollisia ja ne koostuvat luennoista, työpajoista, kampuskohtaisesta päivästä sekä ryhmä- ja esiintymisharjoitteista. 

Seuraa täältä ajankohtaista tiedotusta tutorkoulutuksista

Kysyttävää?

Ota rohkeasti yhteyttä oman alasi tutorvastaaviin tai METKAn tutortiimiin.

Tutorvastaavien sähköpostit ovat muodossa etunimi.sukunimi(at)metropolia.fi.

Sosiaali- ja terveysalan tutorvastaavat
Myllypuro
Hyvinvointi -osaamisalue: Sosiaaliala, Toimintaterapia, Vanhustyö, Social Services

Emmi Holmlund

Katariina Onkamo

Julia Keurulainen

 

Terveys -osaamisalue: Ensihoito, Kätilötyö, Sairaanhoito, Terveydenhoitotyö, Nursing

Adel Rizvi

Niko Lehtokumpu

Katrine Rokkanen

Maaria Tuominen

 

Kuntoutus ja tutkiminen: Optometria, Radiografia ja sädehoito, Suun terveydenhuolto, apuvälinetekniikka, bioanalytiikka, fysioterapia, jalkaterapia, osteopatia

Ella Vainikka

Nea Kosonen

Erika Anttila

Tekniikan ja liikenteen alan tutorvastaavat
Myllypuro

Arsi Salo

Vili Ohma

 

Myyrmäki

Hermanni Huttunen

Lari Koskinen

Sam Luhtanen

Laura Kangas-Riikonen

Essi Aarnio

 

Karamalmi

Laura Mikluha

Nico Järvinen

Elisa Urjansson

Erik Ruotsalainen

Kulttuurialan tutorvastaavat
Arabia
Hämeentie 135, 161 / Arabiankatu 2 / Ruoholahdentori 6

Milja Kajula

Joona Ström

Henna Salo

Lasse Rantaniitty

Liiketalouden tutorvastaavat
Myyrmäki

Tony Räty

Minttu Hukkanen

Arin Ali

Noora Gilan

Liisa Tötterman

Vaihto- ja Degree opiskelijoiden tutorvastaavat
Myllypuro

Adel Rizvi (Terveysalat)

Julia Keurulainen (Hyvinvointialat)

 

Myyrmäki

Essi Aarnio (Tekniikka)

Arin Ali (Liiketalous, vaihto-opiskelijat)

Noora Gilan (Liiketalous, degree opiskelijat)

Liisa Tötterman (Liiketalous, degree opiskelijat)

 

Karamalmi

Elisa Urjansson

Erik Ruotsalainen

 

Arabia

Henna Salo

METKAn Tutortiimi

Fanny Pohjankoski

METKAn hallituksen jäsen
fanny.pohjankoski(at)metkaweb.fi

 

Kerttu Apajalahti

METKAn tutoroinnin- & ohjauksen koordinaattori
kerttu.apajalahti(at)metkaweb.fi

 

Jos haluat tavoittaa tutortiimin kokonaisuudessaan, ota yhteyttä:

tutor(at)metkaweb.fi – kaikki tutorointiasiat

international(at)metkaweb.fi – vaihto-opiskelijoiden tutorointiasiat

 

Kiinnostaako tutorvastaavuus?

Tutorvastaavan kausi kestää vähintään yhden kalenterivuoden. Tutorvastaavien haut järjestetään aina syksyisin ja hauissa valitut koulutetaan ennen vuodenvaihdetta. Tutorvastaavaksi voit hakea, mikäli olet toiminut tutorina vähintään yhden lukukauden ajan. Uudet tutorvastaavat pääsevät jo syyskaudella tutustumaan toimintaan vanhojen tutorvastaavien ohjauksella. Tutorvastaavuus on loistava keino syventää tutorina opittuja taitoja ja viedä osaamistaan seuraavalle tasolle. 

Kaikki tutorointiin liittyvät haku- ja koulutuspäivämäärät löytyvät kohdasta “hae tutoriksi”.

This post is also available in English.