Opiskelijaedustajat ovat tavallisia opiskelijoita, jotka METKA on valinnut edustamaan opiskelijoiden näkökulmaa ja toiveita Metropolian päätöksenteossa. Opiskelijaedustajat valitaan syksyisin opiskelijaedustajien haussa ja toimikaudet kestävät yleensä kalenterivuoden. Täydennyshakuja avataan tarvittaessa myös muulloin.
Opiskelijaedustajaksi hakeminen
Opiskelijaedustajat ovat tärkeä osa METKAn edunvalvontaa. He tuovat opiskelijoiden näkemyksiä ja tarpeita esiin Metropolian päätöksenteossa. METKA toivoo kuhunkin toimielimeen monipuolisesti eri alojen, suuntautumisvaihtoehtojen ja vuosikurssien opiskelijoita. Opiskelijaedustajalta ei vaadita opiskelijakunnan jäsenyyttä. Opiskelijakunta perehdyttää opiskelijaedustajat tehtäväänsä ja tukee heitä työssään.
Haku opiskelijaedustajaksi alkaa 1.11.2024.
Usein kysytyt kysymykset
Mikä on opiskelijaedustaja?
Opiskelijaedustaja on opiskelijoiden sankari. Hän edustaa opiskelijan näkökulmaa Metropolia Ammattikorkeakoulun päätöksentekoelimissä. Opiskelijaedustajalta ei vaadita erityiskokemusta tai muita meriittejä vaan hänen tärkein tehtävänsä on tuntea opiskelijan arki ja kertoa siitä.
Mitä opiskelijaedustaja tekee?
Opiskelijaedustaja osallistuu päätöksentekoelimen kokouksiin ja on sen täysivaltainen jäsen. Opiskelijaedustaja voi saada tutustuttavakseen valmistelussa olevia asioita ja tuoda esiin näkökulmiaan myös kokousten ulkopuolella. Aktiivinen opiskelijaedustaja voi vaikuttaa ja saada aikaan muutoksia esimerkiksi opintojen sisältöön tai opiskelijoiden palveluihin.
Mitä opiskelijaedustaja saa?
METKA tukee ja opastaa opiskelijaedustajia tehtävässään. Opiskelijaedustajat koulutetaan tehtäväänsä vuoden alussa. Opiskelijaedustaja voi oppia vaikuttamista, esiintymistä ja verkostoitua esimerkiksi työnantajien kanssa ja Metropolian sisällä. Opiskelijaedustaja saa myös halutessaan todistuksen tehtävässä toimimisesta sekä opintopisteitä, mikäli on osallistunut aktiivisesti toimielimen toimintaan ja METKAn järjestämiin tapaamisiin ja koulutuksiin.
Viekö opiskelijaedustajan toimiminen paljon aikaa?
Tutkintojen neuvottelukunnat tapaavat vain 1-4 kertaa vuodessa. Muut toimielimet kokoontuvat noin kerran kuussa. Tapaamisten lisäksi opiskelijaedustajan on hyvä tutustua kokousmateriaaleihin etukäteen. Neuvottelukunnissa opiskelijaedustajan kausi on yksi vuosi, mutta jatkokaudelle hakeminen on mahdollista ja jopa suotavaa. Oikeusturva- ja tutkintolautakuntien toimikausi on kaksi vuotta.
Millä perusteella valinnat tehdään?
Kaikki opiskelijaedustajat valitaan hakemusten perusteella. Valintaan vaikuttavat motivaatio ja kokemus vastaavista tehtävistä. Toimielimiin pyritään valitsemaan eri opintoalojen ja tutkinto-ohjelmien edustajia. Ensisijaisia ovat ne hakijat, jotka voivat toimia opiskelijaedustajana koko toimikauden ajan. Päätöksen valinnoista tekee opiskelijakunta METKAn hallitus tai edustajisto, toimielimestä riippuen. Hakijoilla on mahdollisuus esittäytyä kokouksessa, jossa päätös tehdään.
Mistä opiskelijaedustajat päättävät?
Useimmat opiskelijaedustajien paikat ovat ensisijaisesti opetuksen kehittämiseen ja Metropolian muuhun toimintaan liittyviä toimielimiä. Opiskelijaedustajan vaikuttamismahdollisuudet ovat suuresti kiinni opiskelijan aktiivisuudesta ja motivaatiosta. Esimerkkejä käsiteltävistä asioista ovat esimerkiksi opetussuunnitelmat, opetusmenetelmät ja koulutuksen työelämävastaavuus.
Kelpaanko minä opiskelijaedustajaksi?
Opiskelijaedustajaksi voi hakea ja tulla valituksi kuka tahansa Metropolian opiskelija. Opiskelijan ei tarvitse olla METKAn jäsen, eikä opiskelijan tarvitse sitoutua METKAn muuhun toimintaan. Opiskelijaedustajaksi voi hakea myös poissaolevana, mutta valmistuneet eivät voi toimia opiskelijaedustajana. Neuvottelukuntien kohdalla hakukelpoisia ovat vain vastaavien tutkinto-ohjelmien opiskelijat.
Miksi omaa tutkintoani vastaavaa neuvottelukuntaa ei ole listalla?
Kaikki neuvottelukunnat eivät toimi tällä hetkellä aktiivisesti ja osan kohdalla niiden tulevaisuuden toimintatapaa selvitellään. Tämän vuoksi opiskelijaedustajaa ei voida hakea. Hakija voi kuitenkin täyttää hakemuksen ja osoittaa innostuksensa olla mukana rakentamassa neuvottelukuntien toimintaa omaan tutkinto-ohjelmaansa.
Saako toiminnasta opintopisteitä?
Toiminnasta voi saada opintopisteitä, mikäli osallistuu toimintaan aktiivisesti. Opintojaksot kestävät yhden kalenterivuoden ja niiden suorittamiseen kuuluu joitakin pieniä kirjallisia tehtäviä sekä osallistumista METKAn järjestämiin koulutuksiin. Opiskelija-aktiivisuuden opintojaksoja ja ohjeistuksia ollaan uudistamassa ja uudet toimintaohjeet tulevat voimaan 1.1.2025.
Tutkinto-ohjelmien neuvottelukunnat
Jokaisella Metropolian tutkinnolla on neuvottelukunta. Ne pitävät yllä työelämän ja korkeakoulun yhteyttä sekä toimivat alan opetuksen asiantuntijana. Neuvottelukunnassa käsitellään esimerkiksi opetussuunnitelmien uudistukset. Neuvottelukuntaan voi hakea vain kyseisen neuvottelukunnan alan opiskelija.
Opiskelijaedustajat 2024
Ajoneuvotekniikan neuvottelukunta
Marco Toivanen
Apuvälinetekniikan neuvottelukunta
Maija Noronen
Bio- ja kemiantekniikan neuvottelukunta
Sakari Bochkov
Bioanalytiikan neuvottelukunta
Jim Stenbäck
CRASH-tutkintojen neuvottelukunta
Marjatta Bramzell
Elokuvan ja television neuvottelukunta
Sara Maaria Peltonen
Ensihoidon neuvottelukunta
Nea Sorjonen & Reetta Väänänen
Esitys- ja teatteritekniikan neuvottelukunta
Sami-Petteri Weber & Eveliina Pölönen
Konservoinnin neuvottelukunta
Max Nyman
Kulttuurituotannon neuvottelukunta
Anni Huomolin
Kuntoutuksen ja tutkimisen YAMK-tutkintojen neuvottelukunta
Laura Latvala
Kätilötyön neuvottelukunta
Matilda Stirkkinen
Laboratorioanalytiikan neuvottelukunta
Maria Ristolainen
Liiketalouden neuvottelukunta
Kai Magnusson & Julia Łakoma
Muotoilun neuvottelukunta (Median pääaineet)
Henri Ikonen & Roope Soikkeli
Musiikin neuvottelukunta
Severi Seppänen
Optometrian neuvottelukunta
Senja Suntola
Osteopatian neuvottelukunta
Kimmo Huima & Mette Bärling
Radiografian ja sädehoidon neuvottelukunta
Hilda Lindroos
Rakennusalan työnjohdon neuvottelukunta
Teemu Purje & Juho Sahramaa
Rakennustekniikan neuvottelukunta
Hilda Lindroos
Sairaanhoitotyön neuvottelukunta
Mikael Kasberg & Santtu Hyvärinen
Sosiaalialan neuvottelukunta
Anni Lipsanen
Suun terveydenhuollon neuvottelukunta
Iida Nojonen
Sähkö- ja automaatiotekniikan neuvottelukunta
Santeri Hietanen
Talotekniikan neuvottelukunta
Antti Elolähde
Terveyden osaamisalueen YAMK-tutkintojen neuvottelukunta
Hamdi Geddi & Jenni Arteli
Terveydenhoitotyön neuvottelukunta
Merja Saranpää
Tieto- ja viestintätekniikan ja tuotantotalouden neuvottelukunta
Kiana Aghajani & Erika Lampinen
Toimintaterapian neuvottelukunta
Hanna Kaisa Hokkanen
Vaatetusalan neuvottelukunta
Elisabet Valkonen
Vanhustyön neuvottelukunta
Janica Kallio
Oikeusturvalautakunta
Oikeusturvalautakunta käsittelee opiskelijoiden oikeusturvaa koskevia ja kurinpidollisia asioita tapauskohtaisesti ja tekee asiasta päätösesityksen rehtorille. Oikeusturvalautakunnan toimikausi on kaksi kalenterivuotta.
Toimikausi 2023-2024
Jäsen: Juuli Ärttö
Varajäsenet: Lilli Rissanen & Antti Elolähde
Asiantuntijajäsen: Mari Purhonen
Tutkintolautakunta
Tutkintolautakunta käsittelee opintosuoritusten arviointiin sekä aiemmin hankitun osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen liittyvät oikaisuvaatimukset. Tutkintolautakunnan toimikausi on kaksi kalenterivuotta.
Toimikausi 2023-2024
Jäsen: Teemu Kokkonen
Varajäsen: Juuli Ärttö
Asiantuntijajäsen: Mari Purhonen
Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus
Metropolian hallitus on ammattikorkeakoulun ylin operatiivisia päätöksiä tekevä elin. Se päättää korkeakoulun strategiasta, toimintasuunnitelmista sekä talousarviosta ja valitsee ja erottaa rehtorin. Hallitus koostuu korkeakoulun omistajien, henkilöstön ja opiskelijoiden edustajista.
Toimikausi 5/2024 – 5/2025: Santeri Hietanen
Johtamisfoorumi
Johtamisfoorumi koostuu Metropolian johdon jäsenistä, osaamisaluepäälliköistä sekä opiskelijoiden ja henkilöstön edustajista. Foorumissa keskustellaan ja päätetään Metropolian yhteisiä opetusta ja toimintaa ohjaavista periaatteista ja opetuksen järjestämisestä.
Toimikausi 2024: Juuso Jaakkola, Lilli Rissanen, Lauri Kanerva, Juuli Ärttö
Helsingin Seudun Opiskelija-asuntosäätiö Hoas
HOAS on säätiöpohjainen opiskelija-asuntojen tarjoaja pääkaupunkiseudulla. Sen toiminta on opiskelijoiden ohjaamaa. Pääkaupunkiseudun opiskelija- ja ylioppilaskunnat asettavat edustajat HOAS:n päätöksentekoelimiin säätiön sääntöjen mukaisesti.
Säätiön hallitus 2023-2024: Janne Hälinen & Matilda Stirkkinen
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS
YTHS:n toimielimiä ovat hallitus, valtuuskunta ja palvelualueiden johtokunnat. Vastuu toiminnasta on hallituksella. Nykymuotoinen YTHS syntyi vuonna 1954, kun Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) laajensi Helsingissä toimineen Ylioppilaiden terveydenhuoltotoimiston toiminnan valtakunnalliseksi. Vuonna 2021 myös ammattikorkeakouluopiskelijat siirrettiin YTHS:n piiriin ja näin ollen myös Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK yhdessä opiskelijakuntien kanssa nimeävät edustajia YTHS:n toimielimiin.
Hallitus: Ammattikorkeakouluopiskelijoiden edustajana toimii Sosiaalipolitiikan asiantuntija Julia Ståhle (SAMOK)
Valtuuskunta: Ei edustusta, METKAn nimitysvuoro on kaudelle 2025-2026
YTHS:n eteläisen palvelualueen johtokunta: METKAn edustajana toimii edunvalvonnan asiantuntija Mari Purhonen
Opiskelijaedustajat ovat tärkeä osa METKAn edunvalvontaa. He tuovat opiskelijoiden näkemyksiä ja tarpeita esiin Metropolian päätöksenteossa. METKA toivoo kuhunkin toimielimeen monipuolisesti eri alojen, suuntautumisvaihtoehtojen ja vuosikurssien opiskelijoita. Opiskelijaedustajalta ei vaadita opiskelijakunnan jäsenyyttä. Opiskelijakunta perehdyttää opiskelijaedustajat tehtäväänsä ja tukee heitä työssään.
Haku opiskelijaedustajaksi alkaa 1.11.2024.
Usein kysytyt kysymykset
Mikä on opiskelijaedustaja?
Opiskelijaedustaja on opiskelijoiden sankari. Hän edustaa opiskelijan näkökulmaa Metropolia Ammattikorkeakoulun päätöksentekoelimissä. Opiskelijaedustajalta ei vaadita erityiskokemusta tai muita meriittejä vaan hänen tärkein tehtävänsä on tuntea opiskelijan arki ja kertoa siitä.
Mitä opiskelijaedustaja tekee?
Opiskelijaedustaja osallistuu päätöksentekoelimen kokouksiin ja on sen täysivaltainen jäsen. Opiskelijaedustaja voi saada tutustuttavakseen valmistelussa olevia asioita ja tuoda esiin näkökulmiaan myös kokousten ulkopuolella. Aktiivinen opiskelijaedustaja voi vaikuttaa ja saada aikaan muutoksia esimerkiksi opintojen sisältöön tai opiskelijoiden palveluihin.
Mitä opiskelijaedustaja saa?
METKA tukee ja opastaa opiskelijaedustajia tehtävässään. Opiskelijaedustajat koulutetaan tehtäväänsä vuoden alussa. Opiskelijaedustaja voi oppia vaikuttamista, esiintymistä ja verkostoitua esimerkiksi työnantajien kanssa ja Metropolian sisällä. Opiskelijaedustaja saa myös halutessaan todistuksen tehtävässä toimimisesta sekä opintopisteitä, mikäli on osallistunut aktiivisesti toimielimen toimintaan ja METKAn järjestämiin tapaamisiin ja koulutuksiin.
Viekö opiskelijaedustajan toimiminen paljon aikaa?
Tutkintojen neuvottelukunnat tapaavat vain 1-4 kertaa vuodessa. Muut toimielimet kokoontuvat noin kerran kuussa. Tapaamisten lisäksi opiskelijaedustajan on hyvä tutustua kokousmateriaaleihin etukäteen. Neuvottelukunnissa opiskelijaedustajan kausi on yksi vuosi, mutta jatkokaudelle hakeminen on mahdollista ja jopa suotavaa. Oikeusturva- ja tutkintolautakuntien toimikausi on kaksi vuotta.
Millä perusteella valinnat tehdään?
Kaikki opiskelijaedustajat valitaan hakemusten perusteella. Valintaan vaikuttavat motivaatio ja kokemus vastaavista tehtävistä. Toimielimiin pyritään valitsemaan eri opintoalojen ja tutkinto-ohjelmien edustajia. Ensisijaisia ovat ne hakijat, jotka voivat toimia opiskelijaedustajana koko toimikauden ajan. Päätöksen valinnoista tekee opiskelijakunta METKAn hallitus tai edustajisto, toimielimestä riippuen. Hakijoilla on mahdollisuus esittäytyä kokouksessa, jossa päätös tehdään.
Mistä opiskelijaedustajat päättävät?
Useimmat opiskelijaedustajien paikat ovat ensisijaisesti opetuksen kehittämiseen ja Metropolian muuhun toimintaan liittyviä toimielimiä. Opiskelijaedustajan vaikuttamismahdollisuudet ovat suuresti kiinni opiskelijan aktiivisuudesta ja motivaatiosta. Esimerkkejä käsiteltävistä asioista ovat esimerkiksi opetussuunnitelmat, opetusmenetelmät ja koulutuksen työelämävastaavuus.
Kelpaanko minä opiskelijaedustajaksi?
Opiskelijaedustajaksi voi hakea ja tulla valituksi kuka tahansa Metropolian opiskelija. Opiskelijan ei tarvitse olla METKAn jäsen, eikä opiskelijan tarvitse sitoutua METKAn muuhun toimintaan. Opiskelijaedustajaksi voi hakea myös poissaolevana, mutta valmistuneet eivät voi toimia opiskelijaedustajana. Neuvottelukuntien kohdalla hakukelpoisia ovat vain vastaavien tutkinto-ohjelmien opiskelijat.
Miksi omaa tutkintoani vastaavaa neuvottelukuntaa ei ole listalla?
Kaikki neuvottelukunnat eivät toimi tällä hetkellä aktiivisesti ja osan kohdalla niiden tulevaisuuden toimintatapaa selvitellään. Tämän vuoksi opiskelijaedustajaa ei voida hakea. Hakija voi kuitenkin täyttää hakemuksen ja osoittaa innostuksensa olla mukana rakentamassa neuvottelukuntien toimintaa omaan tutkinto-ohjelmaansa.
Saako toiminnasta opintopisteitä?
Toiminnasta voi saada opintopisteitä, mikäli osallistuu toimintaan aktiivisesti. Opintojaksot kestävät yhden kalenterivuoden ja niiden suorittamiseen kuuluu joitakin pieniä kirjallisia tehtäviä sekä osallistumista METKAn järjestämiin koulutuksiin. Opiskelija-aktiivisuuden opintojaksoja ja ohjeistuksia ollaan uudistamassa ja uudet toimintaohjeet tulevat voimaan 1.1.2025.
Tutkinto-ohjelmien neuvottelukunnat
Jokaisella Metropolian tutkinnolla on neuvottelukunta. Ne pitävät yllä työelämän ja korkeakoulun yhteyttä sekä toimivat alan opetuksen asiantuntijana. Neuvottelukunnassa käsitellään esimerkiksi opetussuunnitelmien uudistukset. Neuvottelukuntaan voi hakea vain kyseisen neuvottelukunnan alan opiskelija.
Opiskelijaedustajat 2024
Ajoneuvotekniikan neuvottelukunta
Marco Toivanen
Apuvälinetekniikan neuvottelukunta
Maija Noronen
Bio- ja kemiantekniikan neuvottelukunta
Sakari Bochkov
Bioanalytiikan neuvottelukunta
Jim Stenbäck
CRASH-tutkintojen neuvottelukunta
Marjatta Bramzell
Elokuvan ja television neuvottelukunta
Sara Maaria Peltonen
Ensihoidon neuvottelukunta
Nea Sorjonen & Reetta Väänänen
Esitys- ja teatteritekniikan neuvottelukunta
Sami-Petteri Weber & Eveliina Pölönen
Konservoinnin neuvottelukunta
Max Nyman
Kulttuurituotannon neuvottelukunta
Anni Huomolin
Kuntoutuksen ja tutkimisen YAMK-tutkintojen neuvottelukunta
Laura Latvala
Kätilötyön neuvottelukunta
Matilda Stirkkinen
Laboratorioanalytiikan neuvottelukunta
Maria Ristolainen
Liiketalouden neuvottelukunta
Kai Magnusson & Julia Łakoma
Muotoilun neuvottelukunta (Median pääaineet)
Henri Ikonen & Roope Soikkeli
Musiikin neuvottelukunta
Severi Seppänen
Optometrian neuvottelukunta
Senja Suntola
Osteopatian neuvottelukunta
Kimmo Huima & Mette Bärling
Radiografian ja sädehoidon neuvottelukunta
Hilda Lindroos
Rakennusalan työnjohdon neuvottelukunta
Teemu Purje & Juho Sahramaa
Rakennustekniikan neuvottelukunta
Hilda Lindroos
Sairaanhoitotyön neuvottelukunta
Mikael Kasberg & Santtu Hyvärinen
Sosiaalialan neuvottelukunta
Anni Lipsanen
Suun terveydenhuollon neuvottelukunta
Iida Nojonen
Sähkö- ja automaatiotekniikan neuvottelukunta
Santeri Hietanen
Talotekniikan neuvottelukunta
Antti Elolähde
Terveyden osaamisalueen YAMK-tutkintojen neuvottelukunta
Hamdi Geddi & Jenni Arteli
Terveydenhoitotyön neuvottelukunta
Merja Saranpää
Tieto- ja viestintätekniikan ja tuotantotalouden neuvottelukunta
Kiana Aghajani & Erika Lampinen
Toimintaterapian neuvottelukunta
Hanna Kaisa Hokkanen
Vaatetusalan neuvottelukunta
Elisabet Valkonen
Vanhustyön neuvottelukunta
Janica Kallio
Oikeusturvalautakunta
Oikeusturvalautakunta käsittelee opiskelijoiden oikeusturvaa koskevia ja kurinpidollisia asioita tapauskohtaisesti ja tekee asiasta päätösesityksen rehtorille. Oikeusturvalautakunnan toimikausi on kaksi kalenterivuotta.
Toimikausi 2023-2024
Jäsen: Juuli Ärttö
Varajäsenet: Lilli Rissanen & Antti Elolähde
Asiantuntijajäsen: Mari Purhonen
Tutkintolautakunta
Tutkintolautakunta käsittelee opintosuoritusten arviointiin sekä aiemmin hankitun osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen liittyvät oikaisuvaatimukset. Tutkintolautakunnan toimikausi on kaksi kalenterivuotta.
Toimikausi 2023-2024
Jäsen: Teemu Kokkonen
Varajäsen: Juuli Ärttö
Asiantuntijajäsen: Mari Purhonen
Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus
Metropolian hallitus on ammattikorkeakoulun ylin operatiivisia päätöksiä tekevä elin. Se päättää korkeakoulun strategiasta, toimintasuunnitelmista sekä talousarviosta ja valitsee ja erottaa rehtorin. Hallitus koostuu korkeakoulun omistajien, henkilöstön ja opiskelijoiden edustajista.
Toimikausi 5/2024 – 5/2025: Santeri Hietanen
Johtamisfoorumi
Johtamisfoorumi koostuu Metropolian johdon jäsenistä, osaamisaluepäälliköistä sekä opiskelijoiden ja henkilöstön edustajista. Foorumissa keskustellaan ja päätetään Metropolian yhteisiä opetusta ja toimintaa ohjaavista periaatteista ja opetuksen järjestämisestä.
Toimikausi 2024: Juuso Jaakkola, Lilli Rissanen, Lauri Kanerva, Juuli Ärttö
Helsingin Seudun Opiskelija-asuntosäätiö Hoas
HOAS on säätiöpohjainen opiskelija-asuntojen tarjoaja pääkaupunkiseudulla. Sen toiminta on opiskelijoiden ohjaamaa. Pääkaupunkiseudun opiskelija- ja ylioppilaskunnat asettavat edustajat HOAS:n päätöksentekoelimiin säätiön sääntöjen mukaisesti.
Säätiön hallitus 2023-2024: Janne Hälinen & Matilda Stirkkinen
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS
YTHS:n toimielimiä ovat hallitus, valtuuskunta ja palvelualueiden johtokunnat. Vastuu toiminnasta on hallituksella. Nykymuotoinen YTHS syntyi vuonna 1954, kun Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) laajensi Helsingissä toimineen Ylioppilaiden terveydenhuoltotoimiston toiminnan valtakunnalliseksi. Vuonna 2021 myös ammattikorkeakouluopiskelijat siirrettiin YTHS:n piiriin ja näin ollen myös Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK yhdessä opiskelijakuntien kanssa nimeävät edustajia YTHS:n toimielimiin.
Hallitus: Ammattikorkeakouluopiskelijoiden edustajana toimii Sosiaalipolitiikan asiantuntija Julia Ståhle (SAMOK)
Valtuuskunta: Ei edustusta, METKAn nimitysvuoro on kaudelle 2025-2026
YTHS:n eteläisen palvelualueen johtokunta: METKAn edustajana toimii edunvalvonnan asiantuntija Mari Purhonen
Oikeusturvalautakunta käsittelee opiskelijoiden oikeusturvaa koskevia ja kurinpidollisia asioita tapauskohtaisesti ja tekee asiasta päätösesityksen rehtorille. Oikeusturvalautakunnan toimikausi on kaksi kalenterivuotta.
Toimikausi 2023-2024
Jäsen: Juuli Ärttö
Varajäsenet: Lilli Rissanen & Antti Elolähde
Asiantuntijajäsen: Mari Purhonen
Tutkintolautakunta
Tutkintolautakunta käsittelee opintosuoritusten arviointiin sekä aiemmin hankitun osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen liittyvät oikaisuvaatimukset. Tutkintolautakunnan toimikausi on kaksi kalenterivuotta.
Toimikausi 2023-2024
Jäsen: Teemu Kokkonen
Varajäsen: Juuli Ärttö
Asiantuntijajäsen: Mari Purhonen
Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus
Metropolian hallitus on ammattikorkeakoulun ylin operatiivisia päätöksiä tekevä elin. Se päättää korkeakoulun strategiasta, toimintasuunnitelmista sekä talousarviosta ja valitsee ja erottaa rehtorin. Hallitus koostuu korkeakoulun omistajien, henkilöstön ja opiskelijoiden edustajista.
Toimikausi 5/2024 – 5/2025: Santeri Hietanen
Johtamisfoorumi
Johtamisfoorumi koostuu Metropolian johdon jäsenistä, osaamisaluepäälliköistä sekä opiskelijoiden ja henkilöstön edustajista. Foorumissa keskustellaan ja päätetään Metropolian yhteisiä opetusta ja toimintaa ohjaavista periaatteista ja opetuksen järjestämisestä.
Toimikausi 2024: Juuso Jaakkola, Lilli Rissanen, Lauri Kanerva, Juuli Ärttö
Helsingin Seudun Opiskelija-asuntosäätiö Hoas
HOAS on säätiöpohjainen opiskelija-asuntojen tarjoaja pääkaupunkiseudulla. Sen toiminta on opiskelijoiden ohjaamaa. Pääkaupunkiseudun opiskelija- ja ylioppilaskunnat asettavat edustajat HOAS:n päätöksentekoelimiin säätiön sääntöjen mukaisesti.
Säätiön hallitus 2023-2024: Janne Hälinen & Matilda Stirkkinen
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS
YTHS:n toimielimiä ovat hallitus, valtuuskunta ja palvelualueiden johtokunnat. Vastuu toiminnasta on hallituksella. Nykymuotoinen YTHS syntyi vuonna 1954, kun Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) laajensi Helsingissä toimineen Ylioppilaiden terveydenhuoltotoimiston toiminnan valtakunnalliseksi. Vuonna 2021 myös ammattikorkeakouluopiskelijat siirrettiin YTHS:n piiriin ja näin ollen myös Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK yhdessä opiskelijakuntien kanssa nimeävät edustajia YTHS:n toimielimiin.
Hallitus: Ammattikorkeakouluopiskelijoiden edustajana toimii Sosiaalipolitiikan asiantuntija Julia Ståhle (SAMOK)
Valtuuskunta: Ei edustusta, METKAn nimitysvuoro on kaudelle 2025-2026
YTHS:n eteläisen palvelualueen johtokunta: METKAn edustajana toimii edunvalvonnan asiantuntija Mari Purhonen
Metropolian hallitus on ammattikorkeakoulun ylin operatiivisia päätöksiä tekevä elin. Se päättää korkeakoulun strategiasta, toimintasuunnitelmista sekä talousarviosta ja valitsee ja erottaa rehtorin. Hallitus koostuu korkeakoulun omistajien, henkilöstön ja opiskelijoiden edustajista.
Toimikausi 5/2024 – 5/2025: Santeri Hietanen
Johtamisfoorumi
Johtamisfoorumi koostuu Metropolian johdon jäsenistä, osaamisaluepäälliköistä sekä opiskelijoiden ja henkilöstön edustajista. Foorumissa keskustellaan ja päätetään Metropolian yhteisiä opetusta ja toimintaa ohjaavista periaatteista ja opetuksen järjestämisestä.
Toimikausi 2024: Juuso Jaakkola, Lilli Rissanen, Lauri Kanerva, Juuli Ärttö
Helsingin Seudun Opiskelija-asuntosäätiö Hoas
HOAS on säätiöpohjainen opiskelija-asuntojen tarjoaja pääkaupunkiseudulla. Sen toiminta on opiskelijoiden ohjaamaa. Pääkaupunkiseudun opiskelija- ja ylioppilaskunnat asettavat edustajat HOAS:n päätöksentekoelimiin säätiön sääntöjen mukaisesti.
Säätiön hallitus 2023-2024: Janne Hälinen & Matilda Stirkkinen
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS
YTHS:n toimielimiä ovat hallitus, valtuuskunta ja palvelualueiden johtokunnat. Vastuu toiminnasta on hallituksella. Nykymuotoinen YTHS syntyi vuonna 1954, kun Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) laajensi Helsingissä toimineen Ylioppilaiden terveydenhuoltotoimiston toiminnan valtakunnalliseksi. Vuonna 2021 myös ammattikorkeakouluopiskelijat siirrettiin YTHS:n piiriin ja näin ollen myös Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK yhdessä opiskelijakuntien kanssa nimeävät edustajia YTHS:n toimielimiin.
Hallitus: Ammattikorkeakouluopiskelijoiden edustajana toimii Sosiaalipolitiikan asiantuntija Julia Ståhle (SAMOK)
Valtuuskunta: Ei edustusta, METKAn nimitysvuoro on kaudelle 2025-2026
YTHS:n eteläisen palvelualueen johtokunta: METKAn edustajana toimii edunvalvonnan asiantuntija Mari Purhonen
HOAS on säätiöpohjainen opiskelija-asuntojen tarjoaja pääkaupunkiseudulla. Sen toiminta on opiskelijoiden ohjaamaa. Pääkaupunkiseudun opiskelija- ja ylioppilaskunnat asettavat edustajat HOAS:n päätöksentekoelimiin säätiön sääntöjen mukaisesti.
Säätiön hallitus 2023-2024: Janne Hälinen & Matilda Stirkkinen
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS
YTHS:n toimielimiä ovat hallitus, valtuuskunta ja palvelualueiden johtokunnat. Vastuu toiminnasta on hallituksella. Nykymuotoinen YTHS syntyi vuonna 1954, kun Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) laajensi Helsingissä toimineen Ylioppilaiden terveydenhuoltotoimiston toiminnan valtakunnalliseksi. Vuonna 2021 myös ammattikorkeakouluopiskelijat siirrettiin YTHS:n piiriin ja näin ollen myös Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK yhdessä opiskelijakuntien kanssa nimeävät edustajia YTHS:n toimielimiin.
Hallitus: Ammattikorkeakouluopiskelijoiden edustajana toimii Sosiaalipolitiikan asiantuntija Julia Ståhle (SAMOK)
Valtuuskunta: Ei edustusta, METKAn nimitysvuoro on kaudelle 2025-2026
YTHS:n eteläisen palvelualueen johtokunta: METKAn edustajana toimii edunvalvonnan asiantuntija Mari Purhonen
This post is also available in English.