Opiskelijaedustajat ovat tärkeä osa METKAn edunvontaa. He tuovat opiskelijoiden näkemyksiä ja tarpeita esiin Metropolian päätöksenteossa. Haethan rohkeasti!
METKA toivoo kuhunkin toimielimeen monipuolisesti eri alojen, suuntautumisvaihtoehtojen ja vuosikurssien opiskelijoita.
Opiskelijaedustajalta ei vaadita opiskelijakunnan jäsenyyttä. Opiskelijakunta kouluttaa ja tukee opiskelijaedustajia työssään.
Avoimet haut
Tutkinto-ohjelmien neuvottelukunnatHakuaika: 23.10.2020 – 11.12.2020, tai kunnes paikat on täytetty.
Hakukelpoisia ovat kutakin neuvottelukuntaa vastaavissa tutkinto-ohjelmissa opiskelevat. Tarkemmat tiedot hakukelpoisuudesta ja muista hakuohjeista ovat luettavissa VAALIKUULUTUS_OPISKELIJAEDUSTAJIEN TÄYDENNYSHAKU VUODELLE_2021
Neuvottelukuntien opiskelijaedustajan paikkoja haetaan sähköisellä hakemuksella: Hakulomake opiskelijaedustajaksi 2021
Hakuaika: 23.10.2020 – 6.12.2020. Valinnat tehdään kokouksessa 7.12.2020.
Tarkemmat tiedot hakukelpoisuudesta ja muista hakuohjeista ovat luettavissa: Vaalikuulutus Täydennyshakuun Lautakunnat & YTHS.docx
Opiskelijaedustajaksi Metropolian lautakuntiin, sekä YTHS: valtuuskuntaan haetaan sähköisellä hakemuksella: Hakulomake opiskelijaedustajaksi 2021
Haettavana olevat opiskelijaedustajan paikat:
Tutkintolautakunta:
Yksi varsinaisen jäsenen paikka
Tutkintolautakunta käsittelee opintosuoritusten arviointeja koskevat
oikaisuvaatimukset sekä kurinpitoa koskevat asiat. Lautakunnissa käsitellään
opiskelijoiden oikeuksiin liittyviä tilanteita ja niihin liittyy aina salassa pidettäväksi
luokiteltua tietoa.
Oikeusturvalautakunta:
Yksi varsinaisen jäsenen paikka
Esimmäinen varajäsenen paikka
Oikeusturvalautakunta käsittelee opiskelijoiden opiskeluoikeutta koskevat asiat, kuten
opiskelijavalintoja koskevat oikaisupyynnöt sekä opiskeluoikeuden peruutukset ja
palautukset.
YTHS: valtuuskunta:
Yksi varsinaisen jäsenen paikka
Valtuuskuntaan kuuluu vähintään 24 ja enintään 30 jäsentä. OKM, THL, Kela, Suomen Kuntaliitto sekä YTHS:n henkilöstö voivat kukin nimetä valtuuskuntaan yhden jäsenen. SYL ja SAMOK voi nimetä 18 jäsentä. Valtuuskunnan jäsenet valitaan kahdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan.
Valtuuskunta kokoontuu kahdesti vuodessa, kevätkokoukseen ja syyskokoukseen. Kevätkokouksessa esitellään mm. hallituksen toimintakertomus ja tilinpäätös. Syyskokouksessa esitellään talousarvio sekä toimintasuunnitelma, valitaan tarvittaessa valtuuskunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, sihteeri sekä tietyt jäsenet, ja valitaan tarvittaessa hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä muut hallituksen jäsenet.
Usein kysytyt kysymykset
Mikä on opiskelijaedustaja?Opiskelijaedustaja on opiskelijoiden sankari. Hän edustaa opiskelijan näkökulmaa Metropolia Ammattikorkeakoulun päätöksentekoelimissä. Opiskelijaedustajalta ei vaadita erityiskokemusta tai muita meriittejä vaan hänen tärkein tehtävänsä on tuntea opiskelijan arki ja kertoa siitä.
Opiskelijaedustaja osallistuu päätöksentekoelimen kokouksiin ja on sen täysivaltainen jäsen. Opiskelijaedustaja voi saada tutustuttavakseen valmistelussa olevia asioita ja tuoda esiin näkökulmiaan myös kokousten ulkopuolella. Aktiivinen opiskelijaedustaja voi vaikuttaa ja saada aikaan muutoksia esimerkiksi opintojen sisältöön tai opiskelijoiden palveluihin.
METKA tukee ja opastaa opiskelijaedustajia tehtävässään. Opiskelijaedustajille järjestetään koulutus, jossa opetetaan vaikuttamiseen liittyviä tietoja ja taitoja. Opiskelijaedustaja voi oppia vaikuttamista, esiintymistä ja verkostoitua esimerkiksi työnantajien kanssa ja Metropolian sisällä. Hän saa myös todistuksen tehtävästään.
Kaikki opiskelijaedustajat valitaan hakemusten perusteella. Valintaan vaikuttavat motivaatio ja kokemus vastaavista tehtävistä. Toimielimiin pyritään valitsemaan eri opintoalojen ja tutkinto-ohjelmien edustajia. Ensisijaisia ovat ne hakijat, jotka voivat toimia opiskelijaedustajana koko toimikauden ajan. Päätöksen valinnoista tekee opiskelijakunta METKAn hallitus. Hakijoilla on mahdollisuus esittäytyä kokouksessa, jossa päätös tehdään.
Useimmat opiskelijaedustajien paikat ovat ensisijaisesti opetuksen kehittämiseen ja Metropolian muuhun toimintaan liittyviä toimielimiä. Opiskelijaedustajan vaikuttamismahdollisuudet ovat suuresti kiinni opiskelijan aktiivisuudesta ja motivaatiosta. Esimerkkejä käsiteltävistä asioista ovat esimerkiksi opetussuunnitelmat, opetusmenetelmät ja koulutuksen työelämävastaavuus.
Opiskelijaedustajaksi voi hakea ja tulla valituksi kuka tahansa Metropolian opiskelija. Muita ennakkovaatimuksia ei ole. Neuvottelukuntien kohdalla vaalikelpoisia ovat tosin vain vastaavien tutkinto-ohjelmien opiskelijat.
Kaikki neuvottelukunnat eivät toimi tällä hetkellä aktiivisesti ja osan kohdalla niiden tulevaisuuden toimintatapaa selvitellään. Tämän vuoksi opiskelijaedustajaa ei voida hakea. Hakija voi ilmoittautua hakemuksella innostuksensa olla mukana rakentamassa neuvottelukuntien toimintaa omaan tutkinto-ohjelmaansa. Lisätietoja voi kysyä edunvalvonnan asiantuntijalta (puh. 045 267 0828, sakari.tuomisto@metkaweb.fi).
Lisätietoja opiskelijaedustajien valinnasta
![]() Hallituksen jäsen Edunvalvonta, opiskelijaedustajat 050 355 5301 |
![]() Hallituksen jäsen Edunvalvonta, Opiskelija-asiahenkilön sijainen 14.12. asti 050 355 5300 |
sähköpostit ovat muotoa: etunimi.sukunimi@metkaweb.fi
Sivua on viimeksi muokattu 9.11.2020
This post is also available in English.