Opiskelijayhdistykset

Opiskelijayhdistysten aktiiveja vappuna / Student Association actives on WappuMetropolia Ammattikorkeakoulussa toimii opiskelijayhdistyksiä yhteistyössä METKAn kanssa.

Opiskelijayhdistykset toimivat yhden tai useamman toimipisteen alueella ja hoitavat niissä paikallista edunvalvontaa sekä järjestävät toimintaa opiskelijoille.

Opiskelijayhdistykseltäsi voit esimerkiksi tilata haalarit ja osallistua paikalliseen toimintaan.

AOK – Automaatio-opiskelijoiden kilta ry

Myyrmäki

AOK ry - Automaatio-opiskelijoiden kilta ry  Haalarien väri: oranssi / Color of the overalls: orange

Opiskelijayhdistyksen oma esittely

”Automaatio-opiskelijoiden kilta ry, lyhyesti AOK, edustaa sähkö- ja automaatiotekniikan tutkinto-ohjelman insinööriopiskelijoita Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Edustettuja pääaineita ovat sähkövoimatekniikka, automaatiotekniikka, englanninkielinen electronics sekä uusimpana liitoksena kiinteistöjen sähkötekniikka.

Kilta on perustettu vuonna 2003 ja on alkuajoista lähtien toiminut aktiivisessa yhteistyössä tekniikan alan toimijoiden kanssa, tarjoten vapaa-ajan toimintaa, näköalaa ja verkostoja niin opintoihin kuin työelämään.”

Yhteystiedot

Demoni ry – Metropolian kulttuurialan opiskelijayhdistys

Arabia

 Haalarien väri: viininpunainen / Color of the overalls: burgundy

Opiskelijayhdistyksen oma esittely

”Demoni on kaikkien kulttuurilaisten oma yhdistys ja välitämme pinkkiä sanomaa!

Me järjestetään kivoja tapahtumia ja tekemistä. Jokavuotisia tapahtumiamme ovat RatikkAppr6 osana METKAn Wiikon Wappua, Drink or Treat -halloweentapahtuma, Demonin Designjoulu -myyjäiset, Ystävänpäiväsitsit sekä järjestämme paljon jo perinteeksi muodostuneita lautapeli-iltoja.

Demonin kautta saa myös kulttuurin viininpunaiset haalarit ja pidetään fukseille oma Kulttuurikaste! Tehdään tietenkin edunvalvontaa kulttuuriopiskelijoille ja autetaan ongelmatilanteissa. Ota yhteyttä ja tuu mukaan meidän toimintaan!”

Yhteystiedot

ESN Metropolia - Erasmus Student Network Metropolia

Poikkitieteellinen, kaikilla kampuksilla toimiva yhdistys

Opiskelijayhdistyksen oma esittely

ESN Metropolia on osa kansainvälistä Erasmus Student Network -verkostoa. Poikkitieteellinen yhdistys toimii kaikilla Metropolian kampuksilla kansainvälisten opiskelijoiden edustajana, mutta virallisesti ESN Metropolia on kirjoilla Myyrmäessä. ESN Metropolia järjestää yhdessä muiden pääkaupunkiseudun ESN-jaostojen kanssa opiskelijabileitä, retkiä, saunailtoja, ulkomaanmatkoja ja muita tapahtumia kansainvälisille opiskelijoille – kun olosuhteet sen sallivat.

Toimintaan ovat tervetulleita mukaan kaikki kansainväliset ja kansainvälismieliset opiskelijat, alasta tai kampuksesta riippumatta!

Yhteystiedot

Gooni ry

Myllypuro

Opiskelijayhdistyksen oma esittely

Moikka!

Olemme Metropolian maanmittaustekniikan opiskelijoiden opiskelijayhdistys eli Gooni ry, joka perustettiin kesällä 2022. Tarkoituksenamme on yhdistää eri vuosikurssien maanmittariopiskelijoita tapahtumien ja harrastekokeilujen merkeissä, lisätä alamme tuntemusta ja yhteisöllisyyttä sekä järjestää yritysvierailuja kampukselle ja ekskursioita.

Lisäksi hankimme haalarit uusille maanmittaustekniikan opiskelijoille. Meidät tunnistat kokomustista haalareista, sillä maanmittaus on uusi musta.

Yhteystiedot

  • Sähköposti: gooniry@metropolia.fi
  • Instagram

Helsingin Tekniikan Opiskelijat – HTO ry

Karamalmi, Myllypuro, Myyrmäki

HTO ry  

Opiskelijayhdistyksen oma esittely

”Helsingin Tekniikan Opiskelijat – HTO ry edustaa kaikkia Metropolian tekniikan ja liikenteen alojen opiskelijoita. Kotipaikkamme on Myyrmäen kampus, mutta toimimme myös Myllypurossa ja Karamalmilla. Teemme opiskelijoiden edunvalvontaa ja järjestämme tapahtumia sekä poikkitieteellisesti, että omalle jäsenistöllemme. Excursioita pyrimme myös järjestämään. Allamme toimii kerhoja, joiden toiminnassa jäsenet voivat olla mukana, tai vaikka perustaa uuden. Meiltä löydät myyntituotteita, kuten haalarimerkit ja labratakit sekä labra-alan haalarit. Jäsenyydellä saat esimerkiksi etuhintoja tuotteistamme ja tapahtumistamme.

Opiskelijan asialla, ihmistä vastaan jo vuodesta 1975.”

Yhteystiedot

KaMA – Karamalmin aineopiskelijat ry

Karamalmi

Karamalmin aineopiskelijat KaMa ry  Haalarien väri: siniset violeteilla hihoilla / Color of the overalls: blue with purple sleeves

Opiskelijayhdistyksen oma esittely

”Karamalmin aineopiskelijat eli paremmin tunnettuna KaMA. Yhdistys tunnettiin aikaisemmin nimellä LEPO, kunnes vuonna 2019 tuli muutto uudelle kampukselle ja alkoi opiskelijayhdistyksen toiminnan myllerrys. Järjestämme omia tapahtumia, sekä osallistumme muiden järjestämiin. Yhteystietojen linkistä pääsee meidän kanaviin, jossa tiedotetaan ajankohtaisista asioista opiskelijoille. Tervetuloa höpöttelemään!”

Yhteystiedot

MYRO ry – Myllypuron rakennusalan opiskelijat

Myllypuro

 

Opiskelijayhdistyksen oma esittely

”Myllypuron rakennusalan opiskelijat MYRO ry on Myllypurossa toimiva opiskelijayhdistys, jonka jäsenistöön kuuluvat rakennusinsinöörit, rakennusmestarit, sekä rakennusarkkitehdit. Yhdistyksemme juuret ovat AGU ry:ssä, joka muuttui MYRO:ksi 2018 joulukuussa, kun rakennusala muutti uudelle kampukselle Myllypuroon.”

Yhteystiedot

MysteRy – Myllypuron sosiaali- ja terveysalojen opiskelijat ry

Myllypuro

 Haalarien väri: valkoinen yläosa, merenvihreä alaosa / Color of the overalls: white top, sea green bottom

Opiskelijayhdistyksen oma esittely

”MysteRy on Metropolian sosiaali- ja terveysalojen opiskelijoiden yhteinen opiskelijayhdistys, joka perustettiin tammikuussa 2019, kun HIV ry ja Soffa Ry yhdistyivät. MysteRyn ensisijainen tehtävä on ajaa sosiaali- ja terveysalojen opiskelijoiden etua, tukea opiskelijoiden hyvinvointia ja luoda yhtenäinen yhteisö sosiaali- ja terveysalojen opiskelijoille Myllypuroon. MysteRy järjestää jäsenilleen erilaisia tapahtumia sekä myy haalareita ja haalarimerkkejä. Tule mukaan toimintaan!”

Mikä on MysteRy? -video
Mikä on MysteRy? -Prezi-esitys

Yhteystiedot

Peritia Vestio ry – Metropolia Ammattikorkeakoulun vaatetusalan opiskelijayhdistys

Arabia

Opiskelijayhdistys Peritia Vestio ry

Opiskelijayhdistyksen oma esittely

”Peritia Vestio on latinan kielestä peräisin oleva termi, joka suomeksi käännettynä tarkoittaa ’pukeutumisen taitoa’. Yhdistyksen tarkoituksena on Metropolia ammattikorkeakoulun vestonomi-opiskelijoiden etujen ajaminen ja vestonomikoulutuksen ja -opiskelijoiden olemassaolon ja osaamisen tuominen yleiseen tietoisuuteen. Erityisesti suhteiden luominen alan opiskelijoiden ja toimijoiden välille on meille tärkeää. Järjestämällä runsaasti tapahtumia ja yritysvierailuja, pyrimme luomaan yhteyksiä yrityksiin sekä samalla rakentamaan tiiviin yhteisön vaatetusalan opiskelijoiden keskuuteen.”

Yhteystiedot

RAK – Rakennusarkkitehtikilta ry

Myllypuro

Opiskelijayhdistyksen oma esittely

Rakennusarkkitehtikilta on Metropolian rakennusarkkitehtiopiskelijoiden oma yhdistys.

RAK:n tärkeimpinä tehtävinä on mm. alan opiskelijoiden asioiden ja etujen ajaminen, luoda puitteita ammatillisten kontaktien luomiseen, vahvistaa yhteisöllisyyttä ja oppimista excursioiden ja muiden tapahtumien avulla sekä luoda innostavan yhteisöllinen ilmapiiri vuosikurssien välille.

Yhdistyksen takana on pieni ja tiivis porukka, joka majailee aamusta iltaan Myllypuron kampuksen kolmannessa kerroksessa Arkkitehtuuristudiolla!

Yhteystiedot

Trombi ry – Tradenomiopiskelijat Metropolian Bisnes Intellektuaalit

Myyrmäki

Trombi ry Haalarien väri: oranssi yläosa, vihreä alaosa / Color of the overalls: orange top and green bottom

Opiskelijayhdistyksen oma esittely

”Järjestämme erilaisia tapahtumia aina baaribileistä ja vuosijuhlista after workeihin ja excursioihin. Tuemme myös aktiivisesti tradenomiopiskelijajäsenistömme ammatillista kehittymistä. Huolehdimme aktiivisesti jäseniemme edunvalvonnasta. Voit olla meihin yhteydessä esimerkiksi epäoikeudenmukaisesta kohtelusta, vääristä kurssiarvosanoista tai häirinnästä. Tarjoamme jäsenillemme erilaisia etuja. Osa eduista tulee Tradenomiopiskelijoiden kautta ja osa yhteistyöyrityksiemme kautta. Toimistomme sijaitsee Metropolian Myyrmäen kampuksella työhuoneessa A128 ruokalan ja kahvilan välissä olevalla käytävällä. Trombilaiset tunnistaa koko turkooseista haalareista!”

Yhteystiedot

TXO ry – Metropolia Ammattikorkeakoulu Terveys- ja hoitoalan opiskelijat

Myllypuro

TXO ry Haalarien väri: metsänvihreä / Color of the overalls: forest green

Opiskelijayhdistyksen oma esittely

”TXO ry on toiminut sairaanhoitajapohjaisten alojen etua ajavana opiskelijayhdistyksenä jo vuodesta 1942 ja täten olemme Suomen vanhin kyseisten alojen opiskelijayhdistys. Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen Metropolia Ammattikorkeakoulun sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, kätilö-, ensihoitaja- tai DPN-tutkinto-opiskelijat sekä avoimen AMK:n väyläopintoja näihin tutkintoihin suorittavat opiskelijat. Yksi tärkeimpiä tehtäviämme on jäsentemme edunvalvonta. Tapahtumiamme ovat mm. haalarimerkkiompeluillat, naisten- ja miestenpäiväsitsit sekä hoitsupaatti.”

Yhteystiedot

UIO ry – Uudenmaan Insinööriopiskelijat

Karamalmi, Myllypuro, Myyrmäki

Uudenmaan insinööriopiskelijat UIO ry Haalarien väri: valkoinen yläosa, oranssi alaosa / Color of the overalls: white top, orange bottomHaalarien väri: punainen yläosa, tummanvihreä alaosa / Color of the overalls: red top, dark green bottomHaalarien väri: tummansininen yläosa, limenvihreä alaosa / Color of the overalls: dark blue top, lime green bottom

Opiskelijayhdistyksen oma esittely

”Hei! Olemme Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry, Metropoliassa toimiva tekniikan ja liikenteen alan opiskelijayhdistys. Toimimme kolmella kampuksella ja olemme aktiivisesti mukana luomassa insinöörimäistä opiskelijakulttuuria. Olemme Insinööriopiskelijaliiton paikallisyhdistys ja liittymällä meihin saat myös Insinööriliiton edut käyttöösi.

Tapahtumiamme joita saatat tunnistaa ovat mm. Idän Munajahti, Poikkitieteellinen mölkky sekä Jalon Joulun Juhla (tuttavallisemmin J^3). Tapahtumien lisäksi panostamme laadukkaaseen edunvalvontaa sekä opiskelijoiden verkostoitumiseen niin opintojen aikana kuin niiden jälkeenkin.

”Kinder-haalarit” (valkoinen yläosa ja oranssi alaosa) toimivat tekniikan alan yleishaalareina. Bio- ja kemiantekniikan haalarit: punainen yläosa ja tummanvihreä alaosa, energia- ja ympäristötekniikan haalarit: tummansininen yläosa ja limenvihreä alaosa.

Yhteystiedot

This post is also available in English.