METKAn Speksi

Speksi-näytelmillä on pitkät perinteet suomalaisessa opiskelijakulttuurissa. Speksit ovat tuttuja etenkin yliopistomaailmasta, mutta METKAn Speksi on Suomen ensimmäinen, monialainen ammattikorkeakouluspeksi. Speksien tuotannossa olennaista on yhteishenki ja yhdessä tekeminen, kun kaikki tiimiläiset antavat oman panoksensa esitykseen. Speksi on alusta loppuun asti täysin opiskelijoiden tekemä ja mahdollistaakin mitä mahtavimman harrastuksen opiskeluiden oheen.

Speksi on interaktiivista improvisaatioteatteria, jossa yhdistyvät musiikki- ja tanssiesitykset sekä yleisön osallisuus. Spekseissä yleisö voi huutaa “Omstart!”, jolloin huutoa edeltävä kohtaus näytellään uudestaan. Omstarteihin voi liittää myös tarkennuksia, esimerkiksi “Omstart, kivikausi!”, jolloin lavalla olijat reagoivat toimimalla kohtauksessa tarkennuksen mukaan. Omstartien ansiosta jokainen näytös on omanlaisensa ja käsikirjoitus elää joka kohtauksessa.

 

METKAn Speksin työryhmää vuodelta 2019, Propaganda-näytöksen jälkeen 

 

Miten mukaan?

Speksin mahdollistamiseen tarvitaan kymmeniä ihmisiä ja erilaisia taitoja aivan laidasta laitaan. Erilaisiin työryhmiin haetaan ihmisiä lähes läpi vuoden, mutta vilkkaimmillaan haut ovat käynnissä syksyllä. Tuottajat valitaan pian edellisen kauden päätyttyä ja ensimmäisinä tuottajien jälkeen ohjaaja, käsikirjoittaja ja markkinointivastaava. Voit seurata ajankohtaista rekrytointitilannetta METKAn Speksin Facebook-sivuilla sekä Instagramissa.

Tervetulleita ovat kaikki Metropolian opiskelijat opiskelualaan ja kokemukseen katsomatta, ja Speksin kautta moni onkin tutustunut ensimmäistä kertaa teatterin tekemiseen. Varmaa on myös, että Speksin kautta saat uusia kavereita myös oman opiskelualasi ulkopuolelta!

 

Näytökset

Speksin näytöskausi sijoittuu kevääseen, tavallisesti noin pääsiäisen tienoille. Esitysajat ja -paikat julkaistaan syksyn aikana, ja lipunmyynti aukeaa hyvissä ajoin ennen näytöskautta. Tule yksin, kaksin tai ryhmässä nauttimaan vuoden mittaisen projektin hedelmästä!

 

Ota yhteyttä

Mikäli sinulla heräsi kysyttävää, saat tuottajan näppärästi kiinni sähköpostitse osoitteesta speksi@metkaweb.fi.

Speksin Facebook-sivu
Speksin Instagram-tili

This post is also available in English.