METKAn Speksi

Speksi on interaktiivista improvisaatioteatteria, johon kuuluvat musiikki- ja tanssiesitykset. Yleisön osallisuus on tärkeässä osassa. Spekseissä yleisö voi osallistua esitykseen huutamalla “Omstart!”, jolloin huutoa edeltävä kohtaus näytellään uudestaan. Omstarteihin voi liittää myös tarkennuksia, esimerkiksi “Omstart, kivikausi!”, jolloin lavalla olijat reagoivat toimimalla kohtauksessa tarkennuksen mukaan. Omstartien ansiosta jokainen näytös on ainutlaatuinen.

Speksi-näytelmillä on pitkät perinteet suomalaisessa opiskelijakulttuurissa. Speksit ovat tuttuja etenkin yliopistomaailmasta, mutta METKAn Speksi on Suomen ensimmäinen AMK-speksi. Speksien tuotannossa olennaista on yhteishenki ja yhdessä tekeminen, sillä kaikki tiimiläiset antavat olennaisen panoksensa esitykseen. Speksi on alusta loppuun täysin opiskelijoiden tekemä ja mahdollistaakin mitä mahtavimman monialaisen harrastuksen opiskeluiden oheen!

Tämän vuoden speksi – Hyvät, pahat ja zombiet

Tänä vuonna on luvassa hyytävä jännitysnäytelmä zombien kanssa! Tule mukaan seuraamaan miten kaveriporukan ryöstö pankkiin onnistuu zombiehyökkäyksen iskeytyessä Maahan. Ryöstäjät joutuvat ennennäkemätön tilanteen eteen, kun heidän täytyy tehdä yhteistyötä pankin työntekijöiden kanssa selviytyäkseen. Voivatko he tulla toimeen keskenään ja keksiä yhdessä ratkaisun zombieongelmaan ennen kuin on liian myöhäistä. Tähän ja moneen muuhun kysymykseen saat vastauksen vuoden 2022 METKAn Speksistä Hyvät, pahat ja zombiet.

Kymmenen näytöksen esityskausi saa ensi-iltansa maanantaina 5.9.2022 Arabiasalissa Metropolian kulttuurikampuksella. Liput tulevat myyntiin Kide.appiin. Tiedotamme lipunmyynnin aloittamisesta METKAn Speksin somekanavilla sekä verkkosivuilla.

Esitykset

METKAn Speksin esityskausi sijoittuu alkusyksyyn, syyslukukauden alkuun. Tänä vuonna esitykset nähdään välillä 5.9.-30.9.2022. Lipunmyynti alkaa hyvissä ajoin ennen kauden alkua. Tule siis yksin, kaksin tai suuremmassa porukassa viihtymään taiteen pariin!

Ota yhteyttä

Mikäli sinulla heräsi kysyttävää, saat tuottajat näppärästi kiinni sähköpostitse osoitteesta speksi@metkaweb.fi.

Löydät meidät somesta!
Instagram: @metkan_speksi
Tiktok: @metkanspeksi
Facebook: @MetkanSpeksi

METKAn Speksin työryhmää vuodelta 2019, Propaganda-näytöksen jälkeen 

This post is also available in English.