Kerhot

Kerhot ovat toimintaa opiskelijoilta opiskelijoille!

Kerhotoiminnan takana ovat opiskelijat ja METKA kannustaa kerhotoiminnan perustamiseen. Kerhot toimivat itsenäisesti, ja voit hakea sitä varten avustusta opiskelijakunnalta. Kerhojen tarkoitus on luoda lisää yhteisöjä ja toimintaa Metropolian opiskelijoille.

Toiminnassa olevat kerhot

Metropoliassa on vuosien aikana toiminut mm. juoksukerho, viinikerho, kulttuuriklubi, lautapelikerho ja monia muita! Tällä hetkellä toiminnassa ovat seuraavat kerhot:

4Towers - Applied eSports

4Towers

4Towers on peleistä ja e-urheilusta kiinnostuneiden Metropolian opiskelijoiden kerho. Kerhon idea on tarjota opiskelijoille ympäristö, missä he voivat pelata ja keskustella tietokoneista, peleistä ja arkipäiväisistä asioista.

Kerholla on hallitus sekä muutama toimikuntalainen, jotka auttavat hallitusta tapahtumien järjestämisen kanssa. Kerholla ei ole erillistä jäsenyyttä, eikä opiskelijoilta vaadita virallista liittymistä kerhoon. Päätoimipaikkana kerholla on Discord, jossa toiminta pääasiallisesti tapahtuu (pois lukien somepostaukset Instagramissa ja Facebookissa sekä toiminta muilla sosiaalisen median kanavilla esim. Twitchissä).

Kerholla on myös oma tapahtuma “ALL Nighter”, missä mennään johonkin PK-seudun peliluolista pelailemaan yön yli.

Yhteystiedot

Dekant

DEKANT ottaa kunniansa tiedettävästi ensimmäisenä Metropoliasta ponnistavana, elektroniseen musiikkiin keskittyvänä kerhokollektiivina. Kerhon perinpohjaisena ajatuksena on kehittää elektronisen musiikin kulttuuria AMK-ympyröissä sekä täten luoda yhteisöllisyyttä eri alojen sekä kampuksien välille. Käytännössä tämä tulee tapahtumaan järjestämiemme tapahtumien kautta joihin kaikki aihepiiristä kiinnostuneet ovat tervetulleita. Toimintamme koostuu n. 20 jäsenestä, voit halutessasi hakea mukaan laittamalla meille Instagramissa viestiä! Tapahtumissa noudatamme aina turvallisemman tilan periaatteita.

Pääasiallisena tiedotuskanava toimii Instagram jossa voi myös rohkeasti tulla esittämään meille lisää kysymyksiä ja hakea mukaan toimintaan!

Yhteystiedot

METKA Gambit

METKA Gambit on kaikille shakin pelaajille ja shakista kiinnostuneille avoin shakkikerho.

Kerhon tarkoituksena on löytää peliseuraa ja tuoda shakkia esiin opiskelijapiireissä. Kerho tarjoaa myös sosiaalisen alustan missä voi jakaa kuumimmat juorut shakkipiireistä. Kerhoon on kuka tahansa kiinnostunut tervetullut, ei väliä onko aloittelija vai oman elämänsä Magnus Carlsen.

Kerhoa pyörittää 2 toiminnasta vastaavaa henkilöä, jotka valitaan vuosittaisissa kokouksissa aina tulevalle kaudelle. Toimihenkilöt pyrkivät pitämään säännöllisiä peli-iltoja, järjestämään turnauksia, sekä erilaisia shakkiin liittyviä tapahtumia.

Kerhon jäseneksi voi liittyä kuka tahansa Metropolia AMK:n opiskelija. Jäsenyys ei ole vaatimus osallistumiselle. Kerhon jäsenyys antaa oikeuden pitää omia peli-iltoja kerhon nimissä, sekä kuitata kerhon materiaalia (laudat, nappulat, kellot) lainaksi. Myös koulun ulkopuoliset lajista kiinnostuneet ovat tervetulleita pelaamaan. Kerhon jäsenyys on ilmainen.

Yhteystiedot

 • Sähköposti: metkagambit@gmail.com
 • Telegram

METKAn Sekoboltsit

METKAn Sekoboltsit on kaikentasoisille Metropolian opiskelijoille suunnattu pallokerho jonka tarkoituksena on avittaa liikkumaan säännöllisesti opintojen ohessa. Pelaamme kuukausittain eri pallopelilajeja.

Yhteystiedot

 • Sähköposti: metkasekoboltsit@gmail.com
 • Instagram
 • WhatsApp: kysy linkkiä sähköpostitse

MMA Metropolia Martial Arts

MMA on kaikille kamppailu-urheilusta kiinnostuneille Metropolialaisille avoin kerho. Kerhon tarkoituksena on tuoda yhteen kamppailulajeista kiinnostuneita opiskelijoita sekä tarjota heille mahdollisuus yhteiseen harjoitteluun ja ajanviettoon. Tavoitteena on myös urheilun ohella tutustua muiden kampusten opiskelijoihin.

Kerho kokoontuu viikoittain treenaamaan yhdessä. Osa treeneistä pidetään ohjattuina, kun osa taas vapaamuotoisina ja itsenäisinä harjoituksina. Tällä hetkellä lajivalikoimasta löytyy nyrkkeily, potkunyrkkeily, sekä lukkopaini. Osaavien jäsenten löytyessä lajivalokoimaa saatetaan kasvattaa. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita harjoituksiin lähtötasosta riippumatta! Omat nyrkkeilyhanskat olisi hyvä olla, mikäli treeneissä haluaa käydä useammin. Kerholta kuitenkin löytyy myös lainahanskoja, joten aluksi voi osallistua ilman omia hanskoja.

Harjoitusten lisäksi kerho kokoontuu ajoittain esimerkiksi katsomaan otteluiltoja yhdessä. Mukaan saa siis liittyä, vaikka ei olisi tarkoitus käydä treenaamassa. Kerhon pääasiasiallisena tiedotuskanavana toimii Whatsapp-ryhmä, jossa mm. sovitaan harjoitusten sisällöstä, osallistujista, sekä keskustellaan muusta toiminnasta.
Mikäli kiinnostuksesi heräsi, voit liittyä mukaan laittamalla sähköpostia.

Yhteystiedot

 • Sähköposti: metropoliamartialarts@gmail.com
 • Instagram

MOAR

MOAR – Metropolian Opiskelijoiden Arcade- ja Rytmipelikerho on kaikille arcade-peleistä sekä rytmipeleistä kiinnostuneille tarkoitettu kerho. Kerhossa pelataan perinteisiä arcade- sekä rytmipelejä sekä kokeillaan uusia. Kerhossa pelataan pelejä sekä kilpailullisesti että vapaamuotoisesti.

Kerhon tavoite on kehittää yhteisöllisyyttä videopeliharrastajien keskuudessa sekä tuoda arcade- sekä rytmipelilaitteistoa saavutettavaksi Metropolian opiskelijoille. Kerho on ilmainen ja tarjoaa uuden tavan harrastaa liikuntaa.

 

 

Yhteystiedot

Queerpolia

Queerpolia on Metropolian sateenkaariopiskelijoille suunnattu kerho, jonka tarkoitus on luoda yhteisöllisyyttä ja mukavaa toimintaa turvallisessa seurassa. Kerhotoimintamme tapahtuu kasvotusten esimerkiksi kaikilla Metropolian kampuksilla ja Queerpolian omalla Discord-serverillä. Kokoontumisista ja toiminnasta tiedotamme Instagramissa ja Discordissa. Kerhoon liittyminen tai toimintaan osallistuminen ei velvoita mihinkään. Kaikki toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan tutustumaan kerhoon. Queerpolia noudattaa turvallisemman tilan ohjeistusta.

Yhteystiedot

Tabletop

Tabletop-kerho on kaikille rooli- ja lautapelihenkisille ihmisille! Tarjoamme monipuolista toimintaa kerhon teemojen ympärillä vähintään kuukausittain. Puhumme ensisijaisesti englantia, mutta tuemme myös suomenkieltä. Pääosin toimintamme on Myllypurossa sekä Myyrmäessä, mutta kierrätämme tapahtumia Metropolian eri kampuksilla, esimerkiksi Arabiassa.

Vuosittainen kerhojäsenyys maksaa neljä euroa ja tarjoaa monipuolisia etuja noin 200 euron edestä. METKAn jäsenille meidän jäsenyytemme on ilmainen.

Kerhovastaavat ovat aktiivisia ja valmiita ottamaan teidät avokätisesti vastaan, joten kiinnostuneet, muuten vaan uteliaat ja kaikki siltä väliltä ovat lämpimästi tervetulleita tarkastamaan sosiaaliset alustamme jotka löydät yhteystiedoista!

Yhteystiedot

Tanssikerho

Metropolian Tanssikerho järjestää alkeistason paritanssiopetusta parinvaihdolla. Et siis tarvitse omaa paria tunneille. Tanssitunnit järjestetään joka toinen tiistai, parillisina viikkoina kello 19-20.45. Paikkana toimii Metropolian Myllypuron kampuksen peilisali, jonka tilakoodi on BK029. Toiminnan lähdettyä käyntiin alamme järjestämään myös mahdollisesti erilaisia tapahtumia ja kenties osallistumaan erilaisiin tapahtumiin.

Mikäli kiinnostuit ja haluat tulla kokeilemaan paritanssia niin ei huolta, ensimmäinen tunti on ilmainen. Ensimmäisen tunnin jälkeen kerhon jäsenmaksu on 5€/lukukausi, mutta METKAn jäsenille kerho on ilmainen. Jäsenmaksulla katetaan kerhon kuluja. Kerhon vastaaviin saa yhteyden Instagramissa tai sähköpostilla ja meitä voi rohkeasti lähestyä mikäli haluat tietää lisää ennen kokeilutunnille tuloa tai jos kerhon toiminnasta on mitä tahansa kysyttävää. Kerhon pääasiallinen tiedotuskanava on Instagram.

Yhteystiedot

 • Sähköposti: tanssikerho.metropolia@gmail.com
 • Instagram

Kerhon perustaminen

Eikö kerhoista löydy itsellesi mieluista? Voit perustaa myös oman ja saada siihen METKAn tukea!

Kerhon perustamiseen tarvitaan:

 • Vähintään kolme Metropolian opiskelijaa, joista yksi toimii vastuuhenkilönä.
 • Perustamiskokouksen järjestäminen. Perustamiskokouksesta on ilmoitettava opiskelijakunnalle.

Opiskelijakunta voi myöntää taloudellista tukea kerhoille, joiden toiminta on avointa kaikille Metropolian opiskelijoille. Taloudellista tukea myönnetään kerhon toimintaan tai siihen liittyviin tarkoituksiin.

METKA avustaa kerhoja myös esimerkiksi tiedottamalla toiminnasta tai tilojen varaamisessa.

Kerhon perustamisesta voit lukea lisää kerho-ohjesäännöstä (PDF) tai kysyä lisää suoraan METKAlta!

Ota yhteyttä

kerhot@metkaweb.fi

 

 

This post is also available in English.