Kerhot

Kerhot ovat toimintaa opiskelijoilta opiskelijoille!

Kerhotoiminnan takana ovat opiskelijat ja METKA kannustaa kerhotoiminnan perustamiseen. Kerhot toimivat itsenäisesti, ja voit hakea sitä varten avustusta opiskelijakunnalta. Kerhojen tarkoitus on luoda lisää yhteisöjä ja toimintaa Metropolian opiskelijoille.

Toiminnassa olevat kerhot

Metropoliassa on vuosien aikana toiminut mm. juoksukerho, viinikerho, kulttuuriklubi, lautapelikerho ja monia muita! Tällä hetkellä toiminnassa ovat seuraavat kerhot:

4Towers - Applied eSports

4towers banneri/Banner of 4towers e-sports club

4Towers on peleistä ja e-urheilusta kiinnostuneiden Metropolian opiskelijoiden kerho. Kerhon idea on tarjota opiskelijoille ympäristö, missä he voivat pelata ja keskustella tietokoneista, peleistä ja arkipäiväisistä asioista.

Kerholla on hallitus sekä muutama toimikuntalainen, jotka auttavat hallitusta tapahtumien järjestämisen kanssa. Kerholla ei ole erillistä jäsenyyttä, eikä opiskelijoilta vaadita virallista liittymistä kerhoon. Päätoimipaikkana kerholla on Discord, jossa toiminta pääasiallisesti tapahtuu (pois lukien somepostaukset Instagramissa ja Facebookissa sekä toiminta muilla sosiaalisen median kanavilla esim. Twitchissä).

Kerholla on myös oma tapahtuma “ALL Nighter”, missä mennään johonkin PK-seudun peliluolista pelailemaan yön yli.

Yhteystiedot

Dekant

DEKANT. ottaa kunniansa tiedettävästi ensimmäisenä Metropoliasta ponnistavana, elektroniseen musiikkiin keskittyvänä kerhokollektiivina. Kerhon perinpohjaisena ajatuksena on kehittää elektronisen musiikin kulttuuria AMK-ympyröissä sekä täten luoda yhteisöllisyyttä eri alojen sekä kampuksien välille. Käytännössä tämä tulee tapahtumaan järjestämiemme tapahtumien kautta joihin kaikki aihepiiristä kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tapahtumissa noudatamme aina turvallisemman tilan periaatteita.

Pääasiallisena tiedotuskanava toimii instagram jossa voi myös rohkeasti tulla esittämään meille lisää kysymyksiä.

Yhteystiedot

Dungeons & Dragons Club (Metropolia)

Kerho on henkilöille, jotka ovat innostuneita lauta- tai roolipeleistä (esim. Dungeons & Dragons). Kerhohuone sijaitsee Myyrmäen kampuksella (Leiritie 1, 01600 Vantaa). Jäsenyys maksaa 4€ vuosittaisena liittymismaksuna. Kerhon toiminta on pääasiassa englanninkielistä. Kerholla saattaa olla toimintaa myös suomeksi.(Kiinnostuneiden kannattaa tarkistaa kerhon Discord-serveri tai Facebook-ryhmä, joissa voi olla mainintoja suomenkielisistä aktiviteeteista.)

Yhteystiedot

METKA Gambit

METKA Gambit on kaikille shakin pelaajille ja shakista kiinnostuneille avoin shakkikerho.

Kerhon tarkoituksena on löytää peliseuraa ja tuoda shakkia esiin opiskelijapiireissä. Kerho tarjoaa myös sosiaalisen alustan missä voi jakaa kuumimmat juorut shakkipiireistä. Kerhoon on kuka tahansa kiinnostunut tervetullut, ei väliä onko aloittelija vai oman elämänsä Magnus Carlsen.

Kerhoa pyörittää 2 toiminnasta vastaavaa henkilöä, jotka valitaan vuosittaisissa kokouksissa aina tulevalle kaudelle. Toimihenkilöt pyrkivät pitämään säännöllisiä peli-iltoja, järjestämään turnauksia, sekä erilaisia shakkiin liittyviä tapahtumia.

Kerhon jäseneksi voi liittyä kuka tahansa Metropolia AMK:n opiskelija. Jäsenyys ei ole vaatimus osallistumiselle. Kerhon jäsenyys antaa oikeuden pitää omia peli-iltoja kerhon nimissä, sekä kuitata kerhon materiaalia (laudat, nappulat, kellot) lainaksi. Myös koulun ulkopuoliset lajista kiinnostuneet ovat tervetulleita pelaamaan. Kerhon jäsenyys on ilmainen.

Yhteystiedot

Toiminnasta vastaavat:

Sosiaalinen media:

Metroseksuaalit

Metroseksuaalit-kerhon väkeä / People from Metroseksuaalit club event

Metroseksuaalit on Metkan seksipositiivinen kerho, jonka tarkoituksena on tarjota avointa yhteisöllistä toimintaa kaikille Metropolialaisille seksuaalisuuden monimuotoisuuden näkökulmasta.

Toimintamme on yleistasolla keskustelua ihmisten välillä, jotka tahtovat edistää Metropoliaa avoimena ja hyväksyvänä korkeakouluna ja jotka ovat kiinnostuneet seksipositiivisuudesta aatteena. Pyrimme vaikuttamaan siihen, että korkeakouluyhteisö olisi mukava ja turvallinen paikka kaikille; myös esimerkiksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille. Tavoitteenamme on jakaa tietoa seksuaalisuudesta sekä parantaa seksuaalisuuteen liittyvää keskustelukulttuuria. Samalla tarjoamme jäsenillemme yhteisön, jossa kohdata samanmielisten henkilöiden kesken avoimesti.

Valtaosa toiminnastamme perustuu yhteisöllisyydelle (kasvokkain ja verkossa). Toimimme aktiivisesti Instagramissa, ja kerholaiset kokoontuvat myös esimerkiksi WhatsApp -ryhmän ja Discordin kautta. Tapahtumamme ovat avoimia kaikille, eikä keskusteluryhmiin liittyminen velvoita mihinkään.

Kaikille avoimen yleistason toiminnan lisäksi kerhollamme on kaksi alajaostoa, kinky- ja sateenkaarijaostot. Nämä jaostot ovat tarkoitettuja kaikille, jotka näiden ryhmien jäseneksi itsensä mieltävät. Kinky- ja sateenkaarijaoston sosiaalisen median keskustelukanaville pääset pyytämällä.

Mukaan pääset laittamalla meille viestiä Instagramissa tai sähköpostitse tai tulemalla tapahtumiimme! Ota siis rohkeasti yhteyttä

Yhteystiedot

Neulonomit

Neulonomit on käsityökerho kaikille Metropolian opiskelijoille. Ota oma käsityösi,(tai vaikka höyläpenkki, kaikki korjaa sotkunsa lähtiessään, ei olla nirsoja sen suhteen miten kukin käsityön määrittelee) ja tule mukaan!

Ei tarvitse olla superkutoja, virtuoosimainen virkkaaja tai edes osata käsitöitä sen kummemmin -tehdessä oppii ja muilta saa vinkkejä ja ideoita.

Kokoonnumme parillisten viikkojen tiistaisin kello 17 Myllypuron kampuksella ja meillä on oma WhatsApp-ryhmä, johon laitetaan lähempänä tiedotteita muutoksista. Välillä voidaan vierailla muillakin kampuksilla.

Olemme kaikilta aloilta ja opintojen eri vaiheissa. Tärkeintä on yhdessäolo ja jutunaiheet vaihtelee käsitöistä opiskeluun tai mitä kulloinkin on tapetilla (tai puikoilla).

Yhteystiedot

Kerhon perustaminen

Eikö kerhoista löydy itsellesi mieluista? Voit perustaa myös oman ja saada siihen METKAn tukea!

Kerhon perustamiseen tarvitaan:

  • Vähintään kolme Metropolian opiskelijaa, joista yksi toimii vastuuhenkilönä.
  • Perustamiskokouksen järjestäminen. Perustamiskokouksesta on ilmoitettava opiskelijakunnalle.

Opiskelijakunta voi myöntää taloudellista tukea kerhoille, joiden toiminta on avointa kaikille Metropolian opiskelijoille. Taloudellista tukea myönnetään kerhon toimintaan tai siihen liittyviin tarkoituksiin.

METKA avustaa kerhoja myös esimerkiksi tiedottamalla toiminnasta tai tilojen varaamisessa.

Kerhon perustamisesta voit lukea lisää kerho-ohjesäännöstä (PDF) tai kysyä lisää suoraan METKAlta!

Ota yhteyttä!

kerhot@metkaweb.fi

Catherine Gallego

METKAn kerhovastaava
catherine.gallego@metkaweb.fi

 

 

This post is also available in English.