Liity jäseneksi

METKA on aina Metropolian opiskelijan puolella. Autamme ja olemme tukenasi silloin, kun sitä tarvitset. Meiltä voit kysyä neuvoa oikeuksiisi ja velvollisuuksiisi opiskelijana milloin vain.

Metropolia Ammattikorkeakoulu on Suomen suurin ammattikorkeakoulu, jossa opiskelee noin 16 000 opiskelijaa. Jotta voimme olla kaikkialla, missä opiskelijan ääni tarvitaan kuuluviin, myymme jäsenyyksiä toimintamme rahoittamiseksi. Liittymällä jäseneksi tuet Metropolian opiskelijoiden hyväksi tehtävää työtä. Jäsenillä ja jäsenmaksuilla on valtava merkitys METKAn toiminnan kannalta. Kiitos, että olet mukana tekemässä töitä opiskelijoiden hyväksi!

Tiesitkö muuten, että Metropoliassa opiskelijakunnan jäsenyyttä ei vaadita opiskelijakorttia varten? METKA oli ensimmäinen opiskelijakunta Suomessa, joka vapautti opiskelijakortin kaikkien opiskelijoiden saataville ilman, että opiskelijan tulee liittyä jäseneksi. Jokainen Metropolian opiskelija saa digitaalisen opiskelijakortin Tuudossa käyttöönsä aina opintojen ensimmäisestä päivästä valmistumiseen asti.

Kyllä kiitos, haluan liittyä METKAn jäseneksi!

Tarkista vielä, että täytät nämä ehdot:

 • sinulla on voimassa oleva opiskeluoikeus Metropolia Ammattikorkeakoulussa
 • olet tutkintoon johtavassa koulutuksessa tai avoimen AMK:n polkuopinnoissa
 • olet ilmoittautunut läsnäolevaksi.

Voit liittyä jäseneksi joko yhdeksi lukuvuodeksi (myynnissä vain syyslukukaudella) tai erikseen syys- tai kevätlukukaudeksi.

Uudet opiskelijat voivat liittyä METKAn jäseniksi siitä päivästä lähtien, kun opiskeluoikeus on merkitty alkavaksi.

Jäsenyydestä ja sen eduista voit lukea tarkemmin Jäsenedut-sivulta.

Kuinka liityn jäseneksi?

METKAn jäseneksi liitytään maksamalla jäsenyyskausi. Erillistä liittymismaksua ei ole. Jäsenkausien pituuksia on kaksi, lukukausi tai lukuvuosi.

Jäsenyyskauden voi maksaa kahdella tavalla:

Suosittelemme jäseneksi liittymistä OMAssa! Se on helppoa ja nopeaa, ja jäsenyytesi tulee voimaan välittömästi. OMAssa voit valita maksutavaksi verkkopankkimaksun tai MobilePayn. M-pisteillä maksuvälineenä käy ainoastaan kortti.

Alla oleva linkki vie OMA-intraan. Kirjaudu sisään Metropolian tunnuksillasi, ja pääset suoraan liittymissivulle.

Liity jäseneksi OMAssa!

Jäsenkausien hinnat 2023-2024

Jäsenkausien hinnoista päättää METKAn edustajisto. Lukuvuoden hinnat päätetään edustajiston kevätkokouksessa ennen lukuvuoden alkua. Lukuvuonna 2023-2024 jäsenkausien hinnat ovat:

 • Lukuvuosi 2023-2024: 39 euroa (voimassa 1.8.2023-30.9.2024)
 • Syksy 2023: 25 euroa (voimassa 1.8.2023-31.1.2024)
 • Kevät 2024: 25 euroa (voimassa 1.1.-30.9.2024)

Jäsenmaksun suorittaminen OMAssa

 1. Mene OMAan Opiskelijan työpöydälle ja kohtaan ”Opiskelijakunta METKAn jäsenyys” (vasen alakulma).
 2. Klikkaa painiketta ”Hae jäsenyyttä”. Jos olet jo aiemmin suorittanut jäsenmaksun, painike ei ole näkyvissä ja sen tilalla lukee ”Jäsenyys ok”.
 3. Valitse avautuvalta sivulta haluamasi jäsenkausi ja klikkaa sitä.
 4. Tarkista yhteystietosi ja paina ”Tallenna”.
 5. Paina ”Siirry verkkomaksuun” ja suorita maksu.
 6. Jäsenyytesi on nyt voimassa!

Voit tarkistaa jäsenyytesi voimassaolon Tuudon jäsentunnisteesta ja OMAn Opiskelijan työpöydältä. Jäsentunniste on Tuudon ”lompakossa”, samassa paikassa kuin valtakunnallinen opiskelijakorttisi.

Jäsentunniste aktivoituu automaattisesti, kun jäsenmaksu on onnistunut ja tieto maksusta on siirtynyt jäsenrekisteriimme.

Jäsenmaksua ei palauteta, mikäli jäsenyyden ehdot edelleen täyttyvät. Käyttämätön jäsenmaksu voidaan palauttaa vain siinä tapauksessa, että opiskelija ei enää opiskele Metropoliassa eli hän on joko eronnut korkeakoulusta tai valmistunut. Perimme kaikista jäsenmaksupalautuksista viiden (5) euron käsittelymaksun.

Olin liittymässä jäseneksi OMA:ssa, mutta henkilötietoni ovat väärin! Mitä teen?

Ovathan henkilötietosi ajan tasalla Metropolian rekisterissä?

Jos olet muuttanut tai nimesi on vaihtunut, eivätkä liittyessäsi tietosi ole ajan tasalla, voit liittyä jäseneksi siitä huolimatta.

Metropolia luovuttaa opiskelijoiden henkilötiedot opiskelijarekisteristään METKAlle jäsenrekisterin ylläpitoa varten oman tietosuojaselosteensa mukaisesti. Emme voi kuitenkaan tehdä muutoksia tai päivityksiä henkilötietoihisi.

Päivitä tietosi ajan tasalle joko itse OMAn Asetuksissa tai lähettämällä sähköpostia Metropolian opiskelijapalveluihin, opiskelijapalvelut@metropolia.fi. Tietosi päivittyvät myös meille automaattisesti.

Kysyttävää jäsenyydestä?

Jos haluat kysyä lisää METKAn jäsenyydestä ja jäseneksi liittymisestä, voit laittaa viestiä koko toimiston tavoittavaan osoitteeseen metka@metkaweb.fi, tai kysyä chatissa!

This post is also available in English.