METKA myöntää vuosittain kunniakirjoja ja ansiomerkkejä. Tunnustuksen saajiin voi vaikuttaa jokainen metropolialinen vastaamalla METKAn kyselyyn. Kyselyllä voi jättää ehdotuksensa siitä, kuka ansaitsee tunnustuksen esimerkillisestä toiminnastaan edellisenä vuonna tai pitemmän uransa aikana.

Lopulliset päätökset tunnustusten vastaanottajista tekee METKAn edustajisto.

Vuoden 2021 ansiomerkit ja kunniakirjat

Hopeinen ansiomerkki: Nelli Pihlasviita

Pihlasviita oli esimerkillinen ja huolellinen aktiivi opiskeluvuosinaan. Hän toimi suurella sydämellä METKAn hallituksen jäsenenä, edustajistossa, Speksissä, tutorvastaavana sekä opiskelijayhdistys TXO:ssa. Pihlasviita on jatkanut opiskelijoiden hyväksi tehtävää työtä sekä yhteistyötä METKAn kanssa myös valmistumisensa jälkeen toimiessaan opiskelijakunta Helgan edunvalvonnan asiantuntijana. Pihlasviidan rautainen osaaminen, lämpö ja yhteistyökyky ovat ilahduttaneet jo lukuisia uusia METKA-sukupolvia edunvalvonnallisessa yhteistyössä opiskelijakuntakentällä.

Näistä ansioista METKA haluaa myöntää Nelli Pihlasviidalle hopeisen ansiomerkin.

Vuoden henkilökunnan jäsen: Ulla Forsström

Ulla Forsström toimii ansiokkaasti opinto-ohjaajana Karamalmin kampuksella. Hän ei pelkää toimia opiskelijoiden hyväksi perinteisen opon roolin ulkopuolella, ja toimii ihailtavan aktiivisesti ongelmien ratkaisemiseksi. Erityisesti yllättävän kampusmuuton aikaan Forsströmin opiskelijalähtöisyys ja aikaansaavuus ovat nousseet arvoonsa. Tutorina toimineet kehuvat toimivasti järjestettyjä ja viestittyjä orientaatiopäiviä, ja niistä onkin erityinen kiittäminen Forsströmiä.

Näistä ansioista METKA haluaa myöntää Ulla Forsströmille vuoden henkilökunnan jäsen -kunniakirjan.

Vuoden opettaja: Hannu Turunen

Hannu Turusen vahva pedagoginen osaaminen opettajana on näkynyt erityisesti etäaikana. Turunen osaa käyttää erilaisia välineitä tarkoituksenmukaisesti ja tehdä etäopetuksesta aktivoivaa. Hän varmistaa, että kaikki ovat ymmärtäneet opetettavan asian, mukauttaa ja eriyttää opetustaan opiskelijoiden tarpeiden mukaan. Turunen näyttää välittävänsä opetuksesta ja opiskelijoista, ja hänen näkemänsä vaivannäkö johtaa korkealuokkaiseen opetukseen ja oppimateriaaleihin.

Näistä ansioista METKA haluaa myöntää Hannu Turuselle vuoden opettaja -kunniakirjan.

Vuoden edunvalvoja: Olli Eerikäinen

Eerikäinen on toiminut edunvalvonnan parissa UIO:ssa intohimolla ja näkemyksellä. Eerikäinen on tunnettu siitä, että hän tekee työtä suurella sydämellä ja vahvassa yhteistyössä muiden opiskelijayhdistysten ja METKAn kanssa. Hän osallistui aktiivisesti edunvalvontatoimijoiden tapaamisiin ja omalla toiminnallaan nosti esiin tärkeitä kehityskohtia. Eerikäinen tarttuu toimeen opiskelijan parhaaksi, eikä jätä asioita puolitiehen.

Näistä ansioista METKA haluaa myöntää Olli Eerikäiselle vuoden edunvalvoja -kunniakirjan.

Vuoden tutor: Laura Kangas-Riikonen

Kangas-Riikonen on toiminut biokemian tutkinnossa kahden vuoden ajan tutorina. Hän on luotettava ja huolehtiva persoona, joka piristää kehuillaan muita ja saa fuksit tuntemaan olonsa tervetulleeksi. Kangas-Riikosen omistautuneisuus näkyy kauas, ja häntä voikin kuvata oman alansa tutoroinnin kulmakiveksi. Hyvän työn tulos näkyy lisäksi siinä, että hänen fuksinsa hakeutuvat mielellään itse tutoroimaan.

Näistä ansioista METKA haluaa myöntää Laura Kangas-Riikoselle vuoden tutor -kunniakirjan.

Vuoden tutorvastaava: Nicole Ojala

Ojala on toiminut ansiokkaasti METKAn tutorvastaavana Myyrmäen kampuksella. Ojala on osannut innostaa tutoreita vaikean koronavuoden aikana, ja jaksanut sinnikkäästi tehdä töitä tiedonkulun varmistamiseksi. Hän on ollut aktiivinen tutorvastaava, kannustanut tutoreita uskomaan itseensä sekä omalla esimerkillään aktivoinut ihmisiä ympärillään. Ojalan ansioitunut työskentelyt ei jäänyt vain tekniikan alan iloksi, vaan on näkynyt yli alarajojen.

Näistä ansioista METKA haluaa myöntää Nicole Ojalalle vuoden tutorvastaava -kunniakirjan.

Vuoden aktiivi: Aaro Yli-Öyrä

Yli-Öyrä on toiminut aktiivina Metropolian opiskelijayhteisössä useamman vuoden ajan mm. METKAn edustajiston jäsenenä, Speksissä, tutorvastaavana sekä Helsingin Tekniikan Opiskelijat HTO ry:ssä. Hänet tunnetaan positiivisena innostajana, joka kohtaa kanssaihmiset lämmöllä. Erityisesti vaikean koronavuoden aikana hän on valanut toivoa ja innostusta ympärilleen. Yli-Öyrä on toiminut pyyteettömästi ja ennakkoluulottomasti kaikkien metropolialaisten hyväksi, ja häntä voikin pitää jokaisen opiskelija-aktiivin esikuvana.

Näistä ansioista METKA haluaa myöntää Aaro Yli-Öyrälle vuoden aktiivi-kunniakirjan.

Vuoden ilmiö: Karamalmin kampusmuutto

Kampusmuutot ovat isoja projekteja, ja riittävän vaikeita silloinkin kun niitä on voinut suunnitella pitkään. Yllätyksenä tullut muutto Karamalmille haastoi meitä kaikkia. Karamalmin kampusmuuton onnistuminen on ilahduttanut merkittävästi muuten vaikean vuoden aikana. Leppävaaran kampukselta tuttua yhteisöllisyyttä on saatu rakennettua uudelle kampukselle, tiloja muokattua opetukseen ja opiskelijoiden arkeen sopivaksi ja luokkahuoneisiinkin on vihdoin saatu seinät. Vaikean alun jälkeen Espoossakin komeilee jälleen Metropolian logo.

METKA haluaa myöntää Karamalmin kampusmuutolle vuoden ilmiö -kunniakirjan.

Vuoden tapahtuma: Rypälejooga

Koronavuosi pakotti uudistamaan tapahtumatoimintaa. Erityisestä heittäytymisestä ja luovasta ajattelusta päästiin nauttimaan Rypälejoogan myötä METKAn Wiikon Wapussa. Rypälejooga onnistui olemaan aidosti erilainen etätapahtuma, sekä tarjoamaan huikean elämyksen kaikille osallistujille. Järjestäjien iloinen asenne ja hyvä valmistelu nostivat Rypälejoogan vuoden ikimuistoisten hetkien joukkoon. Jooga sai jäseniä kipeäksi, mutta se oli sen arvoista!

Näistä ansioista METKA haluaa myöntää Rypälejoogalle vuoden tapahtuma -kunniakirjan.

Vuoden opiskelijayhdistys: Tradenomiopiskelijat Metropolian Bisnes Intellektuaalit Trombi ry

Trombi teki vuonna 2020 esimerkillistä työtä opiskelijayhteisön hyväksi. Trombi ilahdutti merkittävällä aktiivisuudellaan edustajistovaalien markkinoinnisa sekä raikkaalla uudistusotteella toiminnassaan. Erityistä ansioitumista oli lisäksi tiivistyneessä yhteistyössä muiden opiskelijayhdistysten ja METKAn suuntaan.

Näistä ansioista METKA haluaa myöntää Tradenomiopiskelijat Metropolian Bisnes Intellektuaalit Trombi ry:lle vuoden opiskelijayhdistys -kunniakirjan

Kunniakirja työstä opiskelijoiden hyväksi: Soili Helander

Helander on toiminut Metropolian aulapalveluissa useiden vuosien ajan, ja ilahduttanut opiskelijoita ystävällisyydellään, aikaansaavuudellaan ja ratkaisukeskeisyydellään. Helander on ollut lukuisille opiskelijasukupolville tärkeä osa opiskelija-aktiivitoimintaa. Hän on kohdannut opiskelijat kunnioituksella ja ollut aina valmis auttamaan. Helander on jättänyt pysyvän jäljen Metropoliaan ja toiminut esikuvana erinomaisesta opiskelijalähtöisestä työotteesta.

Näistä ansioista METKA haluaa myöntää Soili Helanderille kunniakirjan työstä opiskelijoiden hyväksi.

 

 

This post is also available in English.