TIEDOTE
Julkaisuvapaa HETI
Helsingissä 1.5.2020

Opiskelijakunnallamme on tapana pitää vapputervehdys Vantaan, Helsingin ja Espoon kaupungeille. Kampuksemme sijaitsevat näillä suurkaupungeilla, jonka vuoksi yhteistyömme on tärkeä Metropolian opiskelijoiden asialla.

Tänä vuonna tuomme vapputervehdyksemme pääkaupunkiseudun kaupungeille yhteisesti verkkoon:

Hyvät ystävät ja arvoisa vapun etä-juhlaväki,

Vappu 2020 ei todella loppunut Metropoliassa. Pidimme Metropolian opiskelijoiden voimin 8 päiväisen tapahtumasarjan nimeltä: METKAn Wiikon etä-Wappu. Halusimme pitää perinteistämme kiinni myös näin etänä.

Nauroimme yhdessä, lauloimme yhdessä ja opimme toinen toisiltamme mitä innovatiivisimpia ratkaisuja järjestää virtuaalisia tapahtumia. Esimerkiksi Metropolian kulttuurialojen opiskelijat veivät meidät etä-risteilylle ja Suomen ensimmäinen AMK-opiskelijoiden Speksimme innosti tanssimaan suosikkikappaleiden tahtiin ja kirjoittamaan novelleja kotona.

METKAn tutorit niin Myyrmäestä kuin Myllypurosta taas järjestivät meille yhteistä joogaa. Sosiaali- ja terveysalojen opiskelijat ja tulevat ammattilaiset taas järjestivät terveysaiheiset approt ja yhteisen mysteerisen peli-illan. Espoon Karamalmen kampuksen opiskelijat taas näyttivät meille musavisojen kultaisia muistoja.

Opiskelijakunnan edustajina kruunasimme vapun lakittamalla maskottinamme toimivaa Metku-kissaa ja paistamalla munkkeja vappuaattona klo 14-02 yhdessä.

Täten opimme tärkeän asian – on korvaamattoman tärkeää vaalia ja vahvistaa opiskelijayhteisöjämme näinä aikoina ja muistaa pitää huolta toinen toisistamme 16 tuhannen opiskelijan korkeakoulussa. Yhdessä ja vahvalla yhteistyöllä myös AMK-opiskelijoiden opiskelijakulttuuri pysyy vahvana myös jatkossa.

Opimme myös, että AMK-opiskelijat ei saa jäädä yksin. Opiskelijoiden mielenterveyden vahvistaminen ja yksinäisyyden ehkäiseminen tarvitsee panostusta jokaiselta meiltä, ennen kaikkea tiiviisti yhdessä ja tulevaisuuteen katsoen.

Tällä vapputervehdyksellä toivotamme teille kaikille innovatiivista ja liikunnallista vappupäivää Metropolian opiskelijoiden puolesta!

Lisätietoja
METKAn hallituksen puheenjohtaja 2020
Essi Lumme
essi.lumme@metkaweb.fi

METKAn hallituksen varapuheenjohtaja 2020
Nimo Samatar
nimo.samatar@metkaweb.fi

METKAn yhteystiedot löydät myös täältä!

This post is also available in English.