Tutorhaku ja koulutukset

”Päätin ryhtyä tutoriksi, sillä omat tutorini olivat niin mahtavia! Kun aloitin opiskelut, en tuntenut ketään koulutusohjelmastani, enkä osannut kulkea pääkaupunkiseudulla. Tutoreiden avulla kaikki sujui kuitenkin hyvin ja tuntui helpolta! Siksi halusin tehdä oman osani ja auttaa uusia opiskelijoita seuraavana vuonna.”

Syksyn 2023 tutorhaku on päättynyt. Uusi haku käynnistyy keväällä 2024.

Vaihtaritutorhaku

Vaihtaritutorointi on vertaistutorointiin verrattuna paljon enemmän yksilöohjausta. Vaihtaritutorina pääset auttamaan opiskelijaa alkuun täysin uudessa ympäristössä ja se onkin hyvä mahdollisuus kartuttaa ohjauskokemusta. Vaihtaritutorointi on myös hyvää lämmittelyä mahdollista omaa vaihtoa varten. On mahdollista hakea molempiin tutorointimuotoihin, jolloin vertaistutoroinnin lisäksi saat myös muutaman vaihtarin tutoroitavaksi. Tällöin vertaistutorkoulutuksen lisäksi vaihtaritutorkoulutuksen ensimmäinen päivä on myös pakollinen.

Vaihtaritutoriksi hakemisen kriteerit ovat riittävää kielitaitoa lukuun ottamatta samat kuin kenellä tahansa tutoriksi hakevalla: tutoriksi hakea kuka tahansa Metropolian opiskelija, joka on itse joskus ollut fuksi. Opintojen vaiheella ei ole merkitystä, kunhan olet läsnä syyslukukaudella 2023.  Kaikki tutoriksi hakeneet kutsutaan haastatteluun. Tieto valintojen päätöksistä ilmoitetaan mahdollisimman pian kaikille hakijoille. Kevään koulutuspäivät voit tarkistaa alempaa.

Vaihtaritutoroinnista voit kysyä omilta tutoreiltasi sekä oman kampuksesi vaihto- ja degree-opiskelijoiden tutoroinnista vastaavilta tutorvastaavilta. Lisäksi voit olla yhteydessä METKAn tutortiimiin sähköpostitse:

tutor@metkaweb.fi

Vertaistutorhaku

Kaikki tutoriksi hakeneet kutsutaan haastatteluun. Tieto valintojen päätöksistä ilmoitetaan mahdollisimman pian kaikille hakijoille. Kevään koulutuspäivät voit tarkistaa alempaa.

Helpoin tapa saada tietoa tutoroinnista METKAwebin lisäksi ovat omat tutorit ja tutorvastaavat! Pätevät tutorimme osaavat vastata muun muassa kaikkeen.  Myös me täällä METKAlla vastaamme mieluusti kysymyksiisi. Parhaiten saat METKAn tutortiimin kiinni sähköpostitse osoitteesta tutor@metkaweb.fi tai vaikkapa metkaweb.fi chatin kautta.

Tutorkoulutukset

Koulutuksiin osallistuminen on kaikissa tutorointimuodoissa pakollista. Kaikille koulutuksiin valituille lähetetään tarkemmat infot koulutuksista noin viikko ennen koulutusta. Koulutusten päivämäärät ja aikataulut löydät alta.

Koulutukset ovat koulutettavasta ryhmästä riippuen suomeksi tai englanniksi. Lue lisää alta. 

Vertaistutorkoulutukset

Tutorkoulutus on kaikille tutoreille pakollinen ja se koostuu yhteensä kolmesta koulutuskerrasta sekä tutorvastaavien järjestämästä kampuspäivästä. Koulutus rakentuu luennoista, työpajoista, toimipistekohtaisesta päivästä sekä ryhmä- ja esiintymisharjoitteista. Koulutukset toteutetaan kahdessa erässä koulutettavien suuren määrän vuoksi. 

Vaihtaritutorkoulutukset

Vaihtaritutorkoulutus on kaikille vaihtaritutoreille pakollinen ja koostuu kolmesta koulutuskerrasta sekä tutorvastaavien järjestämästä kampuspäivästä. Koulutus rakentuu luennoista, työpajoista, toimipistekohtaisesta päivästä sekä ryhmä- ja esiintymisharjoitteista. Tutorvastaavat ilmoittavat oman osionsa tarkemman ilmoittavat ajankohdan ja muut olennaiset yksityiskohdat koulutusten aikana.

Iltakoulutus 1
Vaihtarit: 9.11. klo 17-20
Vertaistutorit: 16.11. klo 17-20

Iltakoulutus 2
Vaihtaritutorit: 24.11. klo 17-20
Vertaistutorit: 23.11. klo 17-20

Lauantaikoulutus
Megalauantai, kaikille yhteinen, 25.11. klo 9-16

Tutorvastaavahaku

Tutorvastaavahaku on aina syyslukukaudella, kysy lisää omilta tutorvastaaviltasi.

This post is also available in English.