METKAn Speksi

Speksi-näytelmillä on pitkät perinteet suomalaisessa opiskelijakulttuurissa. Speksit ovat tuttuja etenkin yliopistomaailmasta, mutta METKAn Speksi on Suomen ensimmäinen, monialainen ammattikorkeakouluspeksi. Speksien tuotannossa olennaista on yhteishenki ja yhdessä tekeminen, kun kaikki tiimiläiset antavat oman panoksensa esitykseen. Speksi on alusta loppuun asti täysin opiskelijoiden tekemä ja mahdollistaakin mitä mahtavimman harrastuksen opiskeluiden oheen.

Speksi on interaktiivista improvisaatioteatteria, jossa yhdistyvät musiikki- ja tanssiesitykset sekä yleisön osallisuus. Spekseissä yleisö voi huutaa “Omstart!”, jolloin huutoa edeltävä kohtaus näytellään uudestaan. Omstarteihin voi liittää myös tarkennuksia, esimerkiksi “Omstart, kivikausi!”, jolloin lavalla olijat reagoivat toimimalla kohtauksessa tarkennuksen mukaan. Omstartien ansiosta jokainen näytös on omanlaisensa ja käsikirjoitus elää joka kohtauksessa.

 

METKAn Speksin työryhmää vuodelta 2017, Mikä Mikä-Mikä-Maa? -näytöksen jälkeen 

 

Miten mukaan?

Speksin mahdollistamiseen tarvitaan kymmeniä ihmisiä ja erilaisia taitoja aivan laidasta laitaan. Erilaisiin työryhmiin haetaan ihmisiä läpi vuoden, mutta vilkkaimmillaan haut ovat käynnissä syksyllä. Tuottajat valitaan pian edellisen kauden päätyttyä ja ensimmäisinä tuottajien jälkeen ohjaaja ja käsikirjoittaja. Voit seurata ajankohtaista rekrytointitilannetta Speksin facebook-sivuilla.

Oli oma kiinnostuksesi sitten esiintymistä, tuottamista, ohjaamista, markkinointia tai jotain muuta kohtaan, ota rohkeasti yhteyttä ja hae mukaan tämän linkin kautta! Tervetulleita ovat kaikki Metropolian opiskelijat opiskelualaan ja taustakokemukseen katsomatta, ja Speksin kautta moni onkin tutustunut ensimmäistä kertaa teatterin tekemiseen. Varmaa on myös, että Speksin kautta saat uusia kavereita myös oman opiskelualasi ulkopuolelta!

 

Näytökset

Speksin näytöskausi sijoittuu kevääseen, tavallisesti noin pääsiäisen tienoille. Esitysajat ja -paikat julkaistaan alkuvuoteen mennessä, ja lipunmyynti aukeaa hyvissä ajoin ennen näytöskautta. Tule yksin, kaksin tai ryhmässä nauttimaan vuoden mittaisen projektin hedelmästä!

 

Ota yhteyttä

Mikäli sinulla heräsi kysyttävää, saat koko tuotantotiimin näppärästi kiinni sähköpostitse osoitteella speksi@metkaweb.fi. Sähköposti tavoittaa myös METKAn hallituksen Speksivastaavan.

Speksin facebook-sivu

Speksin instagram-tili

Speksin iloittautumislinkki

 

This post is also available in English.