Opiskelijakortit

Huom! Pivo poistuu käytöstä 4.9.2024. Pivon opiskelijakortti on siihen asti normaalisti käytössä. METKA kartoittaa uusia vaihtoehtoja Pivon opiskelijakortin tilalle.

Opiskelijakortti on kätevin tapa osoittaa, että olet oikeutettu opiskelijaetuihin ja -alennuksiin. Opiskelijakortti on nykyisin yhä useammin digitaalinen, ja se toimii älypuhelimessa.

METKA tuottaa ja kehittää opiskelijakortteja Metropolian opiskelijoille. Teemme yhteistyötä kahden digitaalisen kortin tarjoajan kanssa, Tuudon ja Pivon.

Opiskelijakortteihin liittyviä kysymyksiä ja vastauksia voit lukea tämän sivun lisäksi myös Usein kysytyt kysymykset -sivulta.

Voit olla meihin aina yhteydessä myös sähköpostitse, metka@metkaweb.fi tai chatissa.

Voinko saada opiskelijakortin?

Olet oikeutettu opiskelijakorttiin, jos

  • sinulla on voimassa oleva opiskeluoikeus Metropoliassa
  • olet ilmoittautunut läsnäolevaksi
  • olet tutkinto-opiskelija.

Jos et ole varma, oletko oikeutettu opiskelijakorttiin, selvität sen helposti kirjautumalla Tuudoon Metropolian käyttäjätunnuksilla.

Tuudo tarkistaa opiskeluoikeutesi tyypin Metropolian opiskelijarekisteristä, ja myöntää sinulle opiskelijakortin sen mukaisesti.

Aloittavat opiskelijat saavat opiskelijakortin käyttöönsä ensimmäisestä opiskelupäivästä lähtien Tuudossa.

Digitaalinen opiskelijakortti lakkaa toimimasta heti kun valmistut ja opiskeluoikeutesi päättyy.

Digitaaliset opiskelijakortit: Tuudo ja Pivo

METKA kehittää digitaalisia opiskelijakorttia yhdessä Tuudon ja Pivon kanssa. Lataa jompikumpi tai vaikka molemmat puhelimesi sovelluskaupasta!

Saat molemmilla korteilla kaikki valtakunnalliset, yleiset opiskelija-alennukset, kuten VR:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelija-alennukset.

HSL hyväksyy molemmat kortit opiskelijastatuksen päivittämiseksi paikallisliikenteen matkakorttiin.

Mitä eroa Tuudolla ja Pivolla on?

Tuudo on opiskelijaelämää etenkin opinnoissa ja kampuksella helpottava sovellus: löydät sieltä opiskelijakorttisi lisäksi myös muun muassa lukujärjestykset, ruokalistat, ja opiskelijan hyvinvointipalvelut, METKAn jäsenkorttia unohtamatta.

Pivo on maksusovellus, joka sisältää myös opiskelijakortin ja lukuisia opiskelijaetuja METKAn jäsenille. Opiskelijakortilla Pivossa saat käyttöösi niin VR:n kuin Matkahuollon opiskelijaedut, Kelan ateriatuen sekä tuhannet Slicen opiskelijaedut. Rekisteröityminen Pivoon tapahtuu verkkopankkitunnuksilla.

Miksi METKAlla on kaksi opiskelijakorttia?

Olennaisin opiskelijakorttien ero on niiden käyttöoikeuksissa. Kortin käyttäminen riippuu siitä, oletko METKAn jäsen vai et.

Tuudon käyttöön tarvitset ainoastaan Metropolian kirjautumistunnukset, et muuta. Tuudon kortti on ei vaadi METKAn jäsenyyttä. METKA on yksi harvoista opiskelijakunnista Suomessa, joka tarjoaa ilmaisen opiskelijakortin kaikille Metropolian opiskelijoille, jäsenyydestämme riippumatta.

Pivo on tarjolla vain METKAn jäsenille, ja sovellukseen kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla. Pivoa varten sinulla tulee olla voimassaoleva METKAn jäsenyys, jotta pääset käsiksi opiskelijaetuihin ja -korttiin. Haluamme tarjota jäsenillemme etuja kiitokseksi jäsenyydestä. Edut löytyvät Opiskelijakortti-valikosta, kun olet ottanut kortin käyttöösi.

Voit toki käyttää molempia kortteja rinnakkain, eli sinun ei tarvitse valita vain toista!

Tuudo helpottaa arkeasi opinnoissa ja kampuksilla, ja Pivo tarjoaa opiskelija-alennuksillaan tekemistä ja iloa vapaa-ajalle.

Näin saat opiskelijakortin käyttöösi

Lataa digitaalinen opiskelijakortti ja olet kiinni sinulle kuuluvissa opiskelijaeduissa!

Huomaathan, että olet itse vastuussa opiskelijakortin kuvasta. Kuva otetaan sovelluksessa kortin käyttöönoton aikana. Voit päivittää kuvan vain puolen vuoden välein.

Tuudo

  1. Lataa Tuudo-sovellus puhelimeesi sovelluskaupastasi.
  2. Kirjaudu Tuudoon Metropolian käyttäjätunnuksillasi.
  3. Valitse Tuudon korttilompakosta Opiskelijakortti (vasemmalle avautuvan valikon yläkulmassa).
  4. Ota kuva korttiisi, ja valmista tuli!

Pivo

  1. Lataa Pivo puhelimeesi ja ota se käyttöön verkkopankkitunnuksillasi.
  2. Avaa Pivon päänäkymästä Opiskelijakortti.
  3. Luo itsellesi mobiiliopiskelijakortti seuraamalla ohjeita.

Jos et halua tai voi käyttää digitaalisia opiskelijakortteja, pyydä todistus opiskelijastatuksestasi Metropolian opiskelijapalveluista. Opiskelijaruokailua varten saat heiltä myös Kelan paperisen ateriatukikortin.

This post is also available in English.