“Mielestäni METKAn pitäisi aktiivisemmin nostaa esille, mitä kaikkea se on opiskelijoiden edun ja hyvinvoinnin eteen tehnyt. Tietoa on paljon, mutta se ei näyttäydy ns. riviopiskelijalle kovin hyvin. Siksi esim. tutoreiden voi olla vaikea perustella uusille opiskelijoille, miksi jäsenyys kannattaa. Etenkin nyt, kun valtakunnalliset edut saa Tuudolla.”
2020-lukua on kulunut jo pari kuukautta, ja kuten jokainen alkava kalenterivuosi, myös 2020 toi METKAan uuden hallituksen ja edustajiston. METKA-työtä uudella vuosikymmenellä on tehty jo useampi viikko, jonka aikana myös loppuvuodesta 2019 toteutetun METKA 2020: Vaikuta opiskelijakuntaasi! -kyselyn vastauksia on pyöritelty, avattu, analysoitu ja pyöritelty uudelleen Myllypuron upouudella toimistolla.
Kevään 2020 aikana julkaistaan artikkelisarja, joka käsittelee METKA 2020 -kyselyn vastauksia ja palautteita. Artikkeleissa vastaamme kysymyksiin METKAsta mahdollisimman kattavasti ja läpinäkyvästi. Uusi artikkeli julkaistaan viikoittain nettisivuillamme ja OMAssa, tästä hetkestä vappuun asti. Nyt lukemasi teksti on sarjan ensimmäinen osa.
Mikä METKA 2020 -kysely?
METKA 2020 -kysely toteutettiin 30.10.-13.12.2019 E-lomakkeella. Se oli avoinna kaikille Metropolian opiskelijoille. Lomakkeessa oli sekä avoimia kysymyksiä että asteikolla 1-5 arvioitavia väitteitä. Kysymykset koskivat METKAn ulospäin näkyvää, opiskelijoita ja jäseniä koskevaa toimintaa. Tavoitteena oli saada selkeä näkemys siitä, mitä METKAsta ajatellaan, ja miten METKA voisi parantaa ja kehittää toimintaansa ja viestintäänsä. Haluamme siis, että niin METKAn jäsenet, Metropolian opiskelijat kuin henkilökuntakin tietävät, millaista työtä METKA opiskelijan eteen tekee.
Kyselyyn saatiin 171 vastausta, ja vastaajista METKAn jäseniä oli noin kaksi kolmasosaa (65,5 %). Suhteutettuna Metropolian noin 16 800 opiskelijaan ja METKAn noin 2700 jäseneen tulos voi vaikuttaa vaatimattomalta, mutta vastaajien määrään oltiin erittäin tyytyväisiä. Kiitos kaikille vastanneille vielä kerran! Kysely toistetaan tulevaisuudessa, jotta voimme seurata, kuinka METKA on onnistunut vastaamaan palautteeseen.
Ensi viikolla
Ensi viikon artikkelissa kerromme, mikä opiskelijakunta eli METKA on, mitä se ei ole, miksi sellainen on ylipäätään olemassa ja mitä METKAn on tarkoitus tehdä. Kuten alun lainauksesta käy ilmi, yksi yleisimmistä kritiikeistä METKAa kohtaan on se, että opiskelijat eivät tiedä riittävästi METKAn toiminnasta ja saavutuksista.
Nämä artikkelit ovat yksi tapa vastata tähän kritiikkiin, ja keskustelu ja kommentit ovat tervetulleita. Tervetuloa siis opastetulle matkalle opiskelijakuntatoiminnan syvään päätyyn!
Lue muut METKA2020-artikkelit täältä!
This post is also available in English.