Terveisiä METKAn toimistolta! Hallituksen kesä on kulunut syksyyn valmistautumisella ja Alinan perehdytyksellä.

METKAn hallitusta täydennettiin edustajiston viimeisessä kokouksessa, ke 27.5.2020. Hallitukseen valittiin Alina Laukkanen, joka opiskelee ensimmäistä vuotta kansainvälistä liiketaloutta Myyrmäen kampuksella. Hallitus järjestäytyi uudelleen kokouksessaan pe 12.6.2020, jossa Alinan vastuualueeksi valikoitui tapahtumat ja yritysyhteistyö.

‘’Eniten odotan sitä että pääsee kunnolla hommiin ja järkkäilemään tapahtumia sekä myös tapaamaan erilaisia ihmisiä Metropoliassa’’, kommentoi tuore METKAn hallituksen jäsen Alina Laukkanen.

Heinäkuu on jo puolessa välissä, jonka vuoksi voi jo innostua syksyn tapahtumista. Syksyllä pääsemme nauttimaan Suomen ensimmäisestä AMK-speksistä, METKAn Speksistä, joka esiintyy neljän esityksen verran Linnanmäen Peacockissa. Luna Rubra-niminen esitys saa ensi-iltansa to 27.elokuuta klo 19. Lipunmyynti on alkanut jo KideAppissä, joten lämpimästi tervetuloa seuraamaan Metropolian opiskelijoiden tuottamaa interaktiivista teatteria.

‘’Tulevilta esityksiltä voi odottaa vaihtelevia juonenkäänteitä, säkenöivää laulua ja tanssia ja itsensä ylittäviä suorituksia koko työryhmältä’’, kommentoi METKAn Speksin tuottajana toimiva Pia Blomstén.

Syksyllä pääsemme myös juhlimaan uusia opiskelijoita METKAn fuksiaisissa ke 23.9.2020. Fuksiaisissa kierretään leikkimielisiä rasteja joukkueena ja suoritetaan erilaisia tehtäviä. Fuksiaisten tarkoituksena on ryhmäyttää uudet opiskelijat luokkakavereihin ja tutustuttaa Metropolian opiskelijakulttuuriin.

Essi Lumme’’Uusille opiskelijoille haluan toivottaa intoa ja avointa mieltä opiskeluun. Ja harkitkaa jos lähtisitte mukaan opiskelijakuntatoimintaan; tekemään yhdessä sitä jokaisen opiskelijan yhteistä huomista. Opintojen ohella opiskelijakunnasta saa hyviä kokemuksia ja taitoja työelämään’’, kommentoi hallituksen puheenjohtaja Essi Lumme.

Syyskuun lopussa pääsemme myös liikkumaan yhdessä, sillä perinteinen liikunta- ja hyvinvointitapahtuma MetroSport järjestetään ti 29.9.2020 tänä vuonna Olympiastadionilla. Kyseinen päivä on jokaiselle Metropolian opiskelijalle opetukseton päivä, joten varaathan päivän ilmaiselle hyvinvoinnille ja liikkumiselle Olympiastadionilla.

Syksyllä tapahtuvat myös kattojärjestömme SAMOKin ja OLL:n liittokokoukset. Ensimmäiset liittokokousmateriaalit ovat tulleet tarkasteluun. SAMOKille kommentoidaan strategiaa seuraavalle neljälle vuodelle, pitkän aikavälin EU-vaikuttamissuunnitelmaa ja YTHS:n valtuuskunnan ohjesääntöä. OLL:n liittokokouksessa tullaan käsitelemään mm, ensi vuoden kuntavaalitavoitteita.

Nimo Samatar’’Metropoliassa uudistetaan syksyllä uutta yhdenvertaisuusohjelmaa, jonka tarkoituksena on, että korkeakouluyhteisössämme toteutuu yhdenvertainen, turvallinen ja tasa-arvoinen oppimisympäristö. Lisäksi METKAssa työstetään parhaillaan yhdenvertaisuussuunnitelmaa, jotta jokainen Metropolian opiskelija voisi kokea itsensä tervetulleeksi opiskelijayhteisöön’’, kommentoi hallituksen varapuheenjohtaja Nimo Samatar.

Edunvalvontaa on siis luvassa myös syksyllä, sillä METKAn tehtävänä on mahdollistaa jokaiselle opiskelijalle mutkaton, mieluisa ja ikimuistoinen opiskelukokemus. Liity sinäkin vahvistaaksesi Metropolian opiskelijayhteisöä, liittyminen tapahtuu vaivattomasti OMAn tai Tuudon kautta. Ohjeet liittymisestä löydät myös täältä: https://metkaweb.fi/metka/jasenyys/

Syksyllä järjestetään myös edustajistovaalit, jossa valitaan 25 varsinaista ja 25 varajäsentä METKAn ylimpään päättävään tahoon eli edustajistoon. Jokainen METKAn jäsen on äänioikeutettu ja voi asettua ehdolle tulevissa edustajistovaaleissa. Edustajistovaaleihin voit tutustua ennakkoon täältä: http://metka.metropolia.fi/vaalit/

Hyviä kesähetkiä jokaiselle ja nähdään taas pian syksyn opiskelijariennoissa!

Lisätietoja:

Essi Lumme

Hallituksen puheenjohtaja

puh, 050 382 1024

essi.lumme@metkaweb.fi

 

Nimo Samatar

Hallituksen varapuheenjohtaja

Edunvalvonta

puh, 050 382 7653

nimo.samatar@metkaweb.fi

This post is also available in English.