Opiskelijakortit

Metropolian opiskelijakortit

Opiskelijan tunnusmerkkejä ovat viralliset opiskelijakortit! Opiskelijakortilla saat opiskelijan edut ja hinnat valtakunnallisesti.

Opiskelijakortti on kätevin tapa osoittaa, että olet oikeutettu opiskelijaetuihin ja -alennuksiin. Nykyisin opiskelijakortit ovat pääasiassa digitaalisia, ja ne toimivat älypuhelimessa.

METKA tuottaa ja kehittää opiskelijakortteja Metropolian opiskelijoille. Teemme yhteistyötä kahden digitaalisen kortin tarjoajan kanssa, Tuudon ja Pivon. Olemme tuomassa myös muovisia opiskelijakorttia myyntiin jäsenillemme lähitulevaisuudessa.

Opiskelijakortteihin liittyviä kysymyksiä löydät myös Usein kysytyt kysymykset -alasivulta.

Voinko saada opiskelijakortin?

Olet oikeutettu opiskelijakorttiin, jos

  • sinulla on voimassa oleva opiskeluoikeus
  • olet läsnäoleva opiskelija
  • olet tutkintoon johtavassa koulutuksessa.

Jos et ole varma, oletko oikeutettu opiskelijakorttiin, selvität sen helposti kirjautumalla Tuudoon Metropolian käyttäjätunnuksilla. Sovellus tunnistaa opiskeluoikeustietosi Metropolian opiskelijarekisteristä, ja myöntää sinulle opiskelijakortin niiden mukaisesti.

Aloittavat opiskelijat saavat opiskelijakortin käyttöönsä ensimmäisestä opiskelupäivästä lähtien Tuudossa.

Huomaathan, että digitaalinen opiskelijakortti lakkaa toimimasta heti kun valmistut ja opiskeluoikeutesi päättyy. Muovinen opiskelijakortti on voimassa tarran mukaisesti jäsenkauden päättymiseen saakka.

Digitaaliset opiskelijakortit: Tuudo ja Pivo

METKA kehittää digitaalisia opiskelijakorttia yhdessä Tuudon ja Pivon kanssa. Lataa jompikumpi tai vaikka molemmat puhelimesi sovelluskaupasta!

Saat molemmilla korteilla kaikki valtakunnalliset, yleiset opiskelija-alennukset, kuten VR:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelija-alennukset. HSL hyväksyy molemmat kortit opiskelijastatuksen päivittämiseksi matkakorttiin.

Mitä eroa Tuudolla ja Pivolla on?

Tuudo on opiskelijaelämää etenkin opinnoissa ja kampuksella helpottava sovellus: löydät sieltä opiskelijakorttisi lisäksi myös muun muassa lukujärjestykset, ruokalistat, ja opiskelijan hyvinvointipalvelut, METKAn jäsenkorttia unohtamatta. Tuudon METKA-valikon kautta saat meihin helposti yhteyden chatin avulla!

Pivo on OP-pankin kehittämä sovellus, joka sisältää myös opiskelijakortin ja lukuisia opiskelijaetuja. Sovelluksen opiskelijaedut tarjoaa Slice.fi. Pivon käyttöönottoa varten tarvitset suomalaiset pankkitunnukset.

Miksi METKAlla on kaksi opiskelijakorttia? Olennaisin ero on korttien käyttöoikeuksissa:

  • Tuudon käyttöön tarvitset ainoastaan Metropolian kirjautumistunnukset, et muuta. Tuudon kortti on ei vaadi METKAn jäsenyyttä. METKA on yksi harvoista opiskelijakunnista Suomessa, joka tarjoaa ilmaisen opiskelijakortin kaikille Metropolian opiskelijoille, jäsenyydestämme riippumatta.
  • Pivo on tarjolla vain METKAn jäsenille. Pivoa varten sinulla tulee siis olla voimassaoleva METKAn jäsenyys, jotta pääset käsiksi opiskelijaetuihin ja -korttiin. Haluamme tarjota jäsenillemme etuja kiitokseksi jäsenyydestä. Edut löytyvät Opiskelijakortti-valikosta, kun olet ottanut kortin käyttöön.

Voit toki käyttää molempia kortteja rinnakkain, eli sinun ei tarvitse valita vain toista!

Näin saat opiskelijakortin käyttöösi

Lataa digitaalinen opiskelijakortti ja olet kiinni sinulle kuuluvissa opiskelijaeduissa!

Huomaathan, että olet itse vastuussa opiskelijakortin kuvasta. Kuva otetaan sovelluksessa kortin käyttöönoton aikana. Voit päivittää kuvan vain puolen vuoden välein.

Tuudo

  1. Asenna Tuudo-sovellus sovelluskaupastasi
  2. Kirjaudu Tuudoon Metropolian käyttäjätunnuksillasi
  3. Valitse Tuudon korttilompakosta Opiskelijakortti (vasemmalle avautuvan valikon yläkulmassa)
  4. Ota kuva korttiisi
  5. Ala nauttia opiskelijaeduista!

Pivo

Pivon löydät sovelluskaupastasi! Tarvitset Pivon opiskelijakortin käyttöönottoa varten verkkopankkitunnuksesi. Kuva lisätään sovelluksessa käyttöönoton aikana.

Haluan perinteisen, muovisen opiskelijakortin!

Ei huolta, tuotamme myös muovisia opiskelijakortteja. Korttien tilaaminen on ollut katkolla edellisen sopimuksen päättymisen vuoksi syksystä 2019, mutta olemme jo loppusuoralla oman tuotantomme käynnistämisessä.

Muoviset opiskelijakortit ovat tulossa myyntiin lähitulevaisuudessa, vuoden 2021 aikana. Seuraathan meitä somessa ja nettisivuillamme, niin kuulet ensimmäisenä, koska kortteja on taas saatavilla!

Muovinen opiskelijakortti tulee vaatimaan jatkossakin METKAn jäsenyyden.

Jos et halua tai voi käyttää digitaalisia opiskelijakortteja, pyydä todistus opiskelijastatuksestasi Metropolian opiskelijapalveluista. Opiskelijaruokailua varten saat heiltä myös Kelan paperisen ateriatukikortin.

 

This post is also available in English.