Tutorointi

Vertaistutorointi

Vertaistutor on vastassa uusia opiskelijoita ensimmäisinä koulupäivinä ja toimii tutorryhmänsä tukena ensimmäisen lukukauden ajan. Hän auttaa ryhmäläisiään pääsemään kiinni opiskeluarkeen kertomalla opiskeluun liittyvistä käytännön asioista ja omista opiskelukokemuksistaan. Vertaistutor on myös mukana kohottamassa ryhmähenkeä järjestämällä sosiaalisia aktiviteetteja koulun ohelle.

Tutorin puoleen voit kääntyä, jos sinulla on kysymyksiä kouluun tai opiskeluarkeen liittyen. Tutor osaa neuvoa sinua itse tai hän tietää, kuka Metropoliassa voi vastata kysymykseesi.

Vertaistutoroinnista on mahdollista suorittaa 5 opintopisteen opintojakso, johon sisältyvät METKAn järjestämä tutorkoulutus, aktiivinen tutorointi (väh. yhden lukukauden ajan) sekä tutorraportin kirjoittaminen.

Vaihtaritutorointi

Vaihtaritutorit toimivat tärkeänä osana Metropolian kansainvälistä toimintaa. Tutorit pitävät huolta vaihto-opiskelijoista ja auttavat heitä selviämään Suomen byrokraattisesta viidakosta ja uuden kulttuurin kohtaamisesta. He hakevat uudet opiskelijat lentokentältä, vievät heidät perille HOAS-asuntoihin ja esittelevät oman toimipisteensä ympäristöä. Lisäksi vaihtaritutorit järjestävät vaihtareille erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja.

Vaihtareiden kanssa toimiminen on hyvää harjoitusta esimerkiksi omaa ulkomaanvaihtoa silmällä pitäen. Vaihtaritutorina voit myös parantaa kielitaitoasi, oppia viestimään paremmin ja ymmärtämään kulttuurienvälisiä eroja ja yhtäläisyyksiä, kehittää esiintymis-, neuvonta- ja organisointitaitojasi sekä tuntea auttamisen iloa ja saada uusia ystäviä!

Vaihtaritutorina toimii myös ulkomaalaistaustaisia opiskelijoita, joten koulutuksissa ja kokouksissa työkielenämme on aina englanti. Vaihtaritutoriksi voi ryhtyä kuka tahansa englantia tyydyttävästi puhuva Metropolian opiskelija.

Vaihtaritutoroinnista on mahdollista suorittaa 5 opintopisteen opintojakso, johon sisältyvät METKAn järjestämä tutorkoulutus, aktiivinen tutorointi, sekä tutorraportin kirjoittaminen.

Kysyttävää? Ota yhteyttä: international(at)metkaweb.fi

Sinustako tutor?

Tutorina saat arvokasta kokemusta ryhmänohjaustaidoista ja pääset tutustumaan uusiin ihmisiin ympäri Metropoliaa. Tutoriksi pääset osallistumallla METKAn järjestämään tutorkoulutukseen, joka järjestetään kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja keväällä. Tutorkoulutus on uusille tutoreille pakollinen ja se koostuu iltapäiväluennoista, työpajoista, toimipistekohtaisesta päivästä sekä ryhmä- ja esiintymisharjoituksista.

Seuraa täältä ajankohtaista tiedotusta tutorkoulutuksista

Kysyttävää? Ota yhteyttä: tutor(at)metkaweb.fi

Tutorvastaavat

Sosiaali- ja terveysalan tutorvastaavat
Myllypuro
Hyvinvointi -osaamisalue: Sosiaaliala, Toimintaterapia, Vanhustyö, Social Services

Rihuna Vuoristo
Emmi Spännäri
Miia Backman

Terveys -osaamisalue: Ensihoito, Kätilötyö, Sairaanhoito, Terveydenhoitotyö, Nursing

Miina Laine
Katariina Erwe
Sanna Virmakoski
Riin Laanes

Mannerheimintie
Kuntoutus ja tutkiminen: Optometria, Radiografia ja sädehoito, Suun terveydenhuolto

Jussi Virkkala

Vanha Viertotie
Kuntoutus ja tutkiminen: Apuvälinetekniikka, Bioanalytiikka, Fysioterapia, Jalkaterapia, Osteopatia

Niklas Sundberg

Tekniikan ja liikenteen alan tutorvastaavat
Myllypuro

Veikko Jokelainen
Otto Halonen

Myyrmäki

Aija Tolvanen
Kasper Tahvanainen
Ida Korpisalo

Leppävaara / Karamalmi

Janne Nuolioja
Atte Torvikoski
Maria Lashkul

Kulttuurialan tutorvastaavat
Arabia
Hämeentie 135, 161 / Arabiankatu 2 / Ruoholahdentori 6

Noora Kokko
Hanna Kivimäki

Liiketalouden tutorvastaavat
Myyrmäki

Santtu Liimatainen
Niko Sulonen
Jasmiina Mäkelä

Kiinnostaako tutorvastaavuus?

Tutorvastaavan kausi kestää vähintään yhden lukukauden. Tutorvastaavien haku järjestetään syksyisin ja tarvittaessa keväisin, jonka jälkeen valituille järjestetään kaksipäiväinen METKAn koulutus Metropolian tiloissa. Valitut myös perehtyvät kaksi-kolme kuukautta vanhojen tutorvastaavien ohjauksella oman kampuksensa toimintaan. Tutorvastaavuus on hyvä keino syventää ryhmänohjaamis-, organisointi- ja viestintätaitojaan.

Kaikki tutorointiin liittyvät haku- ja koulutuspäivämäärät löytyvät kohdasta ”hae tutoriksi”.

This post is also available in English.