Tutorointi

Vertaistutorointi

Vertaistutor on vastassa uusia opiskelijoita ensimmäisinä koulupäivinä ja toimii tutor-ryhmänsä tukena ensimmäisen lukukauden ajan. Hän auttaa ryhmäläisiään pääsemään kiinni opiskeluarkeen kertomalla opiskeluun liittyvistä käytännön asioista ja omista opiskelukokemuksistaan. Vertaistutor on myös mukana kohottamassa ryhmähenkeä järjestämällä sosiaalisia aktiviteetteja koulun ohelle.

Tutorin puoleen voit kääntyä, jos sinulla on kysymyksiä kouluun tai opiskeluarkeen liittyen. Tutor osaa neuvoa sinua itse tai hän tietää, kuka Metropoliassa voi vastata kysymykseesi.

 

Vaihtaritutorointi

Vaihtaritutorit toimivat tärkeänä osana koulun kansainvälistä toimintaa. Tutorit pitävät huolta vaihto-opiskelijoista ja auttavat heitä selviämään Suomen byrokraattisesta viidakosta ja uuden kulttuurin kohtaamisesta. He hakevat uudet opiskelijat lentokentältä, vievät heidät perille HOAS-asuntoihin ja esittelevät oman toimipisteensä ympäristöä. Lisäksi vaihtaritutorit järjestävät vaihtareille erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja.

Vaihtareiden kanssa toimiminen on hyvää harjoitusta esimerkiksi omaa ulkomaanvaihtoa silmällä pitäen. Vaihtaritutorina voit myös parantaa kielitaitoasi, oppia viestimään paremmin ja ymmärtämään kulttuurienvälisiä eroja ja yhtäläisyyksiä, kehittää esiintymis-, neuvonta- ja organisointitaitojasi sekä tuntea auttamisen iloa ja saada uusia ystäviä!

Vaihtaritutorina toimii myös ulkomaalaistaustaisia opiskelijoita, joten koulutuksissa ja kokouksissa työkielenämme on aina englanti. Vaihtaritutoriksi voi ryhtyä kuka tahansa englantia tyydyttävästi puhuva Metropolian opiskelija. Vaihtaritutoroinnista on mahdollista saada myös opintopisteitä!

Kysyttävää? Ota yhteyttä: international(at)metkaweb.fi

 

Sinustako tutor?

Tutorina saat arvokasta kokemusta ryhmänohjaustaidoista ja pääset tutustumaan uusiin ihmisiin ympäri Metropoliaa. Tutoriksi pääset osallistumallla METKAn järjestämään tutor-koulutukseen, joka järjestetään kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja keväällä. Tutorkoulutus on uusille tutoreille pakollinen ja se koostuu iltapäiväluennoista, työpajoista, toimipistekohtaisesta päivästä sekä ryhmä- ja esiintymisharjoituksista. Koulutuksesta saa mukaansa tutoroinnin käsikirjan, joka auttaa käytännön tutoroinnissa.

Seuraa täältä ajankohtaista tiedotusta tutorkoulutuksista

Kysyttävää? Ota yhteyttä: tutor(at)metkaweb.fi

 

Tutorvastaavat

Sosiaali- ja terveysalan tutorvastaavat
Mannerheimintie 172, Helsinki
Laura Alander

Sofianlehdonkatu 5 B, Helsinki
Hanna Kokko
Niina Hänninen

Tukholmankatu 10, Helsinki
Milla Määttänen
Rufus Saikku
Santte Hannonen
Joel Knuutinen
Maija Väyrynen

Vanha viertotie 23, Helsinki
Tiina Anttonen

Tekniikan ja liikenteen alan tutorvastaavat
Agricolankatu 1-3, Helsinki
Jaakko Tuomikoski
Arvi Pilden

Bulevardin alue, Helsinki
Kalevankatu 43 / Eerikinkatu, Albertinkatu 40-42, Bulevardi 31

Anton Pehkonen
Helmi Hämeri
Jenna Lindroos
Muhammad Kasher
Vili Ahlgren

Leiritie 1, Myyrmäki
Maria Gopkalo
Niko Kaarnakangas
Matleena Nieminen
Teemu Ryymin
Juulia Rönkkö
Kalle Saleva

Onnentie 18, Helsinki
Siiri Mero

Vanha maantie 6, Leppävaara
Valtteri Kukkola
Petra Peura
Dan Suman

Kulttuurialan tutorvastaavat
Arabian alue, Helsinki
Hämeentie 135, 153, 161 / Arabiankatu 2 / Ruoholahdentori 6

Petri Hänninen

Liiketalouden tutorvastaavat
Leiritie 1, Myyrmäki
Maria Gopkalo
Niko Kaarnakangas
Matleena Nieminen
Teemu Ryymin
Juulia Rönkkö
Kalle Saleva

Kiinnostaako tutor-vastaavuus?

Aloittavia opiskelijoita jo ohjanneille vertaistutoreille järjestetään kerran vuodessa jatkokoulutus. Se on suunnattu niille tutoreille, jotka haluavat jatkaa vertaistutorina toimimista ja syventää ryhmänohjaustaitojaan. Koulutus on kaksipäiväinen, ja se järjestetään Metropolian tiloissa.

Kaikki tutorointiin liittyvät haku- ja koulutuspäivämäärät löytyvät kohdasta ”hae tutoriksi”.

This post is also available in English.