Tutorointi

Vertaistutorointi

Vertaistutor on vastassa uusia opiskelijoita ensimmäisinä koulupäivinä ja toimii tutorryhmänsä tukena ensimmäisen lukukauden ajan. Hän auttaa ryhmäläisiään pääsemään kiinni opiskeluarkeen kertomalla opiskeluun liittyvistä käytännön asioista ja omista opiskelukokemuksistaan. Vertaistutor on myös mukana kohottamassa ryhmähenkeä järjestämällä sosiaalisia aktiviteetteja koulun ohelle.

Tutorin puoleen voit kääntyä, jos sinulla on kysymyksiä kouluun tai opiskeluarkeen liittyen. Tutor osaa neuvoa sinua itse tai hän tietää, kuka Metropoliassa voi vastata kysymykseesi.

 

Vaihtaritutorointi

Vaihtaritutorit toimivat tärkeänä osana koulun kansainvälistä toimintaa. Tutorit pitävät huolta vaihto-opiskelijoista ja auttavat heitä selviämään Suomen byrokraattisesta viidakosta ja uuden kulttuurin kohtaamisesta. He hakevat uudet opiskelijat lentokentältä, vievät heidät perille HOAS-asuntoihin ja esittelevät oman toimipisteensä ympäristöä. Lisäksi vaihtaritutorit järjestävät vaihtareille erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja.

Vaihtareiden kanssa toimiminen on hyvää harjoitusta esimerkiksi omaa ulkomaanvaihtoa silmällä pitäen. Vaihtaritutorina voit myös parantaa kielitaitoasi, oppia viestimään paremmin ja ymmärtämään kulttuurienvälisiä eroja ja yhtäläisyyksiä, kehittää esiintymis-, neuvonta- ja organisointitaitojasi sekä tuntea auttamisen iloa ja saada uusia ystäviä!

Vaihtaritutorina toimii myös ulkomaalaistaustaisia opiskelijoita, joten koulutuksissa ja kokouksissa työkielenämme on aina englanti. Vaihtaritutoriksi voi ryhtyä kuka tahansa englantia tyydyttävästi puhuva Metropolian opiskelija. Vaihtaritutoroinnista on mahdollista saada myös opintopisteitä!

Kysyttävää? Ota yhteyttä: international(at)metkaweb.fi

 

Sinustako tutor?

Tutorina saat arvokasta kokemusta ryhmänohjaustaidoista ja pääset tutustumaan uusiin ihmisiin ympäri Metropoliaa. Tutoriksi pääset osallistumallla METKAn järjestämään tutorkoulutukseen, joka järjestetään kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja keväällä. Tutorkoulutus on uusille tutoreille pakollinen ja se koostuu iltapäiväluennoista, työpajoista, toimipistekohtaisesta päivästä sekä ryhmä- ja esiintymisharjoituksista. Koulutuksesta saa mukaansa tutoroinnin käsikirjan, joka auttaa käytännön tutoroinnissa.

Seuraa täältä ajankohtaista tiedotusta tutorkoulutuksista

Kysyttävää? Ota yhteyttä: tutor(at)metkaweb.fi

 

Tutorvastaavat

Sosiaali- ja terveysalan tutorvastaavat
Mannerheimintie 172, Helsinki
Roosa Perälä

Sofianlehdonkatu 5 B, Helsinki
Laura Niemi
Miia Backman

Tukholmankatu 10, Helsinki
Juuso Leppänen
Anna Pylkkänen
Maiju Siitonen
Joel Knuutinen

Vanha viertotie 23, Helsinki
Essi Grönlund

Tekniikan ja liikenteen alan tutorvastaavat
Agricolankatu 1-3, Helsinki
Paulus Nevalainen
Paulus Partanen

Bulevardin alue, Helsinki
Kalevankatu 43 / Eerikinkatu, Albertinkatu 40-42, Bulevardi 31

Ville Sutinen

Leiritie 1, Myyrmäki
Jarel Aro
Inka Vanajas
Ramona Suonio
Julia Jänkävaara
Santeri Lindewall

Vanha maantie 6, Leppävaara
Polina Timofeeva
Sanni Mustonen
Kiia Wilander

Kulttuurialan tutorvastaavat
Arabian alue, Helsinki
Hämeentie 135, 153, 161 / Arabiankatu 2 / Ruoholahdentori 6

Riku Tonttila
Susanna Ronkainen

Liiketalouden tutorvastaavat
Leiritie 1, Myyrmäki
Jarel Aro
Inka Vanajas
Ramona Suonio
Julia Jänkävaara
Santeri Lindewall

Kiinnostaako tutorvastaavuus?

Tutorvastaavan kausi kestää vähintään yhden lukukauden. Tutorvastaavien haku järjestetään syksyisin ja tarvittaessa keväisin, jonka jälkeen valituille järjestetään kaksipäiväinen METKAn koulutus Metropolian tiloissa. Valitut myös perehtyvät kaksi-kolme kuukautta vanhojen tutorvastaavien ohjauksella oman kampuksensa toimintaan. Tutorvastaavuus on hyvä keino syventää ryhmänohjaamis-, organisointi- ja viestintätaitojaan.

Kaikki tutorointiin liittyvät haku- ja koulutuspäivämäärät löytyvät kohdasta ”hae tutoriksi”.

This post is also available in English.