Vaikuttamatta jättäminen aiheuttaa vakavaa ärsytystä. Asetu siis ehdolle METKAn edustajistovaaleissa!

Opiskelijakunnan ylintä päätäntävaltaa käyttää edustajisto. Edustajisto koostuu 25 varsinaisesta ja enintään 25 varajäsenestä, jotka valitaan vuosittain edustajistovaaleilla. Äänioikeutettuja vaaleissa ovat kaikki opiskelijakunnan jäsenet. Edustajistolla on päätäntävalta taloudesta, strategiasta ja toimintasuunnitelmasta sekä merkittävistä päätöksistä opiskelijakunnan vuosittaisessa toiminnassa. Edustajiston päätökset toteuttaa METKAn hallitus, jonka edustajisto valitsee kalenterivuodeksi kerrallaan. Hallitus myös raportoi toimintasuunnitelman, talousarvion ja strategian käytännön toteutuksesta edustajistolle. METKAlla on myös palkattuja asiantuntijoita tukemassa edustajiston ja hallituksen työtä.

Asetu ehdolle METKAn edustajistovaaleihin 10.10.2023 mennessä. Ehdolle voivat asettua kaikki Metropolian opiskelijat, jotka ovat METKAn jäseniä ja maksaneet jäsenmaksunsa viimeistään 9.10. kello 23.59. Ehdokkaat voivat myös muodostaa vaaliliittoja. Jos jo perustetuista vaaliliitosta ei löydy mieleistä, voit perustaa sellaisen itse! Perustamiseen tarvitaan vähintään kaksi henkilöä. Esimerkiksi useat opiskelijayhdistykset perustavat vuosittain omia listoja.

Toimi siis näin:

  1. Tee päätös lähteä ehdokkaaksi
  2. Voit päättää myöhemmin lähdetkö sitoutumattomana ehdokkaana vai osana vaaliliittoa. Päättäessäsi lähteä liiton ehdokkaaksi ota yhteyttä vaaliliiton vaaliasiamieheen. Päättäessäsi lähteä sitoutumattomana ehdokkaana, täytä vain ehdokasilmoitus.
  3. Tee kampanja ja voita vaalit!

Lisätietoa edustajistovaaleista METKAn vaalisivulta.

Lomakkeet

This post is also available in English.