MyActive Campus

METKA on yhdessä Metropolian kanssa saanut URLUS-säätiöltä 45 000 euron apurahan kolmivuotiseen hankkeeseen, jonka tavoitteena on luoda Myllypuron kampukselle alusta alkaen fyysiseen aktiivisuuteen houkuttelevaa kulttuuria. Hankkeessa pilotoidaan matalan kynnyksen taukoliikuntapaikkoja, helppoja ja hauskoja liikuntamuotoja ja ulkoilureittejä.

Hankkeen tavoitteena on lisätä aktiivisuutta uusin tavoin, opiskelijoiden näkökulmasta, niin että, se ei tunnu liikunnalta. Samalla voi rakentua hyviä toimintatapoja tulevaisuuden työpaikoilla hyödynnettäväksi.

Mitä on saatu aikaan?

Tähän mennessä Myllypuron kampukselle on saatu:

  • Horroskapseli- kampuksella pelattava pakopeli. Palkintona loppuun suoritetusta pelistä saat haalarimerkin tai Metka Cafen kahvi- tai teelipukkeen.

Linkki peliin

  • Minne katosi Kuisma? Tarinapohjainen max. 15 minuutin mittainen orientaatiopeli kampuksella suunnistamiseen.

Linkki peliin

  • Virkistävä keidas ja hengähdyspaikka, omatoiminen MyActive Campus -hyvinvointitila A4007, jossa välineitä, ohjeita ja valikoima äänimaisemia kaikkien opiskelijoiden käyttöön. Tutustu tilan käyttöohjeisiin tästä linkistä. 
  • Portaiden käytön edistäminen ja kannustuslauseet porrashuoneisiin.
  • Opintojakso 100 aktiivista hyvinvoinnin päivää – vapaavalintainen ohjattu 5 op verkkokurssi erityisesti uusille opiskelijoille.
  • Valmiiksi laaditut merkityt Taukoulkoilu tavaksi -reitit lyhyen tauon hyödyntämiseen ja virkistymiseen ulkoilmassa. Valittavana on kaksi reittiä: Pikapyrähdys (1,6 km) ja Puistoreitti (1,9 km). Kartan saat paperisena aulapalveluista ja digitaalisena tästä linkistä.
  • Puolapuut venyttelyyn ja voimailuun aulatiloissa A2024, A5503 ja B2002.

Hankkeen toteutus

Hanketta ideoi ja toteuttaa työryhmä, jossa on mukana Metropolian edustajana hankkeen käynnistäjä Tuire Ranta-Meyer sekä METKAn puolelta toiminnanjohtaja Pekka Petäkoski.

Hanke on antanut ja jatkossakin antaa mielellään toimeksiantoja Metropolian innovaatioprojekteille.

Hanketta on mukana toteuttamassa ja ideoimassa:

Hankkeeseen liittyviä juttuja, blogeja ja kuvia:

Yhteyshenkilöt

Ota yhteyttä hankkeen yhteyshenkilöihin kaikissa kysymyksissä, ideoissa ja mahdollisissa pulmatilanteissa:

Tuire Ranta-Meyer
050 526 2002
tuire.ranta-meyer@metropolia
Yhteistyöstä ja verkostoista vastaava johtaja

Pekka Petäkoski
pekka.petakoski@metkaweb.fi
METKAn toiminnanjohtaja

 

This post is also available in English.